Γιωργο, καλωσορισες στο φορουμ.
Η δικη μου συμβουλη ειναι με καποιο τροπο να κατεβει το ρολοι στην Αθηνα, να παει στη swatch, να κανουν οι ανθρωποι μια εκτιμηση του κοστους κι εν συνεχεια αποφασιζεις σε ποιον θα το εμπιστευτεις.
Διαφορετικα πως θα ξερεις, αν ο ανεξαρτητος μαστορας ειναι ακριβος η φθηνος;
Στο λεω γιατι εχω προσφατη προσωπικη εμπειρια καθως αφησα ενα hamilton x-wind που εχω, στο swatch group για service.
Καλως η κακως ολα οσα γραφονται μεσα σε ενα φορουμ, δεν ανταποκρινονται παντα στην πραγματικοτητα.
Η αποψη που επικρατει γενικα, ειναι οτι το swatch group ειναι φαρμακειο.
Εγω επειδη ειμαι απο τη φυση μου κομματακι δυσπιστος, αποφασισα να το ψαξω λιγο παραπανω.
Πηγα λοιπον σε εναν ανεξαρτητο μαστορα ο οποιος ανοιξε το ρολοι και μου ειπε οτι το service θα κοστισει γυρω στα 150€. Θα κανουμε, μου ειπε, γενικο service και το ρολοι σου θα γινει καινουριο.
Τον ευχαριστησα πολυ για τον κοπο του αλλα δεν του το αφησα.
Την επομενη μερα επισκεφθηκα τη swatch.
Εδω να κανω μια μικρη παρενθεση και να πω οτι το ρολοι το πηγα γι αλλο λογο στη swatch και σκεφτηκα επι τη ευκαιρια να του κανω κι ενα service, αν κι εφοσον η τιμη ηταν προσιτη.
Τους το αφησα λοιπον και σε 5-6 μερες ελαβα ενα αναλυτικο mail με το κοστος του sercice και τι αυτο περιλαμβανει.
Θες να ακουσεις τιμη; 70€ για μερικο service το οποιο περιλαμβανει:
-ρυθμιση μηχανης
-αλλαγη ροτορα
-αποκατασταση στεγανοτητας κι αντικατασταση σε φλαντζα,.τρεις βιδωτες κορωνες και δυο πουσουαρ του χρονογραφου. (εννοειται οτι κορωνες και πουσουαρ ο ανεξαρτητος δε θα μου τα αλλαζε)
-αντικατασταση δεικτων και ρουλεμαν.(ουτε τους δεικτες θα μου αλλαζε)
Καταλαβαινεις πιστευω οτι σα swatch group που ειναι, θα μπορουσαν καλλιστα να μου πουν οτι το ρολοι χρειαζεται overhaul, οποτε αφηστε μας 200€-300€. Κι ομως δεν το εκαναν. Το ρολοι μου ηταν σε αριστη κατασταση κι εκαναν το αυτονοητο. Μερικο service.
Με λιγα λογια........
Το πιστευε και μη ερευνα εχει πεθανει προ πολλου.
Επισης, ο μοναδικος λογος για να μην παω στην επισημη αντιπροσωπεια, ειναι το κοστος και μονο αυτο. Τιποτα αλλο.
Εννοειται οτι εμπιστευομαι την οποιαδηποτε επισημη αντιπροσωπεια, περισσοτερο απο οποιονδηποτε ανεξαρτητο μαστορα.
Πιστευω να μη σας κουρασα. Θα μπορουσα να γραψω και μεγαλυτερο ποστ.
Sent from my LG-Optimus L7 using Tapatalk 2