Όπα....
Γνώριζε ο Νίκος πριν την πώληση οτι υπήρχε αναντιστοιχία στον αριθμό cosc 
Σε ενημέρωσε πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή?
Φιλικά Γιώργος
Η συναλλαγή έγινε στις 3-2-2014.
Σε ερωτήσεις μου (γιατί, αμέσως διαπίστωσα την έλλειψη των stickers), πήρα διαβεβαιώσεις από το Νίκο ότι όλα είναι οκ.
Την επομένη (4-2-2014) πήγα με συμφορουμίτη στον Καίσαρη στην Κηφισιά.
Ρωτήθηκε ο πωλητής για τους αριθμούς και απάντησε ότι ναι, ο movement number που αναγράφεται στο cosc είναι χαραγμένος στον μηχανισμό και πρέπει να ταιριάζει.
Πήρε μια λούπα και προσπάθησε να μου τον δείξει, αλλά δεν τον βρήκε.
Η 'ανακάλυψη' ήρθε μερικές μέρες αργότερα, από εμένα, οπότε και έστειλα στο Νίκο το παρακάτω μήνυμα.
Nικόλα, καλησπέρα!
Φαντάζομαι θα πετάς από χαρά με το πρασινάκι και βέβαια, δικαιολογημένα, γιατί το ρόλεξ, είναι..ρόλεξ! 
Όμως, όποτε βρεις χρόνο, θα ήθελα την εμπειρία και τα 'φώτα' σου σχετικά με το 111.
Χαζεύοντας, νωρίτερα σήμερα τον μηχανισμό με μεγενθυτικό φακό, εντόπισα έναν αριθμό και κάποιες χαράξεις που δεν είναι ορατές αν κοιτάς το open back κάθετα, αλλά μόνο κοιτώντας την κάσα υπό γωνία.
Με όμορφα και καλογραμμένα μπλέ στοιχεία υπάρχουν οι εξής εγχαράξεις: "555064", "SWISS", "SEVENTEEN 17 JEWELS".
Ένα εύλογο ερώτημα, βέβαια, είναι τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός..
Θυμάμαι, όταν είχαμε πάει με τον Δημήτρη στον Καίσαρη, είχα ρωτήσει το γνωστό θέμα (για τους αριθμούς στο COSC certificate που δεν αντιστοιχίζονται με κανέναν από τους αριθμούς που είναι γραμμένοι στην κάσα) και ο υπάλληλος είχε απαντήσει ότι ο αναφερόμενος ως αριθμός 'movement' υπάρχει χαραγμένος και μπορεί κανείς να τον δει επάνω στον μηχανισμό.
Μάλιστα, είχε σηκωθεί όρθιος για να πλησιάσει στο φως μιας λάμπας που υπήρχε πάνω από τον πάγκο του και είχε προσπαθήσει να τον βρει κοιτώντας και αυτός με μεγενθυτικό φακό, καταλήγοντας (όταν δεν τον βρήκε) ότι για να το δει κανείς πρέπει να ανοιχθεί η κάσα.
Να πω την αλήθεια το θέμα το είχα ξεχάσει, μέχρι που σήμερα έκανα την 'ανακάλυψη' που προανέφερα, τυχαία, κοιτάζοντας το swan neck με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα για το πως λειτουργεί το συγκεκριμένο εξάρτημα.
Θυμίζω το πιστοποιητικό του ρολογιού:
Ως αριθμός movement αναφέρεται ο "552809" και όχι ο αριθμός που είναι χαραγμένος "555064".
Το γεγονός ότι είναι και οι δύο εξαψήφιοι και με σχετική ομοιότητα στα πρώτα δύο νούμερα, μάλλον δεν μας διαφωτίζει (ίσως, το αντίθετο).
Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να εντοπίσω καμία απάντηση στο διαδίκτυο και βέβαια, δεν γίνεται να ρωτήσω και στο φόρουμ..
Ελπίζω, η εμπειρία σου και οι γνώσεις σου να με διαφωτίσουν..
Τότε (δηλαδή στις 11-2-2014) ο Νίκος μου αποκάλυψε ότι
και εκείνος κατά το παρελθόν είχε διαπιστώσει τη διαφορά στους αριθμούς και μου έδωσε την εξήγηση που προανέφερα.
Την επόμενη, 12 Φεβρουαρίου, το θέμα διαλευκάνθηκε μετά από επίσκεψή μου στα κεντρικά του Καίσαρη και ΜΟΝΟ μετά από παράκλησή μου να έρθει ο τεχνίτης στον χώρο αναμονής.
Σημειώνω το τελευταίο και περιγράφω λίγο τη διαδικασία για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:
Μία κοπέλα από τη ρεσεψιόν πήρε το ρολόϊ και το πήγε στον χώρο των τεχνιτών, ο οποίος δεν φαίνεται από τον χώρο αναμονής.
Μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε με το ρολόϊ και μου είπε ότι είναι γνήσιο.
Πολύ ευγενικά ζήτησα και κατάφερα να έρθει τεχνίτης έξω και μάλιστα να ασχοληθεί μαζί μου περίπου τρία τέταρτα της ώρας.
Τότε ήταν που αποκαλύφθηκε το ζήτημα της παραποιημένης κάρτας.
Τέτοιο κόλπο με την κάρτα, πραγματικά, δεν μπορεί να το διαπιστώσει κανείς αν δεν ξέρει πως να την ελέγξει (στο ιντερνετ δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες και μάλλον γράφουμε 'ιστορία' εδώ..)
Όσον αφορά στο COSC είναι γνωστό και δεν σηκώνει αμφιβολίες ότι οι αριθμοί του πρέπει να ταιριάζουν με το ρολόϊ.
Γιαυτό και φαγώθηκα..
Περιέργως, ο Νίκος είχε αρκεσθεί σε υποθέσεις ότι μπορεί να υπάρχει και άλλου χαραγμένος ο αναφερόμενος στο πιστοποιητικό άσχετος αριθμός, όπως π.χ. στην απέναντι (προς το dial) πλευρά του μηχανισμού..
Εdit: Ίσως έχει ενδιαφέρον η αλληλογραφία μου με το Νίκο μετά την αποκάλυψη της αλήθειας, την οποία και παραθέτω αυτούσια.
Μόλις επέστρεψα από το σέρβις του Καίσαρη, του έστειλα το παρακάτω μήνυμα:
Νικόλα, καλημέρα!
Οι κουβέντες μας είναι πάντα ευχάριστες, όμως, δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να γίνουν από κοντά.
Από την άλλη, αυτά που θέλω να σου πω καλύτερα να τα έχεις γραμμένα.
Σε ενημερώνω, λοιπόν, για τα συμπεράσματα που βγήκαν από τον έλεγχο του ‘πακέτου’ στο σέρβις του καίσαρη (και όχι μόνο).
Το ρολόϊ είναι γνήσιο.
Τα χαρτιά του, είναι - πέρα από κάθε αμφιβολία - ‘άλλα αντ’ άλλων’..
1) Για το C.O.S.C. ας μην το συζητήσουμε.
Οι δύο συγκεκριμένοι αριθμοί, που και εσύ είχες δει ότι δεν ταιριάζουν, ασφαλώς και πρέπει να ταυτίζονται.
2) Η ‘μαγνητική’ κάρτα της πανεράϊ είναι ‘πειραγμένη’ και σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζεται ως έγκυρη.
Αυτό το πρόσεξε ο τεχνίτης του Καίσαρη, τον οποίο παρακάλεσα, βγήκε στον προθάλαμο και ευγενικά ασχολήθηκε με το ρολόϊ πάνω από τρία τέταρτα της ώρας.
Συγκεκριμένα, έπιασε την κάρτα στα χέρια αρκετή ώρα και την χάιδευε.
Κάποια στιγμή, γυρνάει και μου λέει: «τώρα, θα σας στεναχωρήσω λίγο περισσότερο..» και μου έδειξε ότι από τα επίμαχα σημεία όπου αναγράφεται ο αριθμός του ρολογιού έχει αφαιρεθεί ένα ειδικό στρώμα που υπάρχει προκειμένου η γραφή να είναι ανεξίτηλη και έτσι επάνω της μπορεί να γράφει κανείς ό,τι θέλει.
Στη θέση του αριθμού που αναγράφεται, μου είπε χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να γράψει κανείς ΖΗΤΩ Η ΠΑΝΕΡΑΙ! Την ίδια αξία θα είχε..
3) Τα κουτιά δεν παρέχουν καμία εξασφάλιση.
Το αντίθετο: Από το εξωτερικό, το movement sticker έχει αφαιρεθεί.
Δηλαδή, υπήρχε κάποτε το κανονικό κολλημένο και αφαιρέθηκε για να μπορεί το κουτί να συνοδεύει όποιο πανεράι επιθυμεί κανείς..
Εξάλλου, τέτοια ‘κουτιά’ βρίσκονται στο bay πανεύκολα.
4) Ακόμα και ένα καρτελάκι που υπάρχει, στο επίμαχο σημείο είναι κομμένο (σύμπτωση; ) και δεν φαίνεται ο αριθμός του.
Νομίζω ότι ο συνδυασμός των παραπάνω καθιστά περιττό να συζητάμε άλλο περί δήθεν ‘εγγράφων’: το ρολόϊ, όχι μόνο στερείται ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ συνοδευτικού εγγράφου, αλλά και αυτά που έχει, στη μορφή που είναι, οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα..
Όμως, ας συνεχίσουμε:
Η κάρτα του Πρίντεζη είναι της πλάκας. Στο σέρβις του Καίσαρη είπαν ότι το ρολόϊ μπορεί (το ‘μπορεί’ το βάζω εγώ, εκείνοι ήταν σίγουροι) να είναι ξαναπουλημένο, δηλαδή σε εμένα να ήρθε τρίτο χέρι. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήταν η πρώτη πώληση στον πρώτο ιδιοκτήτη, από κατάστημα του οποίου η σφραγίδα έχει σβηστεί.
Το γεγονός ότι η σφραγίδα του καταστήματος έχει σβηστεί, το είχε παρατηρήσει ακόμα και ο άσχετος και αδιάφορος πωλητής του Καίσαρη στην Κηφισιά, όπως θα θυμάται και μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Δημήτρης.
Επειδή στις σχετικές ερωτήσεις μου, είχες πει ότι το ρολόϊ έτσι ακριβώς στο πούλησε ο Πρίντεζης καινούργιο, σε ενημερώνω για να γνωρίζεις..
Από αυτά που διάβασα και είδα μέσα σε 10 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των ακριβών εκφράσεων και φωνής των προσώπων που εμπλέκονται και στα οποία απευθύνθηκα, μπορώ να πω ότι έμαθα αρκετά.
Θα πρότεινα, αν ποτέ θελήσεις να ξαναγοράσεις κάποιο 111, να με έχεις υπόψη σου για να πάμε να το δούμε μαζί..
ΥΓ: Δεν σταμάτησα σε αυτά. Το ρολόϊ στη συνέχεια ελέγχθηκε και αλλού, όπου πήρα εκτίμηση της αξίας του και του έκανα, με την ευκαιρία, μέτρηση υδατοστεγανότητας, παίρνοντας και το σχετικό ‘χαρτάκι’.
Η στεγανότητά του είναι οκ.
Όσο για την εμπορική του αξία..είναι όπως, ακριβώς, σου είπα χθες: δεν το βλέπω να ξεκολλάει ποτέ από τα χέρια μου!
(ίσως τα πούμε και τηλ/κα μέσα στο σαβ/κο)
Φιλικά,
Σπύρος
Η απάντηση του Νίκου:
Καλημέρα Σπύρο!
πραγματικά εκπληκτικά όλα όσα μου περιγράφεις και σε ευχαριστώ!
Έχω μείνει άφωνος ...
Κυρίως γιατί είχα εμπιστοσύνη στον Πρίντεζη η οποία τώρα κλονίζεται συθέμελα ...
Βέβαια εσύ τα βρήκες όλα και γρήγορα με μια απλή επίσκεψη στον AD, αχ τι μου κάνει αυτή η απόσταση!
Σίγουρα πάντως για οποιοδήποτε επόμενο ρολόι που θα αγοράσω θα σε "εκμεταλλευτώ" (αφού προσφέρεσαι χα χα χα) και πραγματικά χαίρομαι που σε γνωρίζω έστω και από μακρυά!
Καλημέρα!
Φιλικά
Νίκος.