Αποστολέας Θέμα: Longines Heritage... αλλά ποιό??  (Αναγνώστηκε 61840 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
Απ: Longines Heritage... αλλά ποιό??
« Απάντηση #60 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 11:30:45 πμ »
GMT function χωρίς 24-ωρες ενδείξεις πως παίζει Άρη; Υποθέτω είναι "ψιλο-GMT" απλά με διαφορά ώρας, σωστά;

Ακριβώς 'Αγγελε!
Κάτι αντίστοιχο με το Flight Timer της Oris (σε πιο απλή, πρωταρχική μορφή)

όπου πέραν της διαφοράς ώρας μπορούσαν να γίνουν και άλλοι υπολογισμοί.

Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 11:32:01 πμ »
Η κατασκευή πράγματι διαφέρει κι αυτό είναι αναμενόμενο. Άλλες οι δυνατότητες πριν 80 χρόνια κι άλλες σήμερα. Για το δείκτη που λείπει για σένα είναι φάουλ, για μένα όχι. Ο δείκτης ξεχωρίζει το ρολόι της Λονζίν απ' τα αντίστοιχα της Ετέρνα και της Λεμανία. Όμως η επανέκδοση παραμένει στο πνεύμα του βιντάζ. Κι όπως έχω ξαναπεί θεωρώ σωστό οι επανεκδόσεις να διαφέρουν απ' τις αρχικές, να μην είναι ρέπλικες ξεπατηκωσούρες. Για τους ευνόητους λόγους.

Το λουρί είναι το ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 11:50:50 πμ »
Ρε συ Γιαννάκη αφου το lld θα παρεις γιατι μας βασανίζεις;;
:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :smt044 :smt044 :smt044

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 12:06:21 μμ »
Η κατασκευή πράγματι διαφέρει κι αυτό είναι αναμενόμενο. Άλλες οι δυνατότητες πριν 80 χρόνια κι άλλες σήμερα. Για το δείκτη που λείπει για σένα είναι φάουλ, για μένα όχι. Ο δείκτης ξεχωρίζει το ρολόι της Λονζίν απ' τα αντίστοιχα της Ετέρνα και της Λεμανία. Όμως η επανέκδοση παραμένει στο πνεύμα του βιντάζ. Κι όπως έχω ξαναπεί θεωρώ σωστό οι επανεκδόσεις να διαφέρουν απ' τις αρχικές, να μην είναι ρέπλικες ξεπατηκωσούρες. Για τους ευνόητους λόγους.

Το λουρί είναι το ρολόι.

+100
Ειπαμε να εχει αερα βινταζ, οχι και να μας γυριζει δεκαετιες πισω...Στο "τωρα" που ζω προσωπικα θελω το κονσεπτ να εχει στοιχεια του "σημερα", ομορφα εναρμονισμενα στο  βασικο κορμο του αρχικου μοντελου...Κατ' εμε η επανεκδοση της λονζιν ειναι υπεροχη...Γυαλιζει οσο θελω και δεν ειναι τοσο μουντο οσο το αρχικο..Η παρουσια του κοκκινου δεικτη στο prs-9 μου βγαζει μια φθηνουα αισθηση..
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 12:14:01 μμ »
+100
Ειπαμε να εχει αερα βινταζ, οχι και να μας γυριζει δεκαετιες πισω...
Για αυτο δεν αγοραζει καποιος; Κατι το οτι σου θυμιζει τα νιατα. Κατι το οτι οι σχεδιαστες του τοτε ειχαν περισσοτερο εμπνευση απο τους σημερινους.
Ενα βινταζ μοντελο σε νεα εκδοση θα επρεπε κατα την γνωμη μου να ειναι ακριβως το ιδιο με το παλιο με την μονη διαφορα το μεγεθος του. Και αυτο λογο της σωματικης διαπλασης του ανθρωπου του τοτε με το τωρα.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 12:33:10 μμ »
Η μονη μου ενσταση Αρη στο νεο ειναι μονο η ημερομηνια που θα επιθυμουσα να φυγει αλλα μικρο το κακο...Αλλα και τοτε ομως εαν μπορουσαν να την βαλουν θα την εβαζαν..Εγω παντως κοιτω το τελικο αποτελεσμα, αν ειναι επιτυχημενο τοτε κερδιζει επαξια μια θεση στην αγορα, αν οχι το τρωει η αφανεια..Στην προκειμενη συγκριση οι διαφορες τους δεν ειναι τοσο ορατες και μειζονος σημασιας που να καταστησουν το νεο ως άπνοο ή ατελεσφορο εγχειρημα..Ο watch-collector σωστα επεσημανε δυσδιακριτες διαφορες που εχουν να κανουν με την ιστορια και την χρηστικη αξια του μοντελου αλλα κακα τα ψεμματα δεν θα συγκινησουν το απειρο ματι που θα θελει ενα glamourous glossy vintage style watch.. ;)

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 12:43:07 μμ »
Η μονη μου ενσταση Αρη στο νεο ειναι μονο η ημερομηνια που θα επιθυμουσα να φυγει αλλα μικρο το κακο...Αλλα και τοτε ομως εαν μπορουσαν να την βαλουν θα την εβαζαν..Εγω παντως κοιτω το τελικο αποτελεσμα, αν ειναι επιτυχημενο τοτε κερδιζει επαξια μια θεση στην αγορα, αν οχι το τρωει η αφανεια..Στην προκειμενη συγκριση οι διαφορες τους δεν ειναι τοσο ορατες και μειζονος σημασιας που να καταστησουν το νεο ως άπνοο ή ατελεσφορο εγχειρημα..Ο watch-collector σωστα επεσημανε δυσδιακριτες διαφορες που εχουν να κανουν με την ιστορια και την χρηστικη αξια του μοντελου αλλα κακα τα ψεμματα δεν θα συγκινησουν το απειρο ματι που θα θελει ενα glamourous glossy vintage style watch.. ;)
Καλημερα.
Το σχολιο μου στο σχολιο σου ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι δεν ειναι κακοπροεραιτο.
Σεβαστη η αποψη σου και θα συμφωνησω με την ημερομηνια.
Εγω απλα θελω οταν αγορασω μια επανεκδοση να ειναι ακριβως οπως το παλιο με την μονη εξαιρεση αυτη που ανεφερα σε προηγουμενο μηνυμα μου.
Αν και πιστευω οτι το καλυτερο ειναι αν μπορει καποιος να αγορασει το παλιο (αν το βρει η αν μπορει οικονομικα).

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 12:50:09 μμ »
Στο πνεύμα του vintage αναμφισβήτητα είναι. Ποιοτικό -με την εγγύηση της Longines- επίσης είναι.
Re-edition του αυθεντικού Czech Air Force σε καμία περίπτωση δεν είναι. Κάτι άλλωστε που και η ίδια η εταιρία γνωρίζει και επιμελώς αποφεύγει να παρουσιάζει.
Από εκεί και πέρα, κατά την άποψη μου, η επανέκδοση έχασε σε μεγάλο βαθμό την ιδιαιτερότητα και τον προσωπικό χαρακτήρα που η πρώτη έκδοση είχε.
Σαν κι αυτό υπάρχουν κι άλλα στην αγορά. Ενδεικτικά το Eterna Military 1939 -που ήδη ανέφερες- τα Ζeno Retro Carre και Pilot Carre, το Smiths Vintage Cushion, το Μarvin Malton, το Junkers Atlantic, το Zeppelin Mediterranee κ.λπ.
Retro classic την επανέκδοση μπορείς εύκολα να το χαρακτηρίσεις. Retro pilot ή vintage pilot όχι πλέον και αυτό έχει σημαντική διαφορά.
Πάντα θα υπάρχει μέτρο σύγκρισης με το αρχικό μοντέλο το οποίο ξεχώριζε και υποστήριζε απόλυτα το λόγο της ύπαρξής του.
Ουσιαστικά πλέον μιλάμε για άλλο ρολόι και ας μοιάζει σχεδιαστικά πάρα πολύ (δανείζεται δηλαδή πολλά από τα χαρακτηριστικά του Czech Air Force).

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 01:21:32 μμ »
οι σχεδιαστες του τοτε ειχαν περισσοτερο εμπνευση απο τους σημερινους.
Ενα βινταζ μοντελο σε νεα εκδοση θα επρεπε κατα την γνωμη μου να ειναι ακριβως το ιδιο με το παλιο με την μονη διαφορα το μεγεθος του. Και αυτο λογο της σωματικης διαπλασης του ανθρωπου του τοτε με το τωρα.

'Αρη πολύ εύστοχη παρατήρηση, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Μία μικρή μόνο επισήμανση προς αποφυγή παρεξηγήσεων: στην επανέκδοσή του και όχι σε νέα έκδοση (!)

Προσωπικά με γοητεύει περισσότερο το μπομπέ, παχύ ακρυλικό κρύσταλλο που χρησιμοποιεί η Ζeno στο Αrmy Diver απ' ότι το ζαφείρι κρύσταλλο που χρησιμοποιεί η Squale στο 1521, παρόλο που η κάσα του πρώτου είναι καθαρή αντιγραφή αυτής του δευτέρου.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 01:22:53 μμ »
Ρε συ Γιαννάκη αφου το lld θα παρεις γιατι μας βασανίζεις;;
Δεν ειμαι κ τοσο σιγουρος... μ αρεσε πολυ το τσεχικο προχτες...

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 01:26:07 μμ »

LLD Γιάννη λοιπόν διότι το έχεις αποθημένο κ αυτό θα πάρεις τελικά.
End of story. Να κλειδωθεί το θέμα.

Send using Tapatalk
Οχι εισαι καλα που θα κλειδωθει τωρα που εγινε χοτ οπως το θεμα με το μπλε diver...
Περα απ την πλακα χαιρομαι που μεσω της συζητησης διαβασα πραγματα που φυσικα δεν ηξερα...

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 01:56:21 μμ »
'Αρη πολύ εύστοχη παρατήρηση, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Μία μικρή μόνο επισήμανση προς αποφυγή παρεξηγήσεων: στην επανέκδοσή του και όχι σε νέα έκδοση (!)
Αρη εχεις δικιο.
Επανεκδοση ηθελα να γραψω.
Απο βιασυνη γραφτηκε αντι αυτης της λεξης οι λεξεις νεα εκδοση.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 03:34:13 μμ »
Εικάζω πως απέφυγαν το δείκτη και για κατασκευαστικούς - οικονομικούς λόγους. Η περιστρεφόμενη στεφάνη με τον εσωτερικό δείκτη απαιτεί ειδική κατασκευή για να έχει το ρολόι την έστω 30μ στεγανότητα. Σαν του Navitimer. Κι έτσι το ρολόι να ξέφευγε απ' την τιμή στόχο που να είχαν θέσει.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 08:52:10 μμ »
Καλημερα.
Το σχολιο μου στο σχολιο σου ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι δεν ειναι κακοπροεραιτο.
Σεβαστη η αποψη σου και θα συμφωνησω με την ημερομηνια.
Εγω απλα θελω οταν αγορασω μια επανεκδοση να ειναι ακριβως οπως το παλιο με την μονη εξαιρεση αυτη που ανεφερα σε προηγουμενο μηνυμα μου.
Αν και πιστευω οτι το καλυτερο ειναι αν μπορει καποιος να αγορασει το παλιο (αν το βρει η αν μπορει οικονομικα).

Αλοιμονο Αρη, ουτε καν πηγε το μυαλο μου για απο μερους σου τετοια προθεση!!  :) Απολαμβανω ν'ακουω αποψεις ατομων που "ξεζουμιζουν" ενα μοντελο..!! Απλα διατηρω την πεποιθηση πως ο κατεξοχην δημιουργος του CAF εχει το δικαιωμα να το τροποποιησει, μεταλλαξει, παραμορφωσει, μετασχηματισει και τελος να το προσδιορισει οπως θελει και να μην δωσει λογο σε κανεναν!  ;D

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 10:37:02 μμ »
Απλα διατηρω την πεποιθηση πως ο κατεξοχην δημιουργος του CAF εχει το δικαιωμα να το τροποποιησει, μεταλλαξει, παραμορφωσει, μετασχηματισει και τελος να το προσδιορισει οπως θελει και να μην δωσει λογο σε κανεναν!  ;D
Φυσικα και εχει το δικαίωμα Χαρη.
Όμως μετα υπαρχει το ερωτημα γιατι ο καταναλωτης να παρει κατι που μοιαζει με καποιο παλλιο μοντελο και να μην κοιταξει κατι άλλο η άλλη φιρμα. Αρα από πωλήσεις πολύ λιγοτερες από αυτό που περιμενουν.
Και πιστευω ότι τους ενδιαφερουν οι καλες πωλήσεις. Όταν όμως θαυουν αυτοι οι ιδιοι το δημιούργημα τους τι περιμενουν μετα;
Απλα θα κανουν καποιες πωλήσεις φυσικα λιγοτερες από ότι θα εκαναν με τους νοσταλγούς πελατες και καποιους αλλους πελατες επιπλεον.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Νοέμβριος 05, 2016, 11:45:34 μμ »
Εχεις απολυτο δικιο Αρη οταν εχεις σημειο αναφορας τον καθε watch enthusiast που την ψαχνει και ξερει τι θελει..Ομως το ερωτημα που ανακυπτει, ειναι αυτοι το target group που επιθυμει η λονζιν? Προσωπικα διατηρω μια επιφυλαξη! ;D Ωραια συζητηση Αρη ;D

Tom Jones

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Νοέμβριος 06, 2016, 12:32:51 πμ »
Όταν έβγαλε η Φόλκσβάγκεν το νέο σκαραβαίο δεν έβγαλε με κόπι πάστε τον παλιό. Το νέο Μίνι διαφέρει αρκετά απ' το αρχικό. Σε κάποιους άρεσαν, σε κάποιους όχι. Ο κόσμος όμως προχωράει, εξελίσσεται. Δε γίνεται να μένει στα παλιά. Τα έχει ως αφετηρία και κοιτάζει μπροστά. Εξάλλου το παλιό καλούπι έσπασε. Δεν ξαναφτιάχνεται.

Το λουρί είναι το ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Longines Heritage... αλλά ποιό??
« Απάντηση #77 στις: Νοέμβριος 06, 2016, 01:42:16 πμ »
Μόνο η σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου μένει η ίδια τόσα χρόνια.
Ευτυχώς...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοέμβριος 06, 2016, 01:44:22 πμ »
Και η υγειας παυλιδη...

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Νοέμβριος 06, 2016, 02:20:50 πμ »
Η Longines μας έχει εν γένει συνηθίσει σε πιστές επανεκδόσεις ιστορικών της μοντέλων.
Η cushion κάσα, κακά τα ψέμματα, είναι πολύ ιδιαίτερη και όχι τόσο εμπορική, τουλάχιστον στις μέρες μας.
Εικάζω λοιπόν -εκείνοι προφανώς γνωρίζουν τον ακριβή λόγο- ότι ήταν πολιτική της εταιρίας να μην προσθέσει τον εσωτερικό δείκτη με την περιστρεφώμενη στεφάνη (φυσικά όχι λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας), αλλά γιατί η συγκεκριμένη κατασκευαστική ιδιαιτερότητα σε συνάρτηση με τις σημερινές επιταγές υδατοστεγανότητας (μίνιμουμ 30Μ, κάτι που δεν υφίστατο στην περίπτωση της ιστορικής έκδοσης καθότι ο χαρακτήρας του ήταν αμιγώς πιλοτικός), θα αύξανε σημαντικά το κόστος κατασκευής με κίνδυνο την εμπορική του αποτυχία.
Εκτιμώ ότι δεν προέβλεψαν σωστά αφού στην πραγματικότητα συνέβει ακριβώς το αντίθετο.
Η επανέκδοση δε στέφτηκε από επιτυχία, αφενός λόγω του ιδιαίτερου σχήματος της κάσας, αφετέρου γιατί απουσίαζε ''αυτό το κάτι''.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιδιαιτερότητα της πρώτης έκδοσης, η οποία σε συνάρτηση με τη διαφήμιση που θα γινόταν βάσει του ονόματος και της ιστορικότητας του μοντέλου θα επέφερε μεγαλύτερες πωλήσεις στην εταιρία.
Αυτό είναι ίσως κάτι που δε θα μάθουμε ποτέ, ωστόσο η ίδια η ζωή μας έχει διδάξει ότι όταν πηγαίνεις κόντρα στις αρχές και την ιστορία σου θα υποστείς τις ανάλογες συνέπειες.
Στη προκειμένη περίπτωση εξαλείφοντας τον εσωτερικό δείκτη και τη δυνατότητα περιστροφής της στεφάνης, αφαίρεσαν ένα σημαντικό ατού από τα χέρια τους -το οποίο θα λειτουργούσε ως επιπλέον κίνητρο στις πωλήσεις του ρολογιού σύμφωνα και με την ιστορικότητά του- καταδικάζοντάς το ουσιαστικά, αφού το περιόρισαν σε μία ειδική και πολύ μικρή κατηγορία αγοραστών:
αυτή των φίλων των dress ρολογιών σε σχήμα cushion.