Αποστολέας Θέμα: SEIKO DIVER  (Αναγνώστηκε 3988 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
SEIKO DIVER
« στις: Δεκέμβριος 13, 2019, 02:15:12 πμ »
Καλησπέρα στο φόρουμ. Στην αναζήτηση του επόμενου στόχου, και μετά από πολλή σκέψη και διαλογισμό κατέληξα ότι θέλω, γιατί η λέξη "χρειάζομαι" είναι εντελώς αδόκιμη, ένα αμιγώς diver. Το Πανέρι είναι μεν "diver", δεν είναι δε "αμιγώς". Το Breitling είναι μεν "diver"  αλλά στην ουσία είναι sports watch.

Επίσης μετά από ώριμη σκέψη και πολύ διάβασμα κατέληξα ότι θέλω τον Ιάπωνα. Το ότι θέλω SEIKO + diver  είναι προϋπόθεση.

Δεδομένα:
- ο καρπός μου δεν μπορεί να υποστηρίξει ΜΜ. Εκτός αυτού δεν μου αρέσουν τα ογκώδη ρολόγια. Θα ήθελα κάτι πιο διακριτικό.

- Δεν μου αρέσουν οι χελώνες. Μετά από δοκιμή φυσικά.

- Μου αρέσει η διχρωμία μπλε - κόκκινο (μόνο στα SEIKO, για να μην παρεξηγούμαστε).

- Μου αρέσει πολύ το skx009, αλλά μπορούμε να κοιτάξουμε και σε κάτι καλλίτερο από άποψη μηχανής και φινιρίσματος, μιας και το ρολόι είναι μ*ναρος.

- Μηχανικό.

Έχω στο μυαλό μου το SPB087J1, χωρίς να το έχω δοκιμάσει όμως. Έχει κανείς άποψη ή προτάσεις. Έχει κάτι η GS, που όμως να μην είναι πολύ ογκώδες;

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
Απ: SEIKO DIVER
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 13, 2019, 12:05:06 μμ »
Αυτή η σειρά που διάλεξες είναι πολύ ωραία αλλά νομίζω ότι είναι όλα 44άρια;

Για GS και diver πας σε κουμούτσες τεράστιες.

Αποσυνδεδεμένος pasas21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 13, 2019, 12:46:38 μμ »
Πολύ όμορφα είναι τα spb051 και 053 . 42αρια με μηχανη 6r15 σε δοκιμή στο χέρι μου φαίνονταν μεγαλύτερα από mm300! Το mm300 βέβαια έχει το ύψος που δε θες . Πολύ όμορφα με μειονεκτήμα τα μπρασελέ που δείχνει ξένο προς τη κάσα

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 13, 2019, 01:05:41 μμ »
Το ρολόι που παρεθεσες είναι 44mm, συνεπώς δε θα είναι κατάλληλο για το χέρι σου.
Οι χελώνες από την άλλη ούτε εμένα μου πολυαρεσουν, αλλά αν μη τι άλλο κάθονται ιδανικά στο χέρι. Μου κάνει εντύπωση που δε σε βολεψανε.
Τα skx τα θεωρώ πια παρωχημένα με την 7s26. Δε θα πήγαινα ποτέ σε κάτι τέτοιο.
Καλύτερα να πάρεις τα καινούρια 5αρακια srpd κι ας μην είναι καταδυτικά με τη βούλα.
Τα sbdc (ή spb) 051 & 053 που προτάθηκαν παραπάνω, φαντάζουν ιδανικά από τη στιγμή που είναι πιο μαζεμένα.
Είναι 42mm αλλά έχουν κι αυτά τα lugs τους. Προτιμότερο θα ήταν να τα δοκιμάσεις κάπου.
Το μεγάλο τους μειονέκτημα βέβαια είναι το μπρασελέ τους που είναι η ντροπή της seiko.
Όχι εργοστασιακό δεν το κάνεις αλλά βάζεις και στοίχημα ότι το πήραν από άλλο ρολόι και με κάθε τρόπο προσπάθησαν να το κάνουν να κουμπώσει στην κάσα του seiko.
Εναλλακτικά θα μπορούσες να κοιτάξεις και τα samurai (srpb 51/53/55). Είναι 43,8mm αλλά μόλις 47mm lug to lug και κάθονται πολύ καλά στον καρπό.
Κάπου αλλού δεν πάει το μυαλό μου.
Καταδυτικά θα μπορούσα να σου προτείνω πολλά άλλα από τη στιγμή που θέλεις να κινηθείς μόνο σε seiko, μοιραία περιορίζονται οι επιλογές μας.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 13, 2019, 05:59:56 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τα 44mm δεν με ενοχλούν, μιας και το Panerai αλλά και το B είναι στα 44. Απλά τα ΜΜ μου φαντάζουν πολύ ογκώδη. Έχω λεπτό καρπό (17,5 -18) αλλά πλατύ.

Οι χελώνες κάθισαν καλά στον καρπό μου. Το πρόβλημα είναι πως μου ξενίζει η κάσα, όσο και να προσπάθησα. Νομίζω είναι θέμα προσωπικού γούστου και όχι θέμα της χελώνας.

Στα "δεδομένα" που παρέθεσα ξέχασα να αναφέρω πως μου αρέσει πολύ η κορώνα στο 4. Αυτός είναι και ο λόγος που δοκίμασα μόνο χελώνες και skx μέχρι τώρα. Θα κοιτάξω όμως και αυτά που μου προτείνατε με την κορώνα στο 3. To μπρασελέ δεν με πολυαπασχολεί, μιας και δεν είμαι φαν, οπότε θα το άλλαζα.

Το sbp087 συνοψίζει τα περισσότερα από αυτά που ζητώ. Έχω όμως δυο "θέματα". Τα lugs μου φαντάζουν κάπως παράταιρα σε σχέση με τη διάμετρο της κάσας και το λουράκι σιλικόνης της seiko νομίζω δεν έχει καλή φήμη, επειδή μαζεύει πολύ σκόνη. Για τη μηχανή του δεν γνωρίζω, απλά εικάζω ότι θα είναι καλλίτερη των skx.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 13, 2019, 06:07:52 μμ από BsAs »

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 13, 2019, 08:42:57 μμ »
Καλησπέρα, ρίξε και μια ματιά στα παρακάτω.....ευτυχής κάτοχος του συγκεκριμένου από αρχή καλοκαιριού. Παρά το μέγεθός του κάθεται απίστευτα στο χέρι και έχει τρομερή ποιότητα που παραπέμπει σε πολύ ακριβότερο ρολόι και με μηχανή seiko. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.!!!

https://www.seriouswatches.com/collections/nethuns/products/nethuns-lava-ii-ls212
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος drifter

• 40mm case
  • seamaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 13, 2019, 11:11:07 μμ »
θα σου προτεινα το 44άρι (πιστολι) που εχω και εγω το sbdc 063
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 13, 2019, 11:27:20 μμ από drifter »

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 13, 2019, 11:47:39 μμ »
Καλησπέρα, ρίξε και μια ματιά στα παρακάτω.....ευτυχής κάτοχος του συγκεκριμένου από αρχή καλοκαιριού. Παρά το μέγεθός του κάθεται απίστευτα στο χέρι και έχει τρομερή ποιότητα που παραπέμπει σε πολύ ακριβότερο ρολόι και με μηχανή seiko. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.!!!

https://www.seriouswatches.com/collections/nethuns/products/nethuns-lava-ii-ls212
Καλησπέρα. Το έχω δει εδώ στο φόρουμ, αλλά φαίνεται «πολύ» για το χέρι μου. Πρέπει να είναι πάνω από 15mm.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 12:09:08 πμ »
θα σου προτεινα το 44άρι (πιστολι) που εχω και εγω το sbdc 063

Καλησπέρα. Πολύ ωραίο. Από ό,τι βλέπω έχει την ίδια κάσα με το 087 απλά αλλάζει το χρωμα του bezel. Επίσης δεν είναι Padi, όχι όμως ότι αυτό με ενδιαφέρει. Από χρονομετρια πως πάει;

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 12:10:15 πμ »
Πάντως εάν φύγεις από Seiko και πας σε boutique divers έχεις άπειρες επιλογές!

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 01:46:50 πμ »
Πάντως εάν φύγεις από Seiko και πας σε boutique divers έχεις άπειρες επιλογές!
Όπως;

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 07:21:38 πμ »
Επειδή πριν από λίγο καιρό ήμουν κι εγώ σε φάση αναζήτησης diver ρολογιού (ή έστω να διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός diver), τις έχω έτοιμες στο κινητό και σου τις παραθέτω.
Πιστοποιημένα ή μη, όλα είναι στεγανά στα 200m και άνω, επομένως δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.

Ollech&Wajs P-101

Le Jour Vintage Diver

Yema Navygraf Heritage

Certina Ds Ph200

Glycine Combat Sub GL 0076 (aka ghost bezel)

Glycine Combat Sub GL0094

Glycine Airman DC-4

Glycine Airman Double Twelve

Στάλθηκε από το Redmi Note 7
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 14, 2019, 07:49:40 πμ από episkeptis »

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 09:20:51 πμ »
Πρόσφατη δικιά μου αγορά, όμορφο κι ιδιαίτερο

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 10:28:40 πμ »
Τώρα θα σου βάλω boutique που αρέσουν σε εμένα αλλά οι επιλογές είναι άπειρες κυριολεκτικά. Το boutique θα το χρησιμοποιήσω λίγο χαλαρά -- κάποιες είναι ιστορικές μάρκες.

Squale 50 Atmos

50 Atmos Azzurro (που θέλω να το πάρω του χρόνου)

Baltic Aquascaph

Dan Henry (που θα σου πουν καλά λόγια τα παιδιά που έχουν)

Scurfa

Unimatic

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 10:58:01 πμ »
Πολύ ωραίες οι επιλογές του Παναγιώτη.
Απλά εγώ έχω αποφασίσει, στο βαθμό που μπορώ, να αφήνω πλέον απ' έξω τις microbarnd εταιρείες στην αναζήτηση ρολογιού. Δε σημαίνει βέβαια ότι το ίδιο θα κάνεις κι εσύ.
Απλά είναι κάτι που περισσότερο μπερδεύει παρά διευκολύνει. Γίνεται χαοτική η κατάσταση με αποτέλεσμα να πελαγώνεις.
Εστιάζω περισσότερο σε εταιρείες όχι απαραίτητα μεγάλες, αλλά τουλάχιστον να έχουν μια ιστορία πίσω τους. (π.χ. Le Jour, Yema, Glycine κ.α.)
Αν βάλουμε στο παιχνίδι Magrette, Steinhart, Halios, Helson, Zixen, Zelos κι εκατοντάδες άλλες που υπάρχουν εκεί έξω, τον κάψαμε τον εγκέφαλο.
Κάτι άλλο πολύ βασικό που λειτουργεί ανασταλτικά για εμένα, είναι ότι χρόνο με το χρόνο βλέπω τις microbrand εταιρείες να βαράνε στο ψαχνό, κάτι που πολύ με ενοχλεί.
Δεν ξέρω δηλαδή κατά πόσο είναι λογικό να δίνεις 600€ και 800€ για microbrand, ή boutique όπως το λέει κομψά ο Παναγιώτης, τη στιγμή που με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις κάτι επώνυμο.

Πάντως οι επιλογές είναι όντως πολλές, αν αποφασίσεις να κοιτάξεις και πέρα από τη Seiko.

Αποσυνδεδεμένος drifter

• 40mm case
  • seamaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 11:12:32 πμ »
Καλησπέρα. Πολύ ωραίο. Από ό,τι βλέπω έχει την ίδια κάσα με το 087 απλά αλλάζει το χρωμα του bezel. Επίσης δεν είναι Padi, όχι όμως ότι αυτό με ενδιαφέρει. Από χρονομετρια πως πάει;

ειναι στο μειον εναμιση λεπτο το μηνα

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 11:18:19 πμ »
Πρόσφατη δικιά μου αγορά, όμορφο κι ιδιαίτερο

To έχω δει εδώ στο φόρουμ. Μου αρέσει και ας έχει την κορώνα στο 3. Καλορίζικο b.t.w.
Τι διαστάσεις έχει; Σας έχει βολέψει; Ref, για να κοιτάξω specifications?

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 11:26:26 πμ »
Ευχαριστώ τους φίλους που μου πρότειναν εναλλακτικές εταιρίες. Τις περισσότερες δεν τις είχα καν υπ όψιν μου. Θα τις googlαρω, μιας και εδώ που βρίσκομαι δεν υπάρχουν για να δοκιμάσω. Βασικά ούτε Seiko υπάρχει. Η αγορά θα γίνει στην Ευρώπη ή το Χονγκ Κονγκ, μεταξύ πτήσεων...

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 01:33:59 μμ »
To έχω δει εδώ στο φόρουμ. Μου αρέσει και ας έχει την κορώνα στο 3. Καλορίζικο b.t.w.
Τι διαστάσεις έχει; Σας έχει βολέψει; Ref, για να κοιτάξω specifications?
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, είναι πολύ ωραίο κομμάτι και πραγματικά το χαίρομαι
Είναι στα 42.6mm, πολύ καλή διάσταση αν δεν έχεις μεγάλο καρπό (εγώ στα 17.5εκ περίπου με flat καρπό) και με έχει βολέψει πάρα πολύ, περιμένω και καινούργια λουράκια να το χαρώ περισσότερο
Προσωπικά η κορώνα στο 3 μου αρέσει και ιδιαίτερα που δεν έχει crown guards. Η κάσα έχει Zaratsu τελείωμα και είναι πανέμορφη

https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/spb053j1

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 14, 2019, 01:58:19 μμ »
Πολύ ωραίες οι επιλογές του Παναγιώτη.
Απλά εγώ έχω αποφασίσει, στο βαθμό που μπορώ, να αφήνω πλέον απ' έξω τις microbarnd εταιρείες στην αναζήτηση ρολογιού. Δε σημαίνει βέβαια ότι το ίδιο θα κάνεις κι εσύ.
Απλά είναι κάτι που περισσότερο μπερδεύει παρά διευκολύνει. Γίνεται χαοτική η κατάσταση με αποτέλεσμα να πελαγώνεις.
Εστιάζω περισσότερο σε εταιρείες όχι απαραίτητα μεγάλες, αλλά τουλάχιστον να έχουν μια ιστορία πίσω τους. (π.χ. Le Jour, Yema, Glycine κ.α.)
Αν βάλουμε στο παιχνίδι Magrette, Steinhart, Halios, Helson, Zixen, Zelos κι εκατοντάδες άλλες που υπάρχουν εκεί έξω, τον κάψαμε τον εγκέφαλο.
Κάτι άλλο πολύ βασικό που λειτουργεί ανασταλτικά για εμένα, είναι ότι χρόνο με το χρόνο βλέπω τις microbrand εταιρείες να βαράνε στο ψαχνό, κάτι που πολύ με ενοχλεί.
Δεν ξέρω δηλαδή κατά πόσο είναι λογικό να δίνεις 600€ και 800€ για microbrand, ή boutique όπως το λέει κομψά ο Παναγιώτης, τη στιγμή που με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις κάτι επώνυμο.

Πάντως οι επιλογές είναι όντως πολλές, αν αποφασίσεις να κοιτάξεις και πέρα από τη Seiko.

Γι'αυτό έβαλα και τη Squale που δεν είναι Microbrand