Αποστολέας Θέμα: Διαχρονικές εταιρείες ρολογιών  (Αναγνώστηκε 22152 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Διαχρονικές εταιρείες ρολογιών
« Απάντηση #40 στις: Ιούνιος 26, 2013, 01:52:55 μμ »
Seiko

σχεδόν ολοι μεγάλωσαν βλέποντας στον καρπό αγαπημένου τους προσώπου καποιο 5αρι.
διαχρονική αξια...  :D
σαν εταιρία εχει μόνο 100 χρονάκια,αλλα τα πάντα τα φτιάχνει μόνη της,Τα Πάντα!

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούνιος 26, 2013, 01:55:47 μμ »
Seiko

σχεδόν ολοι μεγάλωσαν βλέποντας στον καρπό αγαπημένου τους προσώπου καποιο 5αρι.
Έχει και τα Grand Seiko, με τα 9F της, τα 9S και τα Spring Drive! ;) ;D

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούνιος 26, 2013, 02:00:31 μμ »
Seiko

Φήμες λένε πως έχει δικά της μεταλλεία, φυτείες καουτσούκ, διϋλιστήρια κι εκτρέφει τα δικά της μοσχάρια για λουράκια.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούνιος 26, 2013, 02:05:05 μμ »
Κώστα οποιος εχει δει απο κοντά GS αλλάζει γνώμη όχι μόνο για τους Ιάπωνες,
αλλα και γιατι πουλάνε τοσο ακριβά οι Ελβετοί,αλλα αυτό είναι μια αλλη ιστορια  ;)
τα GS εχουν το κοινό τους.

ανέφερα τα 5άρια,γιατι είναι τα πιο απλά ρολογάκια της εταιρίας
και πάνω κάτω ολοι τα ξέρουν

Φήμες λένε πως έχει δικά της μεταλλεία, φυτείες καουτσούκ, διϋλιστήρια κι εκτρέφει τα δικά της μοσχάρια για λουράκια.

εφτασαν και στα δικά σου αφτιά ε?  :D

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούνιος 26, 2013, 02:17:26 μμ »
Το πρόβλημα ξεκινάει από την έννοια της διαχρονικότητας και από τα κριτήρια που έχει στο μυαλό του ο φίλος μας που ξεκίνησε το νήμα. Είναι πολύ δύσκολο να φτιαχτεί μια τέτοια λίστα όταν ο καθένας μπορεί να ορίζει διαφορετικά έννοιες όπως αυθεντικότητα κτλ.
Ακριβώς. Νομίζω ότι αυτό το νήμα δεν μπορεί να οδηγήσει σε αντικειμενικές απαντήσεις.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιούνιος 26, 2013, 02:20:37 μμ »

:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούνιος 26, 2013, 02:40:15 μμ »
Και η Breguet πριν δεκάδες χρόνια ήταν ο Βασιλιάς της Ελβετίας ίσως και του κόσμου στην ωρολογοποιία.

Της Γαλλίας φίλε μου. Γ-α-λ-λ-ί-α-ς.

Της Γαλλίας η όχι Μήτσο, το ξέρεις ότι η breguet είναι μια από τις αγαπημένες μου και αντικειμενικά χρήζει σεβασμού, ίσως πολύ μεγαλύτερο από αυτό που στην Ελλάδα της προσδίδουν   ;)

Επίσης αν και σε γρουπάκι μέσα. πείτε και κανένα καλό λόγο για την καημένη την IWC.
Δεν χαίρει σεβασμού δηλαδή, αλλά όταν θέλουμε να πάρουμε ένα ρολογάκι από 5000-10000 και όχι ρόλεξ την εκθειάζουμε όλοι και την προτείνουμε ασύστολα ? εεεε?
Είναι άδικο αυτό κύριοι και θα τρίζουν τα κόκαλα του pellaton...:P
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούνιος 26, 2013, 02:43:59 μμ »
Το περίμενα ότι θα βγεις μπροστά και θα αντιτάξεις τα στήθια σου για να υπερασπιστείς την τιμή της IWC. Άξιος. :D
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούνιος 26, 2013, 02:50:14 μμ »
Το περίμενα ότι θα βγεις μπροστά και θα αντιτάξεις τα στήθια σου για να υπερασπιστείς την τιμή της IWC. Άξιος. :D

Χαχαχα!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούνιος 26, 2013, 02:54:20 μμ »
Αυτό που θέλω να πω με τον συλλογισμό μου είναι ότι θεωρώ το νήμα μη γόνιμο (για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ ότι δεν οδηγεί σε απαντήσεις εκτός κι αν δοθούν διευκρινήσεις). Σαν ένα άλλο παλιότερο νήμα που είχα δει εδώ πριν μερικούς μήνες με τίτλο “Τι κάνει την Χ εταιρεία να ξεχωρίζει από τις άλλες;” χωρίς όμως να ορίσουμε πουθενά ποια θα είναι τα κριτήρια διαλογής. Θα μπορούσαμε σε εκείνο, το επίσης μη γόνιμο νήμα, να πούμε “Τι κάνει την Ψ εταιρεία να ξεχωρίζει από τις άλλες;” σύμφωνα με κάποια άλλα κριτήρια & στη συνέχεια "Τι κάνει την Ζ εταιρεία να ξεχωρίζει από τις άλλες;” κοκ.
Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος θα ήθελα να καταθέσω την άποψή (μου) ότι όλη η Ελβετία δρα για σχεδόν ενάμιση αιώνα σαν μια μεγάλη εταιρεία και όχι σαν Omega, Zenith, Jaeger-leCoultre, Breguet, Audemars, Vaceron, κλπ ξεχωριστά αφού σε όλη την ιστορία τους είναι τα απόλυτα συγκοινωνούντα δοχεία, για το καλό βέβαια της ωρολογοποιίας.
Περισσότερο τον τίτλο της μιας εταιρείας μάλλον τον δικαιούται η Seiko,  και ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ΜΙΑ ενιαία εταιρεία απέναντι στην άλλη μεγάλη εταιρεία, την ελβετική ωρολογοποιία.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούνιος 26, 2013, 02:55:50 μμ »

Είμαι προβλέψιμος ε? Η απλά λίγο κολλημένος με το Schaffhausen...ωραίο μέρος να ζεις και ακόμα καλύτερο να δουλεύεις.  ;D
Πρώτα απ 'όλα όμως είπαμε...

''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούνιος 26, 2013, 03:30:07 μμ »
Κώστα οποιος εχει δει απο κοντά GS αλλάζει γνώμη όχι μόνο για τους Ιάπωνες,
αλλα και γιατι πουλάνε τοσο ακριβά οι Ελβετοί,αλλα αυτό είναι μια αλλη ιστορια  ;)
τα GS εχουν το κοινό τους.

Έχω δει GS Hi Beat από κοντά και μάλιστα το κίτρινο χρυσό που είναι Limited Edition. Το φόραγε ένας ξένος στη Ρόδο στο ξενοδοχείο! Πολύ όμορφο ρολόι!! ;D

Οι Ελβετοί πουλάνε ακριβά για το prestige. Αυτό δε σημαίνει πως τα ρολόγια τους δεν είναι high end στις προδιαγραφές.

Και τα GS της SEIKO δεν είναι φθηνά ρολόγια, που για να πάρεις ένα 9S πρέπει να σκάσεις το λιγότερο 4.000 ευρώ. Κι αυτή η σειρά είναι πολύ high end, δηλαδή δε μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω απ'αυτό και τα πουλάνε ακριβά για να έχουν κι αυτή μια θέση στην luxury high end ωρολογοποιία. Μάλιστα το λένε και οι ίδιοι οι SEIKανοί!

Παρόμοια περίπτωση είναι και τα αυτοκίνητα που βγάζουν οι Ιάπωνες :

TOYOTA Yaris 1.0 L , 1.3 L ( ένα κλασσικό Yaris, αξιόπιστο κ.τ.λ, το 5αρακι της SEIKO )

TOYOTA Yaris Hybrid ( Με Hybrid Synergy Drive , το αντίστοιχο Spring Drive της SEIKO )

TOYOTA Yaris TS 1.8 L ( Κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και είναι Ευρωπαϊκό μοντέλο )

VITZ Yaris 1.5 RS ( Σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά με το Toyota Yaris Ts, αλλά είναι σα να λέμε " Το Prospex " της SEIKO. Παραγγελία από Ιαπωνία .

Τα Grand Seiko της TOYOTA

Lexus ISF 450hp ( Το αντίστοιχο 9S της Grand Seiko με 9S85 hi beat )

Lexus GS450h ( Grand Seiko Spring Drive )

Θέλω να πω με λίγα λόγια πως οι Ιάπωνες διαχωρίζουν τις σειρές τους. Σου λέει : " Φίλε μου, έχω φθηνό αξιόπιστο να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο και έχω και luxury κυριλίκι ακριβό με high end προδιαγραφές και ψαγμένες τεχνολογίες.

Και κάτι τελευταίο, δε νομίζω ότι κάτι είναι υπερκοστολογημένο/ ακριβό κ.τ.λ ! Αυτά είναι τρίχες κατσαρές. Ακόμα κι αν από ένα Breitling των 6.000 προκύπτει το εξής :

Α) Κόστος παραγωγής = 1.200

Β) Luxury = 4.800

το ρολόι είναι μια χαρά. Τη στιγμή που είναι πολύ ποιοτικό και τη στιγμή που η εταιρία το έχει δηλώσει " είμαι Luxury ωρολογοποιία " , μπορεί να το πουλήσει όσο θέλει. Άρα τίποτα δεν είναι υπερκοστολογημένο. Αν αύριο μεθαύριο θέλει να πουλάει τους χρονογράφους της όσο κάνει μια Daytona, καλά θα κάνει.

Πολλές φορές η μια εταιρία παρασύρει και τις υπόλοιπες. Αν αύριο μεθαύριο αποφασίσει η AP και η Patek Philippe να ανεβάσει τα κοστολόγια κατά 6%, έμμεσα αναγκάζονται και οι κατώτερες εταιρίες να αυξήσουν τις τιμές τους για να διατηρήσουν την ίδια απόσταση.

Αποσυνδεδεμένος svoul

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούνιος 26, 2013, 03:30:27 μμ »
Σιγά, παιδιά, δεν προλαβαίνω να διαβάζω! :o
Επιστημονικά έχει αποδειχτεί πως ο άνθρωπος μπορεί να αφομοιώσει μέχρι τρεις διαφορετικές έννοιες ημερησίως ???
Καταρχή να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας σε ένα θέμα που μάλλον δεν έχει αρχή και τέλος.
Και μιας και πέσανε τόσες εταιρίες στο τραπέζι, για τη zeno-watch basel τι έχετε να πείτε; Γιατί όπως διάβασα κάπου στο φόρουμ είναι από τις ελάχιστες ελβετικές εταιρείες που παίζει ακόμα μπάλα μόνη της (οκ, με μηχανισμούς ΕΤΑ). Κι από ότι είδα και σε πολύ λογικές τιμές. Από ποιότητα υλικών και κατασκευής, αξιοπιστία και ακρίβεια τι λέει; Ρωτάω γιατί το  classic pilot μαμαει εμφανισιακά και είναι και κάτω από χιλιάρικο.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούνιος 26, 2013, 03:43:14 μμ »
Σιγά, παιδιά, δεν προλαβαίνω να διαβάζω! :o
Επιστημονικά έχει αποδειχτεί πως ο άνθρωπος μπορεί να αφομοιώσει μέχρι τρεις διαφορετικές έννοιες ημερησίως ???

Κάποιες φορές μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούνιος 26, 2013, 05:17:40 μμ »
Και κάτι τελευταίο, δε νομίζω ότι κάτι είναι υπερκοστολογημένο/ ακριβό κ.τ.λ ! Αυτά είναι τρίχες κατσαρές. Ακόμα κι αν από ένα Breitling των 6.000 προκύπτει το εξής :

Α) Κόστος παραγωγής = 1.200

Β) Luxury = 4.800

το ρολόι είναι μια χαρά. Τη στιγμή που είναι πολύ ποιοτικό και τη στιγμή που η εταιρία το έχει δηλώσει " είμαι Luxury ωρολογοποιία " , μπορεί να το πουλήσει όσο θέλει. Άρα τίποτα δεν είναι υπερκοστολογημένο. Αν αύριο μεθαύριο θέλει να πουλάει τους χρονογράφους της όσο κάνει μια Daytona, καλά θα κάνει.

Πολλές φορές η μια εταιρία παρασύρει και τις υπόλοιπες. Αν αύριο μεθαύριο αποφασίσει η AP και η Patek Philippe να ανεβάσει τα κοστολόγια κατά 6%, έμμεσα αναγκάζονται και οι κατώτερες εταιρίες να αυξήσουν τις τιμές τους για να διατηρήσουν την ίδια απόσταση.

Οκ, ας ορισουμε τοτε την εννοια της υπερτιμολογησης ως την αποτιμηση απο καθε εταιρια του αερα πολυτελειας που πουλαει. Με τον ορισμο αυτο, η GS πουλαει σε πιο λογικες τιμες τον αερα αυτον αποτι η Β, οπως κι η Β σε σχεση με την ΡΡ (αν και εδω μπαινει και το θεαμα του χειροποιητου)..

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούνιος 26, 2013, 05:38:27 μμ »
Οκ, ας ορισουμε τοτε την εννοια της υπερτιμολογησης ως την αποτιμηση απο καθε εταιρια του αερα πολυτελειας που πουλαει. Με τον ορισμο αυτο, η GS πουλαει σε πιο λογικες τιμες τον αερα αυτον αποτι η Β, οπως κι η Β σε σχεση με την ΡΡ (αν και εδω μπαινει και το θεαμα του χειροποιητου)..
Βεβαίως. Και η Χάμιλτον όπως και η Longines πουλάνε 7750 πιο κάτω από την Β ( δεν είναι όμως στην ίδια κατηγορία ) .

Αύριο μεθαύριο μπορεί το Swatch Group να πει : " Θα ανεβάσουμε την Χάμιλτον. Φτιάξτε in house μηχανές, αγοράστε πάγια, διπλασιάστε τις τιμές κ.τ.λ "

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλη εταιρία , ακόμη και με την GS.

Τα Breitling παλιά ( Το 2000 κάπου εκεί ) και συγκεκριμένα ο χρονογράφος σε ατσάλι , κόστιζε το πολύ 3.000 € ! Σήμερα κοστίζει πάνω απο 6Κ. Σε 5 χρόνια μπορεί να κοστίζει 10Κ.

Οπότε όλα είναι σχετικά. Κάθε εταιρία έχει το δικό της σκεπτικό και concept.  ;)

Αποσυνδεδεμένος svoul

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιούνιος 26, 2013, 06:11:11 μμ »
Συμφωνώ με τον Κώστα. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε; Καλα, εννοείται πως αν ταα λεφτά περισσεύουν παίρνουμε ό,τι γουστάρουμε. Αλλιώς τι, για να είμαστε κύριοι πρώτα από όλα απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας;

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιούνιος 26, 2013, 07:32:25 μμ »
Συμφωνώ με τον Κώστα. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε; Καλα, εννοείται πως αν ταα λεφτά περισσεύουν παίρνουμε ό,τι γουστάρουμε. Αλλιώς τι, για να είμαστε κύριοι πρώτα από όλα απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας;
'Ο,τι μας κάθεται καλύτερα στον καρπό, στο μάτι και στην τσέπη!
Και όχι με αυτή τη σειρά απαραίτητα!

Αποσυνδεδεμένος svoul

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιούνιος 26, 2013, 11:06:46 μμ »
Συμγωνώ! Και συμπληρώνω πως απο αυτά που λέμε πρέπει να κρατήσουμε ποιες εταιρείες κρατάνε ακόμα τα στάνταρ στους μηχανισμούς (ακόμα κι αν ειναι από άλλες εταιρείες, βλέπε ΕΤΑ), στα υλικά, στη συναρμολόγηση, στην αξιοπιστία, στην ακρίβεια και στη διαθεσιμότητα ανταλακτικών.
Όπότε εδώ έρχεται το ερώτημα αντίστροφα. Ποιες εταιρείες δεν προτιμούμε;

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιούνιος 27, 2013, 01:03:27 πμ »
Συμγωνώ! Και συμπληρώνω πως απο αυτά που λέμε πρέπει να κρατήσουμε ποιες εταιρείες κρατάνε ακόμα τα στάνταρ στους μηχανισμούς (ακόμα κι αν ειναι από άλλες εταιρείες, βλέπε ΕΤΑ), στα υλικά, στη συναρμολόγηση, στην αξιοπιστία, στην ακρίβεια και στη διαθεσιμότητα ανταλακτικών.
Όπότε εδώ έρχεται το ερώτημα αντίστροφα. Ποιες εταιρείες δεν προτιμούμε;
Τις κινεζιές. Ότι άλλο θέλεις πάρε.