Αποστολέας Θέμα: ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ  (Αναγνώστηκε 27784 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Στο προχθεσινό καφεδάκι στο φλο,είχα μια συζήτηση με τον Χρήστο και τον Αχιλλέα,σχετικά με τις τιμές της panerai και την πολιτική της μη η ελαχιστης έκπτωσης που ακολουθεί η εταιρεία.
Διάβασα και το τοπικ του Χρήστου ,σχετικά με την αγορά homage panerai,και θέλησα να θέσω το ερώτημα.
Τι νομίζετε ότι είναι σωστό,η για να είμαι πιο σαφής,πιο έντιμο:
Να τιμολογει μια εταιρεία τα προϊόντα της όσο νομίζει ότι αξίζουν και να εμμένει στις τιμές της, η να ορίζει μια τιμή,η οποία επιδέχεται,εν γνώσει της,έκπτωση και παζάρια;
Βέβαια στον υπόλοιπο κόσμο δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που συμβαίνει σε μας με τις εκπτώσεις.
Πουθενά δεν έχω καταφέρει να πάρω έκπτωση πάνω απο  10%,τουλάχιστον σε επώνυμα ρολόγια και σε μεγάλα μαγαζιά.
Αυτό όμως πως μεταφράζεται;ότι στην Ελλάδα οι έμποροι όλων των εταιρειών κάνουν εκπτώσεις και χάνουν ποσοστό κέρδους;μόνο όσοι εμπορεύονται panerai δεν ακολουθούν αυτή την πολιτική;οι εταιρείες το γνωρίζουν αυτό και το επιτρέπουν;μόνο η panerai δεν το επιτρέπει;
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Στο προχθεσινό καφεδάκι στο φλο,είχα μια συζήτηση με τον Χρήστο και τον Αχιλλέα,σχετικά με τις τιμές της panerai και την πολιτική της μη η ελαχιστης έκπτωσης που ακολουθεί η εταιρεία.
Διάβασα και το τοπικ του Χρήστου ,σχετικά με την αγορά homage panerai,και θέλησα να θέσω το ερώτημα.
Τι νομίζετε ότι είναι σωστό,η για να είμαι πιο σαφής,πιο έντιμο:
Να τιμολογει μια εταιρεία τα προϊόντα της όσο νομίζει ότι αξίζουν και να εμμένει στις τιμές της, η να ορίζει μια τιμή,η οποία επιδέχεται,εν γνώσει της,έκπτωση και παζάρια;
Βέβαια στον υπόλοιπο κόσμο δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που συμβαίνει σε μας με τις εκπτώσεις.
Πουθενά δεν έχω καταφέρει να πάρω έκπτωση πάνω απο  10%,τουλάχιστον σε επώνυμα ρολόγια και σε μεγάλα μαγαζιά.
Αυτό όμως πως μεταφράζεται;ότι στην Ελλάδα οι έμποροι όλων των εταιρειών κάνουν εκπτώσεις και χάνουν ποσοστό κέρδους;μόνο όσοι εμπορεύονται panerai δεν ακολουθούν αυτή την πολιτική;οι εταιρείες το γνωρίζουν αυτό και το επιτρέπουν;μόνο η panerai δεν το επιτρέπει;
Νομιζω ομως ρε συ Σπυρο μου,πως η Panerai δεν τιμολογει σωστα τα ρολογια της. Αν τα ειχε τιμολογησει σωστα, τουλαχιστον 1000-1500 ευρω πιο κατω απο οτι ειναι τωρα,δεν θα ειχε νομιζω κανεις παραπονο για την πολιτικη της μηδενικης εκπτωσης `η εστω της ελαχιστης 5%-10%.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Νομιζω ομως ρε συ Σπυρο μου,πως η Panerai δεν τιμολογει σωστα τα ρολογια της. Αν τα ειχε τιμολογησει σωστα, τουλαχιστον 1000-1500 ευρω πιο κατω απο οτι ειναι τωρα,δεν θα ειχε νομιζω κανεις παραπονο για την πολιτικη της μηδενικης εκπτωσης `η εστω της ελαχιστης 5%-10%.

Η γενικότερη τοποθέτηση μου,Χρήστο μου,δεν έχει να κάνει με το αν θεωρούμε η όχι σωστή την κοστολογηση των προϊόντων μιας εταιρείας.
Στα δικά μου ματια  μπορεί να φαντάζει υπερβολικό ένα κοστούμι  Zegna να κοστίζει 10 φορές περισσότερο απο ένα άλλο φτιαγμένο απο το ίδιο ύφασμα,αλλού κατασκευαστή,αλλα τόσο το κοστολογει η εταιρεία αν θέλει κάποιος το αγοράζει ,αν το θεωρεί παράλογο,όχι.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεδομένης της τιμής ενός ρολογιού,ασχέτως αν μας φαίνεται λογική η παράλογη,τι συμβαίνει!!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Η γενικότερη τοποθέτηση μου,Χρήστο μου,δεν έχει να κάνει με το αν θεωρούμε η όχι σωστή την κοστολογηση των προϊόντων μιας εταιρείας.
Στα δικά μου ματια  μπορεί να φαντάζει υπερβολικό ένα κοστούμι  Zegna να κοστίζει 10 φορές περισσότερο απο ένα άλλο φτιαγμένο απο το ίδιο ύφασμα,αλλού κατασκευαστή,αλλα τόσο το κοστολογει η εταιρεία αν θέλει κάποιος το αγοράζει ,αν το θεωρεί παράλογο,όχι.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεδομένης της τιμής ενός ρολογιού,ασχέτως αν μας φαίνεται λογική η παράλογη,τι συμβαίνει!!!
Καταλαβα τι εννοεις. Eιναι δικαιωμα της Panerai να κανει οτι θελει με τις τιμες της,ετσι εχω αποφασισει και εγω σαν Χρηστος,να μην παρω ΠΟΤΕ Panerai. Τωρα για το ζητημα που εθεσες,και πολυ σωστα το εθεσες,δεν ξερω τι γινεται. Ακομα και η Rolex κανει μεγαλυτερες εκπτωσεις στα ρολογια της. Ισως ομως να φταιει και ο εισαγωγεας της Panerai στην Ελλαδα και τα καταστηματα που διαθετουν τη συγκεκριμενη εταιρεια ρολογοποιιας.Μην ξεχναμε πως τα 2-3 καταστηματα που εχουν Panerai δεν κανουν γενικα,μεγαλες εκπτωσεις σε ΟΛΑ τα ρολογια τους. Αν υπηρχε μεγαλυτερη διαθεση ισως και οι τιμες να ηταν χαμηλοτερες.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
Πως καθοριζεται η τιμη ενος προιοντος; απο πολλα θ απαντησετε,ομως ολα συμπυκνωνονται στο <οσο ειναι διατεθειμενη η αγορα να το πληρωσει>.
Χρυσους κανων, ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 14, 2013, 01:21:46 μμ από Coral »
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Καταλαβα τι εννοεις. Eιναι δικαιωμα της Panerai να κανει οτι θελει με τις τιμες της,ετσι εχω αποφασισει και εγω σαν Χρηστος,να μην παρω ΠΟΤΕ Panerai. Τωρα για το ζητημα που εθεσες,και πολυ σωστα το εθεσες,δεν ξερω τι γινεται. Ακομα και η Rolex κανει μεγαλυτερες εκπτωσεις στα ρολογια της. Ισως ομως να φταιει και ο εισαγωγεας της Panerai στην Ελλαδα και τα καταστηματα που διαθετουν τη συγκεκριμενη εταιρεια ρολογοποιιας.Μην ξεχναμε πως τα 2-3 καταστηματα που εχουν Panerai δεν κανουν γενικα,μεγαλες εκπτωσεις σε ΟΛΑ τα ρολογια τους. Αν υπηρχε μεγαλυτερη διαθεση ισως και οι τιμες να ηταν χαμηλοτερες.

Kαι στην υπόλοιπη Ευρώπη τα ίδια γίνονται. Φταίει η μικρή παραγωγή. Για πήγαινε να ζητήσεις έκπτωση σε rolex daytona ατσάλι, θα πέσουν κάτω από τα γέλια..

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Kαι στην υπόλοιπη Ευρώπη τα ίδια γίνονται. Φταίει η μικρή παραγωγή. Για πήγαινε να ζητήσεις έκπτωση σε rolex daytona ατσάλι, θα πέσουν κάτω από τα γέλια..
Αυτο λεω και εγω Βικτωρα. Για την Ελλαδα μιλαω παντα. Για το daytona μιλας για Ελλαδα? Αν ναι,μπορεις να παρεις ενα 15-20%.
Οχι απο την επισημη Ρολεξ,αλλα απο αλλο καταστημα.
Παρε παραδειγμα ομως μια αλλη εταιρεια.
Π.χ την Omega εδω στην Ελλαδα ο υποψηφιος πελατης μπορει να πετυχει εκπτωση 25+ ,αντε να παρεις το αντιστοιχο Οmega απο το Παρισι,οπως ειχα παει εγω πριν 4 χρονια. Οπως ειπες και εσυ, θα πεσουν κατω απο τα γελια αν ζητησεις εκπτωση.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Αυτό που λέω είναι ότι και η Πανεράι και η Ρολεξ στη daytona κρατούν χαμηλά τη γραμμή παραγωγής, η ζήτηση από τους εμπόρους είναι τεράστια επομένως αγοράζουν οι ίδιοι οι έμποροι ακριβά και τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μικρά.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Εγώ προσωπικά μπορώ να δώσω 2 απαντήσεις αν θέλετε.

Η μια είναι στο " Πώς υπολογίζεται το κόστος ενός προϊόντος ? "

Και η δεύτερη " Τιμολογιακή Πολιτική " !

Ας αναλύσω κι εγώ όσα έχω μάθει από το ρημαδοΤΕΙ!!! ;D ;D ;D ( Δημήτρη Coral... ΧΩΝΩ!!! )

Το κόστος των προϊόντων : Αποτελείται από :

Α) Αναλώσεις Α' Υλών ( Αρχικό Απόθεμα + Αγορές - Τελικό Απόθεμα = Αναλώσεις Α' Υλών )
               +
Β) Άμεση Εργασία ( Ο τεχνικός- μηχανικός που συνδέεται άμεσα με την παραγωγή )
               +
Γ) Γ.Β.Ε ( Τα Γενικά Βιομηχανικά Έξοδα είναι τα έμμεσα εργατικά - έξοδα . Π.χ οι αποσβέσεις των μηχανημάτων, έξοδα διοικητικής λειτουργίας , ο υπάλληλος της εταιρίας _
               =
Δ) Κόστος Βιομηχανοποίησης ( Το άθροισμα των πάνω )

Τι σημαίνει κόστος? Το κόστος είναι η επένδυση μας είτε για την αγορά Α' Υλών, είτε των εργαζομένων ( τι μισθό παίρνουν, πόσο εργάζονται ) είτε για τα Γενικά Βιομηχανικά Έξοδα ( πόσο ρεύμα κάψαμε για την λειτουργία των μηχανημάτων, οι αποσβέσεις κ.τ.λ ) με σκοπό την κατασκευή ενός προϊόντος.

Το κόστος είναι διαφορετικό για κάθε εταιρία ή παρόμοιο. Π.χ τον χάλυβα η Breitling μπορεί να τον αγοράζει από τον Προμηθευτή Α ο οποίος το πουλάει 100 . Η Ρόλεξ μπορεί να αγοράζει από ακριβότερο προμηθευτή και να το παίρνει 120.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση να τον αγοράζει από τον ίδιο προμηθευτή. Θα απαντήσουμε λοιπόν πιο κάτω το " Γιατί π.χ ένα Daytona κοστίζει 11.000 ενώ ένα Chronomat 01 κοστίζει 6.500 , τη στιγμή που και τα 2 ρολόγια είναι το ίδιο κορυφαία? "

Τιμολογιακή Πολιτική . Σχετίζεται άμεσα με το κόστος παραγωγής - βιομηχανοποίησης ενός προϊόντος αλλά και με άλλους παράγοντες όπως η αγορά, προσφορά - ζήτηση και φυσικά στις εταιρίες prestige .... οι οποίες δημιουργούν " υπεραξία " καθώς επίσης και με την στρατηγική πολιτική της εταιρίας, δηλαδή τι όνομα έχει στην αγορά και ποιός είναι ο στόχος της.

Σε ένα πολυτελές προϊόν δεν υπάρχει ταβάνι στην τιμή. Γι'αυτό και το προϊόν αποκαλείται " luxury prestigious item " . Ξεφεύγουμε από τα στενά όρια της χρηστικότητας και πάμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο, αυτό της πολυτέλειας.

Γιατί στα Panerai δεν υπάρχει έκπτωση? Απάντηση : " Limited Production " . Σαφώς και δεν θα υπάρξει μεγάλη έκπτωση σε ρολόγια που η παραγωγή τους είναι περιορισμένη + ότι η εταιρία είναι " luxury " .

Αυτά από μένα!! ;)

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ορισμένες οπτικές γενικά για Χ προϊόντα και Ψ μάρκες
Η εταιρεία πουλά τρελά. Οφείλεται στο ότι:
Α) κάνει μεγάλες εκπτώσεις και γι αυτό ο κόσμος αγοράζει τα προϊόντα της γιατί τα θεωρεί ευκαιρία
Β) κάνει μηδενικές εκπτώσεις και ο κόσμος αγοράζει γιατί εδραιώνεται σε αυτόν η πεποίθηση ότι ο προϊόν αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ

Η εταιρεία δεν πουλά τρελά ή έστω πουλά ελάχιστα. Οφείλεται στο ότι:
Γ) η εταιρεία κάνει μεγάλες εκπτώσεις, συνεπώς οι αγοραστές πιστεύουν ότι τα προϊόντα είναι υπερτιμημένα και γενικά δεν αξίζουν την τιμή τους, οπότε γιατί να τα αγοράσουν?
Δ) η εταιρεία κάνει μικρές ή μηδενικές εκπτώσεις, οπότε γιατί να αγοράσει κάποιος τα προϊόντα της?

Πίσω από τα Α,Β,Γ,Δ κρύβεται το value for monney.
Το τι ισχύει ειδικότερα για ρολόγια δεν μπορώ να πω επακριβώς γιατί δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε έχω την αναγκαία εμπειρία. Όμως θα θέσω την δική μου οπτική: θέλω να αγοράσω ρολόγι και είδα ότι κάποια από αυτά που μου αρέσουν έχουν 3Κ και φορούν 7750. όμως 7750 βρίσκω και με 600-700€. Αν ο 3Κ δεν μου κάνει μια καλή έκπτωση δεν θα αγοράσω. Μπορεί το περιτύλιγμα της 7750 των 600€ να μην μου αρέσει εμφανισιακά αλλά δεν θα δώσω και πέντε φορές πάνω για να πάρω κάτι που εμφανισιακά μου αρέσει αλλά στα σπλάχνα του είναι το ίδιο (παρεπιπτώντως στην παράλληλη το 3Κ βρίσκεται με 40% discount). Και εν τέλει προτιμώ να δώσω και κάτι παραπάνω από τα 3Κ για να πάρω κάτι καλύτερο παρά να αγοράσω κάτι που το θεωρώ υπερτιμημένο.  Ο.κ. οι μεγάλες εταιρείες έχουν in-house μηχανές. Όμως με ποιο άλλο brand θα βάζατε στην ίδια κατηγορία τα πανέρια ? (δεν μπορώ να το απαντήσω, θα ήθελα να δω τις απόψεις των επαϊόντων) . Κάνει αυτή η άλλη εταιρεία εκπτώσεις? Αν ναι, τότε εγώ ως καταναλωτής θα τιμωρούσα, με το χρήμα μου, την panerai. Αν πάλι, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το σχέδιο της πανεράι, τότε εγώ θα υποστώ την τιμωρία της panerai (σαδομαζοχιστική σχέση θα έλεγα).
Με σεβασμό στις απόψεις των επαϊόντων και όλων γενικώς των συν-παθιασμένων
Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Αγαπητε φιλε,θα σου πω τρεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ εταιρειες που ο πελατης παιρνει ρολογια τους με 25%+ εκπτωση: Omega,Breitling και Zenith. Kαι οι τρεις εχουν in-house μηχανισμους ειδικα η τελευταια εχει μονο in-house. H Panerai εχει καλυτερα ρολογια απ`αυτες τις τρεις? Δεν νομιζω.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Δεν έχει καλύτερα ρολόγια ρε Χρήστο, αυτό προσπαθούν να σου πουν. Εχει πιο δυσεύρετα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Δεν έχει καλύτερα ρολόγια ρε Χρήστο, αυτό προσπαθούν να σου πουν. Εχει πιο δυσεύρετα.
Ο strifteros ρωτησε ποια αλλα ρολογια θεωρουμε οτι καταττασονται στην κατηγορια των Πανεραι,γι`αυτο εγραψα τη λεξη ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Καταλαβαινω μια χαρα τι λεει ο καθενας,δοξα το Θεο εχω καλη κριση,αν και δεν τα λενε σε μενα μονο. Μια γενικη κουβεντα κανουμε.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Χαίρομαι που συνεννοούμαστε  :headbash:

• Tourbillion
    • Προφίλ
H Panerai εχει καλυτερα ρολογια απ`αυτες τις τρεις?
Panerai δεν έχω, αλλά απ'όσα έχω ακούσει τα ρολόγια της είναι πολύ καλά. Μη ξεχνάς ότι η Panerai ανήκει στις ενοποιημένες καταστάσεις του Richemont Group και το ίδιο το group την έχει ανεβάσει πολύ γιατί πιστεύει ότι το concept της Panerai ,καθώς και η φινέτσα της θα επιφέρει κέρδος και ανταγωνιστικότητα. Όλες οι μηχανές, όλα το τωρινό " know how " της ( limited production ) οφείλεται στο Group. Ουσιαστικά η Panerai επανιδρύθηκε από το Richemont με πολύ πιο υψηλές προδιαγραφές, prestige, in house μηχανές . Παρέχει επίσης την ιταλική φινέτσα και το design, και αναβιώνει τα ιστορικά μοντέλα της εταιρίας. Το αποτέλεσμα? Θετικό!  ;)

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Αγαπητε φιλε,θα σου πω τρεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ εταιρειες που ο πελατης παιρνει ρολογια τους με 25%+ εκπτωση: Omega,Breitling και Zenith. Kαι οι τρεις εχουν in-house μηχανισμους ειδικα η τελευταια εχει μονο in-house. H Panerai εχει καλυτερα ρολογια απ`αυτες τις τρεις? Δεν νομιζω.

Panerai...
"It's like children. You can't understand until you've had one."

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 14, 2013, 04:05:47 μμ »
Κώστα δεν ξέρω που τη βρήκες τη φινέτσα. Τα Πανεράι είναι επιτυχημένα γιατί είναι απλά και λιτά κι όχι φινετσάτα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
Κώστα δεν ξέρω που τη βρήκες τη φινέτσα. Τα Πανεράι είναι επιτυχημένα γιατί είναι απλά και λιτά κι όχι φινετσάτα.
Έχουν special design ήθελα να πω + όπως λες " είναι λιτά ". Γι'αυτό και το Richemont την εξαγόρασε.  ;)

Έχουν πάντως πολύ ξεχωριστό σχέδιο, αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Ειδικά η κάσα 1950 είναι κορυφή!!! ;D ;D

Να σε ρωτήσω : Το Submersible το μπλε το έχεις ακόμα? :)

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
@chris5
Ένας ακόμη λόγος (πάρα πολύ σοβαρός) να μην με πολυενδιαφέρουν τα πανεραι, (χωρίς να θέλω να μειώσω το τι είναι, μην παρεξηγηθώ). Μόλις με βοήθησες να την βγάλω ακόμη και από το πολύ πίσω μέρος του μυαλού μου (για πολύ αργότερα). Σε ευχαριστώ. Επίσης, χωρίς να το ξέρεις, βοηθάς πολύ το πρόβλημα επιλογής που έχω…

@andrey_ 
Συγχωρέστε με και με όλο το θάρρος του πρωτάρη ή αν θέλετε άσχετου, αλλά δεν θα πληρώσω (κυριολεκτικά, σε ευρώ) την δυσκολία εύρεσης προς αγορά ενός ρολογιού (αυτό κανονικά θα έπρεπε να μειώνει την τιμή αγοράς)…Απλά δεν παίρνουν τα χρήματά μου…όχι μόνο η πανεράι, αλλά και όποια άλλη εταιρεία. Όσο λιγότερα τα σημεία πώλησης τόσο πιο εύκολo να υπάρξουν προσυνεννοημένες πρακτικές (ισχύει γενικά αυτό, για τα ρολόγια δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να το απορρίψω). Σε τέτοιες περιπτώσεις απλά πάω σε κάτι άλλο. Και υπάρχουν πολλά ακόμη (ρολόγια) όπως πολύ καλύτερα άλλωστε ξέρεις εσύ….

Panerai...
"It's like children. You can't understand until you've had one."
Φίλε PanosI
Δεν καίγομαι να βάλω πανέρι στον καρπό μου. Μου είναι εντελώς αδιάφορο. Αλλά ένα ζενίθ, ειδικά με την τριχρωμία θα μου άρεσε πολύ (θα μου πείτε κάνα μαγαζί με καλή έκπτωση?). Τέλος για να μην παρεξηγηθώ, ειδικά από κατόχους πανεριών, αναφέρω ότι σέβομαι απόλυτα την εταιρεία και τα μοντέλα της, απλά δεν είναι ρολόγι που θα αγόραζα εγώ.. Oπως λέτε κι εσείς εδώ μέσα, είναι και θέμα γούστου, οπότε περί ορέξεως…
Strifteros

PS αυτά τα περί Richemont Κλπ δεν τα ήξερα. Μαθαίνω, μαθαίνω…..ευχαριστώ γι αυτό

Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
@andrey_ 
Συγχωρέστε με και με όλο το θάρρος του πρωτάρη ή αν θέλετε άσχετου, αλλά δεν θα πληρώσω (κυριολεκτικά, σε ευρώ) την δυσκολία εύρεσης προς αγορά ενός ρολογιού (αυτό κανονικά θα έπρεπε να μειώνει την τιμή αγοράς)…Απλά δεν παίρνουν τα χρήματά μου…όχι μόνο η πανεράι, αλλά και όποια άλλη εταιρεία. Όσο λιγότερα τα σημεία πώλησης τόσο πιο εύκολo να υπάρξουν προσυνεννοημένες πρακτικές (ισχύει γενικά αυτό, για τα ρολόγια δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να το απορρίψω). Σε τέτοιες περιπτώσεις απλά πάω σε κάτι άλλο. Και υπάρχουν πολλά ακόμη (ρολόγια) όπως πολύ καλύτερα άλλωστε ξέρεις εσύ….

Kαι πολύ καλά θα κάνεις, συμφωνώ μαζί σου. Απλά για κάποιους η περιορισμένη παραγωγή σημαίνει και αποκλειστικότητα και διατίθενται να πληρώσουν το κάτι παραπάνω, εκτός φυσικά για όσους τους αρέσει πραγματικά το ρολόι.