Γιάννη όπως είπα και μια γνώμη νωρίτερα, στα ρολόγια δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη λογική αν το πάμε αυστηρά με το σκεπτικό που εξέφρασες.
Είναι μια κατηγορία πολυτελών αντικειμένων, στα οποία πληρώνεις άλλα πράγματα.
Θα προσπαθήσω ξανά, με ένα παράδειγμα, να εξηγήσω, γιατί αν είχα τη δυνατότητα να δώσω 20.000 για ρολόι, μπορεί να έπαιρνα το παρακάτω Breguet Classique.

Ο Breguet ως ωρολογοποιός, από αυτά που έχω διαβάσει, ήταν σημαντικός. Εκτός από ότι είχε κάνει σε θέματα τεχνικά, μου αρέσουν και οι αριθμοί και οι δείκτες που σχεδίασε ο ίδιος. (βλέπε παραπάνω μοντέλο).
Στο ταξίδι που έκανα με την κοπέλα μου στη Βιέννη πέρυσι, πήγαμε σε μουσεία (και ρολογιού), παλάτια κτλ, και όποιο ρολόι παλιό εποχής 1800, είχε αραβικούς αριθμούς, είχε αυτούς που βλέπουμε παραπάνω, τους χαρακτηριστικούς καλλιγραφικούς πλαγιαστούς κομψούς αριθμούς στυλ "breguet".
Για τους δείκτες δε νομίζω να χρειάζεται να αναφερθώ παραπάνω, καθώς υπάρχουν παντού, και σε άπειρα καινούρια ρολόγια.
Βάλε και το πολύτιμο μέταλλο, το enamel καντράν, την οποιαδήποτε χειροποίητη δουλειά σε μηχανή, δείκτες και ότι άλλο, και καταλήγουμε σε κάτι ακριβό. Μαζί και με τη σημαντικότητα του ονόματος που κουβαλάει η εταιρία.
Δε ξέρω αν όλα αυτά κοστίζουν τόσο, αλλά αν συναντούσα πχ έναν σοβαρό κύριο που δε θέλει να κάνει επίδειξη, αλλά καταλάβω ότι έκανε την παραπάνω επιλογή συνηδειτοποιημένα γιατί τον μαγεύουν τα παραπάνω, θα το καταλάβω και θα το θαυμάσω.
Το θέμα (ας μιλήσουμε με το παραπάνω παράδειγμα), είναι το ρολόι αυτό να λειτουργεί αξιόπιστα, και όχι με τον παραμικρό χτύπο ή την άλλη ιστορία που έβλεπα με το VC που στα αεροδρόμια μαγνητιζόταν και σταματούσε...και ένα seiko ή orient των 200 ευρώ να μη καταλαβαίνει μια

Επίσης η breguet η τωρινή, να είναι πράγματι μια εταιρία σοβαρή που να αγαπά αυτό που κάνει και να σέβεται και το όνομα της...ισχύει αυτό?