Αποστολέας Θέμα: Αγορα ρολογιου μεχρι 3000 ευρω  (Αναγνώστηκε 25349 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγορα ρολογιου μεχρι 3000 ευρω
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 02:13:50 μμ »
Το speedmaster δεν κανει για μπανιο κτλ, ειναι ωραιο ρολοι αλλα με ιδιαιτεροτητες (κουρδισμα στο χερι-μη αδιαβροχο -κρύσταλλο που μαζευει γρατζουνιες) και αν ποτε θελήσεις να το πουλήσεις .... θα χασεις πολλα!Eπιπλεον το service της ωμεγα στην Ελλαδα δεν ξερω κατα ποσο ειναι οκ (εχουν ακουστει κατα καιρους διαφορα)... και ποια θα ειναι η τιμή του... (εχω ακουσει τιμες που ειναι πιο πανω απο τις τιμες του service της ρολεξ)
Συμφωνώ με τον janus οτι τα πανεραι και τα ρολεξ κρατανε καλη μεταπωλητικη αξια. Σε μερικες περιπτωσεις μαλιστα μπορει να το πουλησεις και πιο πολλα μετα απο λιγα χρονια. Πχ στην περιπτωση του 2line dial 14060M , του 16610LV ,του pam000 ,του pam005 και αλλα.
Διαφωνω οτι η hublot ειναι Ferrari δεν θα επρεπε καν να ειναι στην ιδια γραμμη με VC και AP. Επιπλεον να πουμε και οτι τo daytona το φοράνε ολες οι γκομενες, μισα μισα και χρυσα daytonα. Δεν λεει κατι αυτο..Δεν ειναι σωστο να κρίνεις απο αυτο το γεγονος μια αγορα ενος ρολογιου. Καλυτερα να κρίνεις την ιστορια του ρολογιού, την αξια του και την διαχρονικοτητα του. Πλεον ολοι φορανε τα παντα. Rolex εχουν φορεσει κατα καιρους οι μεγαλύτερες μορφες της ανθρωποτητας ( επιστημονες , αθλητες, ζωγραφοι , γνωστοι ηγετες κτλ).. τι παει να πει.
Τελος διαφωνω οτι η iwc και η πανεραι ειναι porsche.. και οτι ειναι στην ιδια γραμμη με τις jlc και zenith.
Αλλα ας μην επεκταθούμε γιατι θα αρχίσουμε αλλες συζητήσεις χαχαχα

Σιγουρα η πιο συνετη επιλογη ειναι ενα μαυρο Sub που εχω βρει ηδη στην Αθηνα (μεταχειρισμενο ενοειται στα 3400 σε αριστη κατασταση με κουτια κτλ) αλλα οπως ολοι ξερουμε εδω μεσα το συνετο δεν ειναι παντα αυτο που διαλεγουμε τελικα.

Ποιο μοντελο? Tι σειρα ειναι ? Τι μηχανη εχει?
nlag check your pm's
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 10, 2014, 04:28:56 μμ από nomikosas »

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 03:03:31 μμ »
ρολοι σκυλι αναγνωρισιμο,τοτε Rolex sub ή gmt, με 500 - 600 € παραπανω και δεν θα το μετανιωσεις

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος Kalogeros

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 03:11:49 μμ »
ρολοι σκυλι αναγνωρισιμο,τοτε Rolex sub ή gmt, με 500 - 600 € παραπανω και δεν θα το μετανιωσεις
Συμφωνώ..
Ενα Απο τα δυο και απο μένα ..
XΡΗΣΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 03:14:08 μμ »

Για πρώτο 'σοβαρό' ρολόϊ, έτσι όπως εξελίχθηκε η κουβέντα, αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή.
Ειδικά, το gmt..
'H κάτι τέτοιο: http://www.ora24.gr/watch_details-4117-Rolex_Explorer_II_16570_White_Dial_Box&Papers

Φιλικά,
Σπύρος

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 03:21:49 μμ »
Για πρώτο 'σοβαρό' ρολόϊ αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή.
Ειδικά, το gmt..
'H κάτι τέτοιο: http://www.ora24.gr/watch_details-4117-Rolex_Explorer_II_16570_White_Dial_Box&Papers

Φιλικά,
Σπύρος

Το μπρασελε στην πανω μερια κατι εχει και δεν κάθετε καλα στην κασα.
Εχω δει αλλα που τα εχουν γυαλίσει τοσο πολυ που στην κορωνα εχει χαθει το σηματακι της rolex.

Γενικα απο αυτο το μαγαζι καλυτερα οχι..
Ας πουν την γνωμη τους και αλλοι που ειναι απο Αθηνα και ξερουν καλυτερα..... ;)

Gmt  καλο ,ενα μοντελο πισω , με την σωστη μηχανη και οχι κανενα 15ετιας, σε αυτα τα λεφτα δεν υπαρχει
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 10, 2014, 03:27:10 μμ από nomikosas »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 03:40:57 μμ »
Το μπρασελε στην πανω μερια κατι εχει και δεν κάθετε καλα στην κασα.

Καλά λες..
Βέβαια, η φωτό είναι ενδεικτική. Η κανονική will be coming soon (Γυαλίζεται το ρολόϊ, τώρα :D)

Γενικα απο αυτο το μαγαζι καλυτερα οχι..
Ας πουν την γνωμη τους και αλλοι που ειναι απο Αθηνα και ξερουν καλυτερα..... ;)

Ενδεικτικά το έδειξα, για να μην παραπέμπουμε συνέχεια σε καταστήματα του εξωτερικού.
Δεν γνωρίζω ούτε αν είναι καλό, ούτε αν δεν είναι..

(άσχετη ερώτηση: είσαι νομικός;)

Φιλικά
Σπύρος

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 03:51:57 μμ »
ουτε καν προσεξα που ελεγε περι original foto.......... !!!
Το συμαζευουν το ρολογακι χαχαχα
Οχι καμια σχεση με νομικη.
Για το μαγαζι ας μας πουν οι Αθηναιοι που σιγουρα γνωριζουν καλυτερα.. Να ξερει κ ο φιλος nlag που να απευθυνθεί για μεταχειρισμενο.
Παντως και ενα  explorer ΙΙ 16570 με την 3185/6 μηχανη και το λευκο dial ειναι κ αυτο μια ωραια επιλογη αν καποιος δεν θελει sub.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 04:07:34 μμ »
Παιδιά άμα είναι να ανέβει τόσο παίρνει το δικό μου, μη μου τον αποπροσανατολίζετε...  ;D

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 04:34:41 μμ »
Για το speedmaster μερικα πραγματα λογω του οτι ειμαι και κατοχος του .
Το speedy EINAI αδιαβροχο ,μπορεις να πλυνεις αφοβα τα χερια σου ,μπορεις να κανεις ενα ντουζ ,μπορεις να κολυμπησεις στη θαλλασσα αν και δεν θα το εκανα προσωπικα ποτε λογω αλμυρας και μεγαλων διαφορων στη θερμοκρασια που υφιστατε το ρολοι (εκει που  κανεις ηλιοθεραπεια και η θερμοκρασια του ρολογιου που το χτυπαει ο νταλα ηλιος εχει φτασει τους 50 βαθμους και βαλε ξαφνικα βουτας και η θερμοκρασια του παει στου 20 ) .Ας ειμαστε ομως ειλικρινεις ,το 98% των κατοχων ακριβων ρολογιων δεν τα περνει μαζι του για καλοκαιρινο μπανιο στη θαλλασα ,ουτε καν καταδυτικα οπως το sub και καλα κανουν ,για 30 με 50 ωρες το χρονο που θα κρατησουν τα μπανια σου κανε μια θυσια και ασε το ακριβο ρολογακι σου στο συρταρι ή εαν δεν μπορεις να απεξαρτηθεις απο το να κοιτας την ωρα ακομα και στις διακοπες σου βαλε ενα swatch.

Η μεταπωληση του speedy ειναι γρηγοροτερη απο ενος rolex ή ενος panerai για δυο λογους ,ο πρωτος ειναι η τιμη (περισσοτεροι που το αντεχουν οικονομικα ) και ο δευτερος οτι αρεσει σε περισσοτερους .

Το πλαστικο του τζαμι μαζευει γρατσουνιες αναλογως ποσο απροσεκτος εισαι ,το δικο μου θελει δυο φορες το χρονο γυαλισμα με αλοιφη ,συνολικα δηλαδη δεκα λεπτα απο το χρονο μου και ανεξοδα ,πεντε ευρω η αλοιφη και ενα βαμβακερο πανακι ,οταν  θα το παω για σερβις μετα απο πεντε με εξι χρονια θα μου το αλλαξουν με 40 ευρω , δεν θες να ξερεις ποσο θελει η rolex για ενα ζαφειρι απο sub .

Σερβις Ελλαδα ειναι οντως τσουχτερο ,ισως και ακριβοτερο απο της rolex αλλα ειναι κατι που το πληρωνεις καθε πεντε εξι χρονια πρωτον και δευτερον για το speedy μπορει να στο κανει και καποιος καλος τεχνιτης ,υπαρχουν αρκει να τους ψαξεις.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 04:45:36 μμ »
Μοναδικό ρολόι χωρίς ημερομηνία δε θα αγόραζα ποτέ..Καλό χρυσό το speedy αλλά η έλλειψη ημορομηνίας για μένα δεν το κάνει ιδανική επιλογή για μοναδικό ρολόι..τόσα λεφτά δίνεις,κρίμα είναι να μην έχει τη πιο χρήσιμη ,μετά την ώρα φυσικά,complication που έχει ένα ρολόι...

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 04:48:53 μμ »
Παιδιά άμα είναι να ανέβει τόσο παίρνει το δικό μου, μη μου τον αποπροσανατολίζετε...  ;D

Πάντως εδώ που τα λέμε,αν ειναι να φτάσει σ αυτά τα λεφτά,το JLC του Βικτωρα ειναι κορυφή!! :supz:
Ρολoγαρα και όχι "μαιντανος"!!
Iδανικη περίπτωση,σούπερ ρολόι.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 04:59:46 μμ »

Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 05:19:53 μμ »
Aν δεν θελεις rolex... δες και το tudor heritage black bay

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #53 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 05:21:54 μμ »
Aν δεν θελεις rolex... δες και το tudor heritage black bay

+1000

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 05:28:13 μμ »
Πολύ ωραίο το ΒΒ αλλά τον ρίχνουμε στο διχίλιαρο.
Όχι τίποτα άλλο, απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από το JLC του χασοδίκη.
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 05:32:14 μμ »
 Για την περιπτωση του φιλου:
Πανω απο 3.000 rolex.. κατω απο 3000 καλυτερα να πας πολυ  πιο κατω και να παρεις κατι με 2000 σαν το tudor...
Ειναι αμαρτία να φτασεις τα 2900-3000 και να μην βαλεις λιγα παραπανω για να παρεις ενα rolex.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 05:53:11 μμ »
Εγώ θα συμφωνήσω με τον συνονοματο Χρήστο-Superocean. Tο Heritage είναι πολύ καλή επιλογή. Επίσης να πω,ότι δύο φορές πήγα να πάρω το moonwatch και δεν το πήρα. Νομίζω πως οφείλει παρα πολλά στη φήμη που το ακολουθεί 50 χρόνια. Αν είναι λοιπόν να επιλέξεις Οmega προτίμησε κάποιο Aqua terra 'η κάποιο Planet ocean.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #57 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 05:54:26 μμ »
η αλήθεια είναι ότι το SOH είναι η κοντινότερη επιλογή σε rolex χωρίς να είναι rolex...ειδικά το 42άρι κάποια στιγμή θα το πάρω σίγουρα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 06:17:26 μμ »
εχουμε πεσει παλι στο γνωστο, που καποιος ξεκιναει με ενα ποσο και τον ανεβαζουμε ενα 30-40% παραπανω :lol:

παρε το blackbay το tudor να το φχαριστηθεις λεμε. αν το βαλεις στο χερι και αυτο και το sub θα δεις οτι δειχνει πολυ πιο ομορφο και ειναι πιο ομορφο και πιο νεανικο και πιο απο τα ολα. μια κλαση πιο ομορφο απο το Sub, με dome ζαφειρι, βινταζ dial, υπεροχο bezel, αλλα ξεχασα το rolex θα κρατησει μεταπωλητικη αξια κλπ κλπ κλπ.

for the record

κατα τα αλλα για πρωτο και ακριβο ρολοι μην πας σε moonwatch, το εχω, υπεροχο, δεν θα το αλλαξω αλλα καλυτερα κατι πιο generic.

υγ. και φυσικα το BB φοραω απο χθες btw :lol:
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 06:30:23 μμ »
παρε το blackbay το tudor να το φχαριστηθεις λεμε. αν το βαλεις στο χερι και αυτο και το sub θα δεις οτι δειχνει πολυ πιο ομορφο και ειναι πιο ομορφο και πιο νεανικο και πιο απο τα ολα. μια κλαση πιο ομορφο απο το Sub..

κατα τα αλλα για πρωτο και ακριβο ρολοι μην πας σε moonwatch, το εχω, υπεροχο, δεν θα το αλλαξω αλλα καλυτερα κατι πιο generic.

@nlag, ήμουν από τους πρώτους που σου πρότεινα και εγώ το moonwatch.
Όμως, τα παραπάνω λόγια του karteo πάρτα σοβαρά υπόψη. Κάθε λέξη..

Φιλικά,
Σπύρος