Αποστολέας Θέμα: Πάμε για καταδυτικό.....  (Αναγνώστηκε 50162 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Πάμε για καταδυτικό.....
« Απάντηση #60 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 08:00:44 μμ »
Το που θα καταλήξεις, είναι δικό σου θέμα.

Μπορώ μόνο να πω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου (κρίνοντας από ΟΛΑ όσα έχεις πει μέχρι τώρα):

Θα έδινα το 40άρι και θα έπαιρνα ένα ανδρικό pam!
Αυτό θα είχα σαν "αναγνωρίσιμο" καταδυτικό - όπως και είναι, άλλωστε.

Είναι επίκαιρο, είναι μοδάτο, έχει παρουσία και πάει παντού και με όλα.
Ικανοποιεί από κάθε άποψη και πιστεύω πως ό,τι άλλο και να πάρεις, αργά ή γρήγορα, εκεί θα καταλήξεις..

Μπααααα.... Το project "αλλαγή ΡΑΜ" προς το παρόν έχει μπει στο ψυγείο.
Τώρα τρέχει άλλο project  ;)
Την πώληση του ΡΑΜ μου δε τη βλέπω. Θεωρώ κρίμα να χάσω τόσα χρήματα, δίνοντας ένα ρολόϊ που μου αρέσει και το φοράω συχνά-πυκνά.
Μπορεί στο μέλλον να πάρω ένα Submersible σε 42-άρι (αν βγαίνει ακόμα, ιδέα δεν έχω).
Αλλά τώρα δε θέλω άλλο PAM.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 08:01:25 μμ »
Σπύρο αυτό σκεφτόμουν να προτείνω κι εγώ στην αρχή του συγκεκριμένου τόπικ και συγκεκριμένα για κάποιο submersible .
Από αυτά που σκέφτεσαι τώρα ,στα λεφτά τους το soh και το pelagos απο tudor δεν εχουν αντίπαλο.

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 08:31:11 μμ »
Τι κανεις γερο, κουκια σπερνω.
Ο ανθρωπος δεν αλλαζει. Παμε παρακατω λοιπον.

Πρωτα απ' ολα ρε Αγγελε θα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι ποσο επιθυμεις να διαθεσεις.
Αλλη τιμη το κολτ, αλλη το ρολεξ, αλλη το μπλακ μπει κ.ο.κ.
Αν σκοπευεις να διαθεσεις μεγαλο ποσο, θα σου ελεγα να πας για ρολεξ. Απο τη στιγμη ομως που δε σε γεμιζει το μεγεθος, το απορριπτουμε.

Αν παλι σκοπευεις να κινηθεις γυρω στα 2-2,5 χιλιαρικα, ολες οι προαναφερθεισες επιλογες ειναι αξιολογες.
Το μπει το midnight blue για παραδειγμα ειναι εξαιρετικο. Θυμασαι που το δοκιμασαμε παρεα;
Ειναι λογικο να σου καθεται καλυτερα γιατι ειναι πιο ογκωδες.
Το καινουριο το κολτ ειναι πολυ ομορφο και μου αρεσει που ειναι κοπια του steelfish.
Το soh ειναι κι αυτο εξαιρετικη επιλογη αλλα θα σου προτεινα να μην πας στο 46αρι. Ειναι μεγαλο και του φαινεται.

Ρολογια υπαρχουν πολλα αλλα αποφασισε πρωτα ποσο βαθια θελεις να βαλεις το χερι στην τσεπη.

Sent from my LG G2 using tapatalk

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 08:34:52 μμ »
Τι κανεις γερο, κουκια σπερνω.
Ο ανθρωπος δεν αλλαζει. Παμε παρακατω λοιπον.

Πρωτα απ' ολα ρε Αγγελε θα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι ποσο επιθυμεις να διαθεσεις.
Αλλη τιμη το κολτ, αλλη το ρολεξ, αλλη το μπλακ μπει κ.ο.κ.
Αν σκοπευεις να διαθεσεις μεγαλο ποσο, θα σου ελεγα να πας για ρολεξ. Απο τη στιγμη ομως που δε σε γεμιζει το μεγεθος, το απορριπτουμε.

Αν παλι σκοπευεις να κινηθεις γυρω στα 2-2,5 χιλιαρικα, ολες οι προαναφερθεισες επιλογες ειναι αξιολογες.
Το μπει το midnight blue για παραδειγμα ειναι εξαιρετικο. Θυμασαι που το δοκιμασαμε παρεα;
Ειναι λογικο να σου καθεται καλυτερα γιατι ειναι πιο ογκωδες.
Το καινουριο το κολτ ειναι πολυ ομορφο και μου αρεσει που ειναι κοπια του steelfish.
Το soh ειναι κι αυτο εξαιρετικη επιλογη αλλα θα σου προτεινα να μην πας στο 46αρι. Ειναι μεγαλο και του φαινεται.

Ρολογια υπαρχουν πολλα αλλα αποφασισε πρωτα ποσο βαθια θελεις να βαλεις το χερι στην τσεπη.

Το φόρεσα προχθές στην Χαλκίδα πίνοντας καφεδάκι με τον Βασίλη. Καθόλου μεγάλο δεν φαίνεται. Κάθεται σαν 44άρι στον καρπό και σε σχέση με το Fortis B42 δεν δείχνει μεγαλύτερο.

Φιλικά Γιώργος

Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 08:42:12 μμ »
Τι να σου πω ρε Γιώργη. Γούστα είναι αυτά.
Πριν πάρω το skyracer, ήμουν στο τσακ να το χτυπήσω. Έκανα πίσω όμως γιατί μου φάνηκε πολύ μεγάλο. Το ίδιο εξακολουθώ να πιστεύω και τώρα όποτε το βλέπω σε κάποιον άλλο.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 08:46:56 μμ »
Τι να σου πω ρε Γιώργη. Γούστα είναι αυτά.
Πριν πάρω το skyracer, ήμουν στο τσακ να το χτυπήσω. Έκανα πίσω όμως γιατί μου φάνηκε πολύ μεγάλο. Το ίδιο εξακολουθώ να πιστεύω και τώρα όποτε το βλέπω σε κάποιον άλλο.

Μεγάλο ρόλο παίζει η σχεδίαση των lug και η απόσταση μεταξύ τους. Το Glycine SST-06 παρόλο που ήταν πανέμορφο, δεν καθόταν με τίποτα σωστά στον καρπό μου. Για αυτό και έφυγε.
Το SOH κάθισε άψογα και είχε ίδιες αναλογίες με το Φόρτις. Η αυθόρμητη ερώτηση στον Βασίλη ήταν "το βγάζει και 44αρι?"

Φιλικά Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 10:03:54 μμ »
Το φόρεσα προχθές στην Χαλκίδα πίνοντας καφεδάκι με τον Βασίλη.

Φιλικά Γιώργος
Πολύ ωραίο καφεδάκι που πρέπει να επαναληφθεί με την πρώτη ευκαιρία! :)

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 10:18:30 μμ »
Σήμερα είχε σειρά η ROLEX.

Φόρεσα τα 3 καινούργια Submariner. Το καταπράσινο, το μαύρο με date και το μαύρο no date.
Και τα τρία ήταν τα καινούργια (δηλ. είχαν την κάσα που έχει το πράσινο στη φωτό):

Τα μαύρα δεν τα βάζω καν, έχουμε βαρεθεί να τα βλέπουμε.
Λοιπόν. Το είχα ξαναγράψει και το επιβεβαίωσα. Το submariner πλέον σα διάσταση μου φαίνεται μικρό στο χέρι μου.
Κλασικό ξεκλασικό, διαχρονικό ξεδιαχρονικό, σίγουρη ξεσίγουρη επένδυση, αλλά το ρημάδι εν έτει 2014 δεν μου "κάθεται" στο μάτι.
Αφού το κάνανε το βήμα στο Explorer με το 42-άρι, γιατί δεν το κάνουν και με το Submariner ? ΟεΟ ?

Εκτός του μεγέθους και η τιμή μου έκατσε λίγο στο στομάχι.... 5,700 μετά την έκπτωση. ΟΚ, μπορεί με τις "άκρες" που υπάρχουν εδώ μέσα να βρεθεί και καλύτερη τελική, αλλά το "πάνω από 5,000" θεωρώ ότι είναι δεδομένο. ΟΚ, το ήξερα βέβαια από την αρχή ότι το ROLEX (για τους οποιουσδήποτε λόγους) είναι σε άλλη κατηγορία τιμής.

Πάντως το TUDOR BB με το μπορντώ bezel πιο ωραίο μου φαινόταν στο χέρι μου και ας είναι μόνο 1mm μεγαλύτερο.

Νομίζω μέχρι τώρα, το SOH κερδίζει τη μάχη του "ματιού", βάσει του δικού μου γούστου. Αλλά δυστυχώς δεν είχε κάποιο SOH 42-άρι να ξαναδοκιμάσω.

Επίσης δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πόση υπομονή έχω να περιμένω το OMEGA.

Τέσπα, κουβέντα να γίνεται  :P

κι εμένα το ρόλεξ μικρό μου φαινόταν στο χέρι μου.
Το μπλακ μπευ δείχνει μεγαλύτερο (και κάθεται στο χέρι ως τέτοιο) όχι μόνο λόγω του ότι είναι 1 χιλ μεγαλύτερο ή πιο ογκώδες ή με μεγαλύτερη L2L απόσταση. Το κυριότερο είναι πως διαθέτει στεφάνη πιο στενή σε σχέση με το ρόλεξ κι αυτό κάνει το καντράν (κρύσταλο) του μπλακ μπευ μεγαλύτερο. Γι αυτό κι δείχνει μεγαλύτερο. Κι εμένα η αίσθηση που μου έδωσε το μπλακ μπευ ήταν πως πρόκειται για όχι μικρό σχετικά ρολόι.
Άγγελε, επειδή τέτοια ρολόγια δεν αγοράζονται κάθε μέρα κι ούτε είναι χωρίς απώλειες η φλιπεριά τους, θα πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου να κάνει υπομονή μέχρι να βγει το ωμέγα. Αφού το δοκιμάσεις κι αυτό μετά αγοράζεις ότι σου καθίσει καλύτερα στη τσέπη, στο χέρι και στο μάτι (συνδυασμός αυτών). είναι κρίμα να πάρεις τώρα ρολόι κι λίγο μετά να μετανιώνεις γιατί δεν πήρες το Ω (έστω στην περίπτωση που αυτό σου αρέσει περισσότερο). Πάντως, επειδή πήγαινες και για μπλε Ω το οποίο απ ότι κατάλαβα το απορρίπτεις λόγω κόστους, θα σου έλεγα, αναμένοντας το Ω, να βρεις να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το μπλε SOH 42χιλ. Σε σχέση με το κόκκινο μπλακ μπευ, ένα μπλε νομίζω ότι είναι πιο ευκολοφόρετο. Παρόλα αυτά δεν θα αγόραζα το μπλε μπλακ μπευ γιατί δείχνει πολύ ψυχρό ή αν θέλεις.....ελάχιστα μπλε (το καντράν δεν είναι μπλε). Αν το 42χιλ SOH σου φανεί μικρό, σκέψου και την εκδοχή του 44 χρονογράφου που βγάζει στο ίδιο στυλ.
Το πέλαγος το δοκίμασες?
Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 11:59:20 μμ »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 02:13:36 μμ »
Μεγάλο ρόλο παίζει η σχεδίαση των lug και η απόσταση μεταξύ τους. Το Glycine SST-06 παρόλο που ήταν πανέμορφο, δεν καθόταν με τίποτα σωστά στον καρπό μου. Για αυτό και έφυγε.
Το SOH κάθισε άψογα και είχε ίδιες αναλογίες με το Φόρτις. Η αυθόρμητη ερώτηση στον Βασίλη ήταν "το βγάζει και 44αρι?"

Φιλικά Γιώργος

Πάει και αυτό? Το "έστειλες" ? Δεν παίζεσαι λέμεεεεεεεεεε  ;D ;D ;D
Τουλάχιστον το MARANEZ και το CITIZEN τα άχω κρατήσει (ακόμα....)

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 08:32:49 μμ »
Πάει και αυτό? Το "έστειλες" ? Δεν παίζεσαι λέμεεεεεεεεεε  ;D ;D ;D
Τουλάχιστον το MARANEZ και το CITIZEN τα άχω κρατήσει (ακόμα....)

Έρχονται μεγάλες αλλαγές...θα φύγουν πολλά κομμάτια ;D

Φιλικά Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος timeseeker

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 09:44:15 μμ »

πολύ πιο ωραίο από το Rolex το βρίσκω.
Αλέξανδρος

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 10:47:22 μμ »
Και εμένα οπτικά μου αρέσει περισσότερο.
Αλλά αυτό:

ή αυτό:

Το 42-άρι.
Το 46-άρι μου φάνηκε too much για τον καρπό μου.

Το Breitling έχει "πάρει κεφάλι" στην κούρσα. Μου φαίνεται πιο elegant από το Rolex, σε πολύ καλύτερη τιμή και με ένα όνομα που θεωρώ ότι έχει αξία. Και είναι και αυτό all-around, από την παραλία μέχρι το...Μέγαρο
Απλά θέλω να το βρω το μαύρο-πράσινο και το μπλε για να τα δοκιμάσω και τα δύο.

Ως προς το Rolex: Έτσι κι΄αλλιώς λόγω μεγαλύτερου κόστους, το σκεφτόμουν σε μεταχειρισμένο. Δε δίνω αυτή τη στιγμή τόσα χρήματα για ρολόϊ. Αλλά ακόμα και μεταχειρισμένο, δεν παύει να απαιτεί ένα αξιοσέβαστο ποσό. Το οποίο δε δίνω για ρολόϊ για τον οποίο έχω ενδοιασμούς (αναφέρομαι στο ότι μου φαίνεται οριακό σε μέγεθος).

Οπότε το SOH αυτή τη στιγμή είναι το φαβορί.
Ο μεγάλος...άγνωστος είναι το OMEGA το οποίο θα περιμένω να δω. Όχι τίποτε άλλο. Μην το δω μετά και μου αρέσει πιο πολύ και αρχίσω τη γκρίνια  ](*,)

Εκτός και αν μου τη βαρέσει και πάω κάνα ξεκάρφωτο Σάββατο να χτυπήσω το SOH να ξεμπερδεύω  ;D ;D ;D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 10:54:08 μμ »
Το soh ειναι οντως πολυ ομορφο. Για το μαυρο πρασινο μιλαω και παντα στα 42mm.
Το αλλο δε μου αρεσει ρε Αγγελε. Πολυ μπλε και μαλιστα χτυπητο. Δεν ειναι το σκουρο να πεις οτι καπως χανεται.
Δυσκολο και στα λουρακια.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 11:02:34 μμ »
Ωραιο το soh,πολυ ωραιο.
Θα διαφωνησω ομως με τον Δημήτρη,μου αρέσει το μαύρο-πράσινο αλλα μου αρέσει πολυ και το μπλε.Και νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να τα βάλεις δίπλα-δίπλα και μετα να αποφασίσεις ποιο σου αρέσει περισσότερο.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 11:07:40 μμ »
Ωραιο το soh,πολυ ωραιο.
Θα διαφωνησω ομως με τον Δημήτρη,μου αρέσει το μαύρο-πράσινο αλλα μου αρέσει πολυ και το μπλε.Και νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να τα βάλεις δίπλα-δίπλα και μετα να αποφασίσεις ποιο σου αρέσει περισσότερο.

Μωρέ και εγώ αυτό θέλω να κάνω, αλλά άντε βρες τα και τα 2 στο ίδιο κατάστημα, για να τα βάλεις δίπλα-δίπλα  :shocked:
Εδώ καταχάρηκα εχθές που ο Αφεντάκης στη Χαλκίδα είχε και ROLEX και BREITLING και TUDOR μπας και τα έβλεπα όλα δίπλα-δίπλα, αλλά δεν είχε SOH  42-άρι... Πάντα κάποιο λείπει  :D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 11:13:55 μμ »
Το μπλε δεν λέει. Το έχω φορέσει και σε 42 και σε 46 και με rubber και με mesh. Ειναι μόνο για τις φωτογραφίες.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 11:18:51 μμ »
Της ιδιας αποψης ειμαι κι εγω.
Το εχω δει απο κοντα χωρις να μπω στον κοπο να το δοκιμασω, γιατι δε μου αρεσε καθολου.
Ειμαι σιγουρος οτι σ' ενα μηνα θα το εχεις βαρεθει.
Δοκιμασε το ομως κι αποφασιζεις......

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 11:37:32 μμ »
Εγώ θα επιμείνω να περιμένεις το Ω. Τί κι αν έχεις το moon; Θα έχεις ένα κλασσικό χρονογράφο κι ένα πάλι κλασσικό δύτη.
Το φαντάζεσαι με ένα ωραίο δερμάτινο;

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
This post contains 100% recycled electrons

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 11:47:24 μμ »
Ακομα δεν το πηραμε το ρολοι, αμεσως να το καταστρεψει ο αλλος με δερματινα λουρια. Μια χαρα ειναι το μπρασελε.
Οι βαμμενοι δεικτες που λεει ο κουμπι, που ειναι; Με ενα προχειρο ζουμαρισμα που εκανα, δεν προσεξα κατι. Για ασημενιοι μου φαινονται εμενα.