^^ Η χιονάτη, ο Πάνος και ο μπλε Ναυτίλος (χαχα - καλό Βίκτωρα).
Εντάξει, μπερδεύτηκε ο άνθρωπος. Το ρολόι το είδα εγώ (για να ξεμπερδέψουμε το φίλο-μέλος), το όνομά μου είναι Κωνσταντίνος. Ο Πάνος θα πάρει κι αυτός Πατέκ, όχι ακόμη αλλά θα έρθει η στιγμή με το καλό (έτσι πιστεύω).
Πάμε παρακάτω, έχει συνέχεια η ιστορία.
Είχα πει εχθές-προχθές ότι σε μία τελευταία προσπάθεια κοίταξα ένα κλασικό και μοναδικό σχέδιο, στα ίδια χρήματα με το Πατέκ που είχα στόχο. Μιλάμε για το
Sympathie της
Roger Dubuis. Κομμάτια που επί μία δεκαετία τα έβγαζε η εν λόγω εταιρία, chrono / perpetual / chrono + perpetual, βασισμένα στο movement Lemania.
Ξεκίνησα στην αρχή βρίσκοντας ένα-δύο chrono σε ένα dealer στη Νέα Υόρκη. Επικοινώνησα, το ρολόι το φέρνεις άνετα εδώ και το 7% Φ.Π.Α. που έχουμε στη Σιγκαπούρη είναι πολύ λογικό για να εισάγεις οτιδήποτε. Μετά κοίταξα και τα perpetual Sympathie και όσο κοιτούσα τόσο μου άρεσαν. Έχω θέμα με τα τονέ και τα ωραία τετράγωνα, μερικά μου πάνε πολύ καλά στο χέρι. Ξέρω ότι η RD κάνει πολύ καλή δουλειά, οπότε για ένα perpetual δε θα έλεγα όχι.
Στο τέλος λοιπόν βρήκα ένα πολύ ωραίο perpetual & chrono, 37mm, WG, manual wind, φανταστικό open back (Lemania 2130), 28 κομμάτια LE. Το ρολόι είναι pre-owned και το βρήκα σε 2 dealers οι οποίοι το έχουν στη σελίδα τους ως consignment piece (ένας είναι στο Hong Kong κι ο άλλος στην Ελβετία). Το ρολόι κοστίζει ακριβώς όσο θα δώσω για το ολοκαίνουργιο Πατέκ 5712/1Α-001.

Επικοινωνώ λοιπόν με τους δύο πωλητές, και στο τέλος βλέπω ότι το ρολόι είναι το ίδιο - διαθέσιμο στη Σιγκαπούρη. Γιατί όχι να μη το δω, να το δοκιμάσω, να πάρω μία γεύση του πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η κάσα, πόσο εύκολα διαβάζεται το dial, κλπ.

Το ρολόι είναι ωραίο, το σχήμα είναι μοναδικό και απίθανο, ο ιδιοκτήτης είναι ο δεύτερος (το αγόρασε στην Taiwan), το ρολόι πέρασε από σέρβις πέρυσι στην Ελβετία (κόστος 3,500 Ευρώ μετά την έκπτωση), το γνήσιο strap είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά μικρό και δεν μου κάνει (δεν υπάρχει δυνατότητα να μεγαλώσει, το deployant buckle είναι στο τελευταίο notch), τα χαρτιά κουτί κλπ. είναι ό,τι πιό εντυπωσιακό έχω δει, έχει ακόμη και χειρόγραφο πιστοποιητικό από το observatory που μετρούσαν το ρολόι, certificate Geneva Seal, κλπ.
Ο τωρινός ιδιοκτήτης είναι freelance δημοσιογράφος σε περιοδικά για ρολόγια, ήρθε φορώντας το Ingineur (IWC) LE 200 pcs steel με το ροζ καντράν, πολύ ωραίο καθημερινό κομμάτι, κι έχει άλλο ένα RD, chrono... To RD που δοκίμασα λοιπόν είναι διαθέσιμο, θα κάνει και καλύτερη τιμή (εννοείται ότι δυσκολεύεται να το διώξει), αλλά και το ΡΡ είναι κλασικό και πιό ασφαλές σαν αγορά.
Αυτά, η ζωή συνεχίζεται και βλέπουμε... Γνώμες ευπρόσδεκτες.