Καλημέρα σε όλους,
Ανακεφαλαιώνω υπό το φως της ημέρας και έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ:
Η διάρρηξη δεν έγινε στο σπίτι που λογικά θυμάστε (αυτό με το σκύλο και τις...BMW). Αυτό είναι "φρούριο" και για να μπει κάποιος πρέπει να το έχει πάρει απόφαση και να το έχει σχεδιάσει. Και πάλι θα ήταν μπούκα...υψηλού ρίσκου.
Η διάρρηξη έγινε στο σπίτι που μένω από το τέλος του καλοκαιριού, το οποίο δεν είναι δικό μου (είμαι ενοικιαστής).
Δυστυχώς αυτό το σπίτι, σε σχέση με το προηγούμενο, είναι σαν εκκλησία. Μπαίνει μέσα και 10-χρονο

Εχτές μπούκαραν στο δικό μου (από ένα παράθυρο από το οποίο δε δυσκολεύτηκαν και πολύ) και στο απέναντι, ξηλώνοντας τους την...εξώπορτα.
Έψαχναν για μετρητά και πράγματα αξίας και σε εμένα ατυχώς εντόπισαν πράγματα...αξίας.
Την "πάτησα" υπό την έννοια ότι ενώ το σπίτι δεν είχε καμία ασφάλεια σε σχέση με το προηγούμενο, εγώ είχα τα ρολόγια μέσα. Αλλά από την άλλη, ξέρετε το δόγμα μου: αγοράζω για να φοράω. Δεν παίζουν θυρίδες κλπ. Δεν τα έχω για επένδυση και δεν μπαίνω σε διαδικασίες...σχεδιασμού προκειμένου να βάλω ένα ρολόϊ.
Γι΄αυτό άλλωστε είχα μείνει και ουσιαστικά με 3 πιο ακριβά ρολόγια τελικά (PAM, Ω, ZRC).
Tα άλλα δύο (παλαιό Ω και Voctok) τα "πήρε η μπάλα" επειδή απλά ήταν στην ίδια θήκη. Γιατί δεν έχουν καμία πρακτική αξία, ούτε καμία μεταπώληση...
Δεν πήραν το Squale, δεν πήραν το STOWA, δεν πήραν καν το καινούργιο G-Shock. Έστω για να το φοράνε βρε αδελφέ... Είδαν τα δύο "κομμάτια" που θα τους φέρουν κάποια χρήματα άμεσα, τα τσίμπησαν και εξαφανίστηκαν.
Τέλος πάντων. Δεν πρόκειται να σκάσω για υλικά αντικείμενα (ρολόγια, μηχανές, αυτοκίνητα κλπ.) στον αιώνα τον άπαντα. Αυτά (αργά ή γρήγορα) αναπληρώνονται. Και να μην αναπληρωθούν στην τελική, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά. Κρίμα φυσικά που δύο τέτοια κομμάτια που τα φορούσα και τα ευχαριστιόμουν και τα είχα πάρει σε...προηγούμενες εποχές, πήγαν τόσο άδοξα.
Αλλά πραγματικά, εμείς να είμαστε καλά. Όλα τα άλλα γίνονται.
Σας ευχαριστώ, θα προχωρήσω και σε ενημέρωση των official dealers για τη κλοπή και -που ξέρεις- μπορεί κάποια στιγμή να εντοπιστεί κάποιο. Αλλά και να μην εντοπιστεί, δεν πειράζει.
Δεν ήταν κανένας στο σπίτι (δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος δλδ) και ο συμπαθής φύλακας-σκύλος που όλοι έχουμε αγαπήσει, είναι σε άλλο σπίτι. Εικάζω ότι εκείνη την ώρα κοιμόταν και ονειρευόταν κανένα ζουμερό...κόκκαλο

Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον. Τώρα έχουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά !
Μαζί με το ΡΑΜ του συνονόματου, ψάχνουμε και για τα δικά μου.
Τι στην ευχή, από τα τρία ούτε το ένα δε θα βρούμε