Ψηφοφορία

Ποιο απο τα δυο;

Συλλογη οσων πιο πολλων ρολογιων μας αρεσουν και μπορουμε  
13 (46.4%)
 Αγορα λιγων-ακριβων κομματιων απο καλυτερες εταιριες
15 (53.6%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 28

Αποστολέας Θέμα: Συλλογη οπωσδηποτε ναι,αλλα ομως τι ειδους;  (Αναγνώστηκε 19971 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Συλλογη οπωσδηποτε ναι,αλλα ομως τι ειδους;
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 10:04:57 πμ »
Βασιλη, σωστο αυτο που λες αλλα δε θεωρεισαι χομπιστας εχοντας μονο αυτα.
Υπερπληρης ομως θεωρεισαι.

Sent from my LG G2 using tapatalk

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 10:24:10 πμ »
η δικη μου αποψη ειναι οτι κινουμαστε σταδιακα απο τη μια επιλογη στην επομενη.

στην αρχη της ενασχολησης, υπαρχει ενας ενθουσιασμος και γινονται πολλες αγορες.
καποιες σωστες αλλα και πολλες ανουσιες.
αφου περασουμε απο αυτο το σταδιο, μετα βαζουμε μυαλο και κινουμαστε πιο safe.
λιγοτερα ρολογια, πιο εμπορικα, πιο επωνυμα/αναγνωρισιμα.

εγω τον εαυτο μου δεν μπορω να τον θεωρησω σε καμια περιπτωση συλλεκτη, ουτε σκοπευω να γινω στο μελλον.
μου αρεσει να αλλαζω συχνα ρολογια.
δεν μπορω να κανω rotation τα ρολογια. συνηθως οταν φοραω καποιο το φοραω συνεχεια.

Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 10:27:55 πμ »
Δημήτρη δε διαφωνώ αν και η λέξη χομπίστας με μπερδεύει λίγο,εγώ το αντιλαμβάνομαι σα λάτρης και γνώστης του καλού ρολογιού.
Ως προς το ωραίο θέμα που άνοιξε ο Σπύρος η άποψη μου είναι λίγα και καλά σε σχέση με πολλά μικρότερης κατηγορίας αν και αυτό είναι σχετικό γιατί πάντα θα υπάρχουν λιγότερα και καλύτερα. :)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2014, 01:45:33 μμ από argo98 »

Αποσυνδεδεμένος PK73

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 12:24:00 μμ »
Καταλαβαίνω αυτό που λες Γιάννη αλλά δεν ξέρω αν συμφωνώ ή όχι..Για παράδειγμα δεν είσαι υπερκομπλέ με αυτά τα δύο??

Αυτά τα δύο δεν μπορούν να είναι άνετα η κατάληξη στο ταξίδι ενός γνώστη και λάτρη του αντικειμένου?

φυσικα και μπορεις να εισαι καλυμμενος, πολυ καλα, αναγνωρισιμα και ακριβα ρολογια*,  εγω δεν μπορω να ειμαι καλυμμενος!

*το ΡΡ δεν μου αρεσει αισθητικα αλλα δεν παιζει κανενα ρολο
nafokieS

Αποσυνδεδεμένος sot76

• Σωτήρης
  • 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 12:36:37 μμ »
Επειδή έχω ζήσει το πρώτο, πιστεύω πιο πολύ στα λίγα και καλά.

Το πώς βέβαια ερμηνεύεται το "λίγα και καλά" είναι μεγάλη ιστορία. Το πρόβλημα με ανθρώπους που αγαπούν τα ρολόγια και ενημερώνονται για αυτά είναι ότι συνέχεια σκέπτονται την επόμενη αγορά και το "ιδανικό ρολόι" (που φυσικά δεν υπάρχει). Επιπλέον, η εμπειρία μου με τα πολλά ρολόγια είναι ότι κάποια καταλήγουν να μη φοριούνται σχεδόν ποτέ. Γι' αυτό και κατέληξα να πιστεύω ότι είναι καλύτερο να έχω όχι περισσότερα από 2-3, τα οποία επιπλέον θα είναι αρκετά εύελικτα. Θα μπορώ, δηλαδή, να τα φοράω και με κοστούμι και με φόρμα. Αν μπορώ να τα φοράω και στη θάλασσα, ακόμα καλύτερα.   

Η μόνη ένστασή μου είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι από τις "καλύτερες εταιρίες". Μπορεί κάποιος να καλύπτεται από ένα fashion ρολόι, ή να του αρέσουν μικρότερες ή λιγότερο γνωστές εταιρίες  ωρολογοποιίας.

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 12:47:03 μμ »
Επειδή έχω ζήσει το πρώτο, πιστεύω πιο πολύ στα λίγα και καλά.

Το πώς βέβαια ερμηνεύεται το "λίγα και καλά" είναι μεγάλη ιστορία. Το πρόβλημα με ανθρώπους που αγαπούν τα ρολόγια και ενημερώνονται για αυτά είναι ότι συνέχεια σκέπτονται την επόμενη αγορά και το "ιδανικό ρολόι" (που φυσικά δεν υπάρχει). Επιπλέον, η εμπειρία μου με τα πολλά ρολόγια είναι ότι κάποια καταλήγουν να μη φοριούνται σχεδόν ποτέ. Γι' αυτό και κατέληξα να πιστεύω ότι είναι καλύτερο να έχω όχι περισσότερα από 2-3, τα οποία επιπλέον θα είναι αρκετά εύελικτα. Θα μπορώ, δηλαδή, να τα φοράω και με κοστούμι και με φόρμα. Αν μπορώ να τα φοράω και στη θάλασσα, ακόμα καλύτερα.   

+1

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 12:49:32 μμ »
Εντύπωση που έκανε η διατύπωση της καθηγήτριας του καρτέου:
Στα ανθρωπινα δεν υπαρχουν νορμες.

Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα είναι όντως ρευστά. Τα γούστα και οι προτιμήσεις αλλάζουν βάσει πολλών παραμέτρων, π.χ. ποιους συναγελάζεται κανείς, ποια φόρα τροφοδοτούν τον εθισμό του, τι οικονομική κατάσταση ή/και ψυχολογία έχει (την εκάστοτε χρονική στιγμή), και πάει λέγοντα (χωρίς τελικό ς - πο πο, πολύ μ' αρέσει να το κάνω αυτό με το τελικό σίγμα ).

Και για να απαντήσω κάτι πιο συγκεκριμένο, συλλογή που απαρτίζεται από ό,τι του κάνει κέφι του καθενός. Ό,τι τον αναγκάζει να κοιτάζει το χέρι του, όχι για να δει την ώρα, αλλά για να κοιτάξει το ρολόι του.
Cheerio.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 01:21:15 μμ »
Αφού πρώτα κάποιος ικανοποιήσει τις βασικές του ανάγκες (φαγητό, σπίτι, αγάπη, φίλους, ταξίδια, σεξ & κυρίως υγεία), είμαι της άποψης πως κάποιος στοχεύει να έχει πολλά ρολόγια, φθηνά και ακριβά, όλων των εταιριών, όλων των σχεδίων & στυλ, όλων των χρωμάτων, και όλων μηχανισμών. Από ρολόγια των 5€ μέχρι σπάνια τουρμπιγιόν των εκατομμυρίων. Να έχει χίλια ή δέκα χιλιάδες ρολόγια ώστε να μην προβληματίζεται να βρει αυτό που ταιριάζει ακριβώς με τη διάθεση εκείνης της στιγμής και ένα εκατομμύριο λουράκια κάθε είδους για να ταιριάξει. Και βέβαια ένα έξτρα δωμάτιο στο σπίτι να χωρέσει τη συλλογή του. Κάθε πρωί να ανοίγει την τεράστια συλλογή του και να διαλέγει όποιο ταιριάζει με τη διάθεσή του και με το ντύσιμό του. Και όταν τα βαριέται τα χαρίζει και παίρνει καινούρια.
Εδώ είμαστε για να ονειρευόμαστε, και τα όνειρα δεν κοστίζουν φράγκο.  ;)
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
Συλλογη οπωσδηποτε ναι,αλλα ομως τι ειδους;
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 02:18:14 μμ »
Εντύπωση που έκανε η διατύπωση της καθηγήτριας του καρτέου:

Πιθανον δεν καταλάβαινε και η ιδια ποσο αυτη της η φράση μπορει να επηρέαζε τη σκεψη κάποιων περισσοτερο απο όσα δίδασκε επι χρονια αυτούς τους ανθρώπους.

Σημερα οδεύοντας στα 45 μου δεν εχω συναντήσει πιο αληθινή και ακριβέστερη άποψη που να αποδεικνύεται συνεχεια.

Το να προσπαθει κανεις να βάλει τον άνθρωπο, τις πεποιθήσεις του, τις επιδιώξεις, τα θελω του κλπ σε ενα καλούπι και ιδίως να τα εξηγήσει ειναι απλα ανώφελο και παράλογο. Αυτο βοηθαει και στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στην ανοχή ξερεις.

Ποσα ρολόγια; Τοσα όσα θελει ο καθένας. Ποια ρολόγια; Οποια θελει ο καθένας.

Αυτο το χομπυ και αυτη η παλαβομάρα που έχουμε, στα ματια άλλων μπορει να μοιάζει εξωφρενικά παλαβή. Και δε μιλαω για ρολόγια των 4χιλ ευρώ ή των 10 χιλ. Ακομη και τα 500 ευρώ μπορει να φαίνονται παράλογα ακομη και σε τύπους που τα εχουν.

Οποτε πως μπορεις να κλείσεις μια παλαβομάρα μεσα σε ενα κουτι;
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 09, 2014, 04:24:00 μμ »

Ωραιος ο Βικτωρας.
Δηλαδη αγορα οσο το δυνατον περισσοτερων και ακριβων κομματιων.

Δε εννουσα αυτο αλλα οτι εχω και καμια 10ρια πιο φθηνα και γυρω στα 5 πιο ακριβα και "καλα"..

Αποσυνδεδεμένος kostantinos

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 10, 2014, 01:17:30 μμ »
Aς χαρουμε το χομπι μας παιδια και τιποτε αλλο.Ο καθενας συμφωνα με τη τσεπη του.Εγω προσωπικα εχω ενα orient mako xl, ενα citizen nighthawk και ενα invicta submariner 8926 και ειμαι ευτυχσμενος.Αλλος εχει 3 ρολεξ και θεωρει τον εαυτο του και αυτος ευτυχισμενο.Ο καθενας οπως μπορει!Φτανει η αγαπη για τα ρολογια να μη μας φτανει σε ακραια πραγματα..Οπως να κοψουμε το φαγητο των παιδιων μας για να αγορασουμε...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 12, 2014, 10:30:31 πμ »
Οταν ανοιγα το τοπικ,στο μυαλο μου ειχα 2-3 ξεκαθαρισμενα θεματα.
Πρωτον,σαφως και μιλαμε για ανθρωπους που εχουν τακτοποιησει τα βασικα τους θεματα.Δεν μπορω να εννοησω οτι δεν θα εχουν λεφτα για φαγητο,η για τη μορφωση των παιδιων τους κλπ.κλπ και θα εχουν το μυαλο τους στη συλλογη η αγορα ρολογιων.
Επισης οτι σαν χομπυ που ειναι,δεν μπορει να δημιουργει αγχος,στενοχωρεια κλπ,παρα μονο ευχαριστηση και χαρα!!

Με αυτα τα δεδομενα λοιπον,αναρωτιεμαι (και επαναλαμβανω τροφη για προβληματισμο μου εδωσε ο Κωνσταντινος):
Προσωπικα τι θα με εκανε περισσοτερο χαρουμενο:
α) η αγορα και κατοχη ΕΝΟΣ ναυτιλου η  β) ο εμπλουτισμος της πανερο-οικογενειας μου ; :-k
Οντως θα μπορουσα να αγορασω τον ναυτιλο αντι για τα πανερια και να μου περισσευαν και κατι ψιλα.Ομως η χαρα που μου δινουν αυτα ειναι πολυ μεγαλη,θεωρω οτι δεν θα μου εδινε την ιδια το pp οσο καλυτερο ρολοι κι αν ειναι,οσο και αν εχει πολυ μεγαλυτερη ορολογιακη αξια.
Το ιδιο μπορει να συμβαινει σε ολες τις κατηγοριες τιμης με αντιστοιχα ρολογια.Καποιος μπορει να προτιμαει 2-3 φθηνοτερα ρολογια απο ενα ακριβοτερο και να ειναι πολυ χαρουμενος.

Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 12, 2014, 10:44:27 πμ »
Σπύρο τον έχεις δοκιμάσει στο χέρι σου τον Ναυτίλο?
Πολύ πιθανόν να σου πέφτει μικρός...

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 12, 2014, 10:58:14 πμ »
Σπύρο τον έχεις δοκιμάσει στο χέρι σου τον Ναυτίλο?
Πολύ πιθανόν να σου πέφτει μικρός...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 12, 2014, 11:00:23 πμ »
Μια χαρά φαίνεται.
Στην θέση σου θα θυσίαζα άνετα κάποια πανέρια για πάρτη του.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 12, 2014, 11:03:01 πμ »
Μια χαρά φαίνεται.
Στην θέση σου θα θυσίαζα άνετα κάποια πανέρια για πάρτη του.

Αυτο που λεω ομως Κωστα ειναι οτι θεωρω πωςι η χαρα που μου δινουν τα πανερια δεν μπορει να ισοφαριστει απο την μεγαλυτερη αξια του ναυτιλου!!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 12, 2014, 11:05:00 πμ »
Γιατί πολύ απλά τότε δεν θα είχες συλλογή αλλά ένα ρολόι !

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 12, 2014, 11:07:41 πμ »
Πω,πω στο νήμα θα κριθεί η ψηφοφορία.
Μία διευκρίνιση μόνο. Η επιλογή Α όπως είναι διατυπωμένη, δεν αποκλείει το να έχεις και ακριβά κομμάτια και λιγότερο ακριβά, σωστά; Απλά αναφέρεται στο πλήθος των ρολογιών της συλλογής απ΄όσο καταλαβαίνω.

Παρακάτω τώρα.
Όταν λέμε "συλλογή" κατά τη γνώμη μου εννοούμε και "πλήθος". Οπότε εγώ έχοντας 4 ρολόγια δεν έχω "συλλογή" έχω απλά 4 ρολόγια. Κάποιος που έχει π.χ 2 αυτοκίνητα σε καμία περίπτωση δεν έχει "συλλογή" αυτοκινήτων.
Έχω όμως σίγουρα συλλογή λουριών έχοντας πάνω από 30-40 λουριά, ιμάντες κλπ.

Δεν ξέρω από ποιο αριθμό και πάνω "ορίζεται" η συλλογή, θα το τοποθετούσα (αυθαίρετα) περίπου στο 8-9.
Από εκεί και πέρα το κόστος των ρολογιών θεωρώ ότι είναι σε δεύτερη μοίρα. Κάποιος που έχει π.χ 30 Swatch, σίγουρα είναι συλλέκτης Swatch. Κάποιος που έχει 10 Submariner επίσης είναι συλλέκτης Submariner. Κάποιος που έχει και ακριβά και φθηνότερα ρολόγια είναι επίσης συλλέκτης, απλά δεν εστιάζει μόνο σε ένα "είδος" ή μάρκα ή μοντέλλο.

Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ το θέμα.

Το δεύτερο σίγουρο είναι ότι η συλλογή ξεφεύγει από το θέμα της ανάγκης/πρακτικότητας. Είναι δηλαδή δεδομένο ότι κάποιος δεν έχει συλλογή ρολογιών επειδή χρειάζεται 10 ρολόγια, αλλά επειδή το κάνει κέφι. Σίγουρα θα έχει και ρολόγια που θα τα φοράει 1 φορά το πεντάμηνο ή και ποτέ.
Από τη στιγμή λοιπόν που μπαίνει ο παράγοντας "κέφι" / "χόμπυ" στη συζήτηση, πηγαίνει για βρούβε ο εξορθολογισμός.
Έκανα κάποτε μάθημα σε έναν πιτσιρικά του οποίου ο πατέρας είχε συλλογή από ROLEX Submariner. Τότε δεν είχα καμία επαφή με ρολόγια (το SUB φυσικά το ήξερα) αλλά είχα χαζέψει με το γεγονός του ότι ο άνθρωπος είχε σε ένα επιπλάκι με βιτρίνα στο γραφείο του καμία 20-αριά SUB, πολλά εκ των οποίων ήταν vintage (αυθεντικά).
Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι ο εν λόγω κύριος, δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ από το σπίτι του (είχε σοβαρά θέματα υγείας) και δε φορούσε σχεδόν ποτέ ρολόϊ... Αφού τα έβλεπα και τα λυπόμουν για να είμαι ειλικρινής...

Αλλά έτσι κι΄αλλιώς η οποιαδήποτε συλλογή συνήθως δεν είναι για χρηστικούς λόγους.
Εξαίρεση ίσως αποτελούν οι Σαουδάραβες με τα χαρεμάκια τους, που έχουν "συλλογή γυναικών" για πολύ συγκεκριμένες χρήσεις  :mg:

Αυτά, κουράστηκα από την πολύ σκέψη τώρα, σας χαιρετώ !

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 12, 2014, 11:13:34 πμ »
Γιατί πολύ απλά τότε δεν θα είχες συλλογή αλλά ένα ρολόι !

Θα ηταν απολυτα σωστο,αν αυτα ηταν τα μοναδικα ρολογια που θα ειχε καποιος!!
Αλλα δεν αποκλειεται να εχει και αλλα,οπως π.χ συμβαινει στη δικη μου περιπτωση.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 12, 2014, 11:18:16 πμ »
Πω,πω στο νήμα θα κριθεί η ψηφοφορία.
Μία διευκρίνιση μόνο. Η επιλογή Α όπως είναι διατυπωμένη, δεν αποκλείει το να έχεις και ακριβά κομμάτια και λιγότερο ακριβά, σωστά; Απλά αναφέρεται στο πλήθος των ρολογιών της συλλογής απ΄όσο καταλαβαίνω.

Παρακάτω τώρα.
Όταν λέμε "συλλογή" κατά τη γνώμη μου εννοούμε και "πλήθος". Οπότε εγώ έχοντας 4 ρολόγια δεν έχω "συλλογή" έχω απλά 4 ρολόγια. Κάποιος που έχει π.χ 2 αυτοκίνητα σε καμία περίπτωση δεν έχει "συλλογή" αυτοκινήτων.
Έχω όμως σίγουρα συλλογή λουριών έχοντας πάνω από 30-40 λουριά, ιμάντες κλπ.

Δεν ξέρω από ποιο αριθμό και πάνω "ορίζεται" η συλλογή, θα το τοποθετούσα (αυθαίρετα) περίπου στο 8-9.
Από εκεί και πέρα το κόστος των ρολογιών θεωρώ ότι είναι σε δεύτερη μοίρα. Κάποιος που έχει π.χ 30 Swatch, σίγουρα είναι συλλέκτης Swatch. Κάποιος που έχει 10 Submariner επίσης είναι συλλέκτης Submariner. Κάποιος που έχει και ακριβά και φθηνότερα ρολόγια είναι επίσης συλλέκτης, απλά δεν εστιάζει μόνο σε ένα "είδος" ή μάρκα ή μοντέλλο.

Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ το θέμα.

Το δεύτερο σίγουρο είναι ότι η συλλογή ξεφεύγει από το θέμα της ανάγκης/πρακτικότητας. Είναι δηλαδή δεδομένο ότι κάποιος δεν έχει συλλογή ρολογιών επειδή χρειάζεται 10 ρολόγια, αλλά επειδή το κάνει κέφι. Σίγουρα θα έχει και ρολόγια που θα τα φοράει 1 φορά το πεντάμηνο ή και ποτέ.
Από τη στιγμή λοιπόν που μπαίνει ο παράγοντας "κέφι" / "χόμπυ" στη συζήτηση, πηγαίνει για βρούβε ο εξορθολογισμός.
Έκανα κάποτε μάθημα σε έναν πιτσιρικά του οποίου ο πατέρας είχε συλλογή από ROLEX Submariner. Τότε δεν είχα καμία επαφή με ρολόγια (το SUB φυσικά το ήξερα) αλλά είχα χαζέψει με το γεγονός του ότι ο άνθρωπος είχε σε ένα επιπλάκι με βιτρίνα στο γραφείο του καμία 20-αριά SUB, πολλά εκ των οποίων ήταν vintage (αυθεντικά).
Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι ο εν λόγω κύριος, δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ από το σπίτι του (είχε σοβαρά θέματα υγείας) και δε φορούσε σχεδόν ποτέ ρολόϊ... Αφού τα έβλεπα και τα λυπόμουν για να είμαι ειλικρινής...

Αλλά έτσι κι΄αλλιώς η οποιαδήποτε συλλογή συνήθως δεν είναι για χρηστικούς λόγους.
Εξαίρεση ίσως αποτελούν οι Σαουδάραβες με τα χαρεμάκια τους, που έχουν "συλλογή γυναικών" για πολύ συγκεκριμένες χρήσεις  :mg:

Αυτά, κουράστηκα από την πολύ σκέψη τώρα, σας χαιρετώ !

Τοποθετηση πολυ κοντα στη σκεψη μου Αγγελε :) :smt023