Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 47719 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #120 στις: Απρίλιος 23, 2014, 11:29:02 μμ »
Φοβερό κομμάτι ΥΩ!!!!!!!
Μόνο καλές ώρες να δείχνει!!!!!!!!

Sent from my iPad using Tapatalk HD
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #121 στις: Απρίλιος 24, 2014, 04:44:41 πμ »
Ευχαριστώ παίδες.

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Απρίλιος 24, 2014, 08:59:02 πμ »
Η ΥΩ σε όλο της το μεγαλείο!!!

Πάντα καλές ώρες Κωνσταντίνε με υγεία! :cheers:
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Απρίλιος 24, 2014, 09:11:15 πμ »
Καλορίζικο να είναι, να το χαρείς με υγεία! Πάντα τέτοια.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Απρίλιος 24, 2014, 10:15:11 πμ »
καλοριζικο και με το καλο να το φορεσεις φιλε Πανο
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Απρίλιος 24, 2014, 10:35:04 πμ »
καλοριζικο και με το καλο να το φορεσεις φιλε Πανο

Εφαγες πολύ κοκορέτσι ρε και σε πείραξε; Ποιός Πάνος;

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Απρίλιος 24, 2014, 10:40:47 πμ »

Εφαγες πολύ κοκορέτσι ρε και σε πείραξε; Ποιός Πάνος;

Εχει μεθυςει απο τη χθεσινη νικη του γαβρου,Βικτωρα!!!

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Απρίλιος 24, 2014, 10:56:07 πμ »
Εχει μεθυςει απο τη χθεσινη νικη του γαβρου,Βικτωρα!!!

Μπα, σιγά μην καταλαβαίνει μπάσκετ ο γαυρο-οπαδός.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Απρίλιος 24, 2014, 11:52:45 πμ »
^^ Η χιονάτη, ο Πάνος και ο μπλε Ναυτίλος (χαχα - καλό Βίκτωρα).

Εντάξει, μπερδεύτηκε ο άνθρωπος. Το ρολόι το είδα εγώ (για να ξεμπερδέψουμε το φίλο-μέλος), το όνομά μου είναι Κωνσταντίνος. Ο Πάνος θα πάρει κι αυτός Πατέκ, όχι ακόμη αλλά θα έρθει η στιγμή με το καλό (έτσι πιστεύω).

Πάμε παρακάτω, έχει συνέχεια η ιστορία.

Είχα πει εχθές-προχθές ότι σε μία τελευταία προσπάθεια κοίταξα ένα κλασικό και μοναδικό σχέδιο, στα ίδια χρήματα με το Πατέκ που είχα στόχο. Μιλάμε για το Sympathie της Roger Dubuis. Κομμάτια που επί μία δεκαετία τα έβγαζε η εν λόγω εταιρία, chrono / perpetual / chrono + perpetual, βασισμένα στο movement Lemania.

Ξεκίνησα στην αρχή βρίσκοντας ένα-δύο chrono σε ένα dealer στη Νέα Υόρκη. Επικοινώνησα, το ρολόι το φέρνεις άνετα εδώ και το 7% Φ.Π.Α. που έχουμε στη Σιγκαπούρη είναι πολύ λογικό για να εισάγεις οτιδήποτε. Μετά κοίταξα και τα perpetual Sympathie και όσο κοιτούσα τόσο μου άρεσαν. Έχω θέμα με τα τονέ και τα ωραία τετράγωνα, μερικά μου πάνε πολύ καλά στο χέρι. Ξέρω ότι η RD κάνει πολύ καλή δουλειά, οπότε για ένα perpetual δε θα έλεγα όχι.

Στο τέλος λοιπόν βρήκα ένα πολύ ωραίο perpetual & chrono, 37mm, WG, manual wind, φανταστικό open back (Lemania 2130), 28 κομμάτια LE. Το ρολόι είναι pre-owned και το βρήκα σε 2 dealers οι οποίοι το έχουν στη σελίδα τους ως consignment piece (ένας είναι στο Hong Kong κι ο άλλος στην Ελβετία). Το ρολόι κοστίζει ακριβώς όσο θα δώσω για το ολοκαίνουργιο Πατέκ 5712/1Α-001.

Επικοινωνώ λοιπόν με τους δύο πωλητές, και στο τέλος βλέπω ότι το ρολόι είναι το ίδιο - διαθέσιμο στη Σιγκαπούρη. Γιατί όχι να μη το δω, να το δοκιμάσω, να πάρω μία γεύση του πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η κάσα, πόσο εύκολα διαβάζεται το dial, κλπ.

Το ρολόι είναι ωραίο, το σχήμα είναι μοναδικό και απίθανο, ο ιδιοκτήτης είναι ο δεύτερος (το αγόρασε στην Taiwan), το ρολόι πέρασε από σέρβις πέρυσι στην Ελβετία (κόστος 3,500 Ευρώ μετά την έκπτωση), το γνήσιο strap είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά μικρό και δεν μου κάνει (δεν υπάρχει δυνατότητα να μεγαλώσει, το deployant buckle είναι στο τελευταίο notch), τα χαρτιά κουτί κλπ. είναι ό,τι πιό εντυπωσιακό έχω δει, έχει ακόμη και χειρόγραφο πιστοποιητικό από το observatory που μετρούσαν το ρολόι, certificate Geneva Seal, κλπ.

Ο τωρινός ιδιοκτήτης είναι freelance δημοσιογράφος σε περιοδικά για ρολόγια, ήρθε φορώντας το Ingineur (IWC) LE 200 pcs steel με το ροζ καντράν, πολύ ωραίο καθημερινό κομμάτι, κι έχει άλλο ένα RD, chrono... To RD που δοκίμασα λοιπόν είναι διαθέσιμο, θα κάνει και καλύτερη τιμή (εννοείται ότι δυσκολεύεται να το διώξει), αλλά και το ΡΡ είναι κλασικό και πιό ασφαλές σαν αγορά.

Αυτά, η ζωή συνεχίζεται και βλέπουμε... Γνώμες ευπρόσδεκτες.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Απρίλιος 24, 2014, 12:01:03 μμ »
Πέρα από το γεγονός ότι δε μου αρέσει, αυτά όμως είναι σχετικά, επαναλαμβάνω ότι αν ήσουν εκατομμυριούχος γιατί όχι να μην είχες κι ένα RD στη συλλογή σου. Τα λεφτά σου όμως είναι πολύτιμα και δε σου δίνω πάνω από 3 μήνες να το κρατήσεις. Εξάλλου, έχεις παρόμοιο το IWC ρε συ Κωνσταντίνε..

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Απρίλιος 24, 2014, 12:45:08 μμ »
Το ρολόι είναι άσχημο.......

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Απρίλιος 24, 2014, 12:48:44 μμ »
^^ Η χιονάτη, ο Πάνος και ο μπλε Ναυτίλος (χαχα - καλό Βίκτωρα).

Εντάξει, μπερδεύτηκε ο άνθρωπος. Το ρολόι το είδα εγώ (για να ξεμπερδέψουμε το φίλο-μέλος), το όνομά μου είναι Κωνσταντίνος. Ο Πάνος θα πάρει κι αυτός Πατέκ, όχι ακόμη αλλά θα έρθει η στιγμή με το καλό (έτσι πιστεύω).

Ευσεβείς πόθοι.......που αρχίζω να μην τους βλέπω και καλά, αφού έκανα μυωπία σε τέτοια ηλικία !

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Απρίλιος 24, 2014, 01:36:06 μμ »
Αγαπητέ Κωνσταντίνε σε ανακαλώ εις την τάξη. Χωρίς παρεξήγηση,  το ρολόι είναι χάλια. Έχεις υπέροχα ρολόγια τι το θες αυτό;

Περι ορέξεως βέβαια...
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Απρίλιος 24, 2014, 04:50:49 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια. Το RD είναι ξεχωριστό κατά την προσωπική μου άποψη, διαχρονικό σχέδιο κάσας και dial, αλλά συμφωνώ με τον Βίκτωρα για την (έστω μικρή) σχέση ομοιότητας με το IWC Da Vinci.

Το Patek Philippe 5712/1A-010 είναι κι αυτό πανέμορφο (πάλι κατά την προσωπική μου άποψη), κλασικό, και δένει με το IWC πάρα πολύ καλά ως δύο ρολόγια που συνδυάζονται όμορφα σε μία μικρή συλλογή.

- Leather strap + Chrono + aperture date το IWC,
- Steel bracelet + moonphase + power reserve το Patek.

Είναι κατά βάση και τα δύο σπορ κομμάτια, αλλά γιατί όχι - ας υπάρχει και χώρος για το επόμενο (το οποίο θα είναι dress piece, Patek / Lange).

Δεν πιστεύω πως θα έδινα το RD μέσα σε 3 μήνες, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς. Το Patek είναι πιό ασφαλές ποντάρισμα, αν μιλάμε σ'αυτή τη βάση. Η ουσία όμως είναι ότι το 5712/1Α-010 μου αρέσει πάρα πολύ, συνδυάζεται άρτια με το IWC στο rotation, κρατάω αυτά τα δύο συν ένα-δυό άλλα (Citizen Promaster titanium JDM + Frogman JDM) κι είμαι μιά χαρά. Τα υπόλοιπα σιγά-σιγά τα περισσότερα για πούλημα.

Θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις πάρω το Patek στα χέρια μου, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Απρίλιος 24, 2014, 05:15:41 μμ »
Πάρε και ένα dress Lange και τρέλλανέ μας όλους...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Απρίλιος 24, 2014, 06:58:21 μμ »
Πάρε και ένα dress Lange και τρέλλανέ μας όλους...
Έτσι. Αυτό θα είναι το επόμενο με το καλό, πιθανόν από Hong Kong, εκτός κι αν μείνω στην Patek.

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Απρίλιος 24, 2014, 08:52:05 μμ »
Όμως έχεις ξεχάσει τελείως τα μιλφ. Δείξε μας κάποιο που να είναι… μούσκεμα (έ, τόσες βροχές έχετε εκεί).
Καλοφόρετο φίλε 
Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Απρίλιος 24, 2014, 10:07:13 μμ »
Χαχα, ευχαριστώ. Ξέρεις, μου πέφτει λίγο δύσκολο να βγαίνω έξω και να προσπαθώ να φωτογραφήσω κόσμο, έτσι απροκάλυπτα. Θα το κάνω όμως όταν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Απρίλιος 26, 2014, 12:29:56 μμ »
Εχθές έκανα text chat στο κινητό με την αδελφή μου στην Ελλάδα. Της γράφω σε κάποια φάση "...Τί λες για το Patek, Σάββατο ή Τρίτη/Τετάρτη?"

Και σε 2 δευτερόλεπτα η απάντηση: "ΑΥΡΙΟΟΟΟΟΟΟ"

Ε, ξύπνησα σήμερα το πρωί, έκανα το μπάνιο μου, πήγα στην τράπεζα και μετά κατ'ευθείαν στον AD...

Τα κουτιά έρχονται με βαπόρι (3 βδομάδες), τα ρολόγια με αεροπλάνο.

Το κουτί, με τη συσκευασία πρέπει να ζυγίζει 2 κιλά περίπου...

Δώρο από τον AD δερμάτινη θήκη που χωρά το ρολόι με το αφρολέξ του.

Σκληρό χαρτόκουτο, bubble wrap ευλαβικά τυλιγμένο, κι από μέσα έχει ρυζόχαρτο διπλωμένο και με σελοτέιπ...

Το ρολόι είναι καταπληκτικό.

Πιό λεπτεπίλεπτο από Ρόλεξ, πάρα πολύ άνετο στον καρπό, το dial είναι λίγο πιό σκούρο από όσο φανταζόμουν, προσωπικά δεν με κουράζει η ασυμμετρία, το readability είναι άριστο, το power reserve απίθανο (το σετάραμε και με μία στροφή έπαιρνε πάνω μία ώρα), το σετάρισμα της ημερομηνίας και moonphase είναι παιχνίδι και πάρα πολύ όμορφη φάση (βάζεις πρώτα την ημερομηνία με το ένα pusher [χρησιμοποιήσαμε οδοντογλυφίδα] και με το άλλο pusher ένα πάτημα για κάθε μέρα που προχωρά η Σελήνη).

Η μέρα σήμερα έχει 26 του μήνα, Πανσέληνος ήταν στις 15 Απριλίου (στο manual αλλά και στην ιστοσελίδα της Patek), άρα 11 κουνήματα (26 μείον 15) ή πατήματα του κουμπιού, τακ, τακ, τακ, τακ... Και νά'σου το φεγγάρι εκεί που πρέπει να ειναι σήμερα στο dial... Τί να πω, μαγεία...

Δύο χρόνια διεθνής εγγύηση, συμπληρώθηκαν τα χαρτιά ώστε το όνομά μου να πάει στο αρχείο της ΡΡ στην Ελβετία (σικ) όπως και οι επιλογές για να έρχεται το περιοδικό της ΡΡ στο σπίτι, κλπ.

Το bezel (η στεφάνη) γυαλίζει πολύ περισσότερο από το κρύσταλλο, το οποίο είναι anti-reflective φυσικά. Ο πωλητής μου είπε ότι το ρολόι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μου, είπε πως όταν το δοκιμάζουν όλοι λένε "...ναι, όντως πολύ ωραίο..." κλπ. όμως με το χρόνο σιγά-σιγά το ρολόι δείχνει την πραγματική του ομορφιά και αξία, σε βαθμό αξεπέραστο.

Το στυλ, σχέδιο είναι πραγματικά κλασικό. Πολύ κλασικό. Μερικές φορές τα συναισθήματα εναλάσσονται. Το νιώθεις παρωχημένο, κλασικούρα, όμως το κοιτάς πάλι μετά από 2 λεπτά και λες μέσα σου "...τι είπα ο βλάκας..."

Δεν είναι ένα ρολόι για extreme sports, είναι 'σπορ' αλλά δεν είναι τόσο casual sports όσο είναι πιό πολύ 'κυριλέ' casual. Τα complications όπως είπα είναι απίθανα, διαβάζονται πάρα πολύ άνετα (που σημαίνει πως το ρολόι σχεδιαστικά μέσα έχει προσεχθεί πάρα πολύ, για σχεδιαστικά έξω δεν το συζητάμε, το φρόντισε ο συγχωρεμένος Τζέντα). Λεπτό και 'απαρατήρητο' στο καρπό, επίσης αθόρυβος ο ρότορας... Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι άλλο...

Το μπασελέ αγκαλιάζει το χέρι σα γάντι. Πήρα το ρολόι κατά τις 12 το μεσημέρι και πήγα για lunch και καφέ. Έξω άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, υγρασία σίγουρα πάνω από 95%. Ήρθα σπίτι μετά και ο καρπός μου είναι σαφέστατα πολύ λιγότερο ιδρωμένος από όσο όταν είχα το ΑΡ. Πιό λεπτό το μπρασελέ από του ΑΡ (σε πάχος), άλλο πράγμα. Το ΑΡ ήταν/είναι πιό matcho ρολόι, πολύ ωραίο, αλλά σε καμμία περίπτωση τόσο διακριτικό και ραφιναρισμένο.

Αυτά, θα επανέλθω με πιό πολλά σχόλια σύντομα.

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 26, 2014, 12:36:07 μμ από NavalArchitect »

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Απρίλιος 26, 2014, 12:45:17 μμ »
Κωνσταντίνε,
να φοράς με υγεία και να σου χαρίζει όμορφες στιγμές. Είναι πολύ ωραίο. Καλοφόρετο ξανά
Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?