Εγώ συνεχίζω ακάθεκτος, αγνοώντας τα όσα διαδραματίζονται:
Δοκίμασα το μεσημέρι και το IWC Aquatimer, καθώς λογικά όταν ψάχνεις για καταδυτικό δεν μπορεί να τα αγνοήσεις.... Στον Καίσαρη στην Κηφισιά. Είχε και το παλιότερο:

και το καινούργιο:

Το παλαιότερο το πουλάει και ένας φίλος από εδώ αν θυμάμαι καλά. Ο Νίκος.
Οι εντυπώσεις μου: Πολύ όμορφα ρολόγια και τα δύο, αλλά σχεδόν αποκλειστικά sport. Και λόγω σχεδιασμού και λόγω μεγέθους. Όχι τόσο λόγω διαμέτρου, δεν είναι θηρία, αλλά λόγω πάχους. Ψηλά ρολόγια, με πουκάμισο δε τα βλέπω να φοριούνται.
Το παλιό φαίνεται στο μάτι πιο ογκώδες, πιθανότατα λόγω της αρίθμησης στο Bezel. Το καινούργιο, αν και ιδίας διαμέτρου αν δεν απατώμαι, έχοντας την αρίθμηση εσωωτερικά, ξεγελάει.
Και τα δύο απ΄όσο κατάλαβα έχουν κάποια πατέντα για γρήγορη αφαίρεση του λουριού για να μπει το μπρασελέ. Αν το είδα καλά όμως, μάλλον χρειάζονται τα λουριά & μπρασελέ της IWC. Μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό, έτσι μου φάνηκε.
Αν έψαχνα αποκλειστικά για sport ρολόϊ, σίγουρα θα ήταν στο short list μου...
Ξαναδοκίμασα και το Submariner το καινούργιο το μαύρο (no date) και το παλαιότερο no date (τους έχει μείνει ένα κομάτι). Είναι εντυπωσιακό πως το καινούργιο με ίδια βασικά χαρακτηριστικά (διάμετρο) φαίνεται μεγαλύτερο λόγω της λίγο διαφορετικής κάσας και του φαρδύτερου bezel.
Έβαλα και το datejust το 41mm με μία μπλε πλάκα. Το ιδανικό μέγεθος για τον καρπό μου. Αλλά κλασικίζει επικίνδυνα, φυσικά δεν είναι τύπου "καταδυτικό" και δεν το σκέφτομαι ούτε με σφαίρε με ΝΑΤΟ λουράκι στην παραλία

Νομίζω ότι το submariner πάντως θα παίζει σαν επιλογή.... Είναι σαν το Golf το ρημάδι. Τόσο καλό ώστε να το θέλεις, τόσο πολυφορεμένο ώστε να φοβάσαι ότι θα το βαρεθείς... Βέβαια και το Speedmaster πολυφορεμένο είναι, αλλά δεν παύει να είναι ένα πανέμορφο (κατά τη γνώμη μου) ρολόϊ.
Και υπάρχει φυσικά και η τοποθέτηση του Χρήστου: πάρε το NAVI τώρα που υπάρχει ακόμα και τσίμπα κάνα SEIKO για την παραλία. Τι το θέλεις το ρολόϊ των 3.000 plus στην παραλία....
Οψόμεθα