Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση Για Σερβις Longines στη Θεσσαλονίκη  (Αναγνώστηκε 8161 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GeorgeThess

• Just Registered
    • Προφίλ
Ερώτηση Για Σερβις Longines στη Θεσσαλονίκη
« στις: Φεβρουάριος 07, 2014, 09:15:48 μμ »
Παιδιά, κατ' αρχάς καλώς σας βρήκα! Διαβάζω το Φόρουμ με πάθος εδώ  και περίπου 3 χρόνια, ωστόσο από σήμερα είμαι και επίσημα μέλος στη παρέα σας.
Τυχαίνει να είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Longines Hydroconquest (απλό, χωρίς χρονογράφο). Το ρολόι δουλεύει "Ρολόι" εδώ και 3 χρόνια  που το έχω, βέβαια δεν έχει τρία χρόνια συνεχούς λειτουργίας, γιατί το εναλλάσω με το Tissot PRS200 (το οποίο ομολογώ οτι το φοράω λίγο περισσότερο). δεν είχα ποτέ κάποιο σοβαρό θέμα, αντε να έχανε που και πού κανα 2 λεπτο αλλά γενικά όχι αισθητή διαφορα (φυσικά εφόσον ειναι κουρδισμένο και φορεμενο συνεχόμενα για μέρες).
δεν έχω καταλάβει ρε παιδιά τι παιζει με το σέρβις (κάθε πότε δηλαδη? 3, 4 ή 5 χρόνια?) και πού να απευθυνθώ? Το ρολόι έχει αγοραστεί απο το Tempus. οπως καταλαβαινετε είναι εκτός εγγυησης οπότε το θέμα είναι αν αξίζει για σέρβις? δηλαδή εννοώ οτι το ρολογάκι αγοράστηκε 725 ευρω, (τα 25 ήταν για καουτσούκ λουράκι εξτρα). διαβάζω για τιμές σέρβις επίσημα της τάξης των 400-500ευρώ και αν υπάρξει πρόβλημα μιλάμε για πολύ παραπάνω, οπότε ιδού η απορία... για 700 ευρω ρολόι αξίζει να δοθούν 400 για σερβις? η να το κρατήσω ακόμα όσο πάει να βάλω αλλα τόσα και να πάρω καινούριο? και τέλος, το επίσημο σέρβις είναι στην Αθήνα, γνωρίζει κανένας συμπολίτης εάν υπάρχει αντιπροσωπία εδω? γιατι Αθήνα λίγο δυσκολο να κατέβω μονο γι' αυτο. (βενζινες-δίοδια ΦΩΤΙΑ οπότε πάμε +100 ευρω). αυτα από μενα φίλοι μου, Σορρυ γαι το τεράστιο ποστ αλλά καταλαβαίνετε οτι είχα παρα πολλές απορίες.
Σας ευχαριστώ Προκαταβολικά! 
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 07, 2014, 09:25:32 μμ από GeorgeThess »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ερώτηση Για Σερβις Longines στη Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 07, 2014, 09:47:46 μμ »
Καλώς ήρθες, George (Thess από το Θεσσαλονικιός μάλλον βγαίνει, ε; :up: ).

Κάθε ρολόϊ (ακόμα και τα πολύ πιο φθηνά από το δικό σου) θέλει την περιοδική συντήρησή του για να μας συντροφεύει για χρόνια.
Έτσι, εκτός από την εμπορική, αποκτά και συναισθηματική αξία, οπότε ίσως δεν κρίνουμε αν πρέπει να του κάνουμε σέρβις ή όχι μόνο από το πόσο κοστίζει..

Αφού το ρολόϊ σου έχει βγει από την εγγύηση, καλύτερα βρες έναν αξιόπιστο τεχνίτη που να είναι κοντά και να σε βολεύει για να του κάνει τις απαραίτητες εργασίες.
(υπάρχουν πολλοί Θεσσαλονικείς που προφανώς θα μπορέσουν να σου προτείνουν κάποιον).
Το κόστος που αναφέρεις είναι μάλλον υπερβολικό και σίγουρα θα μπορέσεις να το αποφύγεις (όπως και την ανάλογη καθυστέρηση αν τυχόν το έστελνες στην αντιπροσωπεία στην Αθήνα).

Πάντως, είναι νωρίς, ιδίως αφού το χρησιμοποιείς σε rotation και με άλλο.
Ο κανόνας είναι το αργότερο κάθε πέντε χρόνια να γίνεται σέρβις μηχανής, υπό τον όρο ότι ελέγχεται συχνότερα η υδατοστεγανότητα αν το ρολόϊ χρησιμοποιείται σε θάλασσες κλπ.
Οπότε, υπολόγισε στα 3 χρόνια πόσο το έχεις φορέσει και κανόνισε ανάλογα..

Φιλικά,
Σπύρος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 07, 2014, 10:04:08 μμ »
Σ ευχαριστώ φίλε Σπύρο για την απάντησή σου (ήσουν άψογος). Έχεις απόλυτο δίκιο, και η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο με γνώμονα στο κόστος.
Μια γρήγορη ερώτηση, ελπίζω όχι αδιάκριτη. Θέλω να σε ρωτήσω εάν έχεις κάποια εμπειρία από σέρβις  κυρίως σε επίπεδο σύγκρισης ποιότητας σε σχέση με επίσημο και ιδιώτη τεχνίτη. Το σέρβις του τεχνίτη έχει τα ίδια στάνταρ?  Στο επίσημο σέρβις συμπεριλαμβάνεται και γυάλισμα, οπότε γινεται σαν καινούριο το ρολόι, ο τεχνίτης αναλαμβάνει γυάλισμα? 
κάτι τελευταίο, εσύ θα εμπιστευόσουν περισσότερο έναν τεχνίτη, ή τη "μαμά" εταιρία? και γιατί κόστη μιλάμε , στο πολυ περίπου..

φιλικά,
Γιώργος από Θεσσαλονίκη!

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 07, 2014, 10:31:04 μμ »
Φίλε Γιώργο,

Θα σου πω την μία και μοναδική εμπειρία μου από ανεξάρτητο τεχνίτη..
Το 2009 πήγα για σέρβις στην Αθήνα ένα ρολεξ και πλήρωσα 150 για τις εργασίες συντήρησης και 60 για αντικατάσταση κρυστάλλου, από το οποίο είχε αποκολληθεί ο 'κύκλωπας'.
Μου το γυάλισε πολύ διακριτικά, αφού το ρολόϊ δεν είχε αξιόλογα σημάδια φθοράς.
Πρώτα απ' όλα σημαντικό θεωρώ ότι ο τεχνίτης με ρώτησε αν θέλω να το γυαλίσει, πράγμα που νομίζω ότι δεν συμβαίνει στην αντιπροσωπεία.
Να σημειώσεις ότι πραγματοποίησε μπροστά μου το τεστ στεγανότητας (παραδίδοντας και το σχετικό χαρτάκι) και μου έδωσε και 5ετή έγγραφη εγγύηση.
Το ρολόϊ παρέμεινε στο σέρβις για διάστημα 10 ή 12 ημερών.

Αν έμεινα ευχαριστημένος;

Απόλυτα! Και το ρολόϊ πηγαίνει έκτοτε με ασήμαντες αποκλίσεις +1 ή +2 (αντί του +5 που πήγαινε για χρόνια, από την αρχή).

Τώρα, αν θα με ρωτήσεις τι θα κάνω όταν έρθει η ώρα να πάω για σέρβις ένα νεότερο ρόλεξ, νομίζω η απάντηση είναι ότι μάλλον θα προτιμήσω την αντιπροσωπεία, γιατί διαβάζω πολύ καλές εμπειρίες άλλων εδώ στο φόρουμ..

Αναλογικά, τώρα εσύ υπολόγισε για το longines..γιατί να δώσεις 'πολλά' χρήματα σε κάποιο επίσημο σέρβις;

Φιλικά,
Σπύρος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 07, 2014, 10:42:45 μμ »
και πάλι σε ευχαριστώ πολύ  για την απάντησή σου!

Μακάρι να βρεθεί κάποιος απο Θεσσ/νίκη να μου προτείνει κάποιον αξιόλογο τεχνίτη από τον οποίο να έχει ευχάριστη εμπειρία, ώστε να γλυτώσω το "γδάρσιμο" και το ρίσκο του Swatch Group (διάβασα φρικιαστικές εμπειρίες σε άλλα ποστ!!)...

Σπύρο, κάτι ακόμα, δίαβασα σε κάποιο άλλο ποστ ότι το "αυθεντικό" γυάλισμα μπορει να το κάνει μόνο η εταιρία γιατί ξέρει ακριβώς τα βουρτσάκια και τον τρόπο για το κάθε της μοντέλο. Ενώ ο τεχνίτης δε ξέρει όλα τα μυστικά του κάθε φινιρίσματος, ειδικά για Brushed Steel.  Εσύ παρατήρησες κάποια διαφορά στο γυάλισμα??

Φιλικά,
Γιώργος.. (ζητώ χίλα συγνώμη για το πρήξιμο φίλε μου, αλλά προσπαθώ να μάθω όσο γίνεται περισσότερα  πριν κάνω το παραμικρό!..)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 12:10:02 πμ »
Καλά κάνεις και ρωτάς, Γιώργο..

Όσον αφορά στο γυάλισμα, όπως προανέφερα, ρωτήθηκα από τον τεχνίτη και δέχθηκα αφού με διαβεβαίωσε ότι θα ήταν τελείως επιφανειακό  (άλλωστε, δεν χρειαζόταν κάτι πιο 'βαθύ').

Το αποτέλεσμα ήταν άψογο.
Στο φόρουμ κυκλοφορεί μια εμπειρία (με τη σχετική φωτό) ρολογιού ρόλεξ που στην αντιπροσωπεία το 'κατέβασαν' μερικά χιλιοστά παραπάνω και το έκαναν αγνώριστο.
Δεν την δείχνω για να μη ξύσω πληγές στο φίλο συμφορουμίτη, ο οποίος έκανε πολύ καλά και κατέθεσε την εμπειρία του για να ενημερωνόμαστε όλοι.

Η λογική λέει ότι η εξειδίκευση σε βουρτσάκια μπορεί να αφορά συγκεκριμένα περίεργα μοντέλα και όχι κάποιο που απλά έχει κάποιες brushed επιφάνειες.

Προσωπικά, πιο πολύ θα με ενδιέφερε ο τεχνίτης να είναι καλός γνώστης της μηχανής του ρολογιού, καθώς και η διαβεβαίωση ότι θα χρησιμοποιήσει γνήσια ανταλλακτικά από το σέρβις της αντιπροσωπείας, παρά τόσο πολύ το γυάλισμα.

Εκτός αν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι που σε ενδιαφέρει τόσο..
Αν όμως, το ρολόϊ σου δεν έχει παρά συνηθισμένες 'γρατζουνιές', σκέψου να μη το γυαλίσεις και καθόλου.
Στο κάτω-κάτω, αυτά τα σημαδάκια είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του ρολογιού και κατά συνέπεια με τη δική σου προσωπική ιστορία..

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 12:41:23 πμ »
Καλά κάνεις και ρωτάς, Γιώργο..

Όσον αφορά στο γυάλισμα, όπως προανέφερα, ρωτήθηκα από τον τεχνίτη και δέχθηκα αφού με διαβεβαίωσε ότι θα ήταν τελείως επιφανειακό  (άλλωστε, δεν χρειαζόταν κάτι πιο 'βαθύ').

Το αποτέλεσμα ήταν άψογο.
Στο φόρουμ κυκλοφορεί μια εμπειρία (με τη σχετική φωτό) ρολογιού ρόλεξ που στην αντιπροσωπεία το 'κατέβασαν' μερικά χιλιοστά παραπάνω και το έκαναν αγνώριστο.
Δεν την δείχνω για να μη ξύσω πληγές στο φίλο συμφορουμίτη, ο οποίος έκανε πολύ καλά και κατέθεσε την εμπειρία του για να ενημερωνόμαστε όλοι.

Η λογική λέει ότι η εξειδίκευση σε βουρτσάκια μπορεί να αφορά συγκεκριμένα περίεργα μοντέλα και όχι κάποιο που απλά έχει κάποιες brushed επιφάνειες.

Προσωπικά, πιο πολύ θα με ενδιέφερε ο τεχνίτης να είναι καλός γνώστης της μηχανής του ρολογιού, καθώς και η διαβεβαίωση ότι θα χρησιμοποιήσει γνήσια ανταλλακτικά από το σέρβις της αντιπροσωπείας, παρά τόσο πολύ το γυάλισμα.

Εκτός αν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι που σε ενδιαφέρει τόσο..
Αν όμως, το ρολόϊ σου δεν έχει παρά συνηθισμένες 'γρατζουνιές', σκέψου να μη το γυαλίσεις και καθόλου.
Στο κάτω-κάτω, αυτά τα σημαδάκια είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του ρολογιού και κατά συνέπεια με τη δική σου προσωπική ιστορία..

Φιλικά,
Σπύρος

+1000000000000000000000000000000000
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 12:43:32 πμ »
+1000000000000000000000000000000000

Χαρίλαε, καλησπέρα,

Τελείως off topic αυτό που θα πω, αλλά τι ρολογάρες είναι αυτές που έχεις δείξει τον τελευταίο καιρό..
έχω χαζέψει με μερικά :o

Φιλικά,
Σπύρος

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 12:46:11 πμ »
Χαρίλαε, καλησπέρα,

Τελείως off topic αυτό που θα πω, αλλά τι ρολογάρες είναι αυτές που έχεις δείξει τον τελευταίο καιρό..
έχω χαζέψει με μερικά :o

Φιλικά,
Σπύρος

Για ποια συγκεκριμένα αναφέρεσαι?
Νίκος Καζαντζάκης

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 12:58:18 πμ »
Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου.
το μόνο που έχει ελίναι κάτι (2-3) τριχοειδής γρατζουνιες στην γυαλισμένη του επιφάνεια πλευρικά (οπότε δεν φαίνονται παρά μόνο εγώ τις βλέπω οταν το βγάζω) και κάτι πάλι τριχοειδής στη στεφάνη του (κεραμική νομίζω είναι.., η οποία αλλάζει πανεύκολα πιστεύω...) οπότε πραγματικά, δεν εχει ανάγκη από κομπλέ γυάλισμα. (απλά εγώ ίσως είμαι υποχόνδριος...!!)

Ελπίζω το  ποστ να το δει καποιος από θεσσ/νικη ώστε να μου προτείνει κάποιον τεχνίτη (με pm, η οπως αλλιως θέλει) που να έχει εμπειρία στα Longines, καθώς πιστεύω πως κάθε εταιρία είναι διαφορετική, οπότε καλό θα ήταν ο ωρολογοποιός να έχει δουλέψει με ρολόγια της εταιρίας. Φυσικά και πρώτα απο όλα με ενδιαφέρει να γίνει κα΄λη δουλειά εσωτερικα και μετά όλα τα άλλα (δες το έξω σαν τη σάλτσα στο πιάτο   :) )

Με προβλημάτισε  η κουβέντα σου για την υδατοστεγανότητα. το φοράω περιστασιακά στη θάλασσα, για να πώ την αλήθεια να φανταστείς φέτος μπήκε 5-6 φορές (για αρκετη ώρα βέβαια)... Δεν το έχω τσεκάρει ποτέ.. Ισως να πρέπει να το δω.

σου εύχομαι το Rolexάκι να το χαίρεσαι όσο πιο πολυ μπορείς φίλε μου!!!!

Και πάλι ευχαριστώ
Φιλικά,
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 01:01:11 πμ »
Για ποια συγκεκριμένα αναφέρεσαι?

Πρώτον..http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2464.msg225797.html#msg225797

Δεύτερον..http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2171.msg224344.html#msg224344

Και τρίτον, ένα σεικο που βρήκα ψάχνοντας αυτές τις μέρες κάποιες παλιότερες σελίδες..το φορούσες με φόντο τη θάλασσα της Σαντορίνης, νομίζω.

(αυτά μου έκαναν μεγάλη εντύπωση και τα  ξεχώρισα, λίγο αυθαίρετα, βέβαια, ανάμεσα σε άλλα ίσως πιο αξιόλογα ρολόγια σου..)

@Γιώργο, ευχαριστώ.. ;)

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 01:09:55 πμ »
''Αν όμως, το ρολόϊ σου δεν έχει παρά συνηθισμένες 'γρατζουνιές', σκέψου να μη το γυαλίσεις και καθόλου.
Στο κάτω-κάτω, αυτά τα σημαδάκια είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του ρολογιού και κατά συνέπεια με τη δική σου προσωπική ιστορία..''

svl συμφωνώ απόλυτα, εκτός και αν το ρολόι είναι καινούργιο και η όποια φθορά οφείλεται σε κάποιο ατύχημα και όχι στην ''πατίνα του χρόνου''
Επ΄ευκαιρία ενδιαφέρομαι για μια μικρή επιδιόρθωση φινιρίσματος σε κάσωμα ενός Hamilton, καθώς και μια επιδιόρθωση σε ένα παλιό Dogma που έχω. Αν ξέρεις κάποιον αξιόλογο  τεχνίτη, θα με ενδιέφερε. Προκαταβολικά ευχαριστώ!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 10:36:15 πμ »
Γιωργο, καλωσορισες στο φορουμ.
Η δικη μου συμβουλη ειναι με καποιο τροπο να κατεβει το ρολοι στην Αθηνα, να παει στη swatch, να κανουν οι ανθρωποι μια εκτιμηση του κοστους κι εν συνεχεια αποφασιζεις σε ποιον θα το εμπιστευτεις.
Διαφορετικα πως θα ξερεις, αν ο ανεξαρτητος μαστορας ειναι ακριβος η φθηνος;

Στο λεω γιατι εχω προσφατη προσωπικη εμπειρια καθως αφησα ενα hamilton x-wind που εχω, στο swatch group για service.

Καλως η κακως ολα οσα γραφονται μεσα σε ενα φορουμ, δεν ανταποκρινονται παντα στην πραγματικοτητα.
Η αποψη που επικρατει γενικα, ειναι οτι το swatch group ειναι φαρμακειο.
Εγω επειδη ειμαι απο τη φυση μου κομματακι δυσπιστος, αποφασισα να το ψαξω λιγο παραπανω.
Πηγα λοιπον σε εναν ανεξαρτητο μαστορα ο οποιος ανοιξε το ρολοι και μου ειπε οτι το service θα κοστισει γυρω στα 150€. Θα κανουμε, μου ειπε, γενικο service και το ρολοι σου θα γινει καινουριο.
Τον ευχαριστησα πολυ για τον κοπο του αλλα δεν του το αφησα.
Την επομενη μερα επισκεφθηκα τη swatch.
Εδω να κανω μια μικρη παρενθεση και να πω οτι το ρολοι το πηγα γι αλλο λογο στη swatch και σκεφτηκα επι τη ευκαιρια να του κανω κι ενα service, αν κι εφοσον η τιμη ηταν προσιτη.
Τους το αφησα λοιπον και σε 5-6 μερες ελαβα ενα αναλυτικο mail με το κοστος του sercice και τι αυτο περιλαμβανει.
Θες να ακουσεις τιμη; 70€ για μερικο service το οποιο περιλαμβανει:
-ρυθμιση μηχανης
-αλλαγη ροτορα
-αποκατασταση στεγανοτητας κι αντικατασταση σε φλαντζα,.τρεις βιδωτες κορωνες και δυο πουσουαρ του χρονογραφου. (εννοειται οτι κορωνες και πουσουαρ ο ανεξαρτητος δε θα μου τα αλλαζε)
-αντικατασταση δεικτων και ρουλεμαν.(ουτε τους δεικτες θα μου αλλαζε)

Καταλαβαινεις πιστευω οτι σα swatch group που ειναι, θα μπορουσαν καλλιστα να μου πουν οτι το ρολοι χρειαζεται overhaul, οποτε αφηστε μας 200€-300€. Κι ομως δεν το εκαναν. Το ρολοι μου ηταν σε αριστη κατασταση κι εκαναν το αυτονοητο. Μερικο service.

Με λιγα λογια........

Το πιστευε και μη ερευνα εχει πεθανει προ πολλου.

Επισης, ο μοναδικος λογος για να μην παω στην επισημη αντιπροσωπεια, ειναι το κοστος και μονο αυτο. Τιποτα αλλο.
Εννοειται οτι εμπιστευομαι την οποιαδηποτε επισημη αντιπροσωπεια, περισσοτερο απο οποιονδηποτε ανεξαρτητο μαστορα.

Πιστευω να μη σας κουρασα. Θα μπορουσα να γραψω και μεγαλυτερο ποστ.

Sent from my LG-Optimus L7 using Tapatalk 2

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 10:50:54 πμ »
@ Δημήτρη, πολύ χρήσιμη η παράθεση της εμπειρίας σου..
Ελπίζω το swatch γκρουπ να λειτουργεί έτσι για όλες τις μάρκες του ομίλου, γιατί φέτος σκέπτομαι να κάνω σέρβις στο planet ocean και έχω μπερδευτεί με κάποια που έχω διαβάσει στο φόρουμ για 'αναβάθμιση' της μηχανής κλπ..(το δικό μου είναι με μηχανή 2500 του 2008).

@Φίλε Viglatora, δεν γνωρίζω κάποιον άλλο τεχνίτη πέρα από αυτόν που προανέφερα..
"Πατίνα του χρόνου", νομίζω, είναι ακριβώς τα χτυπήματα πάνω στα ρολόγια και όχι απλώς τα hairlines.
Το αποτέλεσμα μιας άγαρμπης κίνησης -είτε πάνω στη χαρά, είτε πάνω στον εκνευρισμό- καμιά φορά καλό είναι να μένει για να μας θυμίζει ότι ούτε στις χαρές πρέπει να 'παραχαιρόμαστε', ούτε πάνω στα νεύρα να πολυεκνευριζόμαστε.. ;) (ΙΜΗΟ)

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Re: Ερώτηση Για Σερβις Longines στη Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 11:04:00 πμ »
Το swatch group χρεωνει αναλογα με τη μαρκα. Για τις ιδιες εργασιες θα χρεωσει 100 το hamilton, 200 το longines και 500 το omega...
Εγω τους ειχα παρει τηλεφωνο για ενα railmaster με την 2500 και μου ειχαν πει 450 ευρω για service, αν το ρολοι δεν εχει τιποτα που χρειαστει να χρεωθει εξτρα.
Εννοειται οτι δεν περασα ουτε απ' εξω.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Απ: Ερώτηση Για Σερβις Longines στη Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 11:20:22 πμ »
Ελπίζω το swatch γκρουπ να λειτουργεί έτσι για όλες τις μάρκες του ομίλου
Αυτο ειναι αδυνατον Σπυρο.
Αλλο hamilton κι αλλο omega.

Οσο γι αυτο που αναφερει ο koubi, χωρις φυσικα να το αμφισβητω, δεν ξερω κατα ποσο ειναι απολυτο.
Το λεω γιατι συνηθως αρνουνται να δωσουν τιμη αν δεν ανοιχτει πρωτα το ρολοι, πραγμα απολυτα φυσιολογικο.
Κι εγω οταν αφησα το δικο μου, δε μου ελεγαν με τιποτα ποσο θα κοστισει.
Μετα απο πολυ πιεση, ανοιξε το ντοσιε της και μου ειπε οτι το service στα hamilton κυμαινεται μεταξυ 150€-350€.
Τελικα μου πηραν 70€.

Με λιγα λογια δε χανεις τιποτα να αφησεις εκει το ρολοι για 5 μερες, να σου κανουν μια εκτιμηση κι αναλογα πορευεσαι. Χωρις χρεωση ειναι.
Μετα θα εισαι και σε καλυτερη θεση να αντικρουσεις την οποιαδηποτε παπαρια ενδεχομενως σου πει ο ανεξαρτητος μαστορας.

Sent from my LG-Optimus L7 using Tapatalk 2

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 03:48:22 μμ »
παιδια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, πλυ σωστά και ενδιαφέρονατ αυτα που λεέτρε όλοι σας.
θα το ψαξω καλύτερα το θέμα στο επίσημο σέρβις, απλά το μόνο αρνητικό πέρα από την τιμή που από ότι κατάλαβα είναι οκ,  200 ευρώ είναι λογικά για το ρολόι μου, (εγώ άκουγα ιστορίες για κάτι 400-500άρια και μου σηκώθηκε η τρίχα. 500 ευρω για ενα Ω πχ ή Ρόλεξ είναι λογικότατη τιμή, αλλά για τ δικό μου, είναι σαν να το ξανααγοράζω, γι αυτό σκεφτόμουν ανεξάρτητο μάστορα), το  άλλο είναι το γεγονός ότι πρέπει να το παώ αθήνα, π΄ραγμα λίγο δύσκολο, καθώς δεν έχω να το συνδιάσω με κατι. (μονο για το σερβις πολυ δυσκολο να κάνω τέτοιο ταξιδι).

Θα ρωτήσω στο κατάστημα που ειχε γινει η αγορά (το αναφερω σε προηγουμενο ποστ) αν μπορούν να αναλάβουν αυτοι το σερβις (την αποστολη αθηνα δηλαδη), διάβασα στο φορουμ οτι εξυπηρετουν τα Ω οποτε σκεφτομαι μήπως αναλαμβανουν ολο το Γκρουπ. θα πρεπει να παω να ρωτησω.

φίλε  episkeptis, απ' ότι κατάλαβα εσυ είσαι απόλυτα ευχαριστημένος απο το Γκρουπ, οποτε είανι κατι πολυ θετικο αυτο. Υπαρχει ολοκληρη συζητηση στο φορουμ με γκρινιες και παραπονα για το Swatch Group.

ερωτηση: εαν πρεπει να το στειλω μονος μου αθηνα, τι μου προτεινετε? κουριερ, ταχυδρομιο? τι ειναι πιο σιγουρο και πιο ασφαλες?

ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 03:56:56 μμ »
Το swatch group χρεωνει αναλογα με τη μαρκα. Για τις ιδιες εργασιες θα χρεωσει 100 το hamilton, 200 το longines και 500 το omega...
Εγω τους ειχα παρει τηλεφωνο για ενα railmaster με την 2500 και μου ειχαν πει 450 ευρω για service, αν το ρολοι δεν εχει τιποτα που χρειαστει να χρεωθει εξτρα.
Εννοειται οτι δεν περασα ουτε απ' εξω.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

και καλά έκανες!  ;) :up:
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 04:02:37 μμ »
Ευχαριστώ svl.

Δεν έχεις κι άδικο για τα χτυπήματα... :)
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ερώτηση Για Σερβις Longines στη Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 08, 2014, 10:55:48 μμ »
Πρώτον..http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2464.msg225797.html#msg225797

Δεύτερον..http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2171.msg224344.html#msg224344

Και τρίτον, ένα σεικο που βρήκα ψάχνοντας αυτές τις μέρες κάποιες παλιότερες σελίδες..το φορούσες με φόντο τη θάλασσα της Σαντορίνης, νομίζω.

(αυτά μου έκαναν μεγάλη εντύπωση και τα  ξεχώρισα, λίγο αυθαίρετα, βέβαια, ανάμεσα σε άλλα ίσως πιο αξιόλογα ρολόγια σου..)

@Γιώργο, ευχαριστώ.. ;)

Φιλικά,
Σπύρος

Εννοούσες μήπως αυτό?

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Νίκος Καζαντζάκης