Αποστολέας Θέμα: Ρωσικά ρολόγια  (Αναγνώστηκε 560076 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
Απ: Ρωσικά ρολόγια
« Απάντηση #960 στις: Ιανουάριος 01, 2012, 05:51:09 μμ »
Φίλε μου Jackal δεν ξέρω...μάλλον είναι ανίατη η ασθένεια σου όπως και η δικιά μου...ο γιατρός συμβουλεύει: άμεσα ένα Ρωσάκι!!!Δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβό, βλέπε Vostok!!!Αλλά άν θες να σου περάσει με τη μία χτυπάς με τρέλα τη Ctrela και θεραπεύονται όλα...για να μην σου πώ και ένα Poljot  ;D  ;D  ;D Καλή ανάρρωση φίλε  :partyman:

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #961 στις: Ιανουάριος 01, 2012, 09:19:08 μμ »
Με τα ρώσικα έχω κολήσει και εγώ από το καλοκαίρι... Εκτός από τα CTΡEΛA , έρωτας με την πρώτη ματιά, έχω ερωτευτεί παράφορα τα 2 πρώτα στις φωτογραφίες. Γιατρέ πείτε μου, θα ζήσω  ;D ;D ;D ???

Πολύ όμορφα και τα Strela & τα Ruslan.

Έχω το δεύτερο Ruslan. Πιστέψτε με, οι φωτό το αδικούν. Μόνο να βλέπεις την κουρδιστή 3133 να δουλεύει από πίσω, είναι "όλα τα λεφτά".... ;D

ΥΓ. Φίλε The_Jackal έχεις π.μ.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #962 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 01:36:29 πμ »
Το παραπάνω ''Officer'', είναι quartz ;
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος The_Jackal

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #963 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 12:55:40 μμ »
Όχι δεν είναι quartz. είναι κουρδιστό είτε με μηχανισμό 3133 είτε με 31681. Η διαφορά μεταξύ τους είναι η 24-ωρη ένδειξη της ώρας επιπλέον στον 31681.  Οι ειδικοί του φόρουμ ας με διορθώσουν εάν τα λέω λάθος...~~~!!!

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #964 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 01:25:55 μμ »
Όχι δεν είναι quartz. είναι κουρδιστό είτε με μηχανισμό 3133 είτε με 31681. Η διαφορά μεταξύ τους είναι η 24-ωρη ένδειξη της ώρας επιπλέον στον 31681.  Οι ειδικοί του φόρουμ ας με διορθώσουν εάν τα λέω λάθος...~~~!!!

Μια χαρά τα λες!! (δεν είμαι ειδικός  ;D )ο 31681 έχει 24 ένδειξη και ο 31682 εχει + moonphase  ;D  ;D  ;D

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #965 στις: Ιανουάριος 13, 2012, 05:37:11 μμ »
24 ένδειξη, άρα και δυνατότητα 24ωρης χρονομέτρησης (ή χρονογράφισης κατά το πιο σωστό;) δεν τη συναντάς συχνά! Για να πω την αλήθεια, πρώτη φορά βλέπω αυτόματο με 24 ένδειξη.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #966 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 09:03:58 μμ »
24 ένδειξη, άρα και δυνατότητα 24ωρης χρονομέτρησης (ή χρονογράφισης κατά το πιο σωστό;) δεν τη συναντάς συχνά! Για να πω την αλήθεια, πρώτη φορά βλέπω αυτόματο με 24 ένδειξη.
Eπειδή τα λεπτά του χρονογράφου στο υποκαντράν στο 3 είναι μόλις 30', δεν συνιστάται από τον κατασκευαστή στην 3133 χρονομέτρηση πέραν αυτού του ορίου. Και είναι λογικό, ο 3133 κουρδιζόμενος στο χέρι -και όχι αυτόματος- στρατιωτικός χρονογράφος ήταν και είναι στη σχεδίασή του, λογικά δεν χρειάζεται περισσότερο από 30' χρονογράφου για "στρατιωτική" χρήση. Η 24ωρη ένδειξη στον 31681, όπως και η ένδειξη ημέρας-νύκτας στον 31682, που αποτελούν μεταγενέστερες complications, εξυπηρετούν άλλο σκοπό (να καταλαβαίνει ο χρήστης αν είναι ημέρα ή νύχτα) και δεν είναι για μέτρηση με τον χρονογράφο.
Ο 3133 δεν είναι 7750 που έχει 12ωρη ένδειξη χρονογράφου.... ;D Eίναι βέβαια 7734 κατά μία έννοια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2012, 09:32:51 μμ από IliasG »

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #967 στις: Ιανουάριος 18, 2012, 04:54:11 μμ »
Άρα για χρονομέτρηση μόνο τα υποκαντράν στο ''3'' και στο ''9''. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύονται και αν ναι,  πόσο κοστίζει;

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #968 στις: Ιανουάριος 19, 2012, 12:01:45 πμ »
Άρα για χρονομέτρηση μόνο τα υποκαντράν στο ''3'' και στο ''9''. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύονται και αν ναι,  πόσο κοστίζει;
Mόνο στο 3 είναι τα λεπτά χρονογράφου και ο κεντρικός δείκτης χρονογράφου για τα δευτερόλεπτα χρονογράφου. Στο 9 είναι τα δευτερόλεπτα του ρολογιού.
Τα ρώσικα αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από τον Βήχο. Οι τιμές είναι το λιγότερο "τσιμπημένες" σε σχέση με το ίντερνετ... ;)

Αποσυνδεδεμένος sc520

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #969 στις: Απρίλιος 25, 2012, 01:15:12 μμ »
Αγαπητοί φίλοι θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου για το νέο μου απόκτημα....
VOSTOK-EUROPE ANCHAR MENS DIVER WATCH NH25A/5105141, με αριθμό 8215/5105308 και αύξοντα αριθμό 421/475
Είναι αυτό
http://www.vichosgroup.gr/micro/item.php?catid=47&subcatid=97&itemid=676&brandid=2

με μόνες διαφορές ότι πάνω από το σημείο που είναι ο ημεροδείκτης έχει τοποθετηθεί το ασημένιο σήμα των ΟΥΚ και στην πλάτη είναι χαραγμένος ο ναύτης των ΟΥΚ .
Στάθηκα  δε τυχερός γιατί μπόρεσα να συμπεριληφθώ στην ειδική παραγγελία που έγινε από την ΒΗΧΟΣ Α.Ε. και έτσι σήμερα να έχω στην κατοχή μου αυτό το ιδιαίτερο ρολόι.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η άψογη συμπεριφορά του service της ΒΗΧΟΣ Α.Ε (TAGHEUER-Ερμού 18 ), όταν την επομένη της παραλαβής πήγα να μου αλλάξουν το λουράκι γιατί μου αρέσει περισότερο το δερμάτινο από το καουτσούκ.
Τέλος με εντυπωσίασε ο τρόπος που κουρντίζει που είναι ο ίδιος ακριβώς με το αγαπημένο μου DEEPSEA.
Οσο για την τιμή?????
αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, γιατί ήταν μικρότερη από την τιμή του αντίστοιχου ρολογιού που διατίθεται στα καταστήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #970 στις: Απρίλιος 25, 2012, 01:22:58 μμ »
Kαλοριζικο φιλε,να το χαρεις.Αυτο ειναι πολυ ευχαριστο οσο και για την τιμη και για την εξυπηρετηση.Περνα και καμια φωτο να θαυμασουμε ;)

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #971 στις: Απρίλιος 25, 2012, 02:44:14 μμ »
Αγαπητοί φίλοι θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου για το νέο μου απόκτημα....
VOSTOK-EUROPE ANCHAR MENS DIVER WATCH NH25A/5105141, με αριθμό 8215/5105308 και αύξοντα αριθμό 421/475
Είναι αυτό
http://www.vichosgroup.gr/micro/item.php?catid=47&subcatid=97&itemid=676&brandid=2

με μόνες διαφορές ότι πάνω από το σημείο που είναι ο ημεροδείκτης έχει τοποθετηθεί το ασημένιο σήμα των ΟΥΚ και στην πλάτη είναι χαραγμένος ο ναύτης των ΟΥΚ .
Στάθηκα  δε τυχερός γιατί μπόρεσα να συμπεριληφθώ στην ειδική παραγγελία που έγινε από την ΒΗΧΟΣ Α.Ε. και έτσι σήμερα να έχω στην κατοχή μου αυτό το ιδιαίτερο ρολόι.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η άψογη συμπεριφορά του service της ΒΗΧΟΣ Α.Ε (TAGHEUER-Ερμού 18 ), όταν την επομένη της παραλαβής πήγα να μου αλλάξουν το λουράκι γιατί μου αρέσει περισότερο το δερμάτινο από το καουτσούκ.
Τέλος με εντυπωσίασε ο τρόπος που κουρντίζει που είναι ο ίδιος ακριβώς με το αγαπημένο μου DEEPSEA.
Οσο για την τιμή?????
αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, γιατί ήταν μικρότερη από την τιμή του αντίστοιχου ρολογιού που διατίθεται στα καταστήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Να υπερθεματισω τα γραφομενα,λεγοντας οτι μετα απο πολυετη γνωριμια και παροχη υπηρεσιων απο το συγκεκριμενο service, εχω να πω μονο τα καλυτερα!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος stavedo13

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #972 στις: Ιούλιος 19, 2012, 11:22:07 μμ »
edit
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 20, 2012, 02:07:42 μμ από stavedo13 »

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #973 στις: Οκτώβριος 21, 2012, 07:44:25 μμ »
FROM  RUSSIA  WITH  LOVE

Σοβιετική Νοσταλγία.

Από αριστερά : Sturmanskie Chronograph Τιτάνιο, Poljot (ξυπνητήρι), CΤΡΕΛΛΑ, Восток Амфибия.

K.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #974 στις: Οκτώβριος 31, 2012, 09:52:26 μμ »
Καλησπέρα σας φίλοι συν-φορουμίτες!

Μετά από συμβίωση 2 εβδομάδων με το STRELA θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου καθώς και μερικές φωτογραφίες.
Αρχίζοντας με την γενική εντύπωση που είναι παραπάνω θετική από ότι περίμενα!!
Στιβαρή κατασκευή και αρκετά προσεγμένο (δεν φτάνει τα επίπεδα φινιρίσματος του moonwatch βέβαια αλλά είναι και η διαφορά τιμής χαώδης!!).

Όμορφο dial που στηρίζεται σε ένα διαχρονικό σχέδιο, ειδικά το χρώμα του είναι πρωτότυπο και πολύ όμορφο (αν και όχι ιδιαίτερα φωτογενές).

Οι κόκκινες και άσπρες πινελιές στους δείκτες του αν και πολύ μικρές δίνουν το χρωματικό "γέμισμα" που χρειαζόταν.

Το μόνο αρνητικό στο dial είναι η λουμίνοβα που δεν φωτίζει παρά ελάχιστα αλλά ποτέ στην ιστορία τους τα STRELA δεν φημιζόντουσαν για την λουμίνοβα τους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο γνήσια dial απομιμήσεις των πρώτων ιστορικών dial και μάλιστα σε πολύ φτηνές τιμές, αν δε κάποιος θέλει μπορεί να ξοδέψει γύρω στα 60€ και να αποκτήσει το γνήσιο dial από NOS ιντερνετικό μαγαζί.

Η κάσα με τα μπουτόν του χρονογράφου και την κορώνα είναι πολύ όμορφα και δείχνουν αλλά και είναι εργονομικά!
Το κούρδισμα είναι απόλαυση αλλά τα κουμπιά του χρονογράφου είναι λίγο σκληρά στην αίσθηση αν και αποτελεσματικά (μην ξεχνάμε ότι είναι μηχανικός χρονογράφος και όχι quartz).
Το πάχος του είναι 13mm  ενώ η διάμετρος του είναι 38mm χωρίς την κορώνα. Φοβόμουνα την διάσταση των 38mm αλλά τελικά είναι η ιδανική γιαυτό το ρολόι.

Το ανοιχτό καπάκι της πίσω όψης είναι βιδωτό και δείχνει την 3133 να δουλεύει ενώ έχει χαραγμένα τον αριθμό παραγωγής του ρολογιού (764 από 999 κομμάτια), το υλικό κατασκευής (stainless steel) καθώς και την στεγανότητα των 3ΑΤΜ. Αυτά σε δύο γλώσσες Αγγλικά και Ρώσικα. Εξάλλου ένας από τους λόγους που το πήρα ήταν και το γεγονός ότι μπορούσα να βλέπω την μηχανή 3133 να δουλεύει.

Ένα θέμα που θα αντιμετωπίσει ο κάτοχος είναι η διάσταση του λουριού/μπρασελέ, καθώς στα 19mm απόσταση μεταξύ των lugs δεν έχουμε την αφθονία των κλασσικών 20mm και 18mm.
Με λίγο όμως ψάξιμο θα καλυφθεί απόλυτα. Προσωπικά παρήγγειλα και το "εργοστασιακό" μπρασελέ του εκτός από το βασικό λουράκι (φυσικά θα αποκτήσω και άλλα λουράκια καθώς και ιμάντες!!)

Τώρα σχετικά με την χρονομετρία: Έμεινα έκπληκτος καθώς τρέχει +14sec σε 15 ημέρες!!!!!!!!!!!!
Ήταν κάτι που δεν το περίμενα και με ξάφνιασε θετικά. Είχα ακούσει πολλά για την 3133 αλλά τώρα ξέρω!!
 8)

Ελπίζω αυτή η επισκόπηση να σας φάνηκε περιεκτική και ουσιαστική. Περιμένω κριτικές.
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #975 στις: Οκτώβριος 31, 2012, 10:03:07 μμ »
Καπετάνιε μου, πολύ ωραίο review για ένα πολύ ωραίο ρολόι!
Πάντα καλές ώρες να δείχνει :)
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #976 στις: Οκτώβριος 31, 2012, 10:33:00 μμ »
Πολυ ωραια και αρτια παρουσιαση!
Καλοφορετο με υγεια!!

Φιλικα,
Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #977 στις: Νοέμβριος 01, 2012, 09:22:18 πμ »
Η χρονομετρία της 3133 είναι πολύ καλή σε όσα ρολόγια έχουν περάσει από τα χέρια μου! Δεν είναι τυχαίο νομίζω και αναφέρεται από όλους τους ιδιοκτήτες με ελάχιστες εξαιρέσεις!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #978 στις: Νοέμβριος 01, 2012, 10:52:25 πμ »
Εχω δυο ρώσσους με την 3133. Αξιοσημείωτη ακρίβεια. :prayer:

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος vmed_cha_gr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #979 στις: Νοέμβριος 01, 2012, 01:15:12 μμ »
Το μόνο που με χαλάει είναι η κορώνα. Κατα τα άλλα πολύ ωραίο ρολόι.