Αποστολέας Θέμα: Αγορα ρολογιου μεχρι 3000 ευρω  (Αναγνώστηκε 25363 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Αγορα ρολογιου μεχρι 3000 ευρω
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 09, 2014, 08:34:54 μμ »
36άρι είναι ρε συ Βίκτωρα...σαν το ρολεξ σου....

Υπάρχουν και γυναικεία 40'αρια, τι σχέση έχει αυτό;
Δεν αναφέρθηκα στο μέγεθος..

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 09, 2014, 10:07:19 μμ »
Υπάρχουν και γυναικεία 40'αρια, τι σχέση έχει αυτό;
Δεν αναφέρθηκα στο μέγεθος..

Θα συμφωνησω με τον Βικτωρα,ανεξαρτητως μεγεθους για γυναικειο μου παει :(
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 09, 2014, 10:47:23 μμ »
αν το παζαρέψεις και έχεις χρήματα μετρητά, με το ποσό αυτό παίρνεις ένα Aqua Terra
http://www.omegawatches.com/collection/seamaster/aqua-terra-150-m/co-axial-385-mm/23110392103001
http://www.omegawatches.com/collection/seamaster/aqua-terra-150-m/co-axial-415-mm/23110422102002
τα μοντέλλα είναι ενδεικτικά. ψάξε στο σαιτ και δες και τα υπόλοιπα μοντέλα χρωματικούς συνδυασμούς.
το ρολόι είναι για όλες τις ώρες, σπορ (λίγο), casual (αρκετά), dress (λίγο, αν του βάλεις λουράκι αρκετά έως πολύ), αδιάβροχο μέχρι 150 μέτρα (το βουτάς στη θάλασσα άφοβα) και έχει πολύ καλή μηχανή. Νομίζω αρκετά καλή επιλογή
Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 09, 2014, 11:00:56 μμ »
Καρφωτά: Moonwatch 3570.50.00!
Σαν κάτοχος επιβεβαιώνω ότι είναι "ΣΚΥΛΙ" και ταυτόχρονα "ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ".
Το μόνο ρολόι που συνεχίζει (σαν καινούργιο) με την ίδια μηχανή μετά από 50 χρόνια!!!!!!!!!!!
Για Submariner που είπες με 3.000 δεν βρίσκεις. Αλλά και να έβρισκες θα έπαιρνες ένα ρολόι που το έχουν οι περισσότεροι κάτοχοι για να τους βλέπουν οι άλλοι και όχι γιατί ξέρουν ή το αξιοποιούν!!!
Αν κάνεις καταδύσεις τότε πάλι το Sub δεν κάνει και καλό θα ήταν να κοιτάξεις σε SD που ξεφεύγει σε κόστος!
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος nlag

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 09, 2014, 11:18:18 μμ »
Πολυ ωραιες ολες οι προτασεις σας και αυριο θα κανω μια βολτα απο την Βουκουρεστιου να τα δω απο κοντα ολα και να τα δοκιμασω στο χερι
Μεχρι τωρα παντως ενα ρολοι με εχει τρελανει
Αυτο που πουλαει ο φιλος Βικτωρας
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,16730.0.html
αλλα δυστυχως δεν μου φτανουν τα χρηματα αλλιος θα το αγοραζα με κλειστα ματια.
Συνεχιζω την αναζητηση λοιπον γιατι γλυκαθηκα και τα χρηματα εχουν αρχισει να θελουν να βγουν απο την τσεπη μου  :) :)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:31:18 πμ »

Ψαχνω για να αγορασω το πρωτο μου σοβαρο ρολοι

Πάντως, για πρώτο σοβαρό ρολόϊ έχεις υψηλά γούστα.

Σε βλέπω να μπλέκεις άσχημα με τα ρολόγια στο μέλλον.. ;)

(πάντως, μου φαίνεται ότι τα παραπάνω οmega κάνουν καλύτερα για τη χρήση που θέλεις και ιδίως με μπρασελέ είναι πολύ βολικά. Γενικά, για καθημερινή χρήση μην πολυκοιτάς ρολόγια με δερμάτινο λουράκι).

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος nlag

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:54:34 πμ »
Αυτο ακριβως με απασχολει και με βλεπω να ειμαι αλλος ενας κατοχος μαυρου Sub.
Δεν ξερω παντως. Ωραια τα Ωμεγα και εμφανισιακα και σαν υλικα αλλα τα Rolex ειναι παντα ενα σκαλι παραπανω
(αν και μηχανικα ολοιδια μερικες φορες)

Φυσικα ξερουμε τι προτιμησε η NASA αναμεσα στα 2 αλλα οπως και να το κανεις εχει περασει μισος αιωνας απο τοτε

Σιγουρα η πιο συνετη επιλογη ειναι ενα μαυρο Sub που εχω βρει ηδη στην Αθηνα (μεταχειρισμενο ενοειται στα 3400 σε αριστη κατασταση με κουτια κτλ) αλλα οπως ολοι ξερουμε εδω μεσα το συνετο δεν ειναι παντα αυτο που διαλεγουμε τελικα.

Απλα σκεφτειτε τις γυναικες που κατα καιρους ειχατε ολοι  :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 01:05:12 πμ »
Με ένα budget της τάξεως των 3000€, το οποίο κάθε άλλο παρά μικρό είναι, μπορείς να βρεις πολύ ωραία ρολόγια.
Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάτι σε Omega και να προτιμήσεις καινούριο, από τη στιγμή που πρόκειται για το πρώτο σου καλό ρολόι.
Η Omega έχει καταπληκτικά ρολόγια, κάποια από τα οποία κυμαίνονται στα χρήματα που σκοπεύεις να διαθέσεις.

Μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι και η Breitling αλλά επειδή έθεσες τον παράγοντα αναγνωρισιμότητα, καλύτερα να την αφήσεις για μια άλλη φορά. Στον τομέα αυτό υστερεί λιγάκι έναντι της Omega.

To Moonwatch που προτάθηκε, θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ όμορφο και αξιόλογο ρολόι. Ενδεχομένως στη θέση σου, να ήταν η πρώτη μου επιλογή. Θα διαφωνήσω όμως στο ότι είναι κάτι το ξεχωριστό ή το ασυνήθιστο. Και η κουτσή Μαρία φοράει Moonwatch, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το sub. Έχει φλομώσει ο τόπος.......
Επομένως, μην αφήσεις αυτό να επηρεάσει στην τελική σου απόφαση.

Καλή έρευνα........
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 01:12:56 πμ »
Αυτο ακριβως με απασχολει και με βλεπω να ειμαι αλλος ενας κατοχος μαυρου Sub.
Ό,τι πάρεις, καλοφόρετο! 'Ετσι και αλλιώς, σύντομα θα ξαναψάχνεσαι, όπως σε βλέπω.. ;)

Δεν ξερω παντως. Ωραια τα Ωμεγα και εμφανισιακα και σαν υλικα αλλα τα Rolex ειναι παντα ενα σκαλι παραπανω (αν και μηχανικα ολοιδια μερικες φορες)
Φυσικα ξερουμε τι προτιμησε η NASA αναμεσα στα 2 αλλα οπως και να το κανεις εχει περασει μισος αιωνας απο τοτε
Με αυτά που λες, πας να ανοίξεις μεγάλες 'ιστορίες'.  ;)

..αλλα οπως ολοι ξερουμε εδω μεσα το συνετο δεν ειναι παντα αυτο που διαλεγουμε τελικα.
Απλα σκεφτειτε τις γυναικες που κατα καιρους ειχατε ολοι..
Αυτό, που το πας..  :cheers:
Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 09:27:51 πμ »
Πρωτη επιλογη και ευκολη το speedmaster , πλεονεκτηματα απειρα ,μειονεκτημα οτι ειναι πολυφορεμενο (οπως και τα Rolex πχ) .

Δευτερη επιλογη IWC (δευτερο χερι εννοειται) και κατα προτιμηση ο παλιοτερος χρονογραφος τους με την valjoux που μπορεις να της κανεις service Ελλαδα και φτηνα . Μονο μειονεκτημα ο λιτος και κοινος πλεον  σχεδιασμος του.

Rolex  και jaeger φυσικα ειναι καλυτερες επιλογες απο τα παραπανω απλα ειναι εκτος του μπατζετ που ανεφερες .

Αποσυνδεδεμένος janus

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 11:11:18 πμ »
nlag καλώς όρισες στη παρέα μας. Νομίζω πως το να βρεις τι θα πρέπει να πάρεις έχει σχέση με το τι θέλεις εν γένει να πετύχεις μέσω ενός ρολογιού.

Και να μιλήσω συγκεκριμένα. Αν θέλεις ένα status symbol ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ και αναγνωρίσιμο από όλους τότε η ΚΟΡΩΝΑ είναι μονόδρομος. Το sub  είναι σαφέστατα το πιο εμπορικό και αντίστοιχα είναι από τα ρολόγια που θα πουληθούν σε καλύτερη τιμή από άλλες εταιρίες αναλογικά με τη τιμή αγοράς τους και θα φύγουν ΑΜΕΣΩΣ. (Για μένα τα ρολόγια με τη καλύτερη "διατήρηση" τιμής μεταπώλησης είναι με διαφορά τα ROLEX και δεύτερα τα PANERAI).

Αν πάλι θέλεις ένα ρολόι που δε θα το έχουν όλοι τότε ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΡΟΛΕΞ.....ή μάλλον παίρνεις ...αλλά μόνο το Daytona (κατά βάση με το Zenith)

Το θέμα είναι η χρήση και κυρίως το γούστο. Αν αποβάλουμε την έννοια της αναγνωρισιμότητας για το ευρύ κοινό οι επιλογές γίνονται ΧΙΛΙΑΔΕΣ πραγματικά.
Αν είναι πάντως το πρώτο και για κάποιο καιρό μοναδικό σου ρολόι θα πρότεινα να πάρεις ένα κομμάτι που θα είχε μπρασελέ, το λουράκι ειδικά αν υδρώνεις ή αν σκοπεύεις να κάνεις μπάνιο μαζί του, έχει περιορισμένο χρόνο ζωής και θα έπρεπε να κοιτάξεις έντονα στοιχεία όπως το βάρος. ΄Ενα άμαθο σε βαριά ρολόγια χέρι, ίσως δυσανασχετίσει μπροστά στη καθημερινή χρήση ένος sea dweller  ή ένος Panerai.

Jaeger για μένα είναι απίστευτη εταιρία με ΚΥΒΙΚΑ γνώσης και ιστορίας από πίσω της (ειδικά τα Master Compressor είναι αλλού), αλλά ίσως και με μια μικρή υπέρβαση 500 ευρώ ίσως θα μπορούσες να δείς IWC Ingenier, κάποιο Luminor Marina, καθώς επίσης και το Carrera της Tag.

Και για να ρίξω φωτιά στο thread  :snakeman: :snakeman: :snakeman: :snakeman: σκέψου τα ρολόγια στο μέτρο της αναγνωρισιμότητας ως εξής :

Rolex =  Mercedes (τη ξερουν όλοι και είναι ενα status symbol)

Omega = Audi (Στα χνάρια της Rolex, αλλά το γεγονός πως έχει πιο φτηνά entry level  την κατηγοροιοποιούν στο ευρύ και άμαθο κοινό σε πιο χαμηλή αναγνώριση....πληρώνεται και το marketing πως να το κάνουμε

IWC/PANERAI/JAEGER/ΖΕΝΙΤΗ (Εl primero) = Porsche  -   ΡΟΛΟΓΑΡΕΣ για πιο γνώστες με πανέμορφους μηχανισμούς

HUBLOT/VACHERON/AP = Ferrari - Μαζί με τη προηγούμενη κατηγορία ο ορισμός της υψηλής ορολογοπιοιας

Και φυσικά Lange/ Patek η επιλογή σου αν είσαι πρίγκηπας και πρέπει να δείξεις ότι ξεχωρίζεις

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 11:22:39 πμ »
@janus Συγγνώμη..η BMW έκλεισε;  ???

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:11:44 μμ »
Βρε παιδιά, ο άνθρωπος θέλει να είναι το μοναδικό του ρολόι και ζήτησε, ορθά, να είναι αδιάβροχο. Τι moonwatch και moonwatch του λέτε;
Φίλε μου, sub στα 3400 και σε άριστη κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο, εκτός αν είναι εξαιρετική ευκαιρία από ιδιώτη που το σκοτώνει. Αν το έχεις βρει σε κατάστημα αυτό το ρολόι, θα είναι γυαλισμένο μέχρι θανάτου και πριν το 2005 πιθανότατα.
Δες και τη σειρά seamaster της omega. Νομίζω καλύπτει όλα τα κριτήριά σου.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:30:04 μμ »
Γιατί, δεν είναι αδιάβροχο το moonwatch; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάνουν βουτιές μ' αυτό.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:31:08 μμ »
Γιατί, δεν είναι αδιάβροχο το moonwatch; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάνουν βουτιές μ' αυτό.

αδιάβροχο στο 1 μέτρο στο διάστημα

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:32:35 μμ »

Αμε,οσο ειναι και το Navitimer!!!
Μ' αυτο ψαρευω υποβρυχιως(το δανειζω και στον Χρηστο ,καμμια φορα!!!)
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:35:51 μμ »
Τι να πω; Μπορεί να κάνω και λάθος. Κάπου το είχα διαβάσει όμως.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:37:17 μμ »
Τι να πω; Μπορεί να κάνω και λάθος. Κάπου το είχα διαβάσει όμως.

εάν θέλεις να είσαι purist το αυθεντικό, με το πλαστικό τζαμάκι, είναι 0 αδιάβροχο γιατί έπρεπε να είναι έτσι στο διάστημα.

Τώρα υπάρχουν πολλά "moonwatch" που είναι 50,100μ κ.ο.κ.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:46:35 μμ »
εάν θέλεις να είσαι purist το αυθεντικό, με το πλαστικό τζαμάκι, είναι 0 αδιάβροχο γιατί έπρεπε να είναι έτσι στο διάστημα.
Γι αυτό λέω κι εγώ, απλά δεν μπορώ να θυμηθώ που το είχα διαβάσει.
Κάποιοι το βουτάνε άφοβα.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 10, 2014, 12:57:25 μμ »
Γι αυτό λέω κι εγώ, απλά δεν μπορώ να θυμηθώ που το είχα διαβάσει.
Κάποιοι το βουτάνε άφοβα.

καλά ο άλλος έβαζε το πατέκι στην πισίνα...εσύ να βούταγες ρολόι με 0WR?