Αποστολέας Θέμα: VFM Watch Brands  (Αναγνώστηκε 34465 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Απ: VFM Watch Brands
« Απάντηση #40 στις: Μάρτιος 08, 2017, 05:23:39 μμ »
seiko,certina,tissot    απο μένα.Τις θεωρώ κορυφαίες εταιρείες σε σχέση με την τιμολόγηση και την ποιότητα που προσφέρουν...
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μάρτιος 08, 2017, 07:51:42 μμ »
Στα οικονομικά μηχανικά,η seiko,η orient κτλ από Ιαπωνία,έχουν καλή φήμη για value for money ρολόγια.

Βέβαια όπως έχει ειπωθεί,το vfm είναι για τον κάθε άνθρωπο διαφορετικό.

Εμένα αν με ρωτήσει κάποιος για καλό και φθηνό ρολόι,χωρίς να ασχολείται με μηχανικά κτλ,θα του πω να πάει να πάρει ένα Lorus κάτω των 100 ευρώ quartz. To έχω ξαναπεί,έχω ένα lorus το οποίο είχα πάρει 100 ευρώ και έχει αποδειχθεί πολύ γερό ρολόι. Έχει φάει το κρύσταλλο του τέτοια χτυπήματα,που πραγματικά χωρίς να υπερβάλλω,μου έχει δώσει την εντύπωση ότι για να σπάσει,πρέπει να αρχίσω να το χτυπάω επίτηδες με σφυρί. Επίσης έχει φάει καταρρακτώδεις  βροχές,έχει πέσει πάνω μπύρα,κρασί,νερά,η μπαταρία του μετά από σχεδόν 5 χρόνια κρατούσε ακόμη και την είχα αλλάξει μια μέρα προληπτικά χωρίς να σταματήσει... Αλλά το μοντέλο αυτό ήταν ένα chronograph από τα πιο ακριβά της μάρκας αυτής,τα οποία είναι στην ουσία seiko απλά με άλλο όνομα. Άρα +1 στη seiko χαλαρά,όχι μόνο για τα μηχανικά,αλλά και για τα quartz και λοιπά παρακλάδια της εταιρίας (lorus,pulsar κτλ).

Τώρα για ανώτερης τιμής μηχανικά δεν έχω προσωπική εμπειρία...Το περυσινό καλοκαίρι στην δουλειά που ήμουν,είχα συναντήσει ένα παιδί από Ελβετία που δούλευε στη hublot κάποτε,και μου είπε ότι κατά τη γνώμη του,τα καλύτερα vfm μηχανικά είναι τα Tudor.

Από προσωπική εμπειρία πάντως να ξαναπώ για να κλείσω,Lorus quartz και Orient μηχανικό μου έχουν βγει καλά μέχρι τώρα,και θα τα πρότεινα σε περίπτωση που μου ζητούσαν τη γνώμη μου για οικονομικό ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Μάρτιος 08, 2017, 08:59:32 μμ »
SEIKO
ORIENT
CITIZEN
CASIO
TIMEX
PARNIS
STEINHART
HAMILTON
TISSOT
VICTORINOX SWISS ARMY
SWISS MILITARY HANOVA
CERTINA
BULOVA
TAG HEYER       τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό με τη σειρά που τα έγραψα και σίγουρα υπάρχουν άλλα τόσα.....
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος Greywolf

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μάρτιος 08, 2017, 09:32:58 μμ »
Συνοψίζοντας, από τις απαντήσεις μέχρι τώρα βγαίνουν τα παρακάτω αποτελέσματα με σειρά:
1.seiko
2.tudor
3.steinhart
4.oris
5.orient

Ο όρος VFM που όρισα στο θέμα, αφορά αποκλειστικά ποιότητα ρολογιού. Μην συνυπολογίζετε service, μεταπωλητικές αξίες κλπ.
Πχ, έχω συγκεκριμένο ποσό 10.000€ για κανούριο ρολόι, τι ρολόι θα διάλεγα ώστε αυτά τα λεφτά να πάνε όσο γίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αποκλειστικά στο ρολόι και όχι στο brand της εταιρείας, στο Μαρκετινγκ και σε ο,τιδήποτε άλλο.

Εγώ θα ψήφιζα jaeger lecoultre στην υψηλή κατηγορία.

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μάρτιος 08, 2017, 09:45:47 μμ »
Seiko με τεράστια διαφορά από τη δεύτερη.
Δεν υπάρχει κάτι πιο vfm. Ίσως Citizen και Orient σε δεύτερη και τρίτη θέση.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μάρτιος 08, 2017, 09:51:19 μμ »
Το θέμα είναι όμως το εξής είναι ένα ρολόι των 10000-20000-30000$ vfm? η απάντηση προσωπικά για μένα είναι όχι,οπως και να το κάνουμε κατανοώ οτι θα έχει απίστευτα ποιοτικό μηχανισμό-πολύπλοκο,ποιότητα κάσας κλπ,ΑΛΛΑ απο κάποιο ποσό και πάνω πληρώνεις ακριβά brand name,διαφημίσεις,marketing κλπ,οπότε για έμενα οταν λέμε vfm είναι ρολόγια σίγουρα κάτω των 5000$ και πολλά ίσως λέω απλά θέτω ένα όριο τυπικό.(που και σε αυτό το ποσό πληρώνεις αυτό που λέμε 'αέρα'),και για να προλάβω αντιδράσεις σίγουρα υπάρχουν ρολόγια που κάνουν χρόνια ολόκληρα για να κατασκευαστούν με ατελείωτες ώρες μελέτης και ψαξίματος αυτό σεβαστό δεν αντιλέγω
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μάρτιος 08, 2017, 09:51:43 μμ »
Έχουμε μπερδέψει το VFM με το οικονομικό οι περισσότεροι...
Γι' αυτό και "κυριαρχούν" τα πιο οικονομικά ρολόγια, πλην των TUDOR στη λίστα.
Και ένα ρολόϊ των 10.000€ μπορεί να είναι VFM.

Δηλαδή ένα ατσάλινο Rolex Sub με την ποιότητα μετάλλου που έχει, την μηχανή που έχει (δοκιμασμένη επί καποιες δεκαετίες), την μεταπωλητική αξία που έχει, την αντοχή που έχει (επίσης δοκιμασμένη για δεκαετίες και εκατομμύρια πωλήσεων), την αναγνωρισιμότητα που έχει, τη δυνατότητα να φορεθεί για όλες τις χρήσεις και σε όλες τις συνθήκες, δεν είναι VFM επειδή ξεφεύγει από το budget που δίνει ένας νορμάλ άνθρωπος για ρολοϊ ???

Εκτός αν το πάμε από την αρχή το θέμα με VFM ανά κλίμακα τιμής... Π.χ τα πιο vfm μεταξύ 100-1.000€, τα πιο vfm μεταξύ 1.000-3.000€ κλπ. κλπ. κλπ.

Αλλιώς ένα Swatch θα είναι το πιο vfm ρολόϊ που υπάρχει. Τουλάχιστον σαν ποιότητα κατασκευής για τα χρήματα του, είναι απείρως καλύτερο από το 007 που, κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο δεν είναι vfm, αλλά είναι και από τα πιο υπερτιμημένα ρολόγια που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Γι' αυτό και "έφυγε νύχτα" άλλωστε.
Υπάρχουν SEIKO απείρως πιο vfm και ας είναι πιο ακριβά από το 007. Το ΜΜ για παράδειγμα. Ή το shogun, κλπ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος dgl

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μάρτιος 08, 2017, 10:01:06 μμ »
Vfm μόνο seiko σε κάθε εύρος τιμών

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μάρτιος 08, 2017, 10:06:30 μμ »
Vfm μόνο seiko σε κάθε εύρος τιμών

Περίμενα να πεις τα... Doxa :lol:
Ωχ, δε σε ξαναπήρα τηλ. τώρα το θυμήθηκα :/

Αποσυνδεδεμένος Jiorg

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:00:09 μμ »
Και λοιπον, να ρωτησω κατι μιας θιγεται το θεμα vfm  εντελως αποκομμενο απο εννοιες οπως σερβις μεταπωλητικη αξια κτλ....
Το πολυ ομορφο κατα τη γνωμη μου ( και σιγουρα πολλων εδω) Tudor bb  που το αγοραζεις αυριο το πρωι με την in house  γυρω στα 2800 ( χονδρικα τα λεω συγχωρειστε τις αποκλισεις) με το ομορο και πασιγνωστο submariner no date που θα πρεπει να δαπανησεις 6500  εχουν διαφορα  αν τα κανεις blind review?
Νομιζω οχι , αρα δεν μπορει ο ορος vfm  να αποδοθει στην κορωνα.
Ξαναλεω: με προυποθεση οπως αναφερθηκε η απουσια εννοιων οπως μεταπωλητικη αξια και after sales service.
Τωρα στην εξισωση καποιοι θα βαλουν μοντελα οπως  το marine master ή αλλοι της tag κοκ.
Το νοημα ομως νομιζω εγινε σαφες.
Με συγχωρειτε για το μεγεθος του ποστ

Αποσυνδεδεμένος arvac

• Tourbillion
  • Addicted to Mods
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:02:35 μμ »
Ένα καταδυτικό ρολόι
με αυτόματο μηχανισμό στα 28,800 BPH
αδιάβροχο στα 300m με
Ηelium escape valve
Anti-reflective Coated Sapphire 3.5 mm
120 Clicks Uni-Directional Bezel
Superluminova σε δείκτες και καντράν
Solid 5 links SUS316L Stainless Steel Bracelet

πόσο έχει άμα είναι SEIKO / ORIENT / CITIZEN ;

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:04:55 μμ »
Και λοιπον, να ρωτησω κατι μιας θιγεται το θεμα vfm  εντελως αποκομμενο απο εννοιες οπως σερβις μεταπωλητικη αξια κτλ....
Το πολυ ομορφο κατα τη γνωμη μου ( και σιγουρα πολλων εδω) Tudor bb  που το αγοραζεις αυριο το πρωι με την in house  γυρω στα 2800 ( χονδρικα τα λεω συγχωρειστε τις αποκλισεις) με το ομορο και πασιγνωστο submariner no date που θα πρεπει να δαπανησεις 6500  εχουν διαφορα  αν τα κανεις blind review?
Νομιζω οχι , αρα δεν μπορει ο ορος vfm  να αποδοθει στην κορωνα.
Ξαναλεω: με προυποθεση οπως αναφερθηκε η απουσια εννοιων οπως μεταπωλητικη αξια και after sales service.
Τωρα στην εξισωση καποιοι θα βαλουν μοντελα οπως  το marine master ή αλλοι της tag κοκ.
Το νοημα ομως νομιζω εγινε σαφες.
Με συγχωρειτε για το μεγεθος του ποστ

Φυσικά και έχουν διαφορά...!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος Jiorg

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:17:24 μμ »
Εννοεις οτι το Tudor ειναι καλυτερο ;D

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:23:30 μμ »
Εννοεις οτι το Tudor ειναι καλυτερο ;D

Απλα οταν μεγαλωσει, θελει να γινει ROLEX ;)  :lol: :lol:
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Jiorg

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:25:10 μμ »
Αυτο ειναι αλλο θεμα Dr.  :D

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:26:51 μμ »
Έχουμε μπερδέψει το VFM με το οικονομικό οι περισσότεροι...
Γι' αυτό και "κυριαρχούν" τα πιο οικονομικά ρολόγια, πλην των TUDOR στη λίστα.
Και ένα ρολόϊ των 10.000€ μπορεί να είναι VFM.

Δηλαδή ένα ατσάλινο Rolex Sub με την ποιότητα μετάλλου που έχει, την μηχανή που έχει (δοκιμασμένη επί καποιες δεκαετίες), την μεταπωλητική αξία που έχει, την αντοχή που έχει (επίσης δοκιμασμένη για δεκαετίες και εκατομμύρια πωλήσεων), την αναγνωρισιμότητα που έχει, τη δυνατότητα να φορεθεί για όλες τις χρήσεις και σε όλες τις συνθήκες, δεν είναι VFM επειδή ξεφεύγει από το budget που δίνει ένας νορμάλ άνθρωπος για ρολοϊ ???

Εκτός αν το πάμε από την αρχή το θέμα με VFM ανά κλίμακα τιμής... Π.χ τα πιο vfm μεταξύ 100-1.000€, τα πιο vfm μεταξύ 1.000-3.000€ κλπ. κλπ. κλπ.

Αλλιώς ένα Swatch θα είναι το πιο vfm ρολόϊ που υπάρχει. Τουλάχιστον σαν ποιότητα κατασκευής για τα χρήματα του, είναι απείρως καλύτερο από το 007 που, κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο δεν είναι vfm, αλλά είναι και από τα πιο υπερτιμημένα ρολόγια που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Γι' αυτό και "έφυγε νύχτα" άλλωστε.
Υπάρχουν SEIKO απείρως πιο vfm και ας είναι πιο ακριβά από το 007. Το ΜΜ για παράδειγμα. Ή το shogun, κλπ

Μα νομίζω το vfm είναι όρος που αφορά να πληρώσεις κάτι φθηνά η σε νορμάλ τιμή και να πάρεις απο αυτό τη μέγιστη ποιότητα,έτσι εγώ τουλάχιστον το έχω στο μυαλό μου,γι αυτό πολλοί ανέφεραν,seiko κλπ... όσο πληρώνεις κάτι ακριβά για μένα δεν είναι vfm,γιατί στην τιμή αυτή πληρώνεις brand name marketing κλπ...αν υπάρχει διαφορετικός όρος στο vfm,τότε έχω καταλάβει εγώ λάθος.
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος Jiorg

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:29:48 μμ »
Απλα μου ηρθε ενα παραδειγμα στο μυαλο και το παρεθεσα.
Γεγονος ειναι οτι δεν ενστερνιζομαι τους ορους που εθεσε στο ερωτημα του ο φιλος που ξεκινησε το νημα, εγω εκτιμω οτι στον ορο vfm  περιλαμβανονται εκτος απο τα υλικα ποιοτικα χαρακτηριστικα, και, τα αυλα, οπως after sales service cost, μεταπωλητικη αξια κτλ που μας εχουν απασχολησει κατα καιρους.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:40:19 μμ »
Ε οπότε μιλάμε μόνο για φθηνότερα ρολόγια (αν όντως το vfm το ορίσουμε όπως το περιγράφεις).
Οπότε αυτόματα, τα πιο ακριβά, δεν μπαίνουν στη λίστα....

Αποσυνδεδεμένος Triainoforos

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μάρτιος 08, 2017, 11:40:44 μμ »
Seiko, Orient, Certina
Επίσης κάποιοι μιλάνε για misalignment στα Seiko και γκρινιάζουν. Εδώ ρε παιδιά η Longines έχει misalignment τι να λέμε τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Jiorg

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μάρτιος 09, 2017, 12:02:18 πμ »
Ε οπότε μιλάμε μόνο για φθηνότερα ρολόγια (αν όντως το vfm το ορίσουμε όπως το περιγράφεις).
Οπότε αυτόματα, τα πιο ακριβά, δεν μπαίνουν στη λίστα....

Σε εμενα αναφερεσαι Αγγελε;
Γιατι αν ειναι ετσι μαλλον παρεξηγησες τα λεγομενα μου.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ  τα λοιπα χαρακτηριστικα ενος προιοντος οπως ποιοτητα και κοστος σερβις, μεταπωλητικη αξια κτλ  για να καταληξω στο αν ειναι σωστα για μενα και δεν τα οριοθετω σε ενα ευρος τιμων.
Vfm ειναι ενα συμπαθεστατο orient ή Citizen, αλλα απο μια αλλη οπτικη vfm ειναι και μια Daytona ή ενα PP/VC.
Εξαρταται απο την οπτικη του καθενος και απο το money.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 09, 2017, 12:12:25 πμ από Jiorg »