Αποστολέας Θέμα: Αγορα ρολογιου εως 1.500 ευρω  (Αναγνώστηκε 73610 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vsklav

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγορα ρολογιου εως 1.500 ευρω
« Απάντηση #80 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 05:09:24 μμ »
@ harolagoha Το οτι ανήκει σε ασιατική εταιρεία δε το γνωρίζω και σίγουρα δε με ενδιαφέρει. Πάντως έχεις δίκιο για τις ασιατικές αγορές, έχει έδρα εκεί πολλά χρόνια απ οτι διάβασα. Αλλά εξακολουθεί να κατασκευάζει Ελβετία. Πάντως και η eterna έχει εξαγοραστεί από Κινέζους, αφαιρεί κάτι από την ποιότητα των ρολογιών της;
Οπως έχουμε γίνει πλέον από ρολόγια μέχρι αυτοκίνητα η Κίνα κινεί τα νήματα σε γραμμές παραγωγής και εργοστάσια. Ούτε μένα μου αρέσει αλλά είναι σημεία των καιρών. Επίσης προσωπικά έχω διαβάσει και για την ταγκ οτι έχει ανοίξει παρτίδες με Κίνα και οι μηχανές της είτε κατασκευάζονται εκεί ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Αυτό μου το είπε και σήμερα κάποιος ωρολογοποιός στην Καλλιθέα και του είπα οτι κάτι έχω ακούσει αλλά ούτε ξέρω και ούτε μάλλον με ενδιαφέρει και σίγουρα πολύ παραφιλολογία πέφτει απ'έξω. Τι να πω...
Οπως πολύ σωστά είπες περί ορέξεως...αλλά δεν έχω ανάγκη να με πείσει κανείς για την titoni, απλά ρώτησα επειδή πρώτη φορά την άκουσα όπως μου κάνε εντύπωση η απαξίωση για περελετ. Εγώ που μαι άσχετος την σέβομαι. Για τιτόνι καταλαβαίνω την οποία αποδοκιμασία, γιατί είναι άκυρη μάρκα αλλά περελετ εξεπλάγην...

Τώρα δοκιμών συνεχεια. Από ταγκ σίγουρα δε μου αρέσει τελικά κανένα aquaracer και μου αρέσει πολύ το απλό carrera http://www.oroeora.gr/product/tagheuer-carrera-day-date-automatic-war201a-ba0723/ αλλά μου βγάζει κάτι το γιάπικο. Πάντως θεωρείται υποψήφιο.

Λονζίν στην συνέχεια με ένα gmt που μου άρεσε χωρίς να με συνεπάρει επίσης, αλλά επίσης υποψήφιο
http://horasyminutos.com/2015/04/12/el-longines-conquest-classic-gmt-ya-disponible-fotos-en-vivo-especificaciones-y-precio/

Κατόπιν δοκίμασα και χάμιλτον και δε μου είπανε τίποτε, αλλά αρκετά ποιοτικές κατασκευές οφείλω να πω. Και με ενδιαφέροντα λουράκια. Πολύ χοντροκομμένα ενδεχομένως τα περισσότερα και με μεγάλες κάσες, κάτι που απέτρεψε να τα δω με καλύτερο μάτι.

Επίσης δοκίμασα ένα ebel χρονογράφο στα 3500κ way off απ οτι έχω υπολογίσει αλλά σίγουρα μιλάμε για εταιρεία με άποψη στο ρολόι με πολύ λεπτή κάσα και μου βγαζε κάτι το πολύ κυριλέ αλλά ανεπιτήδευτο κυριλέ. Επόμενη κίνηση να δοκιμάσω ebel κάπου που θα χει περισσότερα, γιατί εκεί που πήγα είχε μόνο έναν χρονογράφο. Πιστεύω τα απλά που με ενδιαφέρουν και περισσότερο να ναι κοντά στο χρηματικό μου όριο. Πολύ καλή εντύπωση η ebel, ξεχειλίζει από κομψότητα στα δικά μου μάτια, αλλά και από πρωτοτυπία στο δέσιμο κάσας.

Μετά μου άρεσε ένα raymond weil freelancer http://www.oroeora.gr/product/raymond-weil-freelancer-2/ το οποίο και σε τιμή και παντού είναι μέσα στις απαιτήσεις μου, αλλά επίσης κάτι με χάλαγε. Δεν ήταν κομψό βασικά... Αλλά επίσης υποψήφιο. Θα θελα να δοκιμάσω και την σειρά nabucco σε άσπρο καντράν http://www.oroeora.gr/product/raymond-weil-nabucco/ που δυστυχώς δεν την είδα σήμερα. Από φωτογραφίες δείχνει καλύτερο από το freelancer αλλά κάτι μου λέει οτι ούτε αυτό θα ναι κομψό.

Αυτά για σήμερα και δυστυχώς πάλι δεν κατάφερα να δω ορις.

Σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή αλλά και για τις υποδείξεις/προτάσεις σας. Καλή χρονιά να έχουμε!

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 06:01:22 μμ »
Πέστα! Προσωπικά είμαι huge fan της Perellet. Ποιότητα κατασκευής, in house μηχανισμοί και πρωτότυπα σχέδια σε νορμάλ τιμές. Στην Ελλάδα τα έχουν του πεταματού, καθώς δεν έχουν "επενδύσει" σε διαφήμιση, αλλά στην Αμερική χαίρουν εκτίμησης. Αν δεν κάνω λάθος, κάποια μοντέλα της Graham φτιάχνονται σε συνεργασία με την Perellet, ίσως ο Άρης μπορεί να μας διαφωτίσει.

Koσμά, κατά βάσιν οι: MHVJ και Soprod, αδελφές εταιρίες της Perrelet (οι οποίες μαζί με τις: DTH-Dubois Technique Horlogère SA, Indtec, L. Leroy, Candino κ.α., απαρτίζουν το Festina Group - ιδιοκτησίας του M. Rodriguez), προμηθεύουν με μηχανισμούς πάρα πολλές εταιρίες, μεταξύ αυτών και την Graham.

Δεν ειμαι βεβαιος οτι οι μηχανες της ειναι inhouse. Σιγουρα οι μηχανες των turbine ειναι τροποποιημενες ΕΤΑ.

Βίκτωρα, παλαιότερα.
Η Perrelet εδώ και αρκετόν καιρό δεν έχει ανάγκη τις ΕΤΑ.
Perrelet = MHVJ (aka: Manufacture Horlogère de la Vallée de Joux), το οποίο θεωρείται εργοστάσιο παραγωγής μηχανισμών μεγάλων πολυπλοκοτήτων που ανήκει στο ίδιο group.
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος arvac

• Tourbillion
  • Addicted to Mods
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 06:05:19 μμ »
Αν η βασικη μου συλλογη ηταν συμπληρωμενη τοτε ανετα θα αγοραζα κ ενα περελετ αλλα οχι να ναι κ το μοναδικο μου... ;)

Eδώ έχεις ένα δίκιο, αφού τη στιγμή που αγοράζεις ένα ρολόι κάποιας αξίας, θέλεις να είναι αναγνωρίσιμο από το ευρύ κοινό. Από την άλλη, ποιες μάρκες αναγνωρίζει ο πολύς κόσμος; Rolex, Omega, Panerai, Cartier, Bulgari, Longines, Tag Heuer, Tissot, άντε και κάτι Raymont Weil και όποια άλλη ξεχνάω, καμιά 10ριά μάρκες δηλαδή πάνω κάτω.
Με αυτή τη λογική αποκλείεις όλες τις υπόλοιπες, αφού είτε φοράς Titoni είτε A. Lange & Söhne είτε Invicta, για τους αδαείς είναι το ίδιο και το αυτό. Δεν ξέρω αν σκέφτομαι λάθος, αλλά το μείζον είναι αρέσει σε εσένα, να νιώθεις άνετα με αυτό και να σε εκφράζει και όχι να έχει τη αποδοχή των άλλων. Τώρα αν τα γούστα σου συμπίπτουν με κάτι που είναι εμπορικό, ακόμα καλύτερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 2017, 11:58:07 μμ από arvac »

Αποσυνδεδεμένος arvac

• Tourbillion
  • Addicted to Mods
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 06:06:49 μμ »
Koσμά, κατά βάσιν οι: MHVJ και Soprod, αδελφές εταιρίες της Perrelet (οι οποίες μαζί με τις: DTH-Dubois Technique Horlogère SA, Indtec, L. Leroy, Candino κ.α., απαρτίζουν το Festina Group - ιδιοκτησίας του M. Rodriguez), προμηθεύουν με μηχανισμούς πάρα πολλές εταιρίες, μεταξύ αυτών και την Graham.

Βίκτωρα, παλαιότερα.
Perrelet = MHVJ (aka: Manufacture Horlogère de la Vallée de Joux), το οποίο θεωρείται εργοστάσιο παραγωγής μηχανισμών μεγάλων πολυπλοκοτήτων που ανήκει στο ίδιο group.

Άρη είσαι εγκυκλοπαίδεια!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 06:17:16 μμ »

Βίκτωρα, παλαιότερα.

Καταλαβα, αρα ειναι inhouse οσο και της hamilton οι ΕΤΑ.
Μικρη σημασια εχει φυσικα, απλα να τονιστει οτι η perrelet δεν ειναι η εταιρια που φτιαχνει μονη της τις μηχανες της..

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 06:21:11 μμ »
Καταρχας να πω οτι δεν απαξιωνω την περελετ απεναντιας και μονο για την ιστορια της ειναι αξια σεβασμου και αναφορας..Εχει ενδιαφεροντα ρολογια και φανταζομαι θα εχουν γερη εκπτωση απ την αρχικη τους τιμη, οποτε εαν καποιο σε κερδισε τοτε γιατι οχι... ;) Όμως σε ενα ρολοι δεν ειναι μονο η αισθητικη αλλα κοιτας και λιγο πιο περα, πχ το σερβις..Θα μου πεις "το σερβις θα κοιταξω";; Πιστεψε με μπορει με το καλημερα να σου βγαλει προβλημα και αντε βγαλε ακρη με την festina στην οποια υπαρχει περιπτωση που καποιος εστειλε 6 φορες για επισκευη ενα ρολοι της και συνεχως χαλαει αντι να του το αντικαταστησουν!! Τραγικοι!! Και μιλαμε για candino!! ::)
Για Λονζιν, χαμιλτον κλπ μαζι σου, το swatch group καλως ή κακως ειναι υπολογισιμη δυναμη, το καινουργιο mido captain v ειναι ομορφο, ιδιως αυτο με το τιτανιο...
Καλα κανεις και κοιτας και εταιρειες οχι τοσο εμπορικες οπως την ebel η οποια εχει καποια ωραια σχεδια..Καποιοι εδω μεσα νομιζω εχουν ebel και θα μπορουσαν να σε κατατοπισουν..
Καλη χρονια με υγεια να εχεις και με υπομονη, σιγουρα κατι θα βρεις!!  :)

Κοσμα τα lange, dufour, κλπ τα μοστραρεις σε συγκεκριμενους κυκλους που εχουν γνωση απο το σακακι που θα φορεσεις μεχρι και τα μανικετοκουμπα..Μην περιμενεις απο καποιον αδαη να τα εκτιμησει..Τα ινβικτα θα τα φορεσεις επισης γιατι δεν θα σε νοιαζει μιας εδωσες 100€ για ποιοτητα και εμφανιση πολλαπλασιας αξιας, να σημειωσω οτι ειχα το 3045 ;) Αλλο τα 100€ του ινβικτα και αλλο τα 1500€  του τιτονι οπου σ´αυτα τα λεφτα θες να υπαρχει αναγνωρισιμοτητα..Ετσι το βλεπω εγω...
Αμα ηθελα να κανω εφε και αν ειχα φραγκα θα πηγαινα σε ρολεξ-πανεραι-hublot αντε και omega...
Απο κει και κατω το χαος!!!! ;D
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 06:25:27 μμ »

Βίκτωρα, παλαιότερα.
Και τι ακριβώς σημαίνει αυτό Άρη;
Όντως η πελερέ έχει αξιοζήλευτη ιστορία, αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι τα τελευταία (πάρα πολλά) χρόνια πριν την πρόσφατη αναβίωσή της, ήταν σε πλήρη αδράνεια.

Το ρολοι για μενα ειναι κοσμημα, και ναι προσωπικα θελω να εχω ενα αναγνωρισιμο ρολοι..Ουτε καν συγκινουμαι αν αυτο ακουγεται επιφανειακο ή ό,τι αλλο θες αλλα εγω ετσι το βλεπω...
+1
Άντε, γειά σου!
Αυτό έλειπε να απολογούμαστε κιόλας που δεν προτιμούμε...τιτόνι και πελερέ!

Ενας παραγοντας που συνδεεται με την εμπορικοτητα της μαρκας ειναι ο οικονομικος. Παλια που μπορουσα, κοκαλο ξεκοκαλο, επελεγα αυτο που μου αρεσε. Τωρα που σφιξανε τα γαλατα, η μεταπωληση δυστυχως περιλαμβανεται στα πρωτα πρωτα στοιχεια που κοιταω...
Συμπυκωμένα, η πιο σωστή άποψη επί του θέματος!

Πέστα! Προσωπικά είμαι huge fan της Perellet. Ποιότητα κατασκευής, in house μηχανισμοί και πρωτότυπα σχέδια σε νορμάλ τιμές. Στην Ελλάδα τα έχουν του πεταματού, καθώς δεν έχουν "επενδύσει" σε διαφήμιση...
Δεν είναι ακριβώς έτσι Κοσμά και γιαυτό μπορεί κανείς και να τα βρει στην Ελλάδα.
Προ ετών, όντας απολύτως άσχετος και έχοντας ενημέρωση αποκλειστικά από το έντυπο Chronos (δηλαδή, από πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις της περελέ), είχα βρεθεί στον Γκόφα στο τσακ να πάρω ένα.
Ευτυχώς το γλύτωσα.

Έχει ενδιαφέρον ότι μέχρις στιγμής κανείς από όσους φέρονται να υποστηρίζουν αυτές τις εξτρήμ επιλογές, δεν μας παρουσιάζει ένα τέτοιο ρολόι στη συλλογή του.

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους και καλές μελλοντικές αγορές! :)

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 06:40:09 μμ »
+1
Άντε, γειά σου!

Δεν είναι ακριβώς έτσι Κοσμά και γιαυτό μπορεί κανείς και να τα βρει στην Ελλάδα.
Προ ετών, όντας απολύτως άσχετος και έχοντας ενημέρωση αποκλειστικά από το έντυπο Chronos (δηλαδή, από πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις της περελέ), είχα βρεθεί στον Γκόφα στο τσακ να πάρω ένα.
Ευτυχώς το γλύτωσα.

Όοοοοοχι ρε συ ! Θα σου έλειπε μόνο το τιτόνι !

Έχει ενδιαφέρον ότι μέχρις στιγμής κανείς από όσους φέρονται να υποστηρίζουν αυτές τις εξτρήμ επιλογές, δεν μας παρουσιάζει ένα τέτοιο ρολόι στη συλλογή του.

Εσύ Θα ήσουν αυτός !

Καλή Πρωτοχρονιά και σε σένα :cheers:

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 06:46:19 μμ »
+1
Άντε, γειά σου!
Σπύρο, συνήθως το αντίθετο συμβαίνει, τουλάχιστον εδώ μέσα.
Απολογούμαστε γιατί τις προτιμήσαμε.
Δε φταις εσύ γι αυτό. Απλά το υπενθυμίζω.
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Αγορα ρολογιου εως 1.500 ευρω
« Απάντηση #89 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:04:03 μμ »
Συμπυκωμένα, η πιο σωστή άποψη επί του θέματος!

Βεβαια, δεν ειμαι και πολυ χαρουμενος που η κοκκαλιαση ειναι καθοριστικος παραγοντας..
Καπου ο Αγγελος το διατυπωσε ευστοχα: σημασια εχει να μη θεωρειται a priori "κατακριτεο" ή εξωγηινο να αγοραζεις και αντιεμπορικα μοντελα. Αλλα να επισημαινεται οτι αν ο οικονομικος παραγοντας παιζει καποιο ρολο, τοτε ναι, ενα ρολεξ υπερεχει ενος jlc.
Κατι που εχει αντικτυπο και στο αν ειναι ή οχι inhouse η μηχανη του υποψηφιου ρολογιου. Παλιοτερα ουτε να τις φτυσω τις ΕΤΑ, τις valjoux κτλ. Μονο πιουριστ. Για παρε ομως ενα jlc, να μην εχει σερβις στην ελλαδα, να πρεπει να τα σκασεις στο εξωτερικο ή να πας σε ανεξαρτητο, με ενδεχομενο να μην μπορει να ανταποκριθει και σιγουρα να επηρεασει αρνητικα τη μεταπωλητικη αξια του ρολογιου (σε σχεση με το επισημο σερβις).
Καπου εκει, λοιπον, δεν μπορεις να μη σκεφτεις τη ρολεξ: δε σπαει/δε χαλαει/αναλογικα οικονομικο και γρηγορο σερβις/καλη μεταπωληση. Δεν ειναι λοιπον καποιο trend του φορουμ ή καποιος απαραβατος κανονας να προτεινεται πιο συχνα πχ. ενα ρολεξ. Τουλαχιστον αυτο συμβαινει με εμενα. Οφειλω να προειδοποιησω το συμφορουμιτη και για αυτες τις παραμετρους. Αν δεν τον νοιαζουν τα φραγκα, τοτε υπαρχουν 1.000.000 επιλογες, πολλες και καλυτερες.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:15:31 μμ από andrey_ »

Αποσυνδεδεμένος vsklav

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:04:54 μμ »
Ο arvac νομίζω οτι τα λέει καλά και σίγουρα πρέπει να φοράμε οτι μας αντιπροσωπεύει και αν απο κει και πέρα έιναι και ευρέως αποδεκτό, ακόμα καλύτερα, αλίμονο. Αλλά δε πρέπει να επηρεαζόμαστε από το τι είναι ευρέως αποδεκτό, πρέπει να φιλτράρουμε και να μη "πείθουμε¨τον εαυτό οτι μας αρέσει κάτι επειδή το φοράνε οι περισσότεροι. Ετσι το βλέπω εγω...

Επίσης δεν υπάρχει λάθος και σωστό ούτε κάποιος πρέπει να απολογηθεί που φοράει λονζιν ή ταγκ ούτε αντίστοιχα και να απολογηθεί κάποιος που φοράει τιτόνι.

Το τι αγοράζει ο κόσμος σίγουρα δείχνει κάτι, αλλά δε σημαίνει οτι πρέπει όλοι να κάνουμε το ίδιο, αλλιώς θα μασταν όλοι ίδιοι. Από την στιγμή που μπαίνει μέσα στο παιχνίδι η μεταπώληση τότε αυτομάτως οτι λέω καταρρίπτεται και σαφώς κοιτάς brand name για να μην βγείς κουρεμένος. Εγω δε σκέφτομαι έτσι όμως, καλώς τώρα ή κακώς θα το δείξει η ιστορία.

Raymond weil να θεωρήσω οτι είναι respected ή πάλι στα outsider έπεσα; :P

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:07:32 μμ »
Ποιότητα κατασκευής, in house μηχανισμοί και πρωτότυπα σχέδια σε νορμάλ τιμές. Στην Ελλάδα τα έχουν του πεταματού, καθώς δεν έχουν "επενδύσει" σε διαφήμιση, αλλά στην Αμερική χαίρουν εκτίμησης.

+ ένα πολύ ηχηρό όνομα !
Συνεπώς δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.

Κοσμά δε μου κάνει εντύπωση, αφού κάτι τέτοιο δε συμβαίνει πρώτη φορά.
Άλλωστε, τι γνωρίζουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα για να το έχουν σε εκτίμηση !...

Καταλαβα, αρα ειναι inhouse οσο και της hamilton οι ΕΤΑ.
Μικρη σημασια εχει φυσικα, απλα να τονιστει οτι η perrelet δεν ειναι η εταιρια που φτιαχνει μονη της τις μηχανες της..

'Οσο και η Rolex με τις Aegler, η Οmega με τις Lemania και τις F. Piguet, η Ζenith με τις Martel, η Βreitling (στους ''inhouse'' μηχανισμούς) με τις Kelek, η Μοntblanc με τις Μinerva και η λίστα δεν έχει τελειωμό !...

Και τι ακριβώς σημαίνει αυτό Άρη;
Όντως η πελερέ έχει αξιοζήλευτη ιστορία, αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι τα τελευταία (πάρα πολλά) χρόνια πριν την πρόσφατη αναβίωσή της, ήταν σε πλήρη αδράνεια.

Απολύτως τίποτα φίλε, εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.
Τα ίδια θα μπορούσε να πει κανείς και για τη ''χθεσινή'' Ηublot, ή την Blancpain την οποία κυριολεκτικά ξέθαψε ο Biver !
'Oλα είναι θέμα καθαρά μάρκετινγκ και πωλήσεων.
Eάν τα ισοπεδώσουμε πάντως όλα και πάμε στη συλλογιστική των ''κοκκάλων'', τότε ελάχιστα μοντέλα εταιριών κρατούν τις τιμές τους (ενδεικτικά τα Patek και κάποια Rolex, όχι όλα τα μοντέλα της, άντε και μερικά pam).
'Οσον αφορά τις αμιγώς inhouse, τότε να μείνουμε κατά βάση στα JLC (μία εταιρία που τους έχει τα'ί'σει όλους) και σε κάποια Εterna (ας μη λησμονούμε ότι πέραν των τρέχοντων inhouse μηχανισμών της αυτή έφτιαξε τις ETA, με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
Αλλά και αυτά ''κόκκαλα'' είναι, τις περισσότερες -συνήθως- φορές ...

Ευτυχώς που δεν είναι έτσι τα πράγματα, τουλάχιστον για μένα.

Καλή Πρωτοχρονιά Σπύρο !
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:30:50 μμ από Watch-Collector »

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος vsklav

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:09:53 μμ »
@andrey όπως είπα δε με νοιάζει η μεταπωλητική αξία. Θέλω κάτι να μου αρέσει πανω απ' 'ολα αλλά να ναι και κάτι ποιοτικό και respected. Ας δώσω ένα παράδειγμα. Είδα κάποια gucci κοντά στο 1000ρικό, δε λέω ωραία, αλλά gucci δε θα βαζα στο χέρι μου, θα ένιωθα λίγο πιο "γυναίκα" αν με πιάνεις, χωρίς παρεξήγηση σε όσους προτιμούν gucci ή στις γυναίκες αντίστοιχα. Απλά είναι ένα brand που φτιάχνει από τσάντες και κάλτσες μέχρι ρολόγια. Ε οχι δε θέλω...είναι από τις λίγες φορές που ενώ σαν design στέκανε στα μάτια μου, απορριφθήκανε για τον λόγο του brand που δε μου κάθεται καλά.

Αποσυνδεδεμένος vsklav

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:11:48 μμ »
Ο watch collector μίλησε σοφά :)

Αποσυνδεδεμένος arvac

• Tourbillion
  • Addicted to Mods
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:14:52 μμ »

Ευτυχώς το γλύτωσα.

Μα ακριβώς αυτό είναι! Από τότε, πόσες άλλες διαφημίσεις της Perellet έπεσαν στα χέρια σου; Τι έκθεση έχει στα social media; Σε πόσες δραστηριότητες, αθλήματα κ.λπ. ήταν η συγκεκριμένη εταιρεία χορηγός σε αντίθεση με άλλες; Επιπλέον, πού υπερέχουν τεχνικά κάποιες άλλες, πιο ευρέως γνωστές, φίρμες συγκριτικά με αυτήν; Αν το κύριο κριτήριό σου είναι η φήμη και η εμπορικότητα, τότε ψιλοδιαφωνούμε. Τα γούστα μπορεί να είναι υποκειμενικά, αλλά διαμορφώνονται μέσω της διαφήμισης. Αν παντού (περιοδικά, internet, εκδηλώσεις, αθλητικά γεγονότα, ταινίες, ηθοποιούς κ.ά.) συναντούσες π.χ. αυτό το ρολόι:

]

αργά ή γρήγορα θα σου δημιουργούνταν η ανάγκη να το αποκτήσεις. Η δική μου οπτική είναι διαφορετική. Νιώθω καλύτερα να φοράω ένα ποιοτικό, "ψαγμένο"ρολόι, που με κάνει να διαφοροποιούμαι. Το ξέρω πως σκέφτομαι out of the box, αλλά αυτή είναι η λογική μου κι έτσι διάλεξα και το πρώτο μου "καλό" ρολόι.

Ε, όχι, δεν το λες και εξτρήμ. Προσωπικά είχα κλείσει το Chronograph 777 από Αμερική κι ας είμαι μπατιράκος χωρίς καμία συλλογή. Τόσο μου άρεσε. Είχα έρθει σε συνεννόηση με το κατάστημα για να το παραλάβει μια φίλη, αλλά τελικά με "έγραψε" και μένα και το ρολόι, οπότε δεν συνέφερε να πληρώσω τελωνεία.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 31, 2016, 08:01:48 μμ από arvac »

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:21:01 μμ »
+1
Άντε, γειά σου!

Σπύρο,
Το τι ακριβώς θα επιλέξει ο καθένας είναι καθαρά προσωπική επιλογή και όσον αφορά τουλάχιστον το άτομό μου, υπεράνω πάσης κριτικής !

Φιλικά,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:23:23 μμ »
@andrey όπως είπα δε με νοιάζει η μεταπωλητική αξία. Θέλω κάτι να μου αρέσει πανω απ' 'ολα αλλά να ναι και κάτι ποιοτικό και respected. Ας δώσω ένα παράδειγμα. Είδα κάποια gucci κοντά στο 1000ρικό, δε λέω ωραία, αλλά gucci δε θα βαζα στο χέρι μου, θα ένιωθα λίγο πιο "γυναίκα" αν με πιάνεις, χωρίς παρεξήγηση σε όσους προτιμούν gucci ή στις γυναίκες αντίστοιχα. Απλά είναι ένα brand που φτιάχνει από τσάντες και κάλτσες μέχρι ρολόγια. Ε οχι δε θέλω...είναι από τις λίγες φορές που ενώ σαν design στέκανε στα μάτια μου, απορριφθήκανε για τον λόγο του brand που δε μου κάθεται καλά.

Αν συνειδητα δε σε νοιαζει η μεταπωλητικη αξια, τοτε, οπως ειπα και παραπανω, και περελε και τιτονι και αλλα πολλα! Η τιτονι, σε μενα τουλαχιστον, δεν ηταν αγνωστη.
Για να δεις ποσο σε καταλαβαινω, εχει περασει απο τα χερια μου JLC Compressor (αρχικοκκαλαρα), ενω τωρα εχω (παντρευτει) ενα blancpain fifty fathoms και ενα ζενιθ ουλτρα θιν, που ολοι εδω μεσα μου λενε ποσο ωραιο ειναι αλλα αμα το βαλω για πωληση θα το αγορασω παλι εγω. Δυστυχως ομως ουτε λεφτα εχω πια για τετοιες αγορες, ενω καταλαβα και κατι: στην αρχη ελεγα θα παρω κατι και θα μεινει αλλα τελικα το μικροβιο επικρατησε. Βαριεσαι και ερωτευεσαι ευκολα..

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:27:44 μμ »
'Οσο και η Rolex με τις Aegler, η Οmega με τις Lemania και τις F. Piguet, η Ζenith με τις Martel, η Βreitling (στους ''inhouse'' μηχανισμούς) με τις Kelek, η Μοntblanc με τις Μinerva και η λίστα δεν έχει τελειωμό !...

Βρε συ Αρη, δε μιλησα για προιστορια αλλα για το σημερα (με εξαιρεση τη μινερβα και τη montablanc, οπου κι εκει πιο πολυ για ιστορικους λογους ειναι η χρησιμοποιηση της, βλ. Ω και 1861)..

Αποσυνδεδεμένος arvac

• Tourbillion
  • Addicted to Mods
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:31:57 μμ »
Βαριεσαι και ερωτευεσαι ευκολα..

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 07:37:44 μμ »
Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω!

Απο αναγκη ομως και μονογαμικος γινεσαι...