Αποστολέας Θέμα: Longines Heritage... αλλά ποιό??  (Αναγνώστηκε 61827 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
Longines Heritage... αλλά ποιό??
« στις: Οκτώβριος 29, 2016, 04:16:37 πμ »
Αγαπητοί καλημέρα σε όλους!
Έρχεται σιγά σιγά ο καιρός να προετοιμαστούμε για τα δώρα των γιορτών και σκέφτηκα να αγοράσω ένα ρολόι (...τι έκπληξη!). Αρχικά είχα κάποια αρκετά στο μυαλό μου, όμως όταν δοκίμασα το Legend Diver ξέχασα όλα τα άλλα... Τελευταία όμως είχα φορέσει και το (τσέχικο) heritage 1935 και μου άρεσε επίσης πάρα πολύ, ενώ τώρα ανακάλυψα και το έτερο heritage 1951, το οποίο φαίνεται από τις φωτό τουλάχιστον πολύ όμορφο! (πρέπει οπωσδήποτε όμως να το πετύχω από κοντά...)

Λοιπόν το μπάτζετ για την επερχόμενη αγορά είναι εκεί γύρω στα 1.300 με 1.400 ευρώ, που περίπου κινούνται και τα τρία υποψήφια.
Έχουμε κατά σειρά: το φαβορί Legend Diver με αρχική 1.900 (τελική κάπου 1.400 με το -25%): https://www.longines.com/#!/watches/heritage-collection/l3-674-4-50-0

μετά το heritage 1935 με αρχική 1.810 (τελική κάπου 1.350): https://www.longines.com/#!/watches/heritage-collection/l2-794-4-53-2

και τέλος το χρονογράφο heritage 1951 (τιμή δεν μπόρεσα να βρω-κάπου είδα 1.600κάτι αλλά δεν το έχω σίγουρο):  https://www.longines.com/#!/watches/heritage-collection/l2-745-4-53-4

Ακούω γνώμες, αντιπροτάσεις και γενικότερες φιλοσοφίες όλες καλοδεχούμενες... ακόμα και διαφορετικές προτάσεις αν και δύσκολα με βλέπω να ξεφεύγω από τη Longines και τη βινταζοσειρά της.  ;D ;)
The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Longines Heritage... αλλά ποιό??
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 08:08:56 πμ »
Γιαννη καλημέρα.Προσωπικα είμαι της άποψης να πάρεις κάποιο από τα τρία που γουσταρεις πιο πολύ.Γιατι;Θεωρώ πως αν μπερδευτεις και με άλλες προτάσεις δεν θα ξέρεις μετά τι να διαλέξεις.Ασε που αν τώρα εχεις φάει σκαλωμα με το LLD και πάρεις κάποιο άλλο συνέχεια θα σε τρώει μέσα σου πως θα ήταν εκείνο στο χέρι σου αν θα σου πήγαινε πιο πολύ κτλπ.Προσωπικη μου άποψη πάντα.

Φιλικά
Στεργιος

Αποσυνδεδεμένος dNikos

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 08:58:29 πμ »
Γιάννη, όπως είπε και ο Στέργιος πάρε αυτό που ποθείς περισσότερο.
Ακούσαμε το τραγούδι της θάλασσας και δεν μπορούμε πια να κοιμηθούμε.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 09:28:47 πμ »
Γιαννη καλημέρα.Προσωπικα είμαι της άποψης να πάρεις κάποιο από τα τρία που γουσταρεις πιο πολύ.Γιατι;Θεωρώ πως αν μπερδευτεις και με άλλες προτάσεις δεν θα ξέρεις μετά τι να διαλέξεις.Ασε που αν τώρα εχεις φάει σκαλωμα με το LLD και πάρεις κάποιο άλλο συνέχεια θα σε τρώει μέσα σου πως θα ήταν εκείνο στο χέρι σου αν θα σου πήγαινε πιο πολύ κτλπ.Προσωπικη μου άποψη πάντα.

Φιλικά
Στεργιος
Οτι είπε

Send using Tapatalk

"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 12:12:43 μμ »
Εγώ πάντως θα σου ξαναπώ να πάρεις ένα από τα άλλα δύο και όχι το lld. Είναι πιο ξεχωριστά και δεν τα επιλέγουν τόσοι πολλοι.
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 12:33:08 μμ »
Γιαννη,πιστευω οτι πρεπει να μπηκαμε στον κοσμο του ρολογιου περιπου την ιδια περιοδο,2 χρονια και κατι.
Και μενα με τρωει λιγο τωρα που ερχονται γιορτες και τελειωνω και απο μια δουλεια,να κανω ενα δωρο στον εαυτο μου καποιο ωραιο ρολοι.Σκεφτομαι οτι λιγη υπομονη θα ηταν καλη στην περιπτωση μου,γιατι με το ψαξιμο και την ενασχοληση,ιντερνετ κτλ,διαμορφωνω σιγσ σιγα και την εικονα του υφους ρολογιου που με συγκινει,ωστε να κινηθω καταλληλως οταν μπορω.
Ολα αυτα στη θεωρια,γιατι στην πραξη μπορει να ενδωσω και να παρω κατι σα παιδι και γω μεχρι τοτε !

Τελοσπαντων,αν υπαρχει καποιο στυλ ρολογιου που σε τραβαει,με τον καιρο μπορεις να βαζεις στην ακρη και οταν ερθει η στιγμη,και με διαμορφωμενη αποψη και οικονομικη ανεση βεβαια,τα δινεις σε εναν πιο υψηλο στοχο.

Βεβαια μπορεις να παρεις και πιο προσιτα στο ταξιδι σε αυτο το ομορφο χομπι,και να χτιζεται ετσι μια ωραια συλλογη.

Ετσι,κατα τη γνωμη μου,βαλε τα κατω πριν δωσεις πολλα χρηματα,να δεις τι στυλ ρολογιου σε τραβαει,μπορει να αξιζει λιγη υπομονη.

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 04:01:54 μμ »

GK

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 04:34:03 μμ »
Παίζει μόνη της από τα heritage......

Sent from my iPad using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 04:36:02 μμ »
Αν το σηκωνει ο καρπος σου παρε το 1935... Αν γουσταρεις το 1951 τοτε μονο σε μαυρο..Θα εβαζα στις επιλογες και το 1965, το οποιο για μενα το θεωρω ισαξιο με τα παραπανω...
Αν ομως το lld το χεις άχτι (δεν μου αρεσει καθολου) τοτε πανε παρ´το γιατι αλλιως θα σε τρωει η σκεψη... ;)
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 05:18:13 μμ »
Παίζει μόνη της από τα heritage......

Sent from my iPad using Tapatalk

+1

Τι τιμη εχει το συγκεκριμενο;
Μειονεκτημα βεβαια η υδατοστεγανοτητα...

Sent by someone else.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 05:39:19 μμ »

GK

Μ αρεσεις γιατι μιλας με ντοκουμεντα!

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 05:43:57 μμ »
+1

Τι τιμη εχει το συγκεκριμενο;
Μειονεκτημα βεβαια η υδατοστεγανοτητα...

Sent by someone else.

Νομίζω ότι με την έκπτωση θα είναι πάνω από 2Κ. Πάντως η υδατοστεγανότητα δεν είναι πρόβλημα. 300αρι είναι, δύτης. Το μειονέκτημα είναι το πάχος του...Γενικά, όταν το είδα από κοντά δεν μου έκανε τόσο εντύπωση όσο στις φωτογραφίες....
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 05:48:59 μμ »

Αν το σηκωνει ο καρπος σου παρε το 1935... Αν γουσταρεις το 1951 τοτε μονο σε μαυρο..Θα εβαζα στις επιλογες και το 1965, το οποιο για μενα το θεωρω ισαξιο με τα παραπανω...
Αν ομως το lld το χεις άχτι (δεν μου αρεσει καθολου) τοτε πανε παρ´το γιατι αλλιως θα σε τρωει η σκεψη... ;)

Αυτο ειναι και το κακο της υποθεσης οτι εχω παθει μ αυτο... Το 35 πολυ ωραιο!  Η κασα του πανεμορφη για πολλους ειναι το ωραιοτερο απο τα τρια... αλλα με χαλανε λιγο οι δεικτες τα μικρα δευτερα και η ημερομηνια που χαλαει την αρμονια. Το δε 51 απο τις φωτο λεει τρελα αλλα αν δεν το δω απο κοντα δεν παω στα.τυφλα... πρεπει οπωσδηποτε να το βρω... οσως κανω μια προσπαθεια να ζητησω να μου το φερουν χωρις να δεσμευτω οτι θα το παρω.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 05:51:15 μμ »
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Πανο το συγκεκριμενο diver το ειχα δει και οντως δεν μου ελεγε κατι απο κοντα... θελω χεριτατζ που οχι μονο να ειναι αλλα και να φαινεται γι αυτο και επικεντρωθηκα σε αυτα τα τρια.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 06:30:39 μμ »

Αυτο ειναι και το κακο της υποθεσης οτι εχω παθει μ αυτο... Το 35 πολυ ωραιο!  Η κασα του πανεμορφη για πολλους ειναι το ωραιοτερο απο τα τρια... αλλα με χαλανε λιγο οι δεικτες τα μικρα δευτερα και η ημερομηνια που χαλαει την αρμονια. Το δε 51 απο τις φωτο λεει τρελα αλλα αν δεν το δω απο κοντα δεν παω στα.τυφλα... πρεπει οπωσδηποτε να το βρω... οσως κανω μια προσπαθεια να ζητησω να μου το φερουν χωρις να δεσμευτω οτι θα το παρω.

Δεν τους λες να φέρουν και το 1973 που θέλω να δω εγώ μπας και πάρουμε καμία τρελή έκπτωση?
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 06:37:02 μμ »
Δεν τους λες να φέρουν και το 1973 που θέλω να δω εγώ μπας και πάρουμε καμία τρελή έκπτωση?
Ποιο λες το λευκο καταδυτικο; να κανω μια κρουση... μπας και παρουμε κατι καλυτερο αν και το 25% το χουμε...

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 06:48:11 μμ »
Αυτό είναι άλλα θέλω να το δοκιμάσω

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 07:41:46 μμ »
Αυτό είναι άλλα θέλω να το δοκιμάσω

ομορφο Παναγιωτη!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 07:45:25 μμ »
Είναι το άτιμο...

Αποσυνδεδεμένος pugman

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 29, 2016, 10:49:23 μμ »
Και εγω για longines heritage έλεγα αλλά... αλλού πήγαν τα λεφτά...

Send using Tapatalk

"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"