Ψηφοφορία

Ποιό ρολόι ταιριάζει περισσότερο τελικά να διαλέξει ο "NavalArchitect" ως το "...μεθ'επόμενο";

Τώρα, το Jaeger-LeCoultre Duometre Unique Travel Time σε Rose Gold, Ref. 606 25 20.
7 (17.5%)
Τώρα, το IWC Portuguese Perpetual in Stainless Steel (boutique ed.), Ref. IW502308.
2 (5%)
Το φθινόπωρο του 2015, το A. Lange Soehne Datograph Up/Down σε πλατίνα 950.
6 (15%)
Κανένα από τα παραπάνω, αλλά κάτι άλλο από PP / ALS / AP / VC / Blancpain / Zenith.
3 (7.5%)
Κανένα - έχει ήδη αρκετά κομμάτια. Να ασχολείται περισσότερο με γκομενάκια κι όχι με ρολόγια.
22 (55%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:22:55 πμ

Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 59021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« στις: Ιούλιος 26, 2014, 02:28:52 μμ »
Όπως μερικές ταινίες έχουν ένα, δύο ή και τρία sequels, έτσι κι εδώ συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Είναι τόσα πολλά τα ωραία ρολόγια.

Ποιό μπορεί λοιπόν να είναι το επόμενο κομμάτι από ένα Patek 5712? Δύσκολη επιλογή, μία περιορισμένη αλλά προσεκτικά μελετημένη συλλογή όμως έχει νόημα μιας και θα εξυπηρετεί όλες τις περιστάσεις (εμφανισιακά, εποχιακά, κλπ.)

Όπως έχω ξαναπεί πρόσφατα, υπάρχει πιθανότητα να κάνω σύντομα μία επαγγελματική αλλαγή/μετακίνηση, πράγμα που σημαίνει πως ένα ακόμη ρολόι είναι ό,τι καλύτερο για να γιορταστεί άλλη μία αναβάθμιση.

Δοκιμές θα γίνουν κάτω από τις επικρατούσες συνθήκες, και μάλιστα σε βάθος χρόνου σε άλλη μία μεγάλη αγορά - αυτήν του Hong Kong, όπως και σε πολύ σπέσιαλ μαγαζιά στη Shanghai. Έκπληξη να γίνει η επιθυμητή μετακίνηση στη Μέση Ανατολή, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα ανοίξουμε στο φόρουμ την αγορά εκεί.

Αυτή τη στιγμή που καταστρώνω το πλάνο, η πρώτη ιδέα για υποψήφια κομμάτια είναι η εξής:

1. Patek Philippe 5711R (pre-owned).
2. IWC Portuguese Perpetual WG (αυτό που έχει ο Ben Lee του TRF).
3. Ένα ALS.
4. Patek Philippe complicated ή chrono με leather strap, καινούργιο.
5. Richard Mille RM005.
6. Rolex GMT II YG 116718LN, το άφησα πέρυσι, το άφησα φέτος, άντε να δούμε.
7. Rolex President 36/41mm σε RG/Plat.
8. Roger Dubois Sympathetique Perpetual, ο τύπος που μου το έδινε επανήλθε πριν 4 μέρες λέγοντας πως είναι διατεθειμένος να δεχθεί "...σημαντική μείωση..." στην τιμή πώλησης.
9. Patek Philippe 5711P ή 5090/1A.
10.

Με τη σχιζοφρένεια και έλλειψη αγοραστικής σωφρωσύνης που μας διακρίνει εκεί κάτω στη Σιγκαπούρη, όλα είναι πιθανά.

Κομμάτια τα οποία πιθανολογούνται ως μικρή/μεταβατική λύση, σε περίπτωση που το παραπάνω πλάνο μπει προσωρινά στο ψυγείο:

1. ΡΑΜ 368 / 217 / 372 / 190.
2. F. Mueller 9900 S'pore F1 GP LE.
3. ΑΡ 26400 ROO, pre-owned.
4. IWC Big Pilot, καινούργιο.
5.

Σχόλια ή προτάσεις φυσικά ευπρόσδεκτες, θα ανανεώνω φυσικά το νήμα ανάλογα με τις δοκιμές που θα πραγματοποιούνται.

Αποσυνδεδεμένος Kalogeros

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 26, 2014, 02:38:06 μμ »
Το ένα καλύτερο απο το άλλο ...
Εισαι σε ωραιο προβληματισμό ...
Big pilot θα επέλεγα εγω
XΡΗΣΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 26, 2014, 03:08:13 μμ »
Oταν κάποιος έχει στη λίστα του ΡΡ χρονογράφο ή άλλης πολυπλοκότητας, δεν καταλαβαίνω γιατί να σκεφτεί κάτι άλλο.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 26, 2014, 03:15:45 μμ »
Τρελανε μας με φωτο απο τις δοκιμες  ;) και τοτε θα σου πουμε πιο ταιριαζει καλυτερα  :D
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 26, 2014, 03:41:32 μμ »
Apo την στιγμη που εχεις το Nautilus 5712 μην παρεις αλλο ιδιας σειρας/κασας (πχ 5711 η 5711R που λες κτλ)

Παρε ενα ακομα σωστο πατεκ dress κλασσικό  με λουρι και χρυση κασα ...

Δωσε το iwc που εχεις ......... και πανε παρε κατι απο rolex , πρεπει να εχεις και κατι απο rolex ( daytona / daydate ) . Aν και πιστευω οτι ενα ατσαλινο μεταχειρισμενο 16610LV (δηλαδη το παλιο επετειακο sub) θα ηταν οτι πρεπει απο την αποψη οτι σιγουρα τα επομενα χρονια θα αυξηθει η τιμη του.

Ως εδω θεωρω οτι πρεπει να ειναι τα σταθερα σου κομματια και απο εκει  και περα αν θελεις μπορεις να παρεις και 1-2 ακομα για να παιξεις με κατι πιο τρελιαρικο εμφανισιακα.

και μια πιο συμμαζεμένη κριτική :

1. Patek Philippe 5711R (pre-owned).   
(Οχι αφου εχεις το 5712 , ασε που νομιζω οτι τα nautilus δεν ειναι για χρυσα κτλ)
2. IWC Portuguese Perpetual WG (αυτό που έχει ο Ben Lee του TRF). 
(αυτο ειναι ωραιο ρολοι , κατι ειχα ακουσει για προβληματα που βγαζει αλλα γενικα στο τελος θα προτιμούσα να παρω κατι σε dress πατεκ... και ας μην ηταν perpetual , πχ 5227 )
3. Ένα ALS. 
(δεν τα χώνεψα ποτε , γερμανια , οκ εχουν μηχαναρες κτλ αλλα γιατι καποιος να μην παρει ελβετικη αγια τριαδα και να κανει μαγκες τους γερμανους? χιλιες φορες πατεκ !)
4. Patek Philippe complicated ή chrono με leather strap, καινούργιο.
(αν μπορεις με χιλια!!!!!)
5. Richard Mille RM005.
( εφετζίδικες ιστοριες , δεν θα αγοραζα με τιποτα , αυτα τα ρολογια ειναι για τυπους εκατομυριουχους που ο πατερας τους τους αφησε 100 patek και ειπαν να παρουν και κανα rm005 για πλακα για οταν θα κανουν βολτα με την φερραρι τους , δεν ειμαστε τετοια κατηγορια , εμεις θελουμε κατι που θα το παρεις και σε 40 χρονια να το δωσεις στο παιδι σου , τι θα δωσεις ? το rm005? θα σου πει τα αλλα 100 πατεκ που τα εχεις ρε μπαμπα ? θα μου παρεις και φερραρι?  χαχα) 
6. Rolex GMT II YG 116718LN, το άφησα πέρυσι, το άφησα φέτος, άντε να δούμε.
( με χιλια πολυ ομορφο και ενα ρολεξ οπως σου ειπα παντα πρεπει να υπαρχει σε μια συλλογη)
7. Rolex President 36/41mm σε RG/Plat.
(με χιλια πολυ ομορφο και ενα ρολεξ οπως σου ειπα παντα πρεπει να υπαρχει σε μια συλλογη )
8. Roger Dubois Sympathetique Perpetual, ο τύπος που μου το έδινε επανήλθε πριν 4 μέρες λέγοντας πως είναι διατεθειμένος να δεχθεί "...σημαντική μείωση..." στην τιμή πώλησης.
(αυτη η σημαντικη μειωση που λες κατι λεει  για την εταιρεια κτλ κτλ....... καλυτερα πατεκ dress )
9. Patek Philippe 5711P ή 5090/1A.
(οχι αφου εχεις 5712)
10.

1. ΡΑΜ 368 / 217 / 372 / 190.
 ( θα αγοραζα το 190 γιατι μου αρεσουν οι radiomir κασες και γιατι η jlc μηχανη ειναι πολυ δυνατη )
2. F. Mueller 9900 S'pore F1 GP LE.
(oxi , tzampa xrhma)
3. ΑΡ 26400 ROO, pre-owned.
 (εχω ξενερωσει λιγο.. αρχιζει και η ap να το χανει λιγο  με τα roo και στο τελος θα γίνει hublot σε κοινο και αυτη , προσωπικα δεν θα αγοραζα χρονογραφο  απο ΑP , η αγορα εχει καλυτερες επιλογες για χρονογραφου. Νομιζω πως η μηχανη αυτη του ΑP ειναι βαση της jlc 899  μαζι με Dubois Depraz chronograph module. Παρε καλυτερα με την μια καποιο jlc.  Απο AP θα αγοραζα το απλο το roayl oak date αν και εσυ εχει το 5712 αρα εκλεισες απο αυτη την κατηγορια. Παντως αν θελεις κατι σε χρυσο με rubber κοιτα και απο εδω http://i1208.photobucket.com/albums/cc380/blakeegan1984/photo2-2.jpg )
4. IWC Big Pilot, καινούργιο.
(το big pilot ειναι πολυ ωραιο ρολοι οπτικα και η μηχανη του καλη ,δεν χανει και μεγαλη αξια , ειναι για να το παρεις για ρολοι οπως σου ειπα περα της βασικης συλλογης ...   Παντως σε αυτη την τετράδα θα διαλεγα μεταξυ bigpilot kai pam190)

Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι αν καποιος θελει να κανει αγορες-επενδυση ωστε να τα αφησει μετα στα παιδια του ή που εστω οσο περνάνε τα χρονια να διατηρουν ή και να αυξανουν την αξια τους θα πρεπει να παρει patek-rolex.. απο εκει και περα ολα ειναι σχετικα και ο καθενας βαζει τις πινελιες του συμπληρωνοντας την συλλογη του και με αλλες  εταιρεις που κατα καιρους του αρέσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 26, 2014, 03:47:16 μμ από nomikosas1 »

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 26, 2014, 04:13:37 μμ »
Εγώ στη θέση σου θα κρατούσα το 5712 το οποίο ειναι στο άνω άκρο από άποψη ορολογοποιιας και θα έπαιρνα το big pilot για κάθε ημέρα.
Έδωσα το 7 days και δεν το μετάνιωσα λεπτό για τους λόγους μου το big pilot δεν θα το έδινα και οικτίρω τον εαυτό μου που δεν το πήρα από την αρχή!!
Επίσης το 372-190 ειναι υπέροχα αλλά και ένα ALS θα με έφτιαχνε αφάνταστα να το φοράω 5 φορές τον χρόνο!!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 26, 2014, 05:39:07 μμ »

Oταν κάποιος έχει στη λίστα του ΡΡ χρονογράφο ή άλλης πολυπλοκότητας, δεν καταλαβαίνω γιατί να σκεφτεί κάτι άλλο.
Ναι, με δεδομένο το ότι θέλει να μείνει σε αυτό το κομμάτι.
Όχι απαραίτητα, από τη στγμή που ναι μεν κανείς έχει ΡΡ κάποιας πολυπλοκότητας, το οποίο όμως είναι με μπρασελέ και ταυτόχρονα ο ίδιος δεν διαθέτει ένα αντίστοιχο κομμάτι (κάποιας παρόμοιας πολυπλοκότητας) με leather strap.

Μερικά σχόλια ακόμη, διυλίζουμε τον κώνωπα τώρα αλλά τα χόμπι έτσι είναι.

Τα ρολόγια που έβαλα στη λίστα είναι ολίγον ασύνδετα μεταξύ των. Το όποιο αντικειμενικό κι έμπειρο μάτι βλέπει άμεσα πως ο υποψήφιος αγοραστής δεν ξέρει τί θέλει, πράγμα όχι ασύνηθες δια τον υπογράφων. Η 'συλλογή' ως τώρα περιλαμβάνει το 5712/1Α και το IWC Da Vinci chrono LE. Λίγο προς σπορ και τα δύο, σχετικά σωστά μελετημένος καταμερισμός πολυπλοκοτήτων και μπρασελέ/leather strap, κάθονται ωραία στο χέρι κλπ. Δεν αναιρεί το ένα το άλλο τουλάχιστον, στο μέτρο του δυνατού.

Από 'κει και πέρα, ένα dress θα ήταν χρήσιμο κι όχι απαραίτητο να έχω ουσιαστικά, με κάποιο βασικό complication (είτε date, είτε chrono, είτε annual calendar κλπ.) Ένα ALS Saxonia με ημερομηνία, για παράδειγμα, θα ήταν αρκετό. Το εν λόγω στυλ είναι πολύ ωραίο για κάθε μέρα στο γραφείο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχίσω να ζω σε ένα γεωγραφικό τόπο με κλίμα τροπικό όλη μέρα. Τώρα αν το κομμάτι θα είναι Reverso, ALS, Patek, andreyev Zenith ή οτιδήποτε άλλο, αυτό νομίζω είναι δευτερευούσης σημασίας.

Προσωπικά βρίσκω το όποιο ρολόι με μπρασελέ σχετικά περιοριστικό/βαρετό ως ένα και μόνο κομμάτι για 24-ωρη χρήση 365 μέρες το χρόνο. Θεωρώ πως στην Ελλάδα οι άντρες είμαστε πάρα πολύ προσανατολισμένοι σε αυτού του τύπου κομμάτι, και δη σε Rolex. Η αίσθηση ήταν η ίδια πριν που είχα τέσσερα Rolex, και παραμένει η ίδια τώρα που τα έχω δώσει όλα και στη θέση τους τοποθέτησα μόνο το Nautilus με μπρασελέ. Τίποτε δεν άλλαξε και το ήξερα, και δεν έχω μετανιώσει ούτε λεπτό που τα έδωσα.

Η κίνηση που έκανα είχε αυτό το σκοπό, να παραμείνει ένα μόνο κομμάτι με μπρασελέ, γιατί όπως και να το κάνουμε χρειάζεται (σε ταξίδια, στη θάλασσα, κλπ.) Η μόνη διαφορά με τον Πάνο που έχει τη Χιονάτη αλλά και με όλα τα υπόλοιπα παιδιά που έχετε ατσάλινο Rolex με μπρασελέ, είναι πως το Patek είναι πιό upscale, κοιτάς το dial και πραγματικά χαζεύεις με την ποιότητά του, όπως βέβαια κι ότι το Patek είναι πολύ ακριβότερο στην απόκτηση και κατάτι λιγότερο 'tool' watch. Τίποτε παραπάνω.

Το GMT II YG, είτε με πράσινο είτε με μαύρο dial είναι απίθανο κομμάτι, το 5712 όμως περνά αρκετά απαρατήρητο σε σχέση με το συγκεκριμένο Rolex και φοριέται πιό εύκολα στην ηλικία που είμαι τώρα. Προσωπικά δεν κολλάω καθόλου στο να το φορώ όλη μέρα, αλλά όταν κανείς ταξιδεύει ή αν πάω Κίνα από τον Οκτώβριο, τα πράγματα δυσκολεύουν - δεν υπάρχει λοιπόν λόγος. Νομίζω πως σε αυτή τη φάση, ένα παραπάνω ρολόι με μεταλλικό μπρασελέ δεν θα είχε τόσα πολλά να δώσει όσο ένα ωραίο τύπου dress με δερμάτινο λουράκι.

Τα Panerai και Big Pilot είναι στα ίδια χρήματα, περίπου $15k, και πάλι έχεις ένα ωραίο σπορ κομμάτι. Παίζει ο Πάνος όπως κι οι υπόλοιποι με τα λουράκια, παίζεις κι εσύ.  Εντάξει. Όμως 15k είναι 15k, κι όταν το ALS ή το annual PP έχουν (πες) από 30 μέχρι $55k, είσαι δυό-τρεις μήνες μακριά από άλλο ένα κομμάτι που ξέρεις καλά πως θα το κοιτάς και θα χαζεύεις, πως θα το φοράς και δεν θα μετανιώνεις ούτε δευτερόλεπτο που περίμενες λίγο παραπάνω για να το αποκτήσεις.

Ο Τάσος χτύπησε το ΑΡ και συνάμα το WG Daytona με strap. Ωραία κομμάτια. Όλοι ωραίοι είμαστε όμως, αλλά δέκα από 'δώ, δεκαπέντε από 'κει, νάτα τα εικοσιπέντε. Χονδρικά μιλάμε. Με εικοσιπέντε συν κάτι παίρνεις Patek. Βάλε στον ένα καρπό το RO white dial και στον άλλο ένα Nautilus (5711) white dial, κι άμα μετά θελήσεις να ξαναφορέσεις το ΑΡ εγώ θα σκύψω και θα στον φιλήσω (σόρυ δηλαδή αλλά λέω τα πράγματα με το όνομά τους, δεν γίνεται αλλιώς). Προσωπικές απόψεις και τίποτε εναντίον κανενός φυσικά, αλλά δεν ξέρω, θες Daytona? Πάρε το choco/RG case με το λουράκι ρε παιδί μου, πιό reference, ή ακόμη καλύτερα ένα Daytona full RG. Κάνε το μπαμ και κάντο με τρόπο πολύ σπέσιαλ. Δεν ξέρω, απογοητεύτηκα ίσως λίγο...

Πάμε πίσω στα δικά μας. Τα RM και RD είναι εντυπωσιακά αλλά λίγο-πολύ ως εκεί. Ένα Richard Mille όταν το δεις ξαφνικά σε καρπό, και το ξαναδείς μετά πάλι κάπου αλλού, παθαίνεις αυτό το κάτι. Είναι περίπτωση, κι όταν σας τύχει αυτό που γράφω τώρα, τότε θα καταλάβετε. Όμως τα κόστη κτήσης και συντήρησης κινούνται σε εξωπραγματικό επίπεδο, το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται από την ιστορία της RM ως εταιρία.

Πού μείναμε? Ε, ως εδώ. Τα υπόλοιπα αργότερα, σε άλλο post! Και πάλι, τίποτε εναντίον κανενός!!!

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 26, 2014, 06:14:54 μμ »
Κωνσταντίνε αφού έχεις πάρει φόρα και σπρώχνεις χρήμα, κάνε το σώστα=μόνο PP
Ο nomikosas στα γράφει πολύ καλά.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 26, 2014, 06:20:13 μμ »
Σε αυτό το επίπεδο, το καλύτερο ταίρι ενός 5712 θα ήταν ένα άλλο ΡΡ.

Αποσυνδεδεμένος movan

• 42mm case
    • Προφίλ
    • movida
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 26, 2014, 06:34:24 μμ »
πιστευω οτι πρεπει να περιορισεις τα υποψηφια κομματια σε 4...
το εξης ενα... PP5070

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 26, 2014, 06:47:44 μμ »
Κωνσταντίνε δε βρήκα το 5711 όσο και να το έψαξα αλλιώς αυτό θα ήταν η μια και μοναδική μου επιλογή
Αυτό δεν σηκώνει αμφισβήτηση....αλλά όπως είπα δεν θα μαραζώσω και που δεν το βρήκα σιγά τα ωα.....θα πάρω ένα πατεκ dress με δερμάτινο λουράκι η ένα ALS και θα τα χαίρομαι διότι Κώτσος δεν πιάνομαι να δώσω 25 για το 5711 από την στιγμή που βρίσκω το 5712 24000
όσο αφορά την επιλογή χρώματος της daytona  αυτή μου άρεσε αυτη πήρα ...περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 26, 2014, 07:04:14 μμ από DOCORTHO »

• 50mm case
    • Προφίλ
Re: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 26, 2014, 09:04:56 μμ »
@kk Σωστά κι ευχαριστώ.

@svl Παρομοίως, λιγόλογος αλλά 100% έτσι είναι.

@movan Τα ίδια και εδώ. Το 5170 ήταν από τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό.

@Τάσος Συμφωνώ, όντως περί ορέξεως... Καλοφόρετα και κοίτα να τα ευχαριστηθείς, μιας και η αναβάθμιση θά'ρθει κάποια στιγμή.

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Re: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 26, 2014, 09:44:23 μμ »
Το 5170 ήταν από τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό.

Αν υπαρχει η δυνατοτητα αγορας ενος 5170 τι το συζηταμε....

5712 + 5170 και εισαι ok :supz:

και μετα πουλησε το iwc σου και χτυπα και ενα rolex, παρε ενα χρυσο daydate 36mm vintage birthday με κανενα ωραιο dial για να παιζεις   ;D :lol:

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 29, 2014, 04:05:35 μμ »
Επέστρεψα Σιγκαπούρη. Μ'όλη την κουβέντα του νήματος εδώ, αλλά και με βόλτα στα μαγαζιά η οποία μου είχε λείψει, πέρασα από τον AD μου.

5170G:

Η τιμή καλή, κι αν το πάρω tax free είναι καλύτερη από οπουδήποτε, λ.χ. ένα σεβαστό ποσό πιό φθηνά από την ιντερνετική τιμή Αμερικής.

Πιάνουμε την κουβέντα για τις διαφορές με το 5070, πιάνουμε τα ALS στο στόμα μας, τα perpetual της Patek, κλπ. Εκεί που του λέω για το 1815 Rattrapante μου λέει: "Έχει κι η Patek ένα ωραίο perpetual & chrono".

Tου λέω "Το ξέρω", και μου απαντά: "Έχουμε ένα, να το φέρω;"

Δώσεεεεεε!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 29, 2014, 04:15:14 μμ »
5270G:

Σφραγισμένο, Rattrapante δεν είναι, αλλά τώρα εκεί θα τα χαλάσουμε;

Όλα τα ΡΡ είναι πολύ πιό απλά κι ευκολοφόρετα από τα 'βαριά' ALS.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 29, 2014, 04:28:54 μμ »
249.400 SGD = 149.653 EUR

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 29, 2014, 04:34:21 μμ »
Υπολόγισε ένα 10-15% σε αυτό, όπως βέβαια και το πώς παίζει ο γκρι χρωματισμός του dial...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 29, 2014, 04:38:54 μμ »
Υπολόγισε ένα 10-15% σε αυτό, όπως βέβαια και το πώς παίζει ο γκρι χρωματισμός του dial...

149.653 EUR - 10% = 134.687 EUR

149.653 EUR - 15% = 127.205 EUR

=)

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 29, 2014, 04:42:38 μμ »
Αυτό ειναι ρολόι όχι βλακείες ....