ΜΜ ή Doxa (δεν μπορώ ν' αποφασίσω. Πιο όμορφο το doxa, πιο σοβαρή εταιρεία η seiko)
Δεν περίμενα ότι θα το έλεγες. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο κι ας μην έχω βάλει ακόμα βαθιά το χέρι στην τσέπη για Seiko.
Και όπως ξέρουμε , το sumo που είχες πήγε άκλαφτο.
Δε νομίζω ότι είσαι τόσο γιαπωνεζόφιλος ώστε να το αντέξεις (το mm) για πολύ.
Νικόλα, ευχαριστώ πολύ για το ποστ σου. Στα περισσότερα έχεις απόλυτο δίκιο και σκέφτεσαι λογικά.
Σε ότι αφορά το sumo όμως, δε θεωρώ ότι πήγε άκλαφτο επειδή δεν είμαι Γιαπωνεζόφιλος. Τότε όλοι πήγαν άκλαφτοι, Ελβετοί & Γιαπωνέζοι, επειδή μου είχε κατσικωθεί το σκούτερ κι έπρεπε να βρω λεφτά.
Πίστεψέ με, τη Seiko την έχω πολύ ψηλά.
Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσαν τα three hand ρολόγια και όχι οι χρονογράφοι. Τα θεωρώ πιο όμορφα μέσα στην απλότητά τους και μ' αρέσει πολύ να χαζέυω το δευτερολεπτοδείκτη, ενω το χρονογράφο ξέρω εκ τω προτέρων ότι δεν πρόκειται ποτέ να το χρησιμοποιήσω. (γι αυτό και από τα 5, μόνο ένα έχει χρονογράφο)
Παρ' όλα αυτα τις περισσότερες φορές, άγνωστο γιατί, κατέληγα σε χρονογράφους. (Hamilton X-wind, Breil manta, Skyracer, Steinhart pilot κ.α.)
Συμφωνώ ότι το Doxa είναι ιδιαίτερο ρολόϊ αλλά θα σου πω γιατί σε έναν ενδεχόμενο τελικό, θα προτιμούσα το Seiko.
- Θεωρώ το Seiko, για τα δικά μου γούστα, πιο all around ρολοι. Εξίσου όμορφο με το Doxa αλλά πιο ουδέτερο και πιο σοβαρό. Από φόρμα μέχρι σακάκι. Το Doxa έχει αυτό το παιχνιδιάρικο bezel που το κάνει πιο σπορ.
- Έχω διαπιστώσει ότι ενω αρκετά μέλη έχουν Doxa, ελάχιστοι είναι αυτόι που τα φοράνε. Σα να φοβούνται μην τους χαλάσει. Εγώ θέλω να πάρω το ρολόι για να το λιώσω και όχι για να λέω ότι έχω ένα Doxa στη συλλογή μου. Να το φοράω συνέχεια, από την απλή βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει.
- Υπάρχει επίσης και το θέμα της υποστήριξης. Προσφάτως κάποιο μέλος χρειάστηκε να το στείλει στην Ελβετία για κάποια μικροεπισκευή και πλήρωσε γ@μησι@τικά στο τελωνείο. Μεταξύ μας, όλοι γνωρίζουμε ότι το πιο πιθανό είναι να φύγω απ' αυτή τη ζωή και να μη χρειαστεί ποτέ service το Seiko.
- Αυτό που θα πω τώρα δεν είναι λόγος απόρριψης, αλλά παίζει κι αυτό το ρόλο του. Όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν τα κολλήματά τους, έτσι κι εγώ ένα κόλλημα με το πόσο εύηχο είναι το όνομα της κάθε εταιρείας. Για παράδειγμα δεν πρόκειται ποτέ να πάρω ρολόι που να γράφει επάνω Laco (ποιο λάκκο;) ή Archimede ή Deep Blue κ.τ.λ.
Έτσι λοιπόν έχω ένα θεματάκι και με το όνομα Doxa. Στη σύζυγο που το έδειξα (τελείως άσχετη από ρολόγια, το παραδέχομαι) άρχισε να με κοροιδεύει παριστάνοντας τη γύφτισσα και μου έλεγε "Ντόξα τω Τεώ που είμαστε καλά". Άσε μας ρε Δημήτρη που θα δώσεις τόσα λεφτά για ρολόι που γράφει Doxa.
Ok, το τελευταίο το έγραψα περισσότερο για καλαμπούρι, έτσι;
Προς το παρόν απολαμβάνω τη διαδικασία της επιλογής γιατί είναι κι αυτή πολύ όμορφη.