Αποστολέας Θέμα: ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ  (Αναγνώστηκε 27794 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 14, 2013, 05:40:47 μμ »
Κώστα, ναι, το έχω το μπλου λα μπόμπα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
@chris5
Ένας ακόμη λόγος (πάρα πολύ σοβαρός) να μην με πολυενδιαφέρουν τα πανεραι, (χωρίς να θέλω να μειώσω το τι είναι, μην παρεξηγηθώ). Μόλις με βοήθησες να την βγάλω ακόμη και από το πολύ πίσω μέρος του μυαλού μου (για πολύ αργότερα). Σε ευχαριστώ. Επίσης, χωρίς να το ξέρεις, βοηθάς πολύ το πρόβλημα επιλογής που έχω…

Να εισαι καλα φιλε.
Δικαιωμα της Πανεραι ειναι να εχει τις τιμες που εχει και δικαιωμα μας να μην αγοραζουμε τα προιοντα της.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Εποικοδομητικη και ενδιαφερουσα η συζητηση και πολυ σημαντικες ολες οι αποψεις και τοποθετησεις.
Επαναφερω λιγο το θεμα.
Δεν μας απασχολει αμεσα το πως καθοριζει καθε εταιρεια την αξια του προιοντος της.Το πως το κοστολογει ειναι δικαιωμα της.Οποιος γουσταρει αγοραζει,οποιος δεν θελει μενει μακρια.Ειναι δικαιωμα του brand και του αγοραστη το τι θα κανει εκαστος.Σ αυτο πιστευω οτι ολοι συμφωνουμε.
Αυτο που θελω να πω ειναι.Οι εταιρειες που κανουν 30% εκπτωση στην Ελλαδα,την ιδια εκπτωση κανουν και στον υπολοιπο κοσμο;
Κι αν κανουν,προσωπικα δεν εχω καταφερει ποτε τετοια εκπτωση,ειναι σωστο να δημιουργειται προιον ,που η ιδια η εταιρεια επιτρεπει τετοια εκπτωση;
Δηλαδη,κανει υπερτιμολογηση;Η οριζει μια τιμη και αφηνει τους dealers να χειριστουν οπως θελουν την κατασταση;
Και εν κατακλειδει,τι ειναι πιο εντιμο;
Mια στανταρ τιμη,με μικρες αποκλισεις αναλογα τον πωλητη,που αντιπροσωπευει την αξια που πιστευει η καθε εταιρεια οτι αξιζει το προιον της;
 η μια τιμη φουσκωμενη απο την εταιρεια,που επιδεχεται παζαρια και εκπτωσεις;
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Εποικοδομητικη και ενδιαφερουσα η συζητηση και πολυ σημαντικες ολες οι αποψεις και τοποθετησεις.
Επαναφερω λιγο το θεμα.
Δεν μας απασχολει αμεσα το πως καθοριζει καθε εταιρεια την αξια του προιοντος της.Το πως το κοστολογει ειναι δικαιωμα της.Οποιος γουσταρει αγοραζει,οποιος δεν θελει μενει μακρια.Ειναι δικαιωμα του brand και του αγοραστη το τι θα κανει εκαστος.Σ αυτο πιστευω οτι ολοι συμφωνουμε.
Αυτο που θελω να πω ειναι.Οι εταιρειες που κανουν 30% εκπτωση στην Ελλαδα,την ιδια εκπτωση κανουν και στον υπολοιπο κοσμο;
Κι αν κανουν,προσωπικα δεν εχω καταφερει ποτε τετοια εκπτωση,ειναι σωστο να δημιουργειται προιον ,που η ιδια η εταιρεια επιτρεπει τετοια εκπτωση;
Δηλαδη,κανει υπερτιμολογηση;Η οριζει μια τιμη και αφηνει τους dealers να χειριστουν οπως θελουν την κατασταση;
Και εν κατακλειδει,τι ειναι πιο εντιμο;
Mια στανταρ τιμη,με μικρες αποκλισεις αναλογα τον πωλητη,που αντιπροσωπευει την αξια που πιστευει η καθε εταιρεια οτι αξιζει το προιον της;
 η μια τιμη φουσκωμενη απο την εταιρεια,που επιδεχεται παζαρια και εκπτωσεις;
Yπαρχει και η περιπτωση της Πανεραι που εχει μια στανταρ τιμη με ελαχιστες αποκλισεις αναλογα με τον πωλητη που ΔΕΝ αντιπροσωπευει την αξια που εχει κανονικα το προιον της.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Yπαρχει και η περιπτωση της Πανεραι που εχει μια στανταρ τιμη με ελαχιστες αποκλισεις αναλογα με τον πωλητη που ΔΕΝ αντιπροσωπευει την αξια που εχει κανονικα το προιον της.

Χρηστο μου,θα γινω Βικτωρας και θα πω:''δεν διαβαζετε τι γραφω''!!!!

Υπογραμμιζω και τονιζω: πιστευει οτι αξιζει
Ειμαι απολυτα σαφης νομιζω.!!

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
Καταρχάς θεωρώ το τι γίνεται στη γκρι αγορά είναι άκυρο να το συζητάμε.Οι ad μας αφορούν και συγκεκριμένα για την panerai ,για να είναι τόσο πετυχημένη σε τόσο σχετικά σύντομο διάστημα πάει να πει  πως έχει κάνει πολύ σωστές κινήσεις και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι μέχρι τώρα κοστολόγηση των προιόντων της και οι πολιτική των ελάχιστων εκπτώσεων..

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Δε παίζει έκπτωση στο εξωτερικό απ'όσο ξέρω. Αυτή την μόδα την έχουμε εδώ στην Ελλάδα. Κανονικά το ρολόι πρέπει να το πληρώσεις όσο κοστίζει, απλά οι καταστηματάρχες για να τσουλάει το πράμα κάνουν έκπτωση ( αφού έχουν αέρα λόγω υπεραξίας ) για να κάνουν καλή εντύπωση στον πελάτη. Και με έκπτωση 50% να στο δώσει, έχει βγάλει κέρδος.

Εγώ πάντως στην αρχή δεν ήξερα ότι κάνουν έκπτωση στα ρολόγια. Αφού μου κάνει ο καταστηματάρχης : " Βέβαια θα γίνει και έκπτωση, δε θα πληρώσεις 5.500€ ! " Και του κάνω : " Έκπτωση; Γιατί; "  :P

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
Αυτο λεω και εγω Βικτωρα. Για την Ελλαδα μιλαω παντα. Για το daytona μιλας για Ελλαδα? Αν ναι,μπορεις να παρεις ενα 15-20%.
Οχι απο την επισημη Ρολεξ,αλλα απο αλλο καταστημα.

Χρήστο την ατσάλινη daytona από κατάστημα το πιο πιθανόν είναι να την πάρεις λίγο πιο ακριβά από την αρχική.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Χρηστο μου,θα γινω Βικτωρας και θα πω:''δεν διαβαζετε τι γραφω''!!!!

Υπογραμμιζω και τονιζω: πιστευει οτι αξιζει
Ειμαι απολυτα σαφης νομιζω.!!
Το καταλαβα Βικτωρα. :) :) :)  Απλα ετσι βλεπω εγω την Πανεραι.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Χρήστο την ατσάλινη daytona από κατάστημα το πιο πιθανόν είναι να την πάρεις λίγο πιο ακριβά από την αρχική.
Ναι το ξερω, γιατι δεν την εχουν διαθεσιμη. Εχουν μονο την gold edition.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Περιμενω να τοποθετηθουν φιλοι που εχουν ζησει και ζουν στο εξωτερικο,σχετικα με τις εκπτωσεις.
Γιατι ειναι διαφορετικο να εισαι καπου επισκεπτης,διαφορετικο να εχεις αναπτυξει εμπορικες και φιλικες σχεσεις με καποιον εμπορο.
Κωστα,τι λες;
Kαι οσοι φιλοι εχουν εμπειρια!!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Χρηστο έχεις πιει μπύρες, έτσι δεν είναι;

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Χρηστο έχεις πιει μπύρες, έτσι δεν είναι;
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα εισαι πολυ..................ωραιος τυπος.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
 :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Το θέμα το πάει ο Βασίλης προς την σωστή κατεύθυνση.

Ας είχε η Panerai την παραγωγή σε κομμάτια  της Rolex και 50 AD στην Ελλάδα αντί για 2 και τότε θα βλέπαμε αν γίνονται εκπτώσεις ή όχι.

Επίσης όσοι παρακολουθείτε ξένα φόρα θα ξέρατε ότι η Rolex αφαιρεί το ADλικι από συνεργάτες της πάνω από 30 χρόνια και το γυρνάει στις μπουτίκ, ακριβώς για να έχει περισσότερο έως απόλυτο έλεγχο στις τιμές, οπότε θα κοπούν τα πολλά πολλά.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Υπάρχει και η περίπτωση , η χονδρική τιμή ενός Πανεράι ( δηλαδή όσο θα το αγοράσει ο καταστηματάρχης ) να είναι μεγαλύτερη από ένα Ρόλεξ ή Β , επειδή είναι περιορισμένης παραγωγής. Οπότε μειώνεται το περιθώριο κέρδους για τον retailer, αρα γι'αυτό δε σου κάνει έκπτωση !

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Το θέμα το πάει ο Βασίλης προς την σωστή κατεύθυνση.

Ας είχε η Panerai την παραγωγή σε κομμάτια  της Rolex και 50 AD στην Ελλάδα αντί για 2 και τότε θα βλέπαμε αν γίνονται εκπτώσεις ή όχι.

Επίσης όσοι παρακολουθείτε ξένα φόρα θα ξέρατε ότι η Rolex αφαιρεί το ADλικι από συνεργάτες της πάνω από 30 χρόνια και το γυρνάει στις μπουτίκ, ακριβώς για να έχει περισσότερο έως απόλυτο έλεγχο στις τιμές, οπότε θα κοπούν τα πολλά πολλά.

Το ιδιο κανει και στην υπολοιπη Ευρρωπη η panerai,Πανο;
Στην Ρωμη περισυ και στην Φλωρεντια,πουθενα δεν πηρα σημαντικη εκπτωση,οσο βεβαα βρηκα ανοικτα μαγαζια ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Το ιδιο κανει και στην υπολοιπη Ευρρωπη η panerai,Πανο;
Στην Ρωμη περισυ και στην Φλωρεντια,πουθενα δεν πηρα σημαντικη εκπτωση,οσο βεβαα βρηκα ανοικτα μαγαζια ;D ;D

Το ίδιο κάνει σε όλο τον κόσμο Σπύρο. Μπουτίκ only και ελάχιστοι AD, οπότε κρατιέται η τιμή ψηλά.

Με μια ματιά στο επίσημο site της Rolex βλέπεις στην Ελλάδα 40 ADs. Δεν σου λέει τίποτα αυτό;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Σε συνάφεια με το θέμα είναι και η γενικότερη πολιτική αυξήσεων των ελβετικών εταιριών. Η rolex έχει αυξήσει τις τιμές της μπορεί και 40% συνολικά τα τελευταία μόνο χρόνια. Αλλά και άλλες εταιρίες έχουν φτάσει τις τιμές τους στο θεό. Είναι αυξήσεις ανάλογες της αύξησης του κόστους; Αμφιβάλλω. Η πιο διαδεδομένη αιτιολογία ειναι ότι αφού πουλάνε σαν τρελλές στην Κίνα και στη Ρωσία, όλα καλά πάνε. Το θέμα είναι όμως ότι αν οδηγηθούν σε φούσκα που θα σκάσει, θα ξαναγυρίσουμε σε εποχές 1980...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
Πολύ σωστός ο Πάνος!Έτσι είναι.Και σχετικά με τη panerai προσωπικά πιστεύω πως πολύ καλά κάνει και δεν επιτρέπει αυτές τις μεγάλες εκπτώσεις.Όσο και αν φανεί παράξενο,με αυτό τον τρόπο θεωρώ πως και σέβεται περισσότερο τον πελάτη της και δεν απαξιώνεται το προϊόν της.