Η επιφύλαξη του να πάει ένα ρολόϊ για Service στα 5-6 χρόνια που έγκειται ρε παιδιά για να καταλάβω;
Στο ότι δε θέλουμε να "ανοιχτεί" το ρολόϊ εάν δεν έχει κάποια ένδειξη βλάβης;
Στο ότι στην Ελλάδα δεν εμπιστευόμαστε τα τοπικά Service / τεχνίτες;
Στο ότι το θεωρούμε περιττό ή/και μεγάλο έξοδο;
Δηλαδή με ποιά λογική για ένα "μηχάνημα" θεωρούμε ότι είμαστε καταλληλότεροι από τον κατασκευαστή του, σχετικά με τη συντήρηση που χρειάζεται ?
Το θέμα με το αυτοκίνητο το είπα σαν ένα λογικό παράδειγμα. Επίσης αυτό που ανέφερα περί πιθανής φθοράς, το λέω λογικά σκεπτόμενος και όχι έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στους μηχανισμούς των ρολογιών. Οποιοσδήποτε μηχανισμός, εφόσον λειτουργεί, φθείρεται. Η Φυσική το λέει, όχι εγώ

Απλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοιος σκεπτικισμός σχετικά με τη συντήρηση του (οποιουδήποτε) ρολογιού.
Εάν π.χ είμασταν κάτοικοι Ελβετίας και ξέραμε ότι το ρολόϊ θα συντηρηθεί απευθείας στο εργοστάσιο, θα ήμασταν εξίσου επιφυλακτικοί;
Γιατί το θέμα του κόστους δεν το συζητάω: όταν πάρεις ένα ρολόϊ των 3,500 Ε (π.χ) το να σκέφτεσαι να δώσεις 300Ε σε μία εξαετία-επταετία είναι σα να έχεις πάρει PORSCHE και να θεωρείς ότι το Service της είναι ακριβό...
Δε ξέρω, συζήτηση κάνω γιατί μου έχει κάνει εντύπωση το θέμα. Παθαίνουμε "αλλεργία" με τα hairlines, αλλά στο θέμα της συντήρησης της "καρδιάς" του ρολογιού μας, εμφανιζόμαστε ολίγον τι large

Φυσικά όπως έχουμε ξαναπεί ο καθένας με το ρολόϊ του ό,τι θέλει κάνει.
Το θέμα είναι όμως τι κάνεις όταν
πηγαίνεις να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο ρολόϊ για παράδειγμα. Θέλεις να έχει γίνει ένα Service (σε μία εξαετία π.χ) ή αισθάνεσαι ασφαλής εφόσον ο ιδιοκτήτης σου δηλώσει ότι "δεν έχει πάθει τίποτα, άρα δεν του έχω κάνει Service" ?