Αποστολέας Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ  (Αναγνώστηκε 126008 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
« Απάντηση #200 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:16:52 μμ »
Όταν δεν προσευχόμαστε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να αποκτήσουμε και εμείς.
 ΑΛΛΑ η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Λοιπόν ας χαλαρώσουμε λίγο και ας ασχοληθούμε με την περιβόητη κατσίκα του γείτονα.
"Κρήτη: Καταδικάστηκε νεαρός επειδή βίασε την κατσίκα του γείτονα!" ( καλά να μην ασχοληθούμε και τόοοΟΟσοο )

Άλλο να έχει την κατσίκα ο γείτονας και εγώ να ζηλεύω τον γείτονα που είναι καλύτερος από μενα πιο άξιος και έχει κατσίκα
και άλλο το να έχει πάρει ο γείτονας την κατσίκα από το μπάρμπα του με βίσμα του που κυβερνάει το βασίλειο να και την αρμέγει και εγώ να του πληρώνω εφ όρου ζωής την κατσικοτροφή.
Εδώ έχουμε το πρόβλημα ότι ο γείτονας πήρε την κατσίκα παράνομα ή παράτυπα αν θέλετε και ο νομοταγής χωρίς κατσίκα δεν μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη του βασιλείου του και δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ ο ίδιος κατσίκα με την νόμιμη εργασία του.
Πολύ παίζει το κατσίκι αυτό τελευταία αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε όλοι τόσο ζηλιάρηδες ή ανεπρόκοποι να αποκτήσουμε κατσίκα.
Πείτε πώς ένας με νόμιμο μισθό και κανονική εργασία μπορεί να φτάσει έναν τετραθεσητή με επιδόματα και μαύρα χρήματα.
Ε τι να κάνει? Με τι λογική της κατσίκας θα έπρεπε να κοιτάω το κάλύτερο και να του μοιάσω εγώ και να εκμεταλλευτώ άλλους για να πάρω και εγώ κατσίκα.
Δεν γίνεται απλά να τον καταγγείλω?
Όχι, γιατί αν και οι νόμοι είναι δικοί του μπορώ να πάρω χαρά μόνο αν του ψοφίσει η κατσίκα, όπως πέθανε η δικιά μου η ελπίδα και δεν νοιάστηκε κανείς.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος time_ keeper

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:27:52 μμ »
οκ

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:33:07 μμ »
ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος είναι
1)να υποχρεώσει τους μεγαλοοφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους στο κράτος άμεσα
2)να κυρήξει διάλυση του ευρήτερου δημόσιου τομέα και να τον στελεχώσει με στελέχη άξια και ικανά με ιδιωτικών προτύπων μάνατζμεντ αλλα χωρίς να χάσουν τον κονωνικό τους χαρακτήρα
3)να διώξει και δεσμεύσει την περιουσία των επίορκων υπαλλήλων με συνοπτικές διαδικασίες
4) να υποχρεώσει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τον υγιή ιδιωτικό τομέα και όχι να τις αιμοδοτούμε συνέχεια για να μην καταστραφούν οι 10-20 οικογένειες που έχουν τα πλειοψηφικά πακέτα μετοχών
5)να ξαναδιαπραγματευτεί τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών και να υποχρεώσει τα ΜΜΕ να πληρώσουν τα χρέη τους
6) Να κάνει εσωτερική υποτίμηση του ευρώ για να γίνουμε ανταγωνιστικοί
7) να αναπτύξει άμεσα τους τομείς που μπορούν να επιφέρουν γρήγορα κέρδος -τουρισμός,θαλάσια παραγωγή,αγροτικά προιόντα,ενναλακτικές πηγές ενέργειας-
8)Να βελτιώσει υγεία και παιδεία,
9)να πατάξει την φιλαρχία ώπου υπάρχει

Ο Σαμαράς όχι μόνο δεν κάνει τίποτα απο αυτά αλλα τον τελευταίο χρόνο διόρισε και 38 στελέχη ειδικών καθηκόντων στην ερτ με μισθο απο 2500-4500 ευρώ δηλαδή μάλλον μας δουλεύει
Ο ίδιος  ο Κεδίκογλου πήγε με έξοδα της ΕΡΤ 4 χρόνια μετεκπαιδευση στις ΗΠΑ και όταν γύρισε μεταπήδησε στο μπραβο της Κορομηλά -αρχιλαμόγιο δηλαδή εγω τον πλήρωνα και τα λεφτά μου τα χρησιμοποίησε οχι για να μεινει ώς όφειλε στην ΕΡΤ αλλα για ιδίο όφελος-
Και στο φινάλε αυτοι που θα απολυθούν σήμερα θα πάρουν ενα σκασμό λεφτά ως αποζημίωση συντάξεις και μετάταξη σε άλλο υπουργείο ή ΔΕΚΟ ....έτσι γίνεται η εξυγίανση ? δεν νομίζω
Και όχι δεν μπλέκω τα ανθρωπιστικά ιδεώδη μου με το μάνατζμεντ αλλα δεν  μπορώ να βλέπω στο όνομα της ψευτοαναδιάρθρωσης του κράτους ενα ολόκληρο κράτος να βουλιάζει στην κατάθλιψη
Και υπόψιν ουτε δημόσιος υπάλληλος είμαι ούτε αριστερός είμαι αλλα βλέπω οτι οδηγούμαστε σε μια απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης στα επιπέδα του 18 αιώνα!!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:33:27 μμ »
ΠΝΠ=Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου=Νομοθεσία χωρίς έγκριση από τη Βουλή=Νομοθεσία από την εκτελεστική εξουσία κι όχι από τη νομοθετική εξουσία=Απόφαση πάνω από τους νόμους.
ΠΝΠ, εκτός της ΕΡΤ, ήταν και τα μνημόνια.

Τα ιδιωτικά κανάλια τα πληρώνουμε πολλαπλασίως της ΕΡΤ. Δεν έχουν πληρώσει άδειες χρήσης συχνοτήτων, χρωστάνε σ' όποιον μιλάει ελληνικά, τους διαγράφονται χρέη, φόροι, εισφορές, πρόστιμα.

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:36:13 μμ »
+10000

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:42:26 μμ »
Σιγά Σιγά αρχίζουμε να βλέπουμε το Δάσος (Κυβέρνηση και οι περί αυτής αυλικοί), το τι κάνει και κυρίως ΠΩΣ και με ποια νομικά, ηθικά και κοινωνικά ερείσματα τα κάνει.
Απομακρυνόμαστε από το Δέντρο (η κακιά ΕΡΤ, οι κακοί ΔΥ, οι κακοί ΙΥ, οι κακοί μετανάστες, οι κακοί ιθαγενείς......οι κακοί κακοί).
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:46:38 μμ »
Κατα τη γνώμη μου η κυβέρνηση (η μάλλον σωστότερα ο Σαμαράς) αυτή τη στιγμή κάνει ένα επικίνδυνο πείραμα με την ΕΡΤ για να δει αν την παίρνει να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα.

Αχαχαχαχ το καλύτερο της ημέρας.  ;D  ;D  ;D  ;D
Κατάλαβα τουλάχιστον με ποια λογική θα μπορούσε κάποιος να ψηφίσει ΝΔ κτλ. από κόμματα που έλεγα πιο πάνω.
koubilaihan ήρθε η ώρα διαφωνίας με σένα όσο και αν συμφωνήσαμε πιο πίσω για το δημόσιο.
Σιγά τον ήρωα, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ κάνουν για τον τόπο. Κίνδυνος γι'αυτούς δεν υπάρχει αν εννοείς το πολιτικό κόστος.
Έχουν αυτοί τις συντάξεις τους, βουλευτικές, δημαρχιακές και έχουν καταθέσεις και λίστες και offshore για να ζήσουν και τα τρισέγγονά τους.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Τι μένει να ακούσουμε?? Αυτό, αλλά το έχουμε ήδη ακούσει από το ΑΜΑΝ.
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΦΙΛΕ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!

Στα 10sec του video, ποιος είναι ο Tζιοβάνι?? Απλά θεικό. Κάτι κατάφερες και εσύ koubi με το στοίχημα της κυβέρνησης..
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/5M-poKv4m-M" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5M-poKv4m-M" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Επειδή δεν φαίνεται η πολιτική μου άποψη θα την γράψω εδώ να τελειώνουμε.
Αν εγώ ψηφίζω ΠΑΣOK, θα ήθελα ο koubi να ψηφίζει NΔ, o andrey KKE, ο KOSTAS ΣΥΡΙΖΑ, o Chris ΧΑ ( sorry ρε φίλε, κάποιος έπρεπε να ρίξει και ΧΑυγή ) ο JimTeo ΛΑΟΣ και ο K_O_S_T_A_S Νότις Σφακιανάκης δαγκωτό ( ε να μην έχουμε και ένα άκυρο? )
Αφού τα κόμματα έχουν αποτύχει, 40χρόνια δοκικές κάνουμε η λύση είναι να διαλύσουμε κάθε κόμμα.
Άμα πάρουν όλοι ένα ωραίο 4% θα τελειώσουν και τα ρουσφέτια και τα βίσματα και οι χρηματοδοτήσεις και τα λεφτά για δημοσιογράφους και τα πάντα. Τόσα εκλογικά γραφεία έκλεισαν επιτέλους. Κυβέρνηση ανθρώπων φίλε και όχι κομμάτων. Οχι κόμματα στα Παν/μια, 15μελές βγάζαμε στο λύκειο, τι δουλειά έχουν τα κόμματα στην εκπάιδευση? ΟΥΣΤ.
ΟΥΤΟΠΙΑ ε τι να κάνω είμαι ρομαντικός και θέλω να ψηφίζω ικανούς. Ένα κόμμα μες σε 3 ικανούς μπορεί να έχει και 3 κλέφτες. Γιατί να πρέπει να πάρω όλο το πακέτο.

Τι μας κάνουν? διαίρει και βασίλευε εσείς το λέτε ότι σπάνε την κοινωνία σε κομμάτια. Ε γιατί να μην τους σπάσουμε έμεις.
Τους είδατε στις πρώτες εκλογές πώς είχανε @@στεί απάνω τους με τα % και τρέχαν στα κανάλια να φοβίσουνε τον κόσμο με δραχμή και καταστροφή.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ έχουμε πάλι μεγάλα ποσοστά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2013, 03:57:53 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:57:19 μμ »
Μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν ισχύουν.

Επικίνδυνο πείραμα το εννοώ με την έννοια της πολιτικής αστάθειας που μπορεί να προκαλέσει και έχει ήδη προκαλέσει, σε κρίσιμη εποχή για τη χώρα.
Για μας το λέω το επικίνδυνο πείραμα. Στα π@π@ρια μου γι' αυτούς.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Ιούνιος 14, 2013, 04:08:50 μμ »
Επικίνδυνο πείραμα το εννοώ με την έννοια της πολιτικής αστάθειας που μπορεί να προκαλέσει και έχει ήδη προκαλέσει, σε κρίσιμη εποχή για τη χώρα.
Οκ σε πείραξα λίγο παραπάνω, αλλά έχει και κόσμο που θα το είδε έτσι σίγουρα.
Και πάλι λες πολιτική αστάθεια, στα @@ μας η πολιτική αστάθεια.
Αυτή να φοβίζει τους πολιτικούς για να μην κάνουν ότι νάναι και χάσουν τι θέση τους. Η πολιτική σταθερότητα είναι μεγαλύτερος κίνδυνος.
Εμείς κοινωνική συνοχή θέλουμε και πολιτική αστάθεια για να φοβούνται σε κάθε ψήφο στη βουλή. Που είναι το κακό?
Αυτό που είπα πάνω, όσο και να φοβίζουν τον κόσμο με πολιτική αστάθεια και εκλογές θα τα βρούνε αυτοί στο τέλος μεταξύ τους, δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις την εξουσία.
Άμα σε κάθε εκλογή από 10% νομίζουν θα πάνε στο 30% και πάνε στο 5% μετά ξανά εκλογές 4% μετά 3%.
Είναι μεγάλες κότες. Δεν πιστεύεις ότι ζητάνε εκλογές για να ανεβάσουν ποσοστά. Κάνε πείραμα να τους ρίχνεις ποσοστά σε κάθε εκλογή να δεις τι καλά που θα τα βρούνε στο τέλος 300 άτομα χωρίς κόμματα.
Ξέρω έχω λίγο περίεργες ιδέες, αλλά λέτε chomsky tronky και kinder εκπληξή τα βλέπετε μπροστά σας όλα τα συστήματα και μετά δεν ξέρετε να τα εφαρμόσετε στην πράξη για να τους διαλύσετε.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
« Απάντηση #209 στις: Ιούνιος 14, 2013, 04:53:32 μμ »
Προτείνω την αποχώρηση του Κουμπλάιχαν λόγω παρερμήνευσης των γραφομένων του.

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #210 στις: Ιούνιος 14, 2013, 05:03:05 μμ »

Επειδή δεν φαίνεται η πολιτική μου άποψη θα την γράψω εδώ να τελειώνουμε.
Αν εγώ ψηφίζω ΠΑΣOK, θα ήθελα ο koubi να ψηφίζει NΔ, o andrey KKE, ο KOSTAS ΣΥΡΙΖΑ, o Chris ΧΑ ( sorry ρε φίλε, κάποιος έπρεπε να ρίξει και ΧΑυγή ) ο JimTeo ΛΑΟΣ και ο K_O_S_T_A_S Νότις Σφακιανάκης δαγκωτό ( ε να μην έχουμε και ένα άκυρο? )

Ε όχι αυτό παραπάει..........................  :P :nutty: :lol:

Προτείνω την αποχώρηση του Κουμπλάιχαν λόγω παρερμήνευσης των γραφομένων του.

:lol:
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Ιούνιος 14, 2013, 05:25:32 μμ »
To cnn εχει 4000 υπαλληλους, η ερτ?
http://edition.cnn.com/about/
Κοιμιζει τους παντες...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Ιούνιος 14, 2013, 05:36:16 μμ »
To cnn εχει 4000 υπαλληλους, η ερτ?
http://edition.cnn.com/about/

Ε!!!!!!!
CNN είναι αυτό!!!!!!!
Δεν μπορεί τόσοι πολλοί "μαχόμενοι δημοσιογράφοι" να κάνουν λάθος!!!!!!!!!!!
χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
"Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δες και λίγο CNN για έγκυρη ενημέρωση."
Νίκος Καζαντζάκης

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Ιούνιος 14, 2013, 05:40:58 μμ »
Σοβαρά τώρα!
Το CNN είναι κρατικό ή ιδιωτικό?
Παράγει και πολιτισμό ή μόνο την "είδηση που πουλάει".
Δίνει βήμα σε κάθε απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη για τοπικά θέματα ή μόνο αν είναι να ανεβεί η τηλεθέαση?
.................
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Ιούνιος 14, 2013, 05:47:01 μμ »
Σιγά να μην παράγει πολιτισμό το CNN , μέσο ενημέρωσης για τους εκάστοτε επενδυτές είναι .
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2013, 08:13:05 μμ από DOCORTHO »

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Ιούνιος 14, 2013, 05:58:33 μμ »
οσα δεν φτανει η αλεπου...
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Ιούνιος 14, 2013, 07:24:37 μμ »
Γιάννη, το κράτος έχει χρεωκοπήσει εδώ και καιρό.

Μέχρι σήμερα το τίμημα το έχει πληρώσει βαριά ο ιδιωτικός τομέας με συρρίκνωση 30% τουλάχιστον (απολύσεις) και μείωση μισθών 50%(πάλι τουλάχιστον).
Το δημόσιο, που είναι και ο κύριος υπαίτιος της χρεωκοπίας έχει πληρώσει μόνο με μείωση μισθών 30-40% περίπου και καθόλου απολύσεις.
Ο ιδιωτικός τομέας έχει φτάσει σε οριακό σημείο και δεν μπορεί να συνεισφέρει άλλο. Ηρθε η ώρα να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι.
Δυστυχώς λόγω του τρόπου που είναι οργανωμένος ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα, (συνδικαλισταράδες, κομματόσκυλα κλπ), δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό ήπια, παρά με απευθείας σύγκρουση.

Κατα τη γνώμη μου η κυβέρνηση (η μάλλον σωστότερα ο Σαμαράς) αυτή τη στιγμή κάνει ένα επικίνδυνο πείραμα με την ΕΡΤ για να δει αν την παίρνει να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα. Από το αποτέλεσμα αυτού του πειράματος θα κριθούν πολλά για την πορεία της χώρας στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Προσωπικά συμφωνώ γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση. Όποιος μπορεί ας την καταθέσει και ευχαρίστως να τη δεχτώ αν στέκει.

Παρακαλώ πολύ, όχι ευχολόγια του τύπου "όλοι οι έλληνες ενωμένοι μπορούμε" και όχι συνωμοσιολογίες του τύπου "θέλουν να μας φάνε τον φυσικό μας πλούτο" και "οι μετοχές της τράπεζας της Ανατολής".

Επιχειρήματα.

Φίλε απορώ πως η θέση "θέλουν να μας φάνε τον φυσικό μας πλούτο" σου φαίνεται συνομωσιολογία. Σκέψου μόνο τη χρονική στιγμή που "βγήκε" στην επιφάνεια το ενδιαφέρον για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη χώρα μας. Ο πλούτος αυτός είναι γνωστός από τη δεκαετία του 70. Άλλη συζήτηση όμως αυτή, πάμε στο προκείμενο.
   Για την κατάσταση που βρισκόμαστε, πέρα από τους εξωγενείς παράγοντες, έχουν ευθύνη πολλοί και πολλά.
   Το δημόσιο με τους υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους, με τις απίστευτες σπατάλες, με τις τεράστιες αδικίες μέσα στους κόλπους του, όπου κάποιοι αμοίβονταν πολύ περισσότερο απ'όσο άξιζε η εργασία τους και κάποιοι το εντελώς αντίθετο, με τους δήμους να μετατρέπονται σε γραφεία ευρέσεως εργασίας, με την λεγόμενη δημοσιουπαληλική νοοτροπία του ωχαδελφισμού και της ανάρμοστης συμπεριφοράς, με τη δημιουργία εργατοπατέρων συνδικαλισταράδων που κατέβαζαν διακόπτες για οποιοδήποτε δίκαιο ή άδικο λόγο. Αιτία? Οι πολιτικάντηδες και οι συν αυτών, που έβλεπαν ψηφοφόρους μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία και που άρπαζαν τεράστια ποσά για τις τσέπες τους μέσα από τις ατέλειωτες οδούς που τους προσέφερε αυτό το σύστημα. Ευθύνη έχουν όλες οι παρατάξεις, αφού οι κυβερνώντες τις εφάρμοζαν και οι αντιπολιτευόμενοι τις επικροτούσαν και όποτε υπήρξε προσπάθεια για εξορθολογισμό, γιατί υπήρξαν και τέτοιες στιγμές, η ίδια η αντιπολίτευση έσπευδε υπέρμαχος της συνέχισης της ασυδοσίας.
   Ο ιδιωτικός τομέας έχει εξίσου συμμετοχή στην διαμόρφωση της κατάστασης, με τις μίζες, με υπερτιμολογήσεις και αισχροκέρδεια σε όλα τα είδη, από τσίχλες μέχρι σπίτι, με τις τράπεζες να δανείζουν υπό οποιεσδήποτε προυποθέσεις, και κυρίως με την τεράστια φοροδιαφυγή από τον υδραυλικό μέχρι τον μεγαλογιατρό κι από τον βενζινά μέχρι τον μεγαλοεπιχειρηματία. Κι εδώ όμως οι πολιτικοί έπρεπε να βρουν τις λύσεις για να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά και πάλι δεν έκαναν τίποτα, χώνοντας κι άλλα εκατομμύρια στις αχόρταγες τσέπες τους.
   Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα και ακόμη και έτσι δεν θα φτάναμε εδώ αν δεν υπήρχε και ευθύνη του εξωγενή παράγοντα. Η είσοδός μας στο ευρώ με πλαστά στοιχεία ήταν καθοριστική με υπαιτιότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και της ευρωπαικής ένωσης που γνώριζε τα πάντα. Και  συνέχιζε να γνωρίζει τα πάντα ως το τέλος, ως την διακήρυξη του Καστελόριζου από τον κουτό. Η ευρωπαική ενωση που μόνο ένωση δεν ήταν στη συνέχεια, αφού αντιμετώπισε την Ελλάδα χωρίς καμία διάθεση βοήθειας, φρόντισε να διασφαλίσει πρώτα απ'όλα τις τράπεζές της και τους κομματικούς της μικροσκοπούς και εν τέλει έκανε ακριβώς τα αντίθετα απ'όσα έπρεπε, βυθίζοντάς μας σε μια δίνη ύφεσης χωρίς τέλος.
   Και τώρα τι κάνουμε? Να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς να κάνουν επιτέλους τις σωστές ενέργειες, μέχρι τώρα έχουν αποτύχει πλήρως. Κάνουν τα εντελώς αντίθετα από αυτά που θα έπρεπε, διάσημοι οικονομολόγοι το φωνάζουν από την αρχή της κρίσης.  Επίτηδες? Ναί θα πω εγώ, επίτηδες. Τους θεωρώ δοσίλογους γιατί δεν μπορεί απλοί άνθρωποι χωρίς σπουδές να βλέπουν τα αυτονόητα ενώ οι φωστήρες να επιμένουν στο λάθος. Για κάθε επιχείρηση που κλείνει, για κάθε εργαζόμενο που απολύεται ή που ο μισθός του περικόπτεται, το κράτος χάνει έσοδα, έσοδα από ΦΠΑ, από φόρους, από εισφορές στα ταμεία που δεν υπάρχει περίπτωση να δίνουν συντάξεις σε λίγο καιρό. Για κάθε νέο φόρο στα αυτοκίνητα παραδίδονται πινακίδες και εισπράττονται λιγότερα, για κάθε νέο φόρο στο πετρέλαιο οι πολίτες καταναλώνουν λιγότερο, καίνε νοβοπάν και ότι άλλο βρουν και το κράτος εισπράττει πάλι λιγότερα κοκ. Η αγορά πνίγεται γιατί δεν υπάρχει χρήμα και οι τράπεζες δεν δανείζουν ούτε για αστείο. Οι τράπεζες, αχ αυτές οι τράπεζες που η σωτηρία τους έγινε ταφόπλακα του σύγχρονου Έλληνα. Ας αντιμετωπίσουν και οι τράπεζες την μοίρα της οποιασδήποτε επιχείρησης δεν πάει καλά, μπας και σώσουμε τους ανθρώπους και όχι τους τραπεζίτες, ακόμη και ως έσχατο μέτρο. Αυτά όμως είναι πολιτικές αποφάσεις, δεν είναι στο χέρι μας. Στο χέρι μας είναι μόνο να αντιδράσουμε στην κινεζοποίηση της χώρας μας και να πούμε φτάνει, ως εδώ. Να θεωρήσουμε συνάδελφο ακόμη κι αυτόν που μέχρι χθες βρίζαμε και να αγωνιστούμε δίπλα του. Ακόμη κι αν αυτός δεν έκανε το ίδιο για μας. Δεν καταλάβαινε, δεν ήξερε, βολευόταν, δεν έχει σημασία. Και να τα κάνουμε όλα αυτά διατηρώντας τις δημοκρατικές μας αξίες και απαιτώντας από τους σύγχρονους Τσαουσέσκο να τις σέβονται μέχρι κεραίας, να μην σηκώσουμε μύγα στο σπαθί μας στο θέμα αυτό. Άλλωστε η έντονη αντίδρασή μου στο κλείσιμο της ΕΡΤ προήλθε κυρίως από αυτό, από την πλήρη απαξίωση των δημοκρατικών αξιών και διαδικασιών.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2013, 10:32:52 μμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Ιούνιος 14, 2013, 08:17:23 μμ »
οσα δεν φτανει η αλεπου...
Αν αναφέρεσαι στο σχολειο μου.. εγω ζούσα στις ΗΠΑ και έχω ιδια άποψη για το CNN
Δεν εχει καμια σχέση με την ΕΡΤ , η ΕΡΤ παρήγαγε πολιτισμό άσχετο τώρα αν το καταντησανε κέντρο βόλεματος του εκάστοτε πολιτικού !

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Ιούνιος 14, 2013, 08:21:50 μμ »
Οκ δεν αντιλέγω, αλλα οταν το cnn εχει 4000 ατομα η ερτ δεν μπορει να εχει 2600.
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Ιούνιος 14, 2013, 08:26:23 μμ »
Ναι συμφωνώ δεν διαφωνώ απλα εγω είμαι αντίθετος με την φασιστική τακτική τους !
Μπορούσαν να γίνουν ολα με την ΕΡΤ ανοικτή , αυτο που έκανε ηταν ακόμη μια  αβάντα στα ιδιωτικά κανάλια ! Η κυβέρνηση αυτη πασχίζει μα κάθε τροπο να μετατρέψει τους μισους έλληνες σς χρυσαυγιτες και τους άλλους μισους σε Συριζαιους