Ψηφοφορία

Ποιό ρολόι ταιριάζει περισσότερο τελικά να διαλέξει ο "NavalArchitect" ως το "...μεθ'επόμενο";

Τώρα, το Jaeger-LeCoultre Duometre Unique Travel Time σε Rose Gold, Ref. 606 25 20.
7 (17.5%)
Τώρα, το IWC Portuguese Perpetual in Stainless Steel (boutique ed.), Ref. IW502308.
2 (5%)
Το φθινόπωρο του 2015, το A. Lange Soehne Datograph Up/Down σε πλατίνα 950.
6 (15%)
Κανένα από τα παραπάνω, αλλά κάτι άλλο από PP / ALS / AP / VC / Blancpain / Zenith.
3 (7.5%)
Κανένα - έχει ήδη αρκετά κομμάτια. Να ασχολείται περισσότερο με γκομενάκια κι όχι με ρολόγια.
22 (55%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:22:55 πμ

Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 58958 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #220 στις: Σεπτέμβριος 30, 2014, 05:26:10 μμ »
Eτσι θα λέγανε και μετά την πρώτη πτώση...

Τελοσπαντων, πλακα κάνουμε, μια χαρά πτήση θα έχει ο φίλος μας και περιμένουμε και φωτογραφικό υλικό γιατί μας έχει καλομάθει!
συμφωνω αλλα θελω φωτογραφιες και απο την Jillian  :P :P
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Σεπτέμβριος 30, 2014, 05:28:10 μμ »
Έτσι.

Μόνο που σκέπτομαι ότι η καμπίνα πιθανώς θα είναι το πολύ 50% γεμάτη, δε θέλω τίποτ'άλλο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα κοιτάξω να πάρω μηχανή μαζί μου και να κάνω άλλο ένα trip report.

To άλλο θέμα τώρα είναι αν θα κονφιρμάρω το 5009 στην Μπίντυ (αχ, συγνώμη, τις μπέρδεψα, τί πρόβλημα είναι κι αυτό βρε Βίκτωρα, ε?) στην Jillian ήθελα να πω, ώστε να το φέρουν μέχρι της 13 και 16/10 που θα περάσω από το KLIA - ή αν θα περιμένω τον Limited Edition Μεγάλο Πιλότο 'έκπληξη' τον Δεκέμβριο...

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Σεπτέμβριος 30, 2014, 06:04:32 μμ »
οτι και να κανεις θελω φωτο απο τις ξενες κοπελες... οχι τιποτε αλλο απλα να σε βοηθησω να διαλεξεις... αν και 99,9% θα σου πω να τις επισκεφτεις ολες... να εχεις και μεγαλη συλλογη στα ρολογια και μεγαλη συλλογη στις γυναικες...   :P :P

Υ.Γ.
Ο Κλουνει ξηγηθηκε καλα... μεχρι τα 53 γκομενακια παρτυ κτλ κτλ ε και ειπε τωρα να χαλαρωσει... αν και γω θα το πηγαινα μεχρι τα 60... μετα σε πιανουν και τα ψυχολογικα... τουλαχιστον τοτε να εχεις παρεα...   ;D ;D
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• 50mm case
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #223 στις: Οκτώβριος 02, 2014, 04:37:14 μμ »
9,128 Eur τελική το IW5009-01 στο duty free της Kuala Lumpur.

"Τρέχα πάρτο! Κι όταν έλθεις πίσω με το καλό, πέρνα από 'δω να τα πούμε", μου γράφει σε email ο πωλητής από τη μπουτίκ της IWC εδώ στο ΙΟΝ.

Χρηματιστήριο έχουμε καταντήσει, κι ο υπογράφων ακόμη να αποφασίσει!

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: Οκτώβριος 02, 2014, 05:27:19 μμ »
Κωνσταντίνε, το big pilot μάλλον αποπροσανατολίζει από τα υπόλοιπα ρολόγια-στόχους των έως τώρα επιλογών σου.

Από την άλλη, είναι must have, το ίδιο (κατά τη γνώμη μου).

Γιατί να αντισταθείς στον πειρασμό;

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Οκτώβριος 02, 2014, 06:16:44 μμ »
Σπύρο, αυτή είναι η αλήθεια. Ο στόχος ήταν και είναι ένα καλό χρυσό κομμάτι.

Όμως ο Μεγάλος Πιλότος είναι έξω από αυτό ή κι από όποιο άλλο πλάνο. Είναι κάτι που ανεξάρτητα καλό είναι να υπάρχει σε μια ωραία συλλογή.

Απλά έχω και τον Αρχιμήδη, και λέω τώρα "Τί το θες, παρέκαμψέ το και πήγαινε κατ'ευθείαν για ένα κομμάτι με strap, εφάμιλλο του 5712..."

dpsaromialos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #226 στις: Οκτώβριος 02, 2014, 06:44:37 μμ »
Κωνσταντίνε καλησπέρα,

Πραγματικά το BP είναι ένα ρολόι must have σε μια συλλογή. Όμως θα πρέπει πριν την αγορά του να προσέξεις :
1. Το βάρος του ρολογιού
2. Το μέγεθος
3. Το ότι η μπούκλα του για κάποιο λόγο, αντί να στέκεται στο μέσον του καρπού απ την κάτω μεριά, κάθεται στο πλάι που είναι άβολο πραγματικά.
Το BP είναι πανέμορφο και κουβαλάει μια βαρειά ιστορία πάνω του.
Το είχα και το έδωσα για τους παραπάνω λόγους!
Δε βολέυει για καθημερινό σπόρ ρολόι.

Φιλικά
Δημήτρης

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Οκτώβριος 03, 2014, 01:31:46 πμ »
Δημήτρη ευχαριστώ,

1. Έχω δοκιμάσει το ρολόι αρκετές φορές, και το βάρος του είναι μιά χαρά για μένα,

2. Παρομοίως για το μέγεθος,

3. Η μπούκλα στο Da Vinci που έχω κάθεται το ίδιο, κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα που μου αρέσει κιόλας. Το ίδιο και στο 5009-01.

Παρ'όλα αυτά, είναι όντως κομμάτι με πολύ συγκεκριμένο και ξεκάθαρο χαρακτήρα, κι αυτό φυσικά πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν.

Και πάλι ευχαριστώ.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Οκτώβριος 18, 2014, 08:45:54 μμ »

Τελοσπαντων, πλακα κάνουμε, μια χαρά πτήση θα έχει ο φίλος μας και περιμένουμε και φωτογραφικό υλικό γιατί μας έχει καλομάθει!

Το ταξίδι στην Αυστραλία ολοκληρώθηκε, όλα καλά με την Malaysian Airlines.

Θα γράψω το trip report κι ελπίζω να το ανεβάσω σύντομα. Επέστρεψα με ικανοποιητικό φωτογραφικό υλικό, αλλά κι αρκετές εμπειρίες.

Κωνσταντινε το 5127 το ειχε;

Αφού κατάφερα και γλίτωσα το παλτό IWC Big Pilot 5004 του 2006 που πήγε να μου φορτώσει pre-owned dealer στο Perth, ήρθα πίσω στη βάση κι επανήλθε η ισορροπία στις ρολογότσαρκες.

Μιάμιση ώρα χθες στον AD μου κι επίσης σήμερα Σάββατο non-stop από τις 2 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ στους μεγάλους ADs (μαζί με τους ντόπιους ΑΡ fans σήμερα, συμπεριλαμβανόμενου και του Ben Lee).

Πρώτη στάση σήμερα στην τράπεζα. Ανάληψη.

Δεύτερη στάση στη μπουτίκ ALS στο ΙΟΝ Orchard, μόνος. Δοκιμή τριών κομματιών, οπλισμένος φουλ. Συγκρατούμαι. Συνέχεια στο ίδιο εμπορικό κέντρο για καφέ με Ben Lee, Sam και Wayne.

O Ben φοράει το ΑΡ RO 39mm Skeleton RG, ο Wayne το σπάνιο 36-άρι RO tantalum, κι ο Σαμ το 42-άρι ROO WG με μαύρο leather band και 460 διαμάντια στο dial και στην κάσα (155 ντόπια χιλιάρικα λιανική, το πήρε pre-owned στα 90 τρεις μήνες πριν από φίλο dealer). Φωτό σύντομα.

Αρχίζει η συζήτηση. Ψιλοδιαφωνούν με κάποιες σκέψεις μου, είναι ΑΡ fans που σημαίνει ότι έχουν μία σχετική δυσπεψία με ΡΡ και ALS - πλην του Μπεν ο οποίος ήδη έχει το 5205 και πάει για 5146 ή Ναυτίλο αλλά ταυτόχρονα ψάχνεται και για το πρώτο του ALS.

Ο καφές τελειώνει. Αρχίζουν οι βίζιτες. Τελευταία στάση στον AD μου, ο οποίος είχε σήμερα ένα WG Calatrava 5127 για το οποίο Βίκτωρα με είχες ρωτήσει τότε. Είδα τη λιανική, δεν την συγκράτησα όμως... Αν θυμάμαι καλά ήταν 33 χιλιάρικα (ντόπια), αλλά τώρα εδώ με όλο το τρέξιμο και τις δοκιμές δύσκολα συγκρατεί κανείς ό,τι μα ό,τι δει.

Έχοντας δοκιμάσει μερικά κομμάτια στη χθεσινή επίσκεψη κι επίσης έχοντας επισκεφθεί τη Lange νωρίτερα σήμερα, είμαι κοντά στην απόφαση. Το "μεθ-επόμενο" θα είναι χρυσό, με δερμάτινο λουράκι, σίγουρο στο χέρι αλλά κι επίσης όχι δύσκολο ή επίφοβο στη χρήση/ρύθμιση, handwound, ικανό να κρατήσει καλά την αξία κι ομορφιά του στο χρόνο, και τέλος τιμολογημένο σε επίπεδο που να εξυπηρετεί τα πλάνα για "ακόμη ένα".

Ως εκ τούτου, το επόμενο ενός ΡΡ είναι εδώ κι είναι πλέον ένα ακόμη ΡΡ. Το "ακόμη ένα" δικαιούται να είναι Lange, αλλά ο χρόνος γι'αυτή την ειδική διαδρομή μόλις άρχισε να γράφει.

Φωτογραφίες από τη σημερινή ρολογότσαρκα κλπ. μόλις μπορέσω.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Οκτώβριος 19, 2014, 10:56:19 πμ »

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Οκτώβριος 19, 2014, 10:59:02 πμ »
Για τα πανηγύρια ο Σαμ....

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Οκτώβριος 19, 2014, 11:16:23 πμ »
Τό'βαλα κι εγώ εχτές, κι έχω και φωτό αλλά τί να ποστάρω... Του πάει όμως.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Οκτώβριος 19, 2014, 11:29:40 πμ »
Την κουμπώνει την όπισθεν ο Σαμ?

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Οκτώβριος 19, 2014, 11:50:30 πμ »

Μόλις μου έπεσε απο τα χέρια ένας γκράντε καπουτσινο......

Κκωστα εισαι και μαμώ τα όργια  :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Οκτώβριος 19, 2014, 03:18:50 μμ »

:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI