Αποστολέας Θέμα: VC Vs AP Vs PP  (Αναγνώστηκε 49326 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Απ: VC Vs AP Vs PP
« Απάντηση #120 στις: Ιούλιος 09, 2014, 06:08:04 μμ »
γιατρε στα δοντια γιατι βαζουν λευκοχρυσο και οχι ατσαλι?  :P

Επειδη σαν ευγενες μεταλο που ειναι,ειναι απολυτα ανεκτο απο τον οργανισμο και δεν δημιουργει προβληματα.
Βεβαια,πρεπει να σου πω οτι σημερα,εχουν κατασκευασθει πολυ καλης ποιοτητας ατσαλια,που με ελαχιστο κοστος,ανταγωνιζονται τα ευγενη μεταλα,ειναι απολυτα ανεκτα  και εχουν καλους δεσμους με τα προσθετικα υλικα(πορσελανη και ακρυλικα).
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιούλιος 09, 2014, 06:16:33 μμ »
Δεν λεει πουθενα λευκος χρυσος ,Βικτωρα μου!! ;D

Υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στο white gold, που μεταφράζεται σε "λευκός χρυσός" και στο λευκόχρυσο, που είναι η πλατίνα.

Στο παρακάτω link υπάρχουν τα στοιχεία της Rolex για το ρολόι.

http://www.rolex.com/watches/submariner/m116619lb-0001.html

Η Rolex αναφέρει ότι κατασκευάζεται από white gold 18ct (18 καρατίων), και να κάνουμε κλικ στα λεπτομερή χαρακτηριστικά του υλικού, μας λέει για το υψηλής ποιότητας κράμα χρυσού 18 καρατίων που χρησιμοποιεί, για να φτιάξει το λευκό χρυσό. "According to the proportion of silver, copper, platinum or palladium added, different types of 18ct gold are obtained: yellow, pink or white."

(Είχα φάει ώρες διαβάζοντας λόγω αντίστοιχης συζήτησης, μέχρι να καταλάβω τη διαφορά λευκού χρυσού από λευκόχρυσο. Άλλη βασική διαφορά είναι η τιμή, η πλατίνα είναι ακριβότερη  ;) ).

Φιλικά πάντα,

Γιάννης
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος Kalogeros

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιούλιος 09, 2014, 06:31:50 μμ »
Παιδια όπως προειπατε η πλατίνα ειναι διαφορετικό μέταλλο απο το χρυσό ..
Ειναι πιο ακριβό αυτή τη στιγμή ( πριν 2 χρονια ο χρυσός ηταν πιο ακριβός )...
Ειναι δύσκολο μέταλλο στο να φτιάξεις κατι γιατι ειναι πολυ σκληρό ..
Η σωστή ονομασία δεν ειναι λευκοχρυσος αλλα .. πλατίνα ..
Ειναι απο τη φύση του σε χρωμα λευκό προς ανθρακι και δεν χρειάζεται αναμείξεις μέσα όπως ο χρυσός για να γινει λευκό..
XΡΗΣΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιούλιος 09, 2014, 06:41:38 μμ »
Παιδια όπως προειπατε η πλατίνα ειναι διαφορετικό μέταλλο απο το χρυσό ..
Ειναι πιο ακριβό αυτή τη στιγμή ( πριν 2 χρονια ο χρυσός ηταν πιο ακριβός )...
Ειναι δύσκολο μέταλλο στο να φτιάξεις κατι γιατι ειναι πολυ σκληρό ..
Η σωστή ονομασία δεν ειναι λευκοχρυσος αλλα .. πλατίνα ..
Ειναι απο τη φύση του σε χρωμα λευκό προς ανθρακι και δεν χρειάζεται αναμείξεις μέσα όπως ο χρυσός για να γινει λευκό..
Και να συμπληρώσω, ότι ο λευκός χρυσός, δεν είναι ποτέ λευκός, όσο νικέλιο και να του βάλουμε (στα 14 καράτια είναι 58,5% gold - 41,5 nickel). Για να δείχνει λευκό, του προσθέτουν στην επιφάνεια ρόδιο. Το ρόδιο όμως με τα χρόνια φθείρεται και γίνεται θαμπό κίτρινο. Μετά θέλει πάλι επιρροδίωση.  :-\ Τέλος, αν έχουμε αλλεργία στο νικέλιο καλό να αποφεύγεται ο λευκός χρυσός. (εμένα ο κίτρινος μου φαίνεται μια χαρά ;)  )
Η πλατίνα είναι απείρως καλύτερη, αλλά βέβαια πιο ακριβή.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Kalogeros

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιούλιος 09, 2014, 06:50:42 μμ »
Και να συμπληρώσω, ότι ο λευκός χρυσός, δεν είναι ποτέ λευκός, όσο νικέλιο και να του βάλουμε (στα 14 καράτια είναι 58,5% gold - 41,5 nickel). Για να δείχνει λευκό, του προσθέτουν στην επιφάνεια ρόδιο. Το ρόδιο όμως με τα χρόνια φθείρεται και γίνεται θαμπό κίτρινο. Μετά θέλει πάλι επιρροδίωση.  :-\ Τέλος, αν έχουμε αλλεργία στο νικέλιο καλό να αποφεύγεται ο λευκός χρυσός. (εμένα ο κίτρινος μου φαίνεται μια χαρά ;)  )
Μου κανεις
XΡΗΣΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιούλιος 09, 2014, 06:54:38 μμ »
Να ρωτήσουμε και τον Τάσο τι υλικά χρησιμοποιούνται στην ενδομυελική ήλωση ή στην αρθροπλαστική ισχύου, γιατί χρησιμοποιούνται αυτά τα συγκεκριμένα, ποια είναι αυτά, πόσο στοιχίζουν, γιατί δεν τα χρησιμοποιεί η βιομηχανία ρολογιών, γιατί….μην το συνεχίσω. Έχουμε ξεφύγει νομίζω. Αν θέλει να πάρει ένα ρολόι που κάνει 20Κ και αυτός ακριβώς είναι λόγος ώστε το ρολόι πρέπει να είναι λευκόχρυσο (αιτιολογία επιλογής υλικού με κοστολόγηση που εδράζεται στην δήθεν επαφή με το δέρμα) φαντάζομαι πόσο πρέπει να κάνει η λεκάνη τουαλέτας του Τάσου (αναλογικά πάντα με το εισόδημα και το κράμα του ρολογιού – Τάσο μην με παρεξηγείς, καλοπροαίρετα πάντα). Ρόλεξ με λευκόχρυσο θα ξέρει ο Τάσος μόνο τι έχει στο χέρι του. Άντε και καναδυό ρολογοβαρεμένοι. Ρόλεξ γενικά ατσάλινα κυκλοφορούν πολλά (πάρα πολλά), άλλα τόσα μαιμούδες κι όσα και οι δύο προαναφερόμενες κατηγορίες μαζί, αυτά που θέλουν να γίνουν ρολεξ όταν μεγαλώσουν. Χωρια το ότι είχε κι έχει ένα σωρό ρόλεξ. ΡΡ ναυτίλο δεν θα δεις και πολλούς, λέω τώρα. Ρολόι 20Κ για να το φορά μία στις τόσες κι αν, είναι ότι πιο αποτυχημένη επιλογή υπάρχει. Εκτός κι αν τα υπόλοιπα ρολόγια που κατέχει κάποιος είναι ακριβότερα από αυτό το ντρεςς των 20Κ. τότε εντάξει. Το ρολόι το παίρνει για να το φοράει και να το χαίρεται, ναι να το χτυπάει κιόλας. Μάλιστα, αν έχω καταλάβει καλά, κι όσα από τα ωραία του ρολόγια ανεβάζει για πούλημα, ο κύριος λόγος είναι γιατί δεν τα πολυφοράει. Ποιο θα του δώσει περισσότερη χαρά, ένα λευκόχρυσο ρολεξ ή ένας Ναυτίλος?? Και τώρα αν φοριέται ως ντρεσς, ως σπορ, ως casual ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, σηκώνει πολύ κουβέντα. Μηπως όμως το λευκόχρυσο αρπάζει γρατσουνιές πιο εύκολα από το ατσάλινο ναυτίλος? Κι όταν πας το λευκόχρυσο για γυάλισμα δεν είναι τόσο εύκολο όσο το ατσάλινο? Πολλά από όσα ρωτώ, ειλικρινά δεν ξέρω τις απαντήσεις. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι ειδήμων, απλά προσπαθώ να προσεγγίσω το θέμα κι από κάποιες άλλες οπτικές. Το ζητούμενο είναι να πάρει ρολόι που θα το φοράει και δεν θα το πουλήσει. Ντον μπανγκ δι ντραμμερ
Strifteros

ΥΓ η πρόταση του Πάνου για 20Κ=3 ρόλεξ ατσάλινα είναι πολύ λογική για κάποιον που δεν έχει άλλα ρολόγια, άλλα ρόλεξ κλπ. εδώ ψάχνουμε καλό ρολόι για κάποιον που το προσδιόρισε ως VC vs AP vc RR
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Ιούλιος 09, 2014, 07:22:32 μμ »
εγω ψάχνω τον Ναυτιλο ή το ap royal oak εκει εχω εστιάσει
ρόλεξ εχω ηδη 2 ήμαρτον όχι αλλο και στην τελική δεν τα φοράω πια τόσα που είναι
 ψαχνω πλέον για τα απόλυτα 4-5  ρολόγια σύμφωνα με το πορτοφόλι μου βέβαια και εκεί θα μείνω για κανα χρόνο

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιούλιος 09, 2014, 08:34:28 μμ »

μαλιστα. αυτα δεν τα ηξερα..  :smt023
εγω ψάχνω τον Ναυτιλο ή το ap royal oak εκει εχω εστιάσει
ρόλεξ εχω ηδη 2 ήμαρτον όχι αλλο και στην τελική δεν τα φοράω πια τόσα που είναι
 ψαχνω πλέον για τα απόλυτα 4-5  ρολόγια σύμφωνα με το πορτοφόλι μου βέβαια και εκεί θα μείνω για κανα χρόνο

Αρα docortho οπως σε ψυχολόγησα παρε ατσαλινο royal oak date και ενα patek dress κιτρινη ή ροζ κασα

και δυο για τον Πανο μεσα σε 911

+
ενα πατεκι απο τα σωστα...

πχ 5227

Πλακα πλακα το απλο royal oak ειναι πολυ ομορφο... δεν μπορουσαν εστω να το ειχαν στα 100Μ αδιαβροχο? αν και εχω διαβασει οτι μερικοι το βουτανε για χαλαρο κολυμπι χωρις προβλημα... λες?????????  8)

και μετα θα παρεις αλλα 2 (ισως κανα daytona ss για να εχεις κ σπορ χρονογραφο  + οτι αλλο θελεις)  ωστε να συμπληρωσεις τα 4 συνολο που θελεις. Ετσι πιστευω πρεπει να κινηθείς

Προσωπικά και με 2 ρολογια ειμαι οκ. Ενα για καθε μερα και ενα πιο dress ... αλλα οπως ολοι γνωριζουμε  η ρολογοαρρωστια εχει μεταπτωσεις. ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 09, 2014, 08:41:30 μμ από nomikosas1 »

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιούλιος 10, 2014, 04:27:51 πμ »
To απαραίτητο εδώ είναι οι εκτεταμένες δοκιμές - οι οποίες δεν είναι πάντοτε εφικτές.

Τα ΑΡ είναι πολύ καλά, τα Πατέκ ακόμη καλύτερα.

Για ΑΡ RO, το κλασικό 39-άρι είναι σαφώς προτιμητέο αλλά πιό δύσκολο να βρεθεί. Όποιο από τα 15300 / 15202 είναι καλή επιλογή. Το μπρασελέ της ΑΡ είναι πιό χοντρό, πιό βαρύ και λιγότερο λειτουργικό από αυτό του Ναυτίλου. Η υδατοστεγανότητα μπορεί να είναι ένα θέμα, αν και για απλά πράγματα (πλύσιμο χεριών, όχι συχνό κολύμπι) δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα.

Ο Ναυτίλος είναι ένα ρολόι που κατευθείαν περνά την πόρτα που γράφει "ρολόι-κόσμημα". Δείχνει και νιώθει πιό λεπτεπίλεπτο, και υποθέτω πως είναι το πιό 'λίγο' ως tool watch από τα ΑΡ RO και Ρόλεξ. Έχει ένα dial που πραγματικά, κάθε φορά που το κοιτάς, λες στον εαυτό σου "χαλάλι τα χρήματα που έδωσα".

Το 5712 που έχω (στην έκδιση με μπρασελέ), το φορούσα στο πρόσφατο ταξίδι στην Bangkok. Τέσσερις μέρες (νύχτες) στο ξενοδοχείο, μπάνιο στην πισίνα φουλ, τρέξιμο 1 ώρα στο διάδρομο κάθε μέρα, κλπ. Δεν έχω δει κάτι μέχρι στιγμής, αλλά αυτό δεν θα συνέβαινε ούτως ή άλλως τόσο γρήγορα - εκτός κι αν το είχα βάλει για κατάδυση φυσικά.

Η σχεδίαση μεντεσέ του Ναυτίλου δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αυτή είναι η αλήθεια, και όσοι Ναυτίλοι φορούν το mvt 240 έχουν στεγανότητα 60μ. Όλοι οι υπόλοιποι που φορούν το 324, είναι στα 120μ. Αυτό για μένα κάνει διαφορά, με το τίμημα να είναι το dial, η τιμή, η απουσία μικρο ρότορα, κι ο θόρυβος.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχω δοκιμάσει πάρα πολλά ρολόγια, και στην κατηγορία αυτών με μπρασελέ (πολύτιμο ή όχι μέταλλο) ο Ναυτίλος είναι (αναφορικά με το πώς κάθεται το μπρασελέ στο χέρι) ό,τι πιό απλό, πρωτοποριακό, λειτουργικό και απολαυστικό υπάρχει - τελεία και παύλα.

Τα Ρόλεξ σε πολύτιμο μέταλλο είναι πολύ ωραία, με την προυπόθεση πως το σηκώνει το στυλ, το ντύσιμο και ο καρπός αυτού που το φοράει. Το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον στο οποίο κινείται κανείς, αναφορικά με θέματα ασφαλείας. Τα προεδρικά (ας βάλω και το πλατινένιο Daytona μέσα) σε πλατίνα είναι πάρα πολύ βαριά κομμάτια, περνούν όμως πιό απαρατήρητα. Τα σπορ (GMT / Sub) αποτελούν πολύ ωραίες casual dress λύσεις.

Τα χρυσά Ρόλεξ είναι σαφέστατα πιό άκομψα από ΑΡ και Πατέκ, παίρνουν όμως μοντίφες (σπέσιαλ πλάκες, αν τις βρει κανείς - εκτός των GMT/Sub), φοριούνται και φτιάχνονται παντού.

Από την άλλη, ο λευκός χρυσός της Πατέκ είναι ξεχωριστός, λέγεται πως με το χρόνο βγάζει ένα πολύ ελαφρά κίτρινο χρώμα το οποίο είναι πανέμορφο.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιούλιος 10, 2014, 07:59:10 πμ »
Τασο, εκανες κανα τηλεφωνο στο Βιλδιριδη?

Ειπε ο kkostas οτι εχουν ενα λευκο, ισως να εισαι τυχερος...

Μπορεσες να δοκιμασεις τα ρολογια που σε ενδιαφερουν?
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιούλιος 10, 2014, 08:15:29 πμ »
δυστυχώς δε μπόρεσα να δοκιμάσω τίποτα, το λευκό δεν με τρελλαίνει Στράτο...
Στο τέλος θα πάρω το vc μου φαίνεται οσο το βλέπω τοσο πιο πολύ μου αρέσει και είναι και σχετικά σπάνιο....εφόσον βέβαια δεν βρώ το ΡΡ

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιούλιος 10, 2014, 09:10:14 πμ »
δυστυχώς δε μπόρεσα να δοκιμάσω τίποτα, το λευκό δεν με τρελλαίνει Στράτο...
Στο τέλος θα πάρω το vc μου φαίνεται οσο το βλέπω τοσο πιο πολύ μου αρέσει και είναι και σχετικά σπάνιο....εφόσον βέβαια δεν βρώ το ΡΡ

Τασο κανε εναν κοπο να τους παρεις τηλεφωνο...

Κανε και καμια ερωτησητι αλλα κομματια εχουν.
Ισως δικαιωθεις.

υπ'οψιν οτι εχουν και ΑΡ και VC
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
VC Vs AP Vs PP
« Απάντηση #132 στις: Ιούλιος 10, 2014, 03:10:35 μμ »
Ποιό ΡΡ ψάχνεις, είπαμε?

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιούλιος 10, 2014, 04:12:41 μμ »
5711

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
VC Vs AP Vs PP
« Απάντηση #134 στις: Ιούλιος 10, 2014, 05:44:58 μμ »

και δυο για τον Πανο μεσα σε 911

Προτιμώ το Πατεκι !!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Ιούλιος 10, 2014, 06:55:22 μμ »
To aquanaut date που εβαλες μου αρεσει μονο σε ροζ χρυσο. Αρα καλυτερα nautilus  ;D
Κοιτα να δεις που στο τελος θα με ψησεται για τον ναυτιλο

και μερικες αλλες ωραιες.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιούλιος 10, 2014, 07:02:51 μμ »
To aquanaut date που εβαλες μου αρεσει μονο σε ροζ χρυσο.

source  https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=359526

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2014, 07:10:28 μμ από PanosI »

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιούλιος 10, 2014, 07:08:45 μμ »
Τάσο, κάτω δεξιά 5711/1-Α είναι μην σε ξεγελάει το φως που χρυσίζει........

source https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=357362

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιούλιος 10, 2014, 07:14:14 μμ »
ναι Πανο αυτο λεω  :o
Αλλα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη  :'(

• 42mm case
    • Προφίλ