Ψηφοφορία

Ιαπωνικά ρολόγια (Japan Made)
Ελβετικά ρολόγια (Swiss Made)

Αποστολέας Θέμα: ΕΛΒΕΤΟΦΙΛΟΙ vs ΙΑΠΩΝΟΦΙΛΟΙ  (Αναγνώστηκε 19099 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: ΕΛΒΕΤΟΦΙΛΟΙ vs ΙΑΠΩΝΟΦΙΛΟΙ
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 27, 2018, 08:28:13 μμ »
Γιαννη στο χωριο μου αυτο το λενε
Γιαννης ρωταει,  Γιαννης απανταει.

Ακριβώς :D

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
ΕΛΒΕΤΟΦΙΛΟΙ vs ΙΑΠΩΝΟΦΙΛΟΙ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 27, 2018, 08:35:39 μμ »
Σε πολύ «σούπα» εξελίσσεται το debate.
Ας κάνουμε μία διαφορετική τοποθέτηση:

Υπάρχουν και Γιαπωνέζικα ρολόγια;

Άντε ξυπνήστε λιγάκι

Sent from my iPhone using Tapatalk

EDIT: μάλλον υπάρχουν ! Βρήκα ένα μέσα στο σπίτι μου:

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 27, 2018, 08:36:30 μμ »
Δεν έχω κανένα Ιαπωνικό - για δικούς μου λόγους - και δε θέλω να αποκτήσω.
Άρα Ελβετικό.  :)

'Ηθελα να ήξερα αν έμπαινε και η κατηγορία Ρώσικο που τυχαίνει να έχω 2, τι θα ψήφιζε ο Κοσμάς.  ;D
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 27, 2018, 08:38:03 μμ »
Γουστάρω και τις δυο σχολες αλλα θα προτιμησω το luxury απ το efficient και θα κοιταξω προς Ελβετια μερια.. ;D
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 27, 2018, 08:42:24 μμ »
Γουσταρω κι εχω και απο τα δυο...

Αλλα οταν αποφασισω να βαλω το χερι βαθια στην τσεπη, θα παω προς Ελβετια μερια!
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 27, 2018, 09:00:37 μμ »
Ελβετόφιλος, χωρίς διλήμματα και περιστροφές, και μάλιστα αυστηρά μηχανικός!!
Άρη  :2thumbs:

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος vero

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 27, 2018, 10:56:10 μμ »
Ο Ιάπωνας καλύπτει τις ανάγκες σου και ο Ελβετός τα ψυχολογικά σου

Sent from my iPhone using Tapatalk
Σοφό πολύ αυτό

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

"And be a simple kind of man
Oh, be something you love and understand"

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 27, 2018, 11:41:16 μμ »
Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε ονομαστικά τα αποτελέσματα ☺
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος vlefkad

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 28, 2018, 07:55:09 πμ »
Ιαπωνικό αυτοκίνητο με Ελβετικό ρολόι ;)

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 28, 2018, 10:50:29 πμ »
Αν και τείνω προς Ιαπωνία -- μιλάμε για 3 ιαπωνικές εταιρείες vs. τουλάχιστον 100 ελβετικές.

Οπότε δεν υπάρχει σύγκριση σε ποικιλία μοντέλων. Ακόμα και εάν η κάθε Ιαπωνική βγάζει περισσότερα σχέδια από 5 ελβετικές πάλι είναι πολύ λιγότερες οι επιλογές από Ιαπωνία.

Όταν υπάρχει παρόμοιο μοντέλο που μου αρέσει και στα δύο στρατόπεδα -- πάω προς Ιαπωνία (ασχέτως budget)
Όταν υπάρχει μοντέλο μόνο σε ένα στρατόπεδο -- πάω στο μοντέλο ασχέτως από που προέρχεται

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 28, 2018, 01:28:18 μμ »
Πολυ σωστος ο bshop!
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 28, 2018, 02:10:01 μμ »
Στα παραπάνω να προσθέσω ότι εκτός του ότι είναι λιγότερες συνολικά οι επιλογές σε Ιάπωνες, δε μπορείς να δεις ούτε το 20% σε φυσικό κατάστημα.

Οπότε για να αγοράσεις Ιαπωνικό πρέπει να μπεις σε ολόκληρη διαδικασία με τελωνεία, για κάτι που δεν έχεις δει ποτέ από κοντά. Οπότε είναι άνιση η μάχη από την αρχή.

Για μένα θα πρέπει να "αναγκάσουν" τους καλούς retailers σε καλά σημεία να έχουν μερικά GS για να τα μαθαίνει ο κόσμος.

Ίσως και δοκιμαστικά μερικά από τα high end της Citizen -- αν και έχουν πολύ μικρότερη παραγωγή σε νούμερα από τη Seiko (π.χ. chronomaster, campanola)

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 28, 2018, 03:06:46 μμ »
Ρωσσόφιλος.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 28, 2018, 03:42:41 μμ »
Ρωσσόφιλος.
Στα ρολογια εννοεις;;;

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 28, 2018, 03:48:32 μμ »
Στα παραπάνω να προσθέσω ότι εκτός του ότι είναι λιγότερες συνολικά οι επιλογές σε Ιάπωνες, δε μπορείς να δεις ούτε το 20% σε φυσικό κατάστημα.

Οπότε για να αγοράσεις Ιαπωνικό πρέπει να μπεις σε ολόκληρη διαδικασία με τελωνεία, για κάτι που δεν έχεις δει ποτέ από κοντά. Οπότε είναι άνιση η μάχη από την αρχή.

Για μένα θα πρέπει να "αναγκάσουν" τους καλούς retailers σε καλά σημεία να έχουν μερικά GS για να τα μαθαίνει ο κόσμος.

Ίσως και δοκιμαστικά μερικά από τα high end της Citizen -- αν και έχουν πολύ μικρότερη παραγωγή σε νούμερα από τη Seiko (π.χ. chronomaster, campanola)

Σωστή παρατήρηση, κρίμα που δε φέρνουν σε Ελληνικά καταστήματα πολλά ωραία Ιαπωνικά κομμάτια, από τις γνωστές εταιρίες. Είναι τόσα πολλά ωραία seiko, orient κτλ, και εδώ στη Χώρα μας δύσκολο να τα δεις από κοντά.

Αποσυνδεδεμένος asteris78

• On the balance wheel
  • P L A N E T O C E A N
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 28, 2018, 08:56:16 μμ »
Στα ρολογια εννοεις;;;

https://www.parapolitika.gr/article/afti-ine-nea-sexovomva-eromeni-tou-poutin-pics

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 28, 2018, 09:34:03 μμ »
Αν και τείνω προς Ιαπωνία -- μιλάμε για 3 ιαπωνικές εταιρείες vs. τουλάχιστον 100 ελβετικές.

Οπότε δεν υπάρχει σύγκριση σε ποικιλία μοντέλων. Ακόμα και εάν η κάθε Ιαπωνική βγάζει περισσότερα σχέδια από 5 ελβετικές πάλι είναι πολύ λιγότερες οι επιλογές από Ιαπωνία.

Όταν υπάρχει παρόμοιο μοντέλο που μου αρέσει και στα δύο στρατόπεδα -- πάω προς Ιαπωνία (ασχέτως budget)
Όταν υπάρχει μοντέλο μόνο σε ένα στρατόπεδο -- πάω στο μοντέλο ασχέτως από που προέρχεται
Πολυ σωστος!

Εγω θα ηθελα να κανω μια πολυ απλη ερωτηση... γνωριζουμε ή γνωριζει καποιος αξιοπιστα ποιο σε ευρω ή ποσοστιαια επί της τιμης του ειναι το κοστος παραγωγης ενος ιαπωνικου και ενος ελβετικου ρολογιου;;; για να δουμε και ποσο μετα πωλουνται...

Για παραδειγμα... ενα ρολεξ σαμπ με μια παλια μηχανη 20ετιας πωλειται περι τις 6 χιλ.ευρω....

Ενα ωμεγα σπιντμαστερ μουνγουοτς που ελαχιστα εχει αλλαξει απο το 1969 εχει αρχικη τιμη 4.500... με μια κουρδιστη λεμανια 50 ετων!!!!
Αμφοτερα εχουν παρει καμμια δεκαρια αυξησεις τιμων τα τελευταια χρονια...

Επισης ενα gs spring drive πωλειται καπου 5.700.. μη συγκρινουμε μηχανισμο ποιοτητα και φινιρισμα...!!
Το σεικο κινετικ που φοραω τωρα εχει 300 ευρω.. και δουλευει και αυτο για χρονια...!

Σε ολες τις περιπτωσεις μιλαμε για μια κασα 4 και κατι εκατοστων απο ατσαλι... ενα συνολικο βαρος μεταλλου περι των  150 γραμμαριων...

Για να μην το παω παραπερα και ρωτησω πως γινεται ενα ρολεξ σαμπ ή ενα λιμιτεντ σπιντ να κοστιζει τα μισα απο ενα καλο μικρο αμαξι των 15.000 οπως ενα φιεστα ενα κλιο ενα πολο.... εδω εχουμε 1 τονο μεταλλου με κινητηρα απο κραμα αλουμινιου με ηλεκτρονικα με τζαμια γυαλι καθισματα κ ελαστικα....

The front tells the time and the back tells the story.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 28, 2018, 10:02:55 μμ »
Γιάννη όπως είπα και μια γνώμη νωρίτερα, στα ρολόγια δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη λογική αν το πάμε αυστηρά με το σκεπτικό που εξέφρασες.

Είναι μια κατηγορία πολυτελών αντικειμένων, στα οποία πληρώνεις άλλα πράγματα.

Θα προσπαθήσω ξανά, με ένα παράδειγμα, να εξηγήσω, γιατί αν είχα τη δυνατότητα να δώσω 20.000 για ρολόι, μπορεί να έπαιρνα το παρακάτω Breguet Classique.

Ο Breguet ως ωρολογοποιός, από αυτά που έχω διαβάσει, ήταν σημαντικός. Εκτός από ότι είχε κάνει σε θέματα τεχνικά, μου αρέσουν και οι αριθμοί και οι δείκτες που σχεδίασε ο ίδιος. (βλέπε παραπάνω μοντέλο).
Στο ταξίδι που έκανα με την κοπέλα μου στη Βιέννη πέρυσι, πήγαμε σε μουσεία (και ρολογιού), παλάτια κτλ, και όποιο ρολόι παλιό εποχής 1800, είχε αραβικούς αριθμούς, είχε αυτούς που βλέπουμε παραπάνω, τους χαρακτηριστικούς καλλιγραφικούς πλαγιαστούς κομψούς αριθμούς στυλ "breguet".
Για τους δείκτες δε νομίζω να χρειάζεται να αναφερθώ παραπάνω, καθώς υπάρχουν παντού, και σε άπειρα καινούρια ρολόγια.

Βάλε και το πολύτιμο μέταλλο, το enamel καντράν, την οποιαδήποτε χειροποίητη δουλειά σε μηχανή, δείκτες και ότι άλλο, και καταλήγουμε σε κάτι ακριβό. Μαζί και με τη σημαντικότητα του ονόματος που κουβαλάει η εταιρία.
Δε ξέρω αν όλα αυτά κοστίζουν τόσο, αλλά αν συναντούσα πχ έναν σοβαρό κύριο που δε θέλει να κάνει επίδειξη, αλλά καταλάβω ότι έκανε την παραπάνω επιλογή συνηδειτοποιημένα γιατί τον μαγεύουν τα παραπάνω, θα το καταλάβω και θα το θαυμάσω.

Το θέμα (ας μιλήσουμε με το παραπάνω παράδειγμα), είναι το ρολόι αυτό να λειτουργεί αξιόπιστα, και όχι με τον παραμικρό χτύπο ή την άλλη ιστορία που έβλεπα με το VC που στα αεροδρόμια μαγνητιζόταν και σταματούσε...και ένα seiko ή orient των 200 ευρώ να μη καταλαβαίνει μια :D
Επίσης η breguet η τωρινή, να είναι πράγματι μια εταιρία σοβαρή που να αγαπά αυτό που κάνει και να σέβεται και το όνομα της...ισχύει αυτό?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 28, 2018, 11:10:16 μμ »
Δείτε λίγο τους αριθμούς στα παρακάτω ρολόγια, στο μουσείο ρολογιών της Βιέννης (το τελευταίο σε ένα παλάτι), καθώς και τους breguet δείκτες, σε πολλά από αυτά.

Μετά, η δοκιμή ενός breguet στη boutique της εταιρίας στη Βιέννη, έχει σίγουρα κάτι το μαγικό και ρομαντικό.

Από το site της breguet

https://www.breguet.com/en/house-breguet/unmistakable-signs/breguet-numerals

https://www.breguet.com/en/house-breguet/unmistakable-signs/breguet-hands

Το θέμα είναι αν δώσει κάποιος τα 20 χιλιάρικα, να πιάσουν τόπο και σε αντοχή-αξιοπιστία, η εταιρία να τιμά το όνομα που κουβαλάει και να το σέβεται. Αν ισχύει αυτό, τότε καταλαβαίνω κάποιοι αν έχουν, να τα δώσουν. Άλλωστε το τι αρέσει στον καθένα, τι τον κάνει ευτυχισμένο, και τι τον μαγεύει στη ζωή, δε μπορούμε να του το επιβάλουμε εμείς. :)

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 29, 2018, 05:21:25 μμ »
Είναι σίγουρο οπως πολλές φορές έχει συζητηθεί στο φόρουμ οτι όσο πιο ακριβό είναι ένα ρολόι τόσο περισσότερο  πληρώνει κάποιος "αέρα" Ιστορία-brand κλπ και γενικά ισχύει για αρκετά προιόντα στη ζωή αυτή.Προσοχή δεν λέω οτι δεν αξίζει κάτι ακριβό απλά στην τιμή περιέχονται αρκετά πράγματα σε σχέση με αυτό που αγοράζεις(περισσότερο σε σχέση με ένα φθηνότερο προιόν).Απο κει και πέρα παιδιά ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια στις αγορές του.Υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή αυτή που ακόμα και ένα casio των 10€ τους φαίνεται ακριβό.
myseiko.freeforums.net