Μόλις τώρα ενημερώθηκα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ομολογώ ότι δεν το περίμενα.
Κατ' αρχήν πρέπει να ενημερώσω ότι
δεν αφορά έμβασμα αλλά
απλή μεταφορά χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα. Επειδή πρόκειται για κινήσεις εντός ευρωζώνης (ίδιο νόμισμα) δεν θεωρείται εξαγωγή συναλλάγματος. Εγώ αρκετές φορές την εβδομάδα κινώ με web-banκιng ποσά από τον λογαριασμό μου Ελλάδα προς Βιέννη και ανάποδα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή όριο.
Το μόνο που μπορώ να κατανοήσω ως πρόβλημα είναι να δικαιολογήσει ο Αρης πού βρήκε τόσα λεφτά και γιατί έγιναν όλες αυτές οι καταθέσεις. Θεωρούσα ότι μέσω forum και Nanagno αυτό το θέμα είχε ήδη λυθεί αφού το forum είναι πρόσωπο και έχει ΑΦΜ. Υπόθεση κάνω διότι δεν γνωρίζω καθόλου το νομικό πλαίσιο για δημιουργία forum γνωρίζω όμως ότι αν ανοίξεις ένα site για μια ήδη υπάρχουσα εταιρεία που έχει κάποιο προϊόν ή παροχή υπηρεσιών, μπορεί να το διαθέτει μέσω της ιστοσελίδας αρκεί να το δηλώσει όταν αποκτήσει το domain-name

Ίσως τα μέλη που είναι νομικοί, ή ακόμη καλύτερα αν έχουμε λογιστές, να μπορέσουν να μας διαφωτίσουν καλύτερα, πως μπορεί ένα forum να συλλέγει χρήματα από τα μέλη και να προβαίνει σε ομαδικές αγορές.
Αν αυτό είναι χρονοβόρο ή αδύνατο, προτείνω άμεσα ο Αρης να επιστρέψει τα ποσά στους καταθέτες ώστε να είναι καλυμμένος στην εφορία. Ο καλύτερος τρόπος είναι πάλι με web-banking διότι έτσι φαίνεται άμεσα η αιτιολογία και ο Αρης δεν χρειάζεται να βγει από το σπίτι του (
αρκετή ταλαιπωρία τράβηξε).
Οσον αφορά τον Γερμανό ... Εμένα μου φάνηκε αρκετά συνεργάσιμος ο άνθρωπος. Νομίζω ότι η ιδέα του Chris5 είναι η καλύτερη. Γιατί να μην πληρώσουμε τον άνθρωπο επί τη παραδόσει;
Αν πάλι έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης ας του στείλουμε τα λεφτά (ή μια προκαταβολή) ο καθένας από εμάς σε ένα λογαριασμό που θα μας δώσει.
Μόνο να είναι εντός ευρωζώνης, όχι τίποτα ελβετικός ή υπεράκτιος κλπ.