Αυτό που κατάλαβα πάντως, είναι ότι όσο εμείς γράφουμε καλαμπουράκια, σε βάζουμε στο trip να μας δίνεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Καλό αυτό 
...
Σόρρυ Άγγελε, εγώ δεν γράφω καλαμπουράκια..

Και να πω την αλήθεια, προσωπικά, πέρα από το ρολόι με ενδιαφέρει περισσότερο η κατανόηση της εποχής (Β΄Παγκ.Πολ.) στις λεπτομέρειές της.
Μετά την τόσο συγκροτημένη ανάλυση του Άρη θα ήθελα να κάνω μία μόνο επισήμανση.
Ότι ο τεχνολογικά εξελιγμένος στρατός της εποχής (που ασφαλώς και δεν ήταν οι Τσέχοι), φορούσε το παρακάτω ρολόι, το οποίο δεν διέθετε περιστρεφόμενες στεφάνες κλπ.
Δεν ξέρω τον λόγο και γιαυτό το θέτω προς συζήτηση.

Παρόμοια ρολόγια φορούσαν και οι Ιάπωνες, Ρώσοι κλπ. πιλότοι του Β΄Παγκ. Πολέμου.
Αυτό κατά τη γνώμη μου συνιστά κάποια αντίφαση, σε σχέση με το longines heritage και τα χαρακτηριστικά που του αποδίδονται.
Μπορεί και να κάνω λάθος...
Σίγουρα πάντως, νομίζω είναι αδιανόητο να φαντασθούμε σήμερα τους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν στον εξοπλισμό τους ένα όργανο απλούστερο, σε σχέση με το αντίστοιχο που χρησιμοποιεί κάποιος σύμμαχός τους (και δη ένας από τους μικρότερους και λιγότερο εξελιγμένους τεχνολογικά).
Καλημέρες.