Οι όροι του φόρουμ απαγορεύουν τις διαφημίσεις των εμπόρων.
Επίσης, απαγορεύουν τα παραπλανητικά ποστ.
Η απάντηση του Μιχάλη στο Βαγγέλη περί ζήλειας των τέκνων θα μπορούσε να θεωρηθεί παραπλανητική και να οδηγήσει σε συνέπειες. Είναι μία συμπεριφορά που πρέπει κανείς να τη δει προσεκτικά και να εξηγήσει και ο Μιχάλης για ποιο λόγο απάντησε αυτό που απάντησε. Από το Μιχάλη λοιπόν περιμένουμε να μας εξηγήσει.
Με αφορμή όμως τη συζήτηση για το αν κάποιοι "εμπορεύονται" έχω να πω τα εξής.
Πρώτον, δε χρειάζεται κάποιος να έχει οργανωμένο μαγαζί για να είναι έμπορος. Όταν κατά συνήθεια αγοράζει ρολόγια με σκοπό να τα μεταπωλήσει με κέρδος δεν είναι χομπίστας, είναι έμπορος. Εμποράκος θα έλεγα, αφού κατά κανόνα δεν είναι ο βασικός του βιοπορισμός. Να διευκρινίσω δε ότι δε χρησιμοποιώ τον όρο "εμποράκος" προσβλητικά. Αν κάποιος έχει να προτείνει άλλον, ευχαρίστως να τον δεχτώ. Πάντως αυτός που το κάνει 100% χομπίστας δεν είναι, είναι κάτι άλλο. Απ' ό,τι φαίνεται γίνεται συχνά στα φόρα που όλοι γνωρίζουμε.
Δεύτερον, μας πειράζει να είναι κάποιοι από εμάς εμποροι με την παραπάνω έννοια; Αν δεν πωλούν στο φόρουμ αυτό αλλά σε άλλα, από κανονιστικής πλευράς όχι. Ας κάνουν ό,τι θέλουν.
Τρίτον, μας πειράζει που όσοι το κάνουν, έστω και σε ξένα φόρα, δεν γνωρίζουμε ότι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Ως moderator επιφυλάσσομαι να απαντήσω. Αλλά ως μέλος λέω με βεβαιότητα ότι με πειράζει πολύ στα 50 - 100 (που λέει ο λόγος) άτομα που γράφαμε/γράφουμε και γνωριζόμαστε, κάποιοι να αγοράζουν με σκοπό, επαναλαμβάνω με σκοπό, να μεταπωλήσουν και εγώ να θεωρώ ότι είναι αγνοί χομπίστες. Με πειράζει κάποιοι που βρίσκουν ευκαιρίες και αντί να επικοινωνήσουν με τα μέλη για να τις υποδείξουν, τις εκμεταλλεύονται για να βγάλουν κέρδος, ενώ ταυτόχρονα αυτή τους τη δραστηριότητα δεν την επικοινωνούν. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στο Μιχάλη αλλά στον κάθε έναν που το κάνει. Ο Μιχάλης κάλλιστα μπορεί να το έκανε μία μόνο φορά ή να έτυχε ή δεν ξέρω εγώ τι, ας μας εξηγήσει ο ίδιος.
Και δε συζητώ επίσης για το αν είναι σωστό να το κάνουν ή όχι, αυτοί που το κάνουν, γιατί δε θα βγάλουμε άκρη. Ας πούμε ότι καλά κάνουν. Αυτό που λέω είναι ότι θέλω να το γνωρίζω.
Θέλω ως μέλος να γνωρίζω ποιος εδώ μέσα είναι μέλος για το χόμπυ του και ποιος για να βγάζει χαρτζηλίκι ή ποιος και για τα δύο.
Ας ξαναμετρηθούμε λοιπόν μεταξύ μας για να γνωρίζουμε και τα κίνητρα του καθενός.