Η κατασκευή του νεώτερου μοντέλου υπερέχει κατά παρασάγκας από του βιντάζ. Παρατήρησε τους βραχίονες του βιντάζ μοντέλου που είναι διπλωμένα μεταλλικά ελάσματα κολλημένα στην κάσα.
Όσο για τον εσωτερικό περιστρεφόμενο δείκτη που λείπει έχω τις αμφιβολίες μου για τη χρηστικότητά του. Εξάλλου στα αντίστοιχα Ετέρνα και Λεμανία απουσίαζε.
KΑΝΕΙΣ δε μίλησε για την ποιότητα των επανεκδόσεων, αλλά για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ και τη ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του Czech Air Force, νομίζω υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά...
Αν δεν καταλαβαίνεις το λόγο ύπαρξης του συγκεκριμένου μοντέλου με τον εσωτερικό δείκτη στη στεφάνη και τη χρηστικότητά του εκείνη την περίοδο στην αεροπλο'ί'α, σου συνιστώ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ γιατί το διάβασμα ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ...
Βέβαια -τώρα που το αναφέρεις- υπάρχει περίπτωση η Longines να έπραξε λάθος που τον τοποθέτησε, να αισθάνθηκε άβολα και διόλου περήφανη για αυτό το ''ιστορικό'' και ''αμφιβόλου'' αξίας ρολόι της και στην τρέχουσα έκδοση να το διόρθωσε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κάτι είναι κι αυτό.
Κατόπιν αυτού -και έχοντας ως κριτήριο ότι, αφού η Eterna και η Lemania δεν τον χρησιμοποίησαν, ο δείκτης ήταν περιττός ή άνευ ουσίας- εκτιμώ ότι καλό θα ήταν να κληθείς ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΓΓΡΑΨΕΙΣ την ιστορία της Longines ΕΚ ΝΕΟΥ και ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ κάποια σχεδιαστικά σεμινάρια, δίνοντάς τους ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των μοντέλων τους ...
Απόλαυσε τώρα μία φωτο με τους ΣΤΡΑΒΟΥΣ, ''ξεκολλημένους'' βραχίονες του vintage μοντέλου, που στη νεότερη ΚΟΙΝΟΤΟΠΗ έκδοση ''διορθώθηκαν'' ΚΑΙ αυτοί