Αποστολέας Θέμα: Ζωοφιλία  (Αναγνώστηκε 325972 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ζωοφιλία
« Απάντηση #740 στις: Δεκέμβριος 13, 2016, 11:34:42 μμ »
Έχει ρολόι άσε που είναι 11, αν αρχίσουμε από τώρα τα Ρολογια χαθήκαμε...

Dim G4

• Επισκέπτης
« Απάντηση #741 στις: Δεκέμβριος 13, 2016, 11:47:56 μμ »
Καλή ράτσα σκύλου είναι η west higland terrier και τα μαλτεζάκια τα οποία είναι απ τα πιο ήρεμα σκυλάκια κι αυτά όμως θέλουν βόλτες καθημερινά

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #742 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 12:43:35 πμ »
Στο τέλος μας βλέπω για χρυσόψαρο......

:lol: :lol:
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #743 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 12:48:16 πμ »
Γενικά είμαι κατά των μικρών και "διακοσμητικών" σκύλων. Θεωρώ ότι ένα σκυλί πρέπει να διαθέτει όλες εκείνες τις προδιαγραφές που θα του επιτρέψουν σε μια κατάσταση κινδύνου & ανάγκης, να μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά την οικογένεια από οποιοδήποτε εξωτερική απειλή.

Έτσι αν το μέγεθος του σκύλου δεν αποτελεί πρόβλημα, τότε προτείνω German Shepherd. Δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς αγάπης με την οικογένεια και αν χρειαστεί θα την υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Έχει τεράστια υπομονή και πειθαρχία, ενώ δεν είναι νευρικό!
Αν υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης, τότε ακόμα καλύτερα μιας που αυτό θεωρείται επένδυση.

Από την άλλη υπάρχουν τα Husky που μπορεί να είναι πανέμορφα..., αλλά δυστυχώς είναι πολύ φιλικά με όλους, ακόμα και με ανθρώπους που δεν τους έχουν ξαναδεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουν για φύλακες.
Φυσικά αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για σκύλο φύλακα, τότε υπάρχουν πολλές επιλογές σε μεσαία και μικρά σκυλιά.

ΥΓ. Τα μικρά σκυλιά είναι αρκετά νευρικά από τη φύση τους!

Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #744 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 01:10:43 μμ »
Μακριά απο pet shops. Τα καταστήματα προμηθεύονται κουτάβια απο puppy mills, αν δε γνωρίζετε τι ειναι ψάξτε το. Μιλάμε για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, για πολλα άρρωστα ζώα. Φυσικά και δε πρέπει να ενισχύουμε τέτοιους εγκληματίες.
Ενα Πετ σοπ παίρνει το σκυλί 30-50€ και στο πουλάει 500+.

Εάν κάποιος θέλει καθαρόαιμο σκύλο, η μόνη σωστή λύση ειναι ο επίσημος εκτροφέας. Ο εκτροφέας φροντίζει να έχει υγιή ζώα, να τα μεγαλώνει σωστά, να τους κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
Κάθε ράτσα έχει συγκεκριμένα κληρονομικά θέματα υγείας τα οποία πρέπει να ελέγχονται πριν το ζευγάρωμα.
Επισης υπάρχουν πρότυπα για τις ράτσες, καθορισμένα απο τη διεθνή κυνολογικη ομοσπονδία (FCI). Τα πρότυπα αναφέρονται σε ολα τα στοιχεία της εμφάνισης και του χαρακτήρα.
Έτσι ας πουμε ξέρουμε οτι το ροτβάιλερ ειναι ενα μεγάλο σκυλί τάδε κιλών, μαύρο καφέ, με κατεβασμένα αυτιά ένστικτο φύλακα κλπ.

Υπάρχουν οι εκθέσεις μορφολογίας οπου συμμετέχουν τα καθαρόαιμα σκυλιά και κρίνονται απο ειδικούς κριτές σχετικά με το ποςο ανταποκρίνονται στο πρότυπο τους. Οι εκτροφείς συμμετέχουν σε τέτοιες εκθέσεις (φυσικά μπορεί να παει και ιδιώτης).

Αν δείτε ενα σκυλί χ ράτσας απο πετ σοπ και απο εκτροφέα, δεν έχει καμία σχέση. Όταν ηταν να παρω το λαμπραντορ μου και πήγα με τη κολλητή μου πρωτη φορά στο Εκτροφειο, έπαθε πλάκα. Απο μόνη της μου είπε πως τα κουτάβια αυτά δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με τα καχεκτικά πλάσματα που φέρνει η γνωστή αλυσίδα... :(

Μη θεωρείτε το όλο κονσεπτ υπερβολικό. Όταν παίρνεις ενα σκύλο, ενα σύντροφο για τα επόμενα 10-15 χρονια , θες να ειναι οσο το δυνατόν υγιής και με σωστό χαρακτήρα, να ζήσει αρμονικά δίπλα σου.

Φυσικά αυτά ισχύουν για τα καθαρόαιμα σκυλάκια.

Αν λοιπόν θες καθαρόαιμο πρέπει να ψάξεις να δεις ποιες ράτσες ταιριάζουν στον τροπο ζωής σας , κι αφού καταλήξεις να απευθυνθείς σε πιστοποιημένους εκτροφείς.
Αν δεν έχετε τρέλα με καποια συγκεκριμένη ράτσα, θα πρότεινα και ημίαιμο σκυλάκι, υπάρχουν τόσα πολλα που χρειάζονται σπίτι!!

Τα μικρόσωμα σκυλιά δεν ενδείκνυνται για μικρά παιδιά γιατί μπορούν εύκολα να τα τραυματίσουν. Επισης δεν τα πάνε όλες οι ράτσες καλα με παιδιά.

Τα Τζάκ ράσελ  που αναφέρθηκαν, θέλουν έμπειρο ιδιοκτήτη γιατί ειναι ΑΚΡΩΣ ενεργητικά σκυλιά.

Τα Μαλτέζ ΔΕΝ ειναι κατάλληλα για παιδιά.

Τα γουέστ χάϊλαντ επισης δεν ειναι ο,τι καλύτερο.

Τα κόκερ ειναι κι αυτά πολυ ζωηρά και σχετικά "δαγκωνιάρικα".

Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί ειναι τελείως αλλα σκυλιά, ναι καλα για οικογένεια, αλλα και αυτά θα θελήσουν αρκετή εκτόνωση και σωστή εκπαίδευση.

Τα Χάσκι έχουν πολυ ιδιαίτερο χαρακτήρα, δε προτείνονται για μικρά παιδιά, ειναι δύσκολα στην εκπαίδευση , και όχι δεν ειναι "φυλακές".

Τέλος, τα μικρόσωμα σκυλιά δεν ειναι νευρικά απλά τυχαίνουν σε ηλίθιους ιδιοκτήτες που τα μεταχειρίζονται σα να ειναι μπιμπελό , με αποτέλεσμα να μη κοινωνικοποιούνται σωστά και να βγάζουν ανασφάλειες. Όχι ομως λόγω μεγέθους!

Όπως καταλαβαίνεις έχω μια ιδιαίτερη τρέλα με τα σκυλιά, έχω ασχοληθεί ΠΟΛΥ και θα χαρώ να συζητήσουμε οτιδήποτε πανω σ αυτά.

Sent from my iPad using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #745 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 01:36:27 μμ »
Μαργαρίτα, ωραίο μεστό ποστ.
Όσον αφορά στα μικρά σκυλιά, μερικά έχουν φυλετικό σύμπλεγμα που εκφράζεται με νευρικότητα, γαυγίσματα, κ.λπ. Η μεταχείριση όμως του ιδιοκτήτη, όπως σωστά είπες, παίζει μεγάλο ρόλο.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #746 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 01:38:01 μμ »
 - Πάλι αυτός. Όλο φωτογραφίες, κι από κανά κόκκαλο τίποτα...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #747 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 01:44:20 μμ »
ΜΗΝ πάρεις λαμπραντόρ...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #748 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 02:51:49 μμ »
Ολα ειναι σχετικά. Ενα κορίτσι και το πίτμπουλ της, ο Λεμπόφσκι που μεγαλώνουν και κάνουν τα πάντα μαζί.

http://instagram.com/scarleysworld

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #749 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 02:59:21 μμ »
Τα πιτμπουλ, αν δεν εκπαιδευτουν να ειναι αγρια, ειναι γλυκητατα σκυλια. Εχω συναντραφει με 5 κι αν εξαιρεσεις οτι ειναι μπουνταλαδες, ειναι ψυχουλες. Βεβαια, σκοτωνουν ο,τι μικρο ζωακι κινειται στο χωρο τους αλλα με τους ανθρωπους τα πανε μια χαρα.
Τα λαμπραντορ ειναι πολυ κουραστικα σκυλια, κυριως λογω υπερκινητικοτητας και αστειρευτης βουλιμιας..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #750 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 03:14:20 μμ »
Μα εγώ θέλω σκυλί για να κάνει Παρέα  στον μικρό και να είναι κοινωνικό δεν το θέλω να τρομάζει τους ανθρώπους θα το στείλω για εκπαίδευση προφανώς αλλά ο χώρος είναι περιορισμένος λόγω διαμερίσματος οι περιβάλλοντες χώροι είναι μεγάλοι αλλά ο σκύλος θα ζει προφανώς στο διαμέρισμα όποτε τα μεγάλα σκυλιά αποκλείονται!
Κάποτε είχα ένα κόλλευ στο πατρικό μου το οποίο όμως είχε αυλή και ήταν ευτυχισμένο.
Και μετά ένα πεκινουά εντός σπιτιού το οποίο όποτε έβλεπε παιδιά αφηνίαζε αλλά.
Θελουμε λοιπόν μικρόσωμο σκύλο με καλό χαρακτήρα υπομονή με παιδιά και να μην γαυγίζει πολύ!

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #751 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 03:15:27 μμ »
Βασικά υπερικινητικα Λαμοραντορ ειναι τα "κακά" λαμπραντορ, με προβληματική ιδιοσυγκρασία. Ναι ειναι σκύλος με αρκετή ενέργεια, ως κουτάβια αρκετά ζωηρά , αλλα όχι υπερκινητικά δε τα λες. Απλά όπως κι άλλες ράτσες πχ τα γερμανικά ποιμενικό, τα μποξέρ, θέλουν κι αυτά την εκτόνωση τους.

Το λαμπραντορ μου αν δε το βλεπες μές το σπίτι θα έλεγες οτι δεν υπάρχει καν :)

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
Ζωοφιλία
« Απάντηση #752 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 03:19:23 μμ »
@Docor δε ξερω αν απλά έτσι το έγραψες, αλλα τα σκυλιά δε τα "στέλνουμε" πουθενά για εκπαίδευση!! Αν θελουμε να συμβουλευτούμε εκπαιδευτή, κάνουμε μαθήματα μαζί με το ζώο! Μην εμπιστευτείς κανέναν να παρει το σκύλο σου.....

Τα μεγάλα σκυλιά ζουν μια χαρά στα διαμερίσματα, αυτος ειναι ακόμα ένας μύθος . Ο σκύλος πιο πολυ έχει ανάγκη να ειναι δίπλα μας, μαζί μας, μέλος της οικογένειας μας. Το να μη θες ενα μεγάλο σκυλί μές το σπίτι ειναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό! Αλλα όχι οτι το σκυλί ειναι δυστυχισμένο εκει...

Οκ προφανώς θα ηταν καλύτερα να υπήρχε ένας κήπος αλλα και κήπος να υπήρχε το ζώο δε θα έπαιζε μονο του εξω, θα ήθελε και πάλι να ειναι μέσα μαζί σου, οπου είσαι εσυ....

Εφόσον θέλετε απλά ενα σκύλο συντροφιάς , σκέφτεστε τη περίπτωση της υιοθεσίας;

Βέβαια... είτε μικρό είτε μεγάλο θέλει κάθε μερα βόλτα. Θέλει χρόνο να μάθει που να τα κάνει κι ώσπου να γίνει αυτο, οι βόλτες ειναι και περισσότερες. Πάντα μπορεί να πάθει πχ μια διάρροια να λερώσει ενα χαλί. Ολα αυτά πρέπε να τα έχετε υπόψη

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #753 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 03:26:25 μμ »
Βασικά υπερικινητικα Λαμοραντορ ειναι τα "κακά" λαμπραντορ, με προβληματική ιδιοσυγκρασία. Ναι ειναι σκύλος με αρκετή ενέργεια, ως κουτάβια αρκετά ζωηρά , αλλα όχι υπερκινητικά δε τα λες. Απλά όπως κι άλλες ράτσες πχ τα γερμανικά ποιμενικό, τα μποξέρ, θέλουν κι αυτά την εκτόνωση τους.

Το λαμπραντορ μου αν δε το βλεπες μές το σπίτι θα έλεγες οτι δεν υπάρχει καν :)

Δεν είμαι ειδικός στα σκυλιά, οπότε η "υπερκινητικότητα" ίσως είναι λάθος όρος σε σχέση με άλλα, πιο υπερκινητικά σκυλιά.
Αυτό που με στενοχωρεί όμως κυρίως στο λαμπραντόρ είναι ότι και σεισμός 7 ρίχτερ να γίνεται και να πεθαίνεις, αυτό θα βάλει το φαΐ του πάνω από σένα.
Οφείλω βέβαια να παραδεχτώ ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι σίφουνας στο πέρασμά του, σε αντίθεση με άλλα ομοειδή. Δεν έχει κάνει ούτε μια ζημιά στο σπίτι και είναι 7 ετών.

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #754 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 03:39:00 μμ »
Ε καλα βρε κι εσυ σε στεναχωρεί που ειναι λαίμαργο;! :D Κοιτά έχει και καλο αυτή η πλευρά....ξερεις ποσά σκυλιά ειναι μίζερα στο φαγητο τους και σου βγάζουν τη πίστη για να φάνε; έχω ενα τετοιο σπίτι :p Άσε που το Λάμπ και χάπι να του δώσεις το τρώει με χαρά χαχα

Για μένα το Λαμπραντορ ειναι ο ορισμός του "σκύλος οικογένειας" :)

Το παιδι μικρό :)

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #755 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 03:59:17 μμ »
Καταρχάς δεν είναι σωστό να επιχειρηματολογείς με φωτογραφίες από χαριτωμένες φατσούλες σκύλων. Αυτό είναι ψυχολογικός εκβιασμός.
Σε κάθε περίπτωση, η αίσθηση που σου δίνει ότι βάζει την πάρτη του πάνω απ' όλα και εσένα σε αγαπάει μόνο για φαΐ, βόλτα και παιχνίδι είναι κάτι που το έχω συζητήσει και με άλλους λαμπραντορογονείς.

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #756 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 04:35:12 μμ »
Δε μπορω να πιασω το σκεπτικο σου ή να συμφωνησω, αλλα οκ οπως νιωθει ο καθενας!

Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #757 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 04:47:17 μμ »
Δεν ξέρω αν διατύπωσα σαφώς και κατανοητά το σκεπτικό μου, αλλά θα το επαναδιατυπώσω.
Εκτός του Καίραρα, έχουμε και ένα μικρούλι μπασταρδάκι που το σώσαμε από τα σκουπίδια. Ενώ λοιπόν ο πρώτος δε δείχνει καμία απολύτως (συν)αίσθηση, όπως λένε ότι νοιώθουν τα σκυλιά, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα και καθυστερεί είτε το φαγητό είτε η βόλτα, η μικρή, όταν αισθανθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, δε ζητάει απολύτως τίποτα. Άλλο παράδειγμα, το λαμπραντόρ θα σου δείξει τη χαρά του όταν περιμένει κάτι, παιχνίδι, φαί κτλ. Η μικρή δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στο σπίτι και να μη σου δείξει ευγνωμοσύνη και χαρά.

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #758 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 05:11:48 μμ »
Κοιτα το πρωτο δε το εχουν ολα τα σκυλια ετσι κι αλλιως δε νομιζω οτι ειναι θεμα ρατσας δηλαδη.
Οσο για το δευτερο, η δικια μας κανει απιστευτες χαρες ακομα κι αν λειψουμε μονο μιση ωρα. Σ αντιθεση ο μεγαλος ,που ειναι γιορκσαιρ, αν κοιμαται καποιες φορες βαριεται να σηκωθει και σε περιμενει στο κρεββατι κουνωντας χαρα

Να τους χαιρεσαι!

Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #759 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 05:15:18 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ποτέ αγάπη και τέτοια από τα σκυλάκια. Ούτε ήμουν και ιδιαίτερα ζωόφιλος. Αλλά από τότε που πήραμε τη μικρή, έχω πάθει τέτοια αποβλάκωση που αρχίζω να σκέφτομαι ότι έχουν ψυχή κτλ. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, νοιώθεις ότι σε κοιτάει στα μάτια. Ο άλλος σε κοιτάει στο χέρι. Αυτή είναι η διαφορά τους..

Να χαίρεσαι κι εσύ τα δικά σου!