Αποστολέας Θέμα: Κατάστημα για αγορά speedmaster απο Αθήνα ;  (Αναγνώστηκε 11355 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Κατάστημα για αγορά speedmaster απο Αθήνα ;
« Απάντηση #80 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 03:46:53 μμ »
Πολυ λάδι και τηγανιτα τίποτα,θέλει κάποιος το δικό μου στα 2.900;
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 03:48:50 μμ »
Πολλα ειναι. Κατεβα.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 03:51:03 μμ »
Τι συμβαίνει;
Τι μας κρύβουν στο My Watch;
Enlighten us, πραγματικά έχω μεγάλη αγωνία να μάθω τι κρύβεται πίσω από τα πενταπλάσια "ουάου" του Orient έναντι αυτών που εισέπραξαν οι δύο Daytona μαζί. Δεν τα μέτρησα για να είμαι ειλικρινής, αλλά για να το λες σε πιστεύω.

Να θεσπίσουμε "κανόνες ΟΥΑΟΥ" για να κρατάμε την κατάσταση σε μία ισορροπία που δε σου δημιουργεί άγχος. Ακούς εκεί να υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει η Daytona. Ή το moonwatch. Ή τα 114060-116610 (τα ρολόγια που έχουν φάει τόσο κράξιμο ανά την υφήλιο για τη δυσαρμονία κάσας-μπρασελέ τους, που αν ήταν άνθρωποι παίζει και να είχαν αυτοκτονήσει). Ανήκουστα πράγματα...

Εντωμεταξύ μετά τον παραλληλισμό των έργων τέχνης με ρολόγια που πραγματικά δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία μοναδικότητα (ΑΚΑ submariner) παραλληλίζεις το forum της Ferrari με το (οποιοδήποτε) ωρολογιακό forum. Κάπου έχεις μπερδευτεί από τα πολλά fora στα οποία συμμετέχεις. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Για συλλεκτικότητα μίλησα, θα μπορούσα αντί έργων τέχνης να πω γραμματόσημα. Είπα ότι μόνο ο χρόνος αποφασίζει τι είναι συλλεκτικό και τι όχι, δηλαδή τι έχει κάποια μοναδικότητα και τι όχι.

Το ότι κάτι μου δημιουργεί άγχος είναι συμπέρασμα της φαντασίας σου και επειδή είναι κάτι που συνηθίζεις να κάνεις,  απλά το προσπερνώ.

Το ποιος είναι ο λόγος που τα ουαου στον Χαρίλαο είναι περισσότερα από τις daytonas θα μπορούσε να είναι η συμπάθεια προς το πρόσωπο του κατόχου, η αντιπάθεια προς το πρόσωπο του άλλου κατόχου, η τάση του Έλληνα να υποτιμά όσα δεν φτάνει και πολλά πολλά πολλά άλλα και παρόλο που θέλησες να ειρωνευτείς το θέμα "ουάου", πιστευω ότι είσαι σοβαρό παιδί και ήξερες τους λόγους πριν τους αναφέρω.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 03:51:47 μμ »
Και 2000 να το βάλεις στο mywatch, μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία θα περιμένεις

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 04:00:54 μμ »

Παράθεση από: maestro στις Σήμερα στις 03:51:47 μμ
Και 2000 να το βάλεις στο mywatch, μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία θα περιμένεις

Οχι ρε γμτ,κι εγω περίμενα να γινει αναρπαΧτο

WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 04:08:18 μμ »
Στειλλε πμ

Στάλθηκε από το SM-A515F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Kkost

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 04:29:23 μμ »
Με μπερδεύεις με κάποιον άλλον; Που είπα εγώ ότι ως αγοραστής απαιτώ ο άλλος να είναι ηλίθιος;

Επειδή απευθύνεσαι σε β' ενικό, να σε ενημερώσω ότι προσωπικά δεν έχω εκμεταλλευτεί κανέναν στις αγορές μου και δεν έχω ζητήσει ποτέ να μου κάνουν τιμή ξεφτίλα. Επίσης, δεν έχω βγάλει ούτε 1 ευρώ κέρδος. Το αντίθετο φυσικά.

Αν τώρα αναφέρεσαι γενικά, και πάλι δε διάβασες καλά αυτό που είπα και μπερδεύεις δύο διαφορετικά πράγματα.
Όταν είναι λοιπόν να αγοράσω, φυσικά και θα πω τι πράγματα είναι αυτά, γιατί έχω κάθε δικαίωμα να μου τη δίνει που ανεβαίνουν τόσο οι τιμές και μετά, αν δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την αγορά αυτή, επειδή είναι το χόμπι μου και προφανώς μεταβιβάζω σε αυτό κάποια ψυχολογική μου ανάγκη, θα το βουλώσω και θα το πάρω στην αγοραία αξία του.
Δηλαδή πρέπει να μας αρέσουν κιόλας οι τιμολογιακές πολιτικές των εταιριών; Δεν αρκεί απλά να παίζουμε το παιχνίδι τους; Πρέπει να λέμε και ευχαριστώ;

Και τέλος, δε χρειάζεται επιθετικότητα στα μηνύματά μας. Γιορτές έχουμε και κάνουμε μια συζήτηση για το χόμπι μας.

Andrey, δεν υπαρχει επιθετικοτητα, συζητηση κανουμε. Προσπαθησα να σου εξηγησω αυτο που ειπες πως δεν καταλαβαινεις περι υποκρισιας κτλ κτλ
Θεωρω πως βλεπεις τα πραγματα πολυ μονοπλευρα και οχι σφαιρικα, δηλαδη την στιγμη που εισαι πωλητης με την στιγμη που εισαι αγοραστης τις βλεπεις σαν δυο διαφορετικες και εντελως ανεξαρτητες καταστασεις. Ενω σε καμια περιπτωση δεν ειναι ετσι.

Δεν ξερω τι εχεις πουλησει και τι οχι και το ποσο κτλ που λες, εγω σχολιασα μονο αυτα που ειπες εσυ και αρα ισχυουν.

Παρακατω λοιπον μιλησες οτι σαν πωλητης εσυ θα πουλουσες στην αγοραια αξια, ολοι ξερουμε πως η αγοραια αξια στα ρολεξ ειναι πολυ πιο πανω απο την retail τιμη. Ταυτοχρονα ομως σαν αγοραστης παραπονιεσε που υπαρχουν τα καπελα και που οι πωλητες πουλανε σε αγοραια τιμη και οχι retail. Παραλληλα παραδέχεσαι πως και εσυ σαν πωλητης θα τα εδινες σε αγοραια τιμη γιατι λες πως ηλιθιος δεν εισαι. Αρα γιατι παραπονιεσε;

Kαι σου λεω εγω τωρα:

1. Πως οπως εσυ σαν πωλητης λες πως δεν εισαι ηλιθιος να πουλησεις retail, ετσι με τον ιδιο τροπο σκεφτονται μετα και ολοι οι πωλητες οταν εσυ εισαι στην θεση του αγοραστη.
Τα πραγματα ειναι απλα, το ιδιο σκεπτικο εχουν ολοι οταν ειναι στην θεση του πωλητη, κανεις δεν ειναι ηλιθιος. Αρα θα περιμενα να τους κατανοεις καλυτερα.

2. Πως η αγοραια τιμη δεν ειναι κατι που υπαρχει ετσι γενικα, οταν εσυ σαν πωλητης λες πουλαω ακριβα ενισχύεις αυτη την κατευθυνση, πραγμα που μετα ξερεις οτι σαν αγοραστης δεν θα σου αρεσει.  Αρα εδω υπαρχει μια αντιφαση! 

3. Αρα τo σεναριο να πουλας εσυ ακριβα αλλα να θελεις να αγοραζεις ρεταιλ δεν υπαρχει γιατι ειναι ιδιο με το σκεπτικο τoυ dealer

Ισως λοιπον γιαυτο μερικοι μιλανε για υποκριτες κτλ κτλ γι'αυτους που γκρινιαζουν για τα καπελα κτλ κτλ

Δεν καταλαβαινω το επιχειρημα ομως οτι ειναι υποκριτες οσοι γκρινιαζουν μεν με τις αυξησεις αλλα πουλανε στην αγοραια αξια. Δηλαδη θα επρεπε να κατσουν σαν ηλιθιοι να χρηματοδοτησουν το κερδος αυτου που θα το παρει; Αν ειναι δυνατο. Σημασια εχει το κινητρο. Αν αγοραζεις για να βγαλεις μετα κερδος ή αν αγοραζεις επειδη αγαπας το ρολοι και οταν χρειαστει να το δωσεις (για να παρεις αλλο, γιατι υπαρχει αναγκη κτλ) προφανως πουλας στην αγοραια αξια.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 04:42:39 μμ »
Για συλλεκτικότητα μίλησα, θα μπορούσα αντί έργων τέχνης να πω γραμματόσημα. Είπα ότι μόνο ο χρόνος αποφασίζει τι είναι συλλεκτικό και τι όχι, δηλαδή τι έχει κάποια μοναδικότητα και τι όχι.

Το ότι κάτι μου δημιουργεί άγχος είναι συμπέρασμα της φαντασίας σου και επειδή είναι κάτι που συνηθίζεις να κάνεις,  απλά το προσπερνώ.

Το ποιος είναι ο λόγος που τα ουαου στον Χαρίλαο είναι περισσότερα από τις daytonas θα μπορούσε να είναι η συμπάθεια προς το πρόσωπο του κατόχου, η αντιπάθεια προς το πρόσωπο του άλλου κατόχου, η τάση του Έλληνα να υποτιμά όσα δεν φτάνει και πολλά πολλά πολλά άλλα και παρόλο που θέλησες να ειρωνευτείς το θέμα "ουάου", πιστευω ότι είσαι σοβαρό παιδί και ήξερες τους λόγους πριν τους αναφέρω.
Όχι ειλικρινά δεν κατάλαβα ότι υπονοούσες ότι τα «ουάου» σχετίζονται με τις συμπάθειες στους κατόχους των ρολογιών. Και γιατί δεν το γράφεις ευθέως; Δεν είναι κακό. Θα έλεγα ότι είναι μάλλον αναμενόμενο. Δεν μπορεί όλα τα μέλη να τυγχάνουν ίδιας «δημοφιλίας» μέσα σε ένα forum.
Επίσης δεν μπορεί κάποιος να αναμένει ότι θα λάβει σωρεία θετικών σχολίων επειδή ανεβάζει ένα ακριβό ρολόι.
Προσωπικά, δε γράφω εν γένει σχόλια του τύπου «ρολογάρα» «ουάου» κλπ. σε ρολόγια που έχω δει 100 φορές. Αν κάποιος απ´ την άλλη θέλει να γράφει «ουαουτιρολογάραειναιαυτηρεμλκμου» κάθε φορά που βλέπει το ίδιο ρολόι από ένα άλλο μέλος, είναι δικαίωμα του. Όπως δικαίωμα του και σε ποιους θα γράψει «ουάου» και σε ποιους όχι. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον. Δεν μπορούμε να βάλουμε «κανόνες» σε τέτοιο επίπεδο.

Και επειδή αναφέρθηκες και αναφέρθηκα στο ατυχέστατο παράδειγμα σου με το forum της Ferrari. Οι Ferrari εξ´ ορισμού είναι αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ένα πολύ μικρό μερίδιο του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν είναι ένα αυτοκίνητο που μπορούν να το αποκτήσουν όλοι. Αυτό είναι γνωστό και πρέπει να είναι σεβαστό από οποιονδήποτε θέλει να μπει στο forum της Ferrari. Το να μπεις λοιπόν στο εν λόγω forum και να σχολιάζεις τις τιμές των Ferrari, αποδεικνύει απλά ή νοητική υστέρηση ή άκρατο κομπλεξισμό προς κάτι που δεν μπορείς να αποκτήσεις.

Από την άλλη τα ρολόγια ως είδος, κινούνται σε μια απίθανη γκάμα τιμών, από 50€ μέχρι κάποια εκατομμύρια €. Και μάλιστα ένα ρολόι των 50€ δεν υστερεί από άποψη χρηστικότητας/ακρίβειας από ένα των 50.000€. Δυσάρεστο μεν, αλήθεια δε. Το ίδιο δεν ισχύει με το τι σου προσφέρει μια Ferrari έναντι ενός Α3 για παράδειγμα: η διαφορά τους είναι οφθαλμοφανής και χαοτική.

Το να συμμετέχει κάποιος σε ένα ωρολογιακό forum, όπου υπάρχει πληθώρα επιλογών σε μία τεράστια γκάμα τιμών και να είναι «γενίτσαρος» οποιασδήποτε εταιρίας, είναι από γραφικό ως κουραστικό για τους υπόλοιπους.
Θα στο συγκεκριμενοποιήσω πολύ ευγενικά και νηφάλια. Ανέφερες παραπάνω ότι η «θέση σου» είναι απλή: Rolex για επένδυση οποιοδήποτε άλλο μας αρέσει για τον καρπό μας.
Θα σου πω λοιπόν το ότι αυτή σου τη «θέση» την έχεις κάνει όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται (εννοώ το ότι τα Rolex είναι επένδυση) την τελευταία διετία. Και μάλιστα είναι μια θέση στην οποία δε διαφωνεί και κανένας. Άπαντες γνωρίζουμε ότι η αγορά ενός Rolex αν μη τι άλλο, σου «εγγυάται» ότι δε θα έχεις χασούρα σε περίπτωση μεταπώλησης ή ότι μπορείς να βγάλεις και σημαντικό κέρδος. Κανένας δεν έχει διαφωνήσει. Ουδέποτε.
Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που πρέπει να αναφέρεται αυτή η «θέση» κάθε τρεις και λίγο, σε πιθανά και απίθανα threads;

Δικαίωμα σου φυσικά να την αναφέρεις όσες φορές θέλεις, δικαίωμα μου να ενοχλούμαι με αυτή την εμμονική τοποθέτηση, η οποία στην τελική δεν μου προσφέρει & κάτι παραπάνω ως γνώση. Και με την οποία φυσικά δε διαφωνώ !

Τέλος, είναι δικαίωμα του καθενός να σχολιάζει οποίο ρολόι θέλει, να μη σχολιάζει για κανένα ρολόι πλην των Rolex, να θαυμάζει και να θεωρεί ρολόγια μόνο τα Panerai, να θεωρεί ότι θα ολοκληρωθεί ως άνθρωπος αγοράζοντας μια Daytona, να πιστεύει ότι ο δρόμος προς τον Παράδεισο περνάει μέσα από την αγορά ενός Patek, να πιστεύει ότι τα μόνα  vfm ρολόγια είναι τα Grand SEIKO κλπ. Δικαίωμα επίσης των υπολοίπων είναι να ασπάζονται ή να μην ασπάζονται αυτές τις απόψεις και να την «ακούν» με τις εκάστοτε εμμονές.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Πάω να φάω προφιτερόλ τώρα πριν εξαφανιστεί. Διότι ως γνωστόν τα μόνα γλυκά που αξίζουν είναι όσα έχουν σοκολάτα μέσα. Όλα τα αλλά είναι για πέταμα. Τι; Όχι;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 04:54:14 μμ »

Andrey, δεν υπαρχει επιθετικοτητα, συζητηση κανουμε. Προσπαθησα να σου εξηγησω αυτο που ειπες πως δεν καταλαβαινεις περι υποκρισιας κτλ κτλ
Θεωρω πως βλεπεις τα πραγματα πολυ μονοπλευρα και οχι σφαιρικα, δηλαδη την στιγμη που εισαι πωλητης με την στιγμη που εισαι αγοραστης τις βλεπεις σαν δυο διαφορετικες και εντελως ανεξαρτητες καταστασεις. Ενω σε καμια περιπτωση δεν ειναι ετσι.

Δεν ξερω τι εχεις πουλησει και τι οχι και το ποσο κτλ που λες, εγω σχολιασα μονο αυτα που ειπες εσυ και αρα ισχυουν.

Παρακατω λοιπον μιλησες οτι σαν πωλητης εσυ θα πουλουσες στην αγοραια αξια, ολοι ξερουμε πως η αγοραια αξια στα ρολεξ ειναι πολυ πιο πανω απο την retail τιμη. Ταυτοχρονα ομως σαν αγοραστης παραπονιεσε που υπαρχουν τα καπελα και που οι πωλητες πουλανε σε αγοραια τιμη και οχι retail. Παραλληλα παραδέχεσαι πως και εσυ σαν πωλητης θα τα εδινες σε αγοραια τιμη γιατι λες πως ηλιθιος δεν εισαι. Αρα γιατι παραπονιεσε;

Kαι σου λεω εγω τωρα:

1. Πως οπως εσυ σαν πωλητης λες πως δεν εισαι ηλιθιος να πουλησεις retail, ετσι με τον ιδιο τροπο σκεφτονται μετα και ολοι οι πωλητες οταν εσυ εισαι στην θεση του αγοραστη.
Τα πραγματα ειναι απλα, το ιδιο σκεπτικο εχουν ολοι οταν ειναι στην θεση του πωλητη, κανεις δεν ειναι ηλιθιος. Αρα θα περιμενα να τους κατανοεις καλυτερα.

2. Πως η αγοραια τιμη δεν ειναι κατι που υπαρχει ετσι γενικα, οταν εσυ σαν πωλητης λες πουλαω ακριβα ενισχύεις αυτη την κατευθυνση, πραγμα που μετα ξερεις οτι σαν αγοραστης δεν θα σου αρεσει.  Αρα εδω υπαρχει μια αντιφαση! 

3. Αρα τo σεναριο να πουλας εσυ ακριβα αλλα να θελεις να αγοραζεις ρεταιλ δεν υπαρχει γιατι ειναι ιδιο με το σκεπτικο τoυ dealer

Ισως λοιπον γιαυτο μερικοι μιλανε για υποκριτες κτλ κτλ γι'αυτους που γκρινιαζουν για τα καπελα κτλ κτλ

Καταρχας επαναλαμβανω οτι δεν απαιτω καποιος να πουλαει ακριβα και να αγοραζει φθηνα. Ειναι η δευτερη φορα που το λες χωρις να περιλαμβανεται στα λεγομενα μου.
Ανεξαρτητα απο το αν συμφωνεις ή όχι ή αν με καταλαβαινεις ή οχι, μπορεις σε παρακαλω να μην το επικαλεισαι σε ο,τι με αφορα; Ειναι καπως προσβλητικο.

Δευτερον, δεν υπαρχει καμια αντιφαση. Σου επαναλαμβανω τι ειπα.

α. Μπορει να προβληματιζομαι με την εξελιξη των πραγματων και να αναγκαζομαι, επειδη αυτο ειναι το χομπι μου, να αγοραζω και να πουλαω στην αγοραια αξια. Μπορει να ετυχε καποτε να αγορασω retail και να πουλησω πιο ακριβα (δε μου ετυχε ποτε) επειδη επρεπε να χρηματοδοτησω ενα ουτως ή αλλως ολοενα και πιο ακριβο χομπι. Αυτο δε σημαινει οτι ζηταω να πουλανε οι αλλοι χαμηλα κι εγω ακριβα. Επισης, φανταζομαι δε χαιρεται που πουλαει καποιος ακριβα, εκτος αν ειναι εμπορος ή το βλεπει επενδυτικα. Ο λογος ειναι αυτος που ειπες. Διαιωνιζει την κατασταση. Κι αυτος ειναι ενας καλος λογος για να παραπονιεσαι.

β. Αν αντιθετα ισχυριζομαι οτι πρεπει να πουλαμε ολοι οσο ή λιγοτερο απ´ο,τι τα αγορασαμε, τοτε αν πουλαω στην αγοραια αξια ειμαι προφανως υποκριτης.

Ειναι σαφης τωρα φανταζομαι η διαφορα του α απο το β.

Τωρα εσυ εχεις, αν αντιλαμβανομαι σωστα, την εξης αποψη. Αν ανηκει καποιος στην πρωτη κατηγορια, δηλαδη προβληματιζεται με την πορεια των τιμων και της αγορας, ή θα πρεπει να πουλαει παντα πιο φτηνα απ´οσο τα πηρε ή να σταματησει τελειως το χομπι. Η επιλογη να εκφρασει τη γνωμη του και να συνεχισει το χομπι του ειναι υποκριτικη. Οκ, δε θελω να σε πεισω για το αντιθετο, αλλα βρισκω την αποψη σου πολυ πιο μονοπλευρη απο τη δικη μου.

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:06:37 μμ »

OYAOY λέμε.... ::)

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:14:47 μμ »

Καταρχας επαναλαμβανω οτι δεν απαιτω καποιος να πουλαει ακριβα και να αγοραζει φθηνα. Ειναι η δευτερη φορα που το λες χωρις να περιλαμβανεται στα λεγομενα μου.

Θα μας τρελάνεις Βίκτωρα;
Είπες ξεκάθαρα ότι όσοι απαιτούν να αγοράζουν σε τιμές καταλόγου και αργότερα να πουλάνε σε τιμές καπέλου είναι δικαιολογημένοι. Οκ δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:15:11 μμ »

Άσε τα ουαου και στείλε ένα πμ.
Ευκαιρίας δοθείσης, χρόνια πολλά για τις ημέρες.

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:16:02 μμ »

Καλώς τον κυνηγό Ταλιμπάν!
Καλή χρονιά αγαπημένε

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:19:10 μμ »

Θα μας τρελάνεις Βίκτωρα;
Είπες ξεκάθαρα ότι όσοι απαιτούν να αγοράζουν σε τιμές καταλόγου και αργότερα να πουλάνε σε τιμές καπέλου είναι δικαιολογημένοι. Οκ δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης
Για βρες το ποστ!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:37:36 μμ »
Μιχάλη να κάνω ένα σπόιλερ για να μην τρελλαθείς κι εξαιτίας μου. Δεν το είπα ποτέ.

Απλά εσύ κι ο κκοστ ταυτίζετε το "προβληματίζομαι με την αύξηση των τιμών και τα καπέλα" με το "απαιτώ να αγοράζω φθηνά και να πουλάω ακριβά".

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:40:51 μμ »

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:42:41 μμ »
Μιχάλη να κάνω ένα σπόιλερ για να μην τρελλαθείς κι εξαιτίας μου. Δεν το είπα ποτέ.

Απλά εσύ κι ο κκοστ ταυτίζετε το "προβληματίζομαι με την αύξηση των τιμών και τα καπέλα" με το "απαιτώ να αγοράζω φθηνά και να πουλάω ακριβά".
Το είπες, αλλά επειδή είσαι σατανικός mod, πήγες & το άλλαξες χωρίς να φαίνεται ότι έκανες “edit”.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Kkost

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:43:42 μμ »
Για βρες το ποστ!

και εγω κατι τετοιο θυμομουν γιαυτο πηρα θεση:

Αν αγόρασαν χωρίς καπέλο πολύ καλά κάνουν και πουλάνε στα πρόβατα με καπέλο.

( http://www.mywatch.gr/index.php?topic=12.msg514137#msg514137 )

Τωρα εσυ εχεις, αν αντιλαμβανομαι σωστα, την εξης αποψη. Αν ανηκει καποιος στην πρωτη κατηγορια, δηλαδη προβληματιζεται με την πορεια των τιμων και της αγορας, ή θα πρεπει να πουλαει παντα πιο φτηνα απ´οσο τα πηρε ή να σταματησει τελειως το χομπι. Η επιλογη να εκφρασει τη γνωμη του και να συνεχισει το χομπι του ειναι υποκριτικη. Οκ, δε θελω να σε πεισω για το αντιθετο, αλλα βρισκω την αποψη σου πολυ πιο μονοπλευρη απο τη δικη μου.

Αυτο σου εξηγω, δεν πρεπει καν να προβληματιζεσαι. Πρεπει να το θεωρεις μια αυτονοητη φυσικη διαδικασια, απο την στιγμη που αποδέχτηκες πως και εσυ το ιδιο θα εκανες σαν πωλητης και αρα εισαι μερος αυτης, αφου ειπες θα τα εδινες με αγοραια τιμη καπελωμενη. Αρα τελειωνει εδω η ιστορια. Αρα και σαν αγοραστης πρεπει να δειξεις κατανοηση στον εμπορο που θα σου βαλει κ ενα καπελακι ;)  Mονο εσυ θα βαζεις?
Γιατι οπως λες εσυ,  ηλιθιος δεν ειναι.

Με λιγα λογια ενα μικρο παραδειγμα, αν θελεις δωσε το gmt σου 12,5k ( δηλαδη αν το πηρες 6κ , μιλαμε για 6,5κ κερδος, εδω ειναι καλη η ρολεξ? μας αρεσει η τιμολογιακη πολιτικης της; ) και βαλε αλλα 4 και παρε το new pepsi στα 16.5κ που retail εχει 9500.

6 που εδωσες για το μη ceramic gmt σου και 4 που θα βαλεις τωρα = 10000

Δεν χρειάζεται τοση αρνητικη ενεργεια απο την στιγμη που κ εσυ λες θα τα εδινες με καπελο

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:52:39 μμ από Kkost »

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:44:49 μμ »

Ο Andrey το είπε αυτό, ρε συ ;  Εγώ τόσα χρόνια νόμιζα ότι το ΄χε πει ο Μαρκούζε !

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Δεκέμβριος 26, 2020, 05:46:14 μμ »

Ρε Μιχαλη και απο αυτο προκυπτει οτι δικαιολογω οσους απαιτουν να αγοραζουν φθηνα και να πουλανε ακριβα;

Οκ, I rest my case.

Μιλαμε αλλη γλωσσα.