Αποστολέας Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ  (Αναγνώστηκε 125864 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimagic

• 38mm case
    • Προφίλ
    • Παραδοσιακά τρόφιμα, Είδη Υγιεινής Διατροφής. 'Δημήτρης'
Απ: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
« Απάντηση #160 στις: Ιούνιος 14, 2013, 11:45:45 πμ »
Από ότι βλέπω σε αυτό το νήμα, σε αλλά φόρα αλλά και σε συζητήσεις μεταξύ φίλων, αυτό που ήθελαν το πέτυχαν. Έκλεισαν έναν οργανισμό με τετοιο τρόπο, που διχάζει τους πάντες. Ακόμα και αυτοί που υποστηρίζουν ή όχι το κλείσιμο της ΕΡΤ, στο βάθος των σκέψεων τους υπάρχει και η άλλη άποψη. Δεν υπάρχουν δηλαδή 2 ''στρατόπεδα'' μόνο στην κοινωνία, αλλά υπάρχουν 2 "στρατόπεδα" και στο μυαλό του κάθενος μας. Κάτι σε Dr. Jekil και Mr. Hide ένα πράγμα. Το θέμα είναι ότι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι είμαστε στην ίδια κατάσταση. Μας λεηλατούν καθημερινά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Σίγουρα κάποιοι δεν ασχολήθηκαν και δεν ασχολούνται ακόμα με την κατάσταση του διπλανού τους γιατί πολύ απλά δεν ξερουν πως να το κάνουν. Δεν έχουν έρθει ρε παιδί μου σε αυτή την κατάσταση ποτέ. Τους είναι άγνωστο; είναι θέμα Παιδείας; είναι παρτακιδες; χίλια δύο! Άλλωστε, χαρακτήρας είναι αυτό που κάνεις όταν δε σε βλέπει ο άλλος! Εκεί πιστεύω ότι χωλαίνει η Ελλάδα. Σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο θα είναι μια άλλη εταιρεία που θα μας διχάσει, μεθαύριο ίσως είμαι εγώ, αντιμεθαυριο ίσως εσύ! Όλοι άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις είμαστε. Καταστρέφουν το σπίτι μας κι εμείς καθόμαστε και τους καμαρώνουμε! Τώρα αν η επιχείρηση λέγετε ΕΡΤ ή sprider ή Μήτσος ή κι εγώ δεν ξέρω τι, λίγη σημασία νομίζω ότι έχει.
Δημήτρης__SV1OBJ__Πατέρας εν δράσει...

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιούνιος 14, 2013, 11:48:31 πμ »
Αυτούς τους έχω βαρεθεί

Στίχοι: Wolf Biermann
Μετάφραση: Δημοσθένης Κούρτοβικ
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη
Άλλες ερμηνείες: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ τους άλλους θεν παλικαριά
κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνει με ζήλο περισσό,
στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,
την έχω σιχαθεί.

Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
τους γερμανούς τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.
Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/PU-z6uGm1MI" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PU-z6uGm1MI" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Ιούνιος 14, 2013, 11:55:40 πμ »
Με τεραστια θλιψη βλεπω το κλεισιμο της ΕΡΤ.
Ως νομικος τη θεωρω αντισυνταγματικη και πραξικοπηματικη.
Ως πολιτης, φασιστικη.

Ο ζημιογονος και σε ορισμενες περιπτωσεις ανανταποδοτικος χαρακτηρας της ΕΡΤ δε σημαινει σε καμια παριπτωση οτι νομιμοποιειται η καθε εξουσια να κατεβαζει συχνοτητες.

Αυτη τη μερα θα τη βρουμε μπροστα μας, θυμηθειτο το.

Παραθέτω το αρχικό μήνυμα του φίλου Βίκτωρα για να τονίσω μια ακόμα φορά ότι η ΝΤΡΟΠΗ και το ΑΙΣΧΟΣ απευθυνόταν στην Κυβέρνηση και τους χειρισμούς της σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα!
Το γεγονός ότι κάποιοι φίλοι μας βρήκαν ευκαιρία για να βγάλουν την χολή τους απέναντι σε μια ομάδα συνανθρώπων μας συλλήβδην, είναι νομίζω ο καλύτερος λόγος για να συνεχίσει το νήμα να υπάρχει.
Πρέπει να ξέρουμε με ποιους συνδιαλεγόμαστε ΟΧΙ μόνο στην χαρά και το πανηγύρι αλλά και στις στραβές και τις δυσκολίες.
Να ξέρει ο καθένας μας αν μπορεί και σε πόσους μπορεί να απευθυνθεί για να ζητήσει αλληλεγγύη (άγνωστη λέξη στο Ελλαδιστάν!!!).
Να ξέρει τι πρεσβεύει πραγματικά ο καθένας μας (εσωτερικά και όχι φαίνεσθαι)!
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #163 στις: Ιούνιος 14, 2013, 11:56:00 πμ »
Να ρωτήσω κάτι για όποιον ξέρει.

Τα κέρδη που παρουσίασε η ΕΡΤ τον τελευταίο καιρό, λάμβαναν υπόψιν τις υποχρεωτικές εισφορές? Ή ήταν καθαρά εκτός των εισφορών αυτών?

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:11:26 μμ »
Η επόμενη επιχείρηση είναι η ΔΕΗ δυστυχώς !! Η μεθεπόμενη κίνηση θα είναι να ιδιωτικοποιήσει εντελώσ την υγεία και παρεπόμενη θα γίνουμε Ηνωμένες πολιτείες που αν έχεις λεφτα ολα είναι μια Χαρα αν δεν έχεις όμως ψοφασ σαν τον σκύλο !!! Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός χωρίς κράτος πρόνοιας !!
Οκ γιατι δεν παίρνει το χρήμα απο αυτούς που το φάγανε ; Γιατι δεν ανοίγει λογαριασμούς και να παρει το μαυρο χρήμα απο δημόσιους λειτουργούς που τα πήραν μαύρα ; Γιατι δεν τσακώνει τους μεγαλογιατρούς του εσυ που έχουν εκατομμύρια καταχωνιασμένα μαύρα λεφτά ; Τους δημοσιογράφους που περνούσαν κάθε μήνα απο τα ταμεία των κομμάτων ; Τους στρατιωτικούς , τελωνοιακούς , εφοριακους, πολεοδομους, εργολάβους , ιδιοκτήτες μαγαζιών κλπ κλπ που κλεβαν τόσα χρονια ; Οι φουκαράδες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα την πατήσανε κύριοι οι έντιμοι που δεν βουτουσανε τα δάχτυλα στο μέλι και με ενς δάνειο πήρανε ενα Σπιτι σπουδάζουν και ενα δυο παιδια κσι ξαφνικά βρεθήκανε στον δρόμο για να επιβιωσουνε τα λαμόγια που επιβιώνουν σε κάθε δύσκολη φάση !
Όχι να μην κλείσει η ΕΡΤ αλλα να διώξουνε και να δημευσουν την περιουσία αυτών που ηταν διορισμενοι εκει και κλεβανε να διωξουν αυτουσ που πληρώνονταν και τα ξυναν χωρίς να κάνουν τίποτα και αυτούς που περνάνε 200.000 και 100000 τον Χρονο την ωρα που έναν δάσκαλος παίρνει 700 ευρω τον μήνα τους υπόλοιπους νζ τους αφήσει ήσυχους να κάνουν την δουλεια τους και τους αμοίβει και αναλόγως !!
Νομίζω οτι αυτο ονομάζεται δικαιοσύνη !!

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:12:10 μμ »
Παρατηρώ πολλοι συγχεουν τις ανθρωπιστικές εννοιες (βλεπε  συνανθρώπος και τα σχετικα) με το ζητημα των ΔΥ. Λαθος, οταν καποιος εκφραζει κατι που ειναι οικονομικά ορθο δεν μπορει να κατηγορηθει ως εγωιστής, χωρις καρδια και τα σχετικά. Οπως ο γιατρος οταν θα σου πει εχεις καρκινο δεν ειναι κακος ανθρωπος, μαλλον.

Τωρα οσο αφορά τους ΔΥ, δεν εχω κανενα προβλημα αλλα στο παραδειγμα της ερτ ζητώ 200-300 ατομα, οι οποιοι θα στελεχώσουν την νεα ερτ και οχι 2500 ατομα και φυσικά διαφάνεια. Επισης πρεπει καποτε να σκεφτουμε αν μπορουμε να εχουν σοβαρο δημοσιο, αν οχι τοτε καλυτερα να μην εχουμε καθολου. Προσωπικά αμφιβάλλω(βλ κομματικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά συμφέροντα και τα σχετικα).

Αυτα και λεω με την σειρά μου να κλεισει  το θεμα καθως δεν συζητάμε με σοβαρά κριτηρια αλλα με αοριστιες ηθικολογίες και αλλα που δεν εχουν νόημα.
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:15:37 μμ »

Τα κέρδη που παρουσίασε η ΕΡΤ τον τελευταίο καιρό, λάμβαναν υπόψιν τις υποχρεωτικές εισφορές? Ή ήταν καθαρά εκτός των εισφορών αυτών?

Δεν βγάζει κερδη η ερτ,
καθως υπάρχει τελος το κερδος δεν εχει πλεον νοημα.
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος jimagic

• 38mm case
    • Προφίλ
    • Παραδοσιακά τρόφιμα, Είδη Υγιεινής Διατροφής. 'Δημήτρης'
Απ: Απ: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
« Απάντηση #167 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:23:06 μμ »
Η επόμενη επιχείρηση είναι η ΔΕΗ δυστυχώς !! Η μεθεπόμενη κίνηση θα είναι να ιδιωτικοποιήσει εντελώσ την υγεία και παρεπόμενη θα γίνουμε Ηνωμένες πολιτείες που αν έχεις λεφτα ολα είναι μια Χαρα αν δεν έχεις όμως ψοφασ σαν τον σκύλο !!! Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός χωρίς κράτος πρόνοιας !!
Οκ γιατι δεν παίρνει το χρήμα απο αυτούς που το φάγανε ; Γιατι δεν ανοίγει λογαριασμούς και να παρει το μαυρο χρήμα απο δημόσιους λειτουργούς που τα πήραν μαύρα ; Γιατι δεν τσακώνει τους μεγαλογιατρούς του εσυ που έχουν εκατομμύρια καταχωνιασμένα μαύρα λεφτά ; Τους δημοσιογράφους που περνούσαν κάθε μήνα απο τα ταμεία των κομμάτων ; Τους στρατιωτικούς , τελωνοιακούς , εφοριακους, πολεοδομους, εργολάβους , ιδιοκτήτες μαγαζιών κλπ κλπ που κλεβαν τόσα χρονια ; Οι φουκαράδες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα την πατήσανε κύριοι οι έντιμοι που δεν βουτουσανε τα δάχτυλα στο μέλι και με ενς δάνειο πήρανε ενα Σπιτι σπουδάζουν και ενα δυο παιδια κσι ξαφνικά βρεθήκανε στον δρόμο για να επιβιωσουνε τα λαμόγια που επιβιώνουν σε κάθε δύσκολη φάση !
Όχι να μην κλείσει η ΕΡΤ αλλα να διώξουνε και να δημευσουν την περιουσία αυτών που ηταν διορισμενοι εκει και κλεβανε να διωξουν αυτουσ που πληρώνονταν και τα ξυναν χωρίς να κάνουν τίποτα και αυτούς που περνάνε 200.000 και 100000 τον Χρονο την ωρα που έναν δάσκαλος παίρνει 700 ευρω τον μήνα τους υπόλοιπους νζ τους αφήσει ήσυχους να κάνουν την δουλεια τους και τους αμοίβει και αναλόγως !!
Νομίζω οτι αυτο ονομάζεται δικαιοσύνη !!
+1! Αλλά τελικά ποιος θα μας απαντήσει αυτό το γιατί;;;
Δημήτρης__SV1OBJ__Πατέρας εν δράσει...

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:33:21 μμ »
Συνάδελφε = προσφώνηση από ΔΑΠίτη συνήθως για πρόσκληση σε party
Σύντροφε = προσφώνηση από αριστερό για έρανο του κόμμματος
Συναγωνιστή = προσφώνηση σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για όσους τα τρώνε όλοι μαζί "αγωνίζονται"
Συνάνθρωπε = προσφώνηση όταν κάποιος δεν έχει λογικό επιχείρημα γιατί να είσαι μαζί του και λέει ότι είστε και οι δύο άνθρωποι.

Άνρωποι με χέρια πόδια κεφάλι είμαστε όλοι βιολογικά. Τι το κάνουμε αυτό το κεφάλι και ότι έχει μέσα μας κάνει συν+.
Το μην κρίνεις για να μην κριθείς, ας κοιτάξει ο καθένας την καμπούρα του είναι για κλάμματα.
Την 1η την είπε ποιος?? Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ φίλε!! Είναι η καραμέλα του κάθε άχρηστου για να μην το κρίνουνε.
Τους άλλους μας κρίνουν κάθε μέρα.
Όποιος με θέλει συν να συμπεριφέρεται σαν συν όχι μόνο όταν με χρειάζεται. Αλλιώς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις για να χτυπήσει το φιλότομό μου και την ανθρωπία μου.

Καλό θα ήταν όποιος γράφει να λέει και..Με λένε..και ψήφισα 100στή φορά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΣΥΡΙΖΑ ( το ΚΚΕ δεν το βάζω πάντα μικρό % έχει είναι εκτός συναγωνισμού ).

Μερικοί το παίζουνε αγωνιστές κάθε μέρα και μετά ψηφίζουν πολιτικούς στην κάλπη.

Άμα σε νοιάζει τόσο ο συνάνθρωπος και έχεις και κοινωνική συνείδηση δείξτην στην κάλπη όχι μόνο στα forum.
Αλλά πολύ μούντζα στη Βουλή, πολύ "μαζί τα φάγαμε", όλοι κλαίνε, όλοι διαμαρτύρονται και μετά στις έκλογες βλέπεις τεράστια ποστοστά και λες...ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ??
Ε μάλλον είμαι μονάδα τελικά, γιατί αν ακολουθήσω τι γραμμή μερικών να υποστηρίζω τον κάθε άνθρωπο ότι και αν εχει κάνει στη ζωή του, θα γίνω συνπρόβατο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2013, 08:17:47 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:38:12 μμ »

Το θέμα δεν είναι τόσο η ΕΡΤ αυτή καθαυτή, αλλά ο τρόπος που επιχειρείται να κλείσει. Με μια υπουργική απόφαση(αν είναι δυνατόν) μέσα σε 4 ώρες, κλείνει η δημόσια τηλεόραση με ιστορία 70 χρόνων και απολύονται 2500 άνθρωποι.
Το ειδικό τέλος υπολογίζεται στα κέρδη. Αντιγράφω μέρος άρθρου του Γιώργου Γουγά.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως η ΕΡΤ δεν έχει ελλείμματα, αντίθετα εδώ και δύο χρόνια είναι κερδοφόρα. Έχει ως μοναδικό της έσοδο το ανταποδοτικό τέλος των 51,6 ευρώ το χρόνο (δηλαδή 4,5 ευρώ το μήνα) και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Τον Μάιο, η κυβέρνηση παραδέχτηκε πως η ΕΡΤ είχε πλεόνασμα 40 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρυσι το πλεόνασμά της των 129 εκατ. ευρώ του 2012 διατέθηκε για να καλυφθεί το κόστος της ΔΕΗ στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), δηλαδή στα φωτοβολταϊκά (τα 75 εκατ.) και άλλα 40 εκατ. ευρώ πήγαν στο υπουργείο Οικονομικών και έκλεισαν μέρος της μαύρης τρύπας.

Τα χρήματα αυτά θα ήσαν πολλά περισσότερα, αν η ΕΡΤ δεν πλήρωνε παχυλούς μισθούς των 50.000 ετησίως σε πολλά κομματικά στελέχη και αποτυχόντες βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης (Λιάρος, Ράγιου, Αράπογλου, κ.ά), ή αν δεν εκτόξευε το κόστος εκπομπών, όπως αυτή στην οποία πρωταγωνίστησε η κόρη ενός πρώην υπουργού της Ν.Δ., η Ανθή Σαλαγκούδη. Ή αν δεν περιελάμβανε στους 2900 εργαζόμενους, 24 ιδιαίτερες γραμματείς και 27 ειδικούς συμβούλους και προσωπικό ειδικών θέσεων.

Να πω εδώ πως είναι λάθος να βλέπουμε την δημόσια τηλεόραση ως ανταγωνίστρια των ιδιωτικών καναλιών. Κι αν πριν κάποια χρόνια έγινε μια τέτοια κίνηση, κακώς έγινε. Η δημόσια τηλεόραση έχει άλλο ρόλο. Ενημερωτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό χωρίς όμως να έχει ως θεό την τηλεθέαση, αλλά την ποιότητα. Θα έχει μια συνέντευξη από κάποιον επιστήμονα, θα έχει μια συναυλία κλασσικής μουσικής, θα έχει μια εκπαιδευτική εκπομπή για τα παιδιά, ένα ιστορικό ντοκυμαντέρ  κλπ κλπ γιατί κάποιος πρέπει να προβάλει και τα ποιοτικά πράγματα σε ένα σοβαρό κράτος. Επίσης έχει περιφερειακούς σταθμούς ώστε να καλύπτει και θέματα τοπικών κοινωνιών και αναμεταδίδει σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό, για την ενημέρωση των ακριτών και των αποδήμων. Ως εκ τούτου η ΕΡΤ όπως και όλες οι δημόσιες τηλεοράσεις παγκοσμίως δεν αντιμετωπίζονται με όρους κερδοφορίας, γιατί δεν είναι εμπορικές επιχειρήσεις. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει αλόγιστα έξοδα όπως γινόταν στο παρελθόν και στην ΕΡΤ αλλά και παντού στη χώρα μας, αλλά χρειάζεται εξορθολογισμός των εξόδων για την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στον κρατικό προυπολογισμό.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:38:19 μμ »
Καλό είναι οι πολιτικές και οι αθλητικές συζητήσεις να αποφεύγονται στο φόρουμ..μόνο κακό κάνουν και δεν οδηγούν πουθενά.Ωρολογιακό φόρουμ είμαστε..Στο θέμα μας αυτό που βλέπω είναι ότι άλλα παραδείγματα έχουν οι μεν στο μυαλό τους ,άλλα οι δε και δημιουργούνται παρεξηγήσεις που δε θα υπήρχαν σε μια συζήτηση από κοντά.... :)

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:38:55 μμ »

Ε μάλλον είμαι μονάδα τελικά.

Σιγα μην ειμαστε μοναδα, στη μοναδα βασιζεται η τεραστια θεωρια του adam smith, δεν εχουμε καμια σχεση. Μονο βολεψακιδες, τιποτα αλλο..
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:47:03 μμ »
http://m.youtube.com/watch?v=uPZJRX2KLgI
Τι ειναι στ´αληθεια ο ανθρωπος?που να το ξερω ο ανθρωπος τι ειναι ,ξερω μοναχα την τιμη του.
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:50:11 μμ »
Πολιτικοί και media είναι γρανάζια του ίδιου ρολογιού. Τα media βγάζουν τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε (για όσους νομίζουν ότι έχουμε δημοκρατία) και οι πολιτικοί το ανταποδίδουν σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο. Κάποιο ξεκαθάρισμα κάνουν, κάποια αναδιάταξη σχεδίου στήνεται και αυτό είναι όλο.
Τώρα αν μερικοί τίμιοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι βρέθηκαν (μάλλον από άγνοια) να δουλεύουν στο ναό που στηρίζει το σύστημα και τώρα μένουν άνεργοι, ειλικρινά λυπάμαι. Το ίδιο λυπάμαι και για όλους αυτούς που από άγνοια είναι μέρος ενός συστήματος που μάλλον έφτασε στα όριά του.
Μπορώ μόνο να ευχηθώ να ξυπνήσουμε όλοι μας και να προσπαθήσουμε να βγούμε ο καθένας από την προσωπική του άγνοια.
Η δημοκρατία, δεν είναι μόνο συλλογικοί θεσμοί. Είναι κυρίως ατομική ευθύνη. Ας κάνουμε ο καθένας αυτά που οφείλουμε και θα έχουμε κάνει μια καλή αρχή προς το δρόμο για τη δημοκρατία.
Είχα σκεφτεί να μην ξαναγράψω σε αυτό το νήμα αλλά είμαι θυμωμένος με τον Andrey που τόσο εύκολα παράτησε τον αγώνα και σκέφτομαι ότι πρέπει να συνεχίσω.

Πιστεύω ότι κακώς αναφερόμαστε στο οικονομικό θέμα γιατί το πρόβλημα έχει να κάνει με τους ήδη ταλαιπωρημένους θεσμούς. Και βέβαια ακόμα κι αν χρεοκοπήσουμε σαν χώρα ας έχουμε θεσμούς και δημοκρατία (όπως αυτό μπορεί να είναι εφικτό).

Να συμπληρώσω λοιπόν ότι στο προηγούμενο post αναφερόμουν στα media γενικά & όχι μόνο στην ΕΡΤ. Και στα ιδιωτικά κανάλια, τα ίδια και χειρότερα είναι. Και εκεί τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός και μάλιστα πιο ακριβά από το χαράτσι της ΕΡΤ. Διότι το μαύρο πολιτικό χρήμα είναι περισσότερο στα ιδιωτικά. Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών είναι  μεγαλομέτοχοι τραπεζών και μεγαλοβιομήχανοι. Οι μηντιάρχες είναι οι ίδιοι που χρηματοδοτούν τα πολιτικά κόμματα για να έρθουν στην εξουσία και μετά παίρνουν τις δουλειές του δημοσίου με τις μιζάρες και φυσικά είναι πάντα στο απυρόβλητο γιατί τα media είναι δικά τους. Είναι οι ίδιοι που βάζουν το κράτος να φορτωθεί το χρέος των τραπεζών τους. Είναι οι ίδιοι που συνέβαλαν στο χρέος του δημοσίου αφήνοντας  απλήρωτους τεράστιους φόρους και χρέη στα ταμεία. Αυτοί ανεβοκατεβάζουν τους πολιτικούς. Κανείς πολιτικός δεν φτάνει στην πόρτα της υποψηφιότητας αν δεν τον έχουν από πριν εγκρίνει. Ελέγχουν όλο το σύστημα. Και απλά όταν κάτι βγαίνει στην φόρα είναι γιατί υπάρχει εσωτερικός πόλεμος και δεν τα βρήκαν μεταξύ τους στην μοιρασιά.
Και ο ελληνικός λαός τους πληρώνει πολύ πιο ακριβά απ' ότι τους παχυλούς μισθούς της ΕΡΤ για να μας διδάσκουν στην τελική την τούρκικη γλώσσα. Γνωρίζετε μήπως ο παραγωγός των τουρκικών σήριαλ είναι η φινανς-μπανκ; (λέω μήπως) Και ξέρετε άραγε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτής της τουρκικής τράπεζας;
Εγώ προτιμώ να έχω μια καλή και ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση και ας την πληρώνω, αλλά το τονίζω : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Όμως αυτό φαντάζει απίθανο αφού οι ιδιοκτήτες της ΕΡΤ είναι το πολιτικό κατεστημένο, δηλαδή οι υπηρέτες του ιδίου οικονομικού κατεστημένου που κατέχει και τα ιδιωτικά κανάλια. Μάλλον μας δουλεύουν όλους κι εμείς φαγωνόμαστε δημόσιοι - ιδιωτικοί ποιος είναι πιο κορόϊδο.

Τέλος για τους εργαζόμενους :
Οι άνθρωποι που υπηρετούν στα media (δημόσια ή ιδιωτικά δεν έχει διαφορά αφού είναι συγκοινωνούντα δοχεία) ανήκουν σε δύο κατηγορίες :
οι έξυπνοι που είναι μέρος του συστήματος και συνειδητά συμμετέχουν (ανάλογα με την θέση τους) στην νομή της εξουσίας, των προνομίων ή των απολαβών
οι χαζοί, που με κάποιο τρόπο τους έπεισαν ότι η συνεργασία με το διάβολο μπορεί και να μην είναι αμαρτία.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #174 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:52:45 μμ »
Το θέμα δεν είναι τόσο η ΕΡΤ αυτή καθαυτή, αλλά ο τρόπος που επιχειρείται να κλείσει. Με μια υπουργική απόφαση(αν είναι δυνατόν) μέσα σε 4 ώρες, κλείνει η δημόσια τηλεόραση με ιστορία 70 χρόνων και απολύονται 2500 άνθρωποι.
Το ειδικό τέλος υπολογίζεται στα κέρδη. Αντιγράφω μέρος άρθρου του Γιώργου Γουγά.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως η ΕΡΤ δεν έχει ελλείμματα, αντίθετα εδώ και δύο χρόνια είναι κερδοφόρα. Έχει ως μοναδικό της έσοδο το ανταποδοτικό τέλος των 51,6 ευρώ το χρόνο (δηλαδή 4,5 ευρώ το μήνα) και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Τον Μάιο, η κυβέρνηση παραδέχτηκε πως η ΕΡΤ είχε πλεόνασμα 40 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρυσι το πλεόνασμά της των 129 εκατ. ευρώ του 2012 διατέθηκε για να καλυφθεί το κόστος της ΔΕΗ στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), δηλαδή στα φωτοβολταϊκά (τα 75 εκατ.) και άλλα 40 εκατ. ευρώ πήγαν στο υπουργείο Οικονομικών και έκλεισαν μέρος της μαύρης τρύπας.

Τα χρήματα αυτά θα ήσαν πολλά περισσότερα, αν η ΕΡΤ δεν πλήρωνε παχυλούς μισθούς των 50.000 ετησίως σε πολλά κομματικά στελέχη και αποτυχόντες βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης (Λιάρος, Ράγιου, Αράπογλου, κ.ά), ή αν δεν εκτόξευε το κόστος εκπομπών, όπως αυτή στην οποία πρωταγωνίστησε η κόρη ενός πρώην υπουργού της Ν.Δ., η Ανθή Σαλαγκούδη. Ή αν δεν περιελάμβανε στους 2900 εργαζόμενους, 24 ιδιαίτερες γραμματείς και 27 ειδικούς συμβούλους και προσωπικό ειδικών θέσεων.

Να πω εδώ πως είναι λάθος να βλέπουμε την δημόσια τηλεόραση ως ανταγωνίστρια των ιδιωτικών καναλιών. Κι αν πριν κάποια χρόνια έγινε μια τέτοια κίνηση, κακώς έγινε. Η δημόσια τηλεόραση έχει άλλο ρόλο. Ενημερωτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό χωρίς όμως να έχει ως θεό την τηλεθέαση, αλλά την ποιότητα. Θα έχει μια συνέντευξη από κάποιον επιστήμονα, θα έχει μια συναυλία κλασσικής μουσικής, θα έχει μια εκπαιδευτική εκπομπή για τα παιδιά, ένα ιστορικό ντοκυμαντέρ  κλπ κλπ γιατί κάποιος πρέπει να προβάλει και τα ποιοτικά πράγματα σε ένα σοβαρό κράτος. Επίσης έχει περιφερειακούς σταθμούς ώστε να καλύπτει και θέματα τοπικών κοινωνιών και αναμεταδίδει σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό, για την ενημέρωση των ακριτών και των αποδήμων. Ως εκ τούτου η ΕΡΤ όπως και όλες οι δημόσιες τηλεοράσεις παγκοσμίως δεν αντιμετωπίζονται με όρους κερδοφορίας, γιατί δεν είναι εμπορικές επιχειρήσεις. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει αλόγιστα έξοδα όπως γινόταν στο παρελθόν και στην ΕΡΤ αλλά και παντού στη χώρα μας, αλλά χρειάζεται εξορθολογισμός των εξόδων για την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στον κρατικό προυπολογισμό.

Γιάννη μου καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει κρατική τηλεόραση. Και δέχομαι ότι δε θα πρέπει να έχει τα ίδια κριτήρια κερδοφορίας. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι αποτελεσματική.

Το θέμα είναι ότι πόσοι θέλουν να πληρώνουν από την τσέπη τους μέχρι να επέλθει η αργή αναδιοργάνωση? Εάν έβγαινε γκάλοπ που να ρώταγε:

1) Θα πληρώνατε από την τσέπη σας €15 το μήνα για 2 χρόνια για να αναδιοργανωθεί η ΕΡΤ?
2) Θα θέλατε να κλείσει και να ανοίξει από την αρχή με σωστότερη δομή και μεγαλύτερη αξιοκρατία?

Πόσοι θα διάλεγαν το 1?

Ο τρόπος που έκλεισε δίνει ένα μήνυμα ότι η ασυδοσία και η ξέφρενη σπατάλη εις βάρος του συνόλου πρέπει να σταματήσει!

Έτσι ΙΣΩΣ ο επόμενος υπουργός που θα πάει με ιδιωτικό τζετ διακοπές--να το ξανασκεφτεί γιατί θα φοβηθεί λίγο παραπάνω για τις επιπτώσεις.

Δε θυμάμαι στο σύντομο χρόνο μου σε αυτόν τον πλανήτη να έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα με αργές μεταρρυθμίσεις. Όταν όμως βγει το μαστίγιο και το πρόστιμο όλοι γίνονται υποδειγματικοί πολίτες...

Πιστεύεις ότι θα μπορούμε πραγματικά να αλλάξει αλλιώς?

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:55:50 μμ »
Σιγα μην ειμαστε μοναδα, στη μοναδα βασιζεται η τεραστια θεωρια του adam smith, δεν εχουμε καμια σχεση. Μονο βολεψακιδες, τιποτα αλλο..

Άμα ρωτήσουμε όλο το forum για την Κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, όποιο κόμμα θες πές από τα γνωστά.
Όλοι θα βρίσουν, όλοι θα πουν την εξυπνάδα τους, τη θεωρία τους θα βάλλουν 5 γνωμικά, 4 παραβολές, 6 κείμενα από συγγραφείς και 45 μάστορες και 10 μαθητάδες.

Μετά βάλτους μπροστά μια κάλπη και δες τι αποτελέσματα θα πάρεις.
Άρα εκεί λειτουργουν ως μονάδες με ατομικά συμφέροντα, δεν έχει αλλιώς λογική το αποτέλεσμα που παίρνεις.
Σημαίνει ότι μες στο παραβάν ο καθένας ξανα γίνεται παρτάκιας και ψηφίζει το κομματάκι που βόλευε το σοι του και τον ίδιο.

http://m.youtube.com/watch?v=uPZJRX2KLgI
Τι ειναι στ´αληθεια ο ανθρωπος?που να το ξερω ο ανθρωπος τι ειναι ,ξερω μοναχα την τιμη του.

Κοντά στις 30.000-40.000 χιλιάδες ευρώ αξίζει ένας άνθρωπος σύμφωνα με τις ασφαλιστικές και το κόστος θανάτου/αναπηρίας σε ατύχημα κτλ.
Οι άνθρωποι που υπηρετούν στα media (δημόσια ή ιδιωτικά δεν έχει διαφορά αφού είναι συγκοινωνούντα δοχεία) ανήκουν σε δύο κατηγορίες :
οι έξυπνοι που είναι μέρος του συστήματος και συνειδητά συμμετέχουν (ανάλογα με την θέση τους) στην νομή της εξουσίας, των προνομίων ή των απολαβών
οι χαζοί, που με κάποιο τρόπο τους έπεισαν ότι η συνεργασία με το διάβολο μπορεί και να μην είναι αμαρτία.

+1 έχουν μάθει όλοι να κάνουν ότι μλκία τους έρχεται και μετά να το παίζουν εξαπατημένοι και να μην κρίνονται.
Άμα δεν θες να κρίνεσαι κάνε λοβοτομή.
ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιούνιος 14, 2013, 12:55:58 μμ »
Είχα σκεφτεί να μην ξαναγράψω σε αυτό το νήμα αλλά είμαι θυμωμένος με τον Andrey που τόσο εύκολα παράτησε τον αγώνα και σκέφτομαι ότι πρέπει να συνεχίσω.

Πιστεύω ότι κακώς αναφερόμαστε στο οικονομικό θέμα γιατί το πρόβλημα έχει να κάνει με τους ήδη ταλαιπωρημένους θεσμούς. Και βέβαια ακόμα κι αν χρεοκοπήσουμε σαν χώρα ας έχουμε θεσμούς και δημοκρατία (όπως αυτό μπορεί να είναι εφικτό).

Να συμπληρώσω λοιπόν ότι στο προηγούμενο post αναφερόμουν στα media γενικά & όχι μόνο στην ΕΡΤ. Και στα ιδιωτικά κανάλια, τα ίδια και χειρότερα είναι. Και εκεί τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός και μάλιστα πιο ακριβά από το χαράτσι της ΕΡΤ. Διότι το μαύρο πολιτικό χρήμα είναι περισσότερο στα ιδιωτικά. Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών είναι  μεγαλομέτοχοι τραπεζών και μεγαλοβιομήχανοι. Οι μηντιάρχες είναι οι ίδιοι που χρηματοδοτούν τα πολιτικά κόμματα για να έρθουν στην εξουσία και μετά παίρνουν τις δουλειές του δημοσίου με τις μιζάρες και φυσικά είναι πάντα στο απυρόβλητο γιατί τα media είναι δικά τους. Είναι οι ίδιοι που βάζουν το κράτος να φορτωθεί το χρέος των τραπεζών τους. Είναι οι ίδιοι που συνέβαλαν στο χρέος του δημοσίου αφήνοντας  απλήρωτους τεράστιους φόρους και χρέη στα ταμεία. Αυτοί ανεβοκατεβάζουν τους πολιτικούς. Κανείς πολιτικός δεν φτάνει στην πόρτα της υποψηφιότητας αν δεν τον έχουν από πριν εγκρίνει. Ελέγχουν όλο το σύστημα. Και απλά όταν κάτι βγαίνει στην φόρα είναι γιατί υπάρχει εσωτερικός πόλεμος και δεν τα βρήκαν μεταξύ τους στην μοιρασιά.
Και ο ελληνικός λαός τους πληρώνει πολύ πιο ακριβά απ' ότι τους παχυλούς μισθούς της ΕΡΤ για να μας διδάσκουν στην τελική την τούρκικη γλώσσα. Γνωρίζετε μήπως ο παραγωγός των τουρκικών σήριαλ είναι η φινανς-μπανκ; (λέω μήπως) Και ξέρετε άραγε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτής της τουρκικής τράπεζας;
Εγώ προτιμώ να έχω μια καλή και ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση και ας την πληρώνω, αλλά το τονίζω : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Όμως αυτό φαντάζει απίθανο αφού οι ιδιοκτήτες της ΕΡΤ είναι το πολιτικό κατεστημένο, δηλαδή οι υπηρέτες του ιδίου οικονομικού κατεστημένου που κατέχει και τα ιδιωτικά κανάλια. Μάλλον μας δουλεύουν όλους κι εμείς φαγωνόμαστε δημόσιοι - ιδιωτικοί ποιος είναι πιο κορόϊδο.

Φίλε Κώστα!!!
Χαρά στο κουράγιο σου να γράψεις τόσο μακροσκελή απάντηση!
Θα συμφωνήσω 100% μαζί σου και αφού δεν έιχα την υπομονή να κάτσω να τα γράψω εγώ (τεμπελάκος!) θα υπερθεματίσω!
 ;)
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Ιούνιος 14, 2013, 01:08:15 μμ »
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ Istar

Όποιος ψηφίζει πολιτικό που τα έφαγε, μερικοί και αποδεδειγμένα Παπαγεωργόπουλος ( φυλακή ), Τσοχαντζόπουλος, και τα κόμματα ( καλά όλα τα κόμματα όλοι μοιράζονταν τις μίζες και αυτοί που δεν κυβερνούσαν και η ΧΑ που έχουν όπλα φίλε!! ) που τους στήριζαν θα έπρεπε αν είχε κοινωνική συνείδηση να έβγαινε και να έλεγε.

"ΕΓΩ Ο _______ είμαι ανίκανος να κρίνω ορθά για το καλό των συναθρώπων μου και της κοινωνίας. Με την ψήφο μου έκανα μόνο κακό στους συμπολίτες, συντοπίτες μου και γιαυτό ζητώ συγγνώμη και παραιτούμαι από το δικαίωμά μου να ψηφίζω για τις επόμενες εκλογές τουλάχιστον και αν ψανακάνω λάθος θα παραιτηθώ της ψήφου μου δια παντώς."

Άμα έχεις @@ και είσαι συνάνθρωπος και συναγωνιστής κάνε το παραπάνω αν αναγνωρίζεις σε κάτι τον εαυτό σου.
Αλλιώς να μην αυταπατάσαι ότι ψηφίζεις για το καλό, αλλά για την πάρτυ σου, το σπιτάκι σου, την κοινωνική σου τάξη και την καθημερινότητα σου που θες να την κρατήσεις όπως είναι.
Αφού δεν θες να κρίνουμε τους άλλους ας κρίνουμε τους εαυτούς μας.
Και ΝΑΙ είμαι υπόδειγμα πολίτη και όχι μόνο της Ελλάδας. Απλά με κούρασε ο σταυρός στο χέρι ας βοηθήσει και κανας άλλος.

PS: Τι ψηφίζω με πμ. όποιος θέλει αν και δεν ρίχνω πάντα το ίδιο. για να μην κατηγορηθώ και για KKE, XA, κτλ. που είναι κάτι το αναμενόμενο όταν δεν ύπάρχει τίποτα άλλο να πει κανείς.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2013, 01:18:21 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Ιούνιος 14, 2013, 01:18:18 μμ »
Άμα ρωτήσουμε όλο το forum για την Κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, όποιο κόμμα θες πές από τα γνωστά.
Όλοι θα βρίσουν, όλοι θα πουν την εξυπνάδα τους, τη θεωρία τους θα βάλλουν 5 γνωμικά, 4 παραβολές, 6 κείμενα από συγγραφείς και 45 μάστορες και 10 μαθητάδες.

Μετά βάλτους μπροστά μια κάλπη και δες τι αποτελέσματα θα πάρεις.
Άρα εκεί λειτουργουν ως μονάδες με ατομικά συμφέροντα, δεν έχει αλλιώς λογική το αποτέλεσμα που παίρνεις.

Η μοναδα ειναι ανωτερη εννοια, ετσι το διαφοροποιησα. Η μεγιστη ωφελιμοτητα δλδ η ορθολογική συμεριφορά του ατομου εξασφαλιζει ισορρπια και κατα συνέπεια την μεγιστη συλλογική ωφελιμοτητα.  Ολα αυτα δεν εχουν καμια σχεση με τα παραβάν και τις κουτοπονηριες που αναφέρεις, απλα να τα ξεχωριζουμε λιγο.

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Ιούνιος 14, 2013, 01:19:14 μμ »
Και γιατί να κλειδωθεί;
Επειδή μαλώνουμε;
Παιρνάμε κοσμοϊστορικές στιγμές για τη γενιά μας. Όπως άλλες γενιές πέρασαν πολέμους, εμφυλίους, χούντες. Ας το πάρουμε χαμπάρι.
Υπάρχουν πολλοί που ξεχειλίζουν από ειρωνία. Υπάρχουν πολλές αναρτήσεις που διαφωνώ κάθετα. Καλά κάνουν και μιλούν. Έτσι συνειδητοποιούμε πολλά πράγματα και για τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Επιτέλους να μαλώσουμε για κάτι που έχει νόημα.

συνηθως τετοιες συζητησεις δεν καταληγουν καλα.

κακως συμμετειχα σε αυτη την κουβεντα εξ'αρχης.

Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.