Αποστολέας Θέμα: ΑΝΤΙΓΝΩΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ WAKMANN 'SEAHUNTER 2'  (Αναγνώστηκε 66451 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΑΝΤΙΓΝΩΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ WAKMANN 'SEAHUNTER 2'
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 02, 2012, 10:52:31 μμ »
ενταξει αμα θεωρεις οτι ειναι αποδεκτη αποψη το να αποκαλει καποιος ξεφτιλα για το φορουμ και επομενως και για τους χρηστες που εκαναν αυτη την επιλογη, το οτι ασχολουνται με το συγκεκριμενο ρολοι τοτε παω πασο. κανενα προβλημα.

παρεπιπτοντως @kkostas, φιλε δεν εχω κανα προβλημα μαζι σου. χωρις παρεξηγηση αλλα νομιζω οτι την αποψη σου μπορουσες να την γραψεις διαφορετικα. τοσο απλα. αυτα.

Δεν θα διαφωνήσω πως ο Κώστας θα μπορούσε να εκφραστεί ηπιότερα. Στην ουσία αδίκησε ο ίδιος την άποψή του ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 02, 2012, 11:19:11 μμ »
Παιδιά δεν ξέρω αν η άποψη μου είναι απόλυτη αλλά για μένα ισχύουν τα εξής:
Replica και homage θέλουν να δείχνουν κάτι που δεν είναι.
Είναι αντίγραφα κάποιον άλλον.
Το homage με πιο νόμιμο τρόπο.
Η replica έχει σκοπό να εξαπατήσει πιθανόν τον υποψήφιο αγοραστή και σίγουρα τον "θεατή" της.
Το homage έχει σκοπό να εξαπατήσει μόνο τον "θεατή" της.
Πιστεύω ότι το δικό μας φόρουμ είναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ να ασχολείται με τέτοιες αηδίες όσο καλοφτιαγμένες και αν είναι.
Υπάρχουμε εδώ για να αναπτυσσόμαστε ωρολογιακά και για μένα τέτοια project είναι βήματα πίσω.
Δεν χάθηκαν οι εταιρείες, ούτε υπάρχει λόγος να ενθαρρύνουμε τέτοια δημιουργήματα.
Δεν θέλω να προσβάλω τους συμμετέχοντες αλλά επιτρέψτε μου να έχω την γνώμη μου.
Δεν φόρεσα ούτε πρόκειται να βάλω ποτέ κάτι από τα προαναφερθέντα στον καρπό μου γιατί το θεωρώ ανήθικο
και καραγκιοζιλίκι. Αν δεν έχω λεφτά να αγοράσω το original απλά κοιτάω για κάτι άλλο. Και επαναλαμβάνω ότι απολαμβάνω περισσότερο να φοράω ένα vostok των 30 ευρώ παρά κάτι που θέλει να παριστάνει κάτι που δεν είναι.
Αυτά από μένα και δεν θέλω να εξαναγκάσω κανέναν, ούτε το παίζω ωρολογιακή αστυνομία.
Δεν πρόκειται να ξανααπαντήσω επί του θέματος.

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 02, 2012, 11:22:43 μμ »
 Παράθεση από: kkostas στις Σήμερα στις 12:19:11 πμ >  Παράθεση
>
Παράθεση
Παιδιά δεν ξέρω αν η άποψη μου είναι απόλυτη αλλά για μένα ισχύουν τα εξής:
...
Δεν πρόκειται να ξανααπαντήσω επί του θέματος.

Κανε μια συγκεκριμενη αντιπροταση  ;)  ,μπορει να μας αρεσει περισσοτερο.
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 02, 2012, 11:29:17 μμ »
Κώστα πολύ απόλυτη η άποψή σου, με την οποία προσωπικά δεν συμφωνώ. Kαι εν πάσει περιπτώσει ακόμη κι αν το θέσουμε καθαρά ωρολογιακά, μη νομίζεις πως η συγκεκριμένη κάσα είναι αποκλειστικότητα της Panerai...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 02, 2012, 11:44:31 μμ »
Παράθεση από: kkostas στις Σήμερα στις 12:19:11 πμ >  Παράθεση

Δημήτρη κάποιες προτάσεις έχω κάνει κατά καιρούς αλλά η πρόθεση μου δεν είναι να σας πείσω υπέρ κάποιου άλλου.
Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου κάτι τέτοιο.
Αν θέλετε homage πάρτε homage...

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 02, 2012, 11:56:18 μμ »
 Παράθεση από: kkostas στις Σήμερα στις 12:44:31 πμ >
Παράθεση
Δημήτρη κάποιες προτάσεις έχω κάνει κατά καιρούς αλλά η πρόθεση μου δεν είναι να σας πείσω υπέρ κάποιου άλλου.
Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου κάτι τέτοιο.
Αν θέλετε homage πάρτε homage...

Κωστα υπηρξαν κι αλλες προτασεις που δεν ευδοκιμησαν,η συγκεκριμενη ειχε καποια καλη αποδοχη και φαινεται ενδιαφερουσα,εαν μια πιο ενδιαφερουσα ολοκληρωμενη προταση παρουσιαστει,φυσικα και θα την ασπαστουμε στην πλειοψηφια μας,δεν ειναι θεμα να πεισουμε περι καλου η κακου,ουτε θα σταθουμε σε μια αποφαση εαν το καλυτερο φανει.
Σε περιπτωση που κατι αλλο δεν ερχεται τοτε αποφασιζει καποιος αν ακολουθει η οχι,καλα κανεις και εμμενεις στην αποψη σου,ομως απο μονη της ειναι στειρα και δεν μας δινει αλλη επιλογη,γι αυτο καλοπροαιρετα προτρεπω εσενα και τυχον αλλα παιδια που εχουν διαφορετικη γνωμη,καταθεστε την ολοκληρωμενη προταση σας κι αποφασιζουμε,ειδαλλως δεν εχει νοημα να εκφραζουμε μονο μια αρνηση. 
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 01:02:03 πμ »
Γιατι παντα θα πρεπει να υπαρχει καποιος ''Κωστας'' οπου θα ξεσπατε?Και γιατι η διαφορετικοτητα να ειναι παντα η λαθος αποψη?
Ακουσα πολλα,απο σημαιες στο καντραν,εθνοσημα,τσαρουχια και αλλα καλουδια.
Ειδα εκβιασμους του τυπου''εαν δεν εχει αυτο η' δεν ειναι ετσι τοτε δεν συμμετεχω.Λυπαμαι,καποιοι δεν θελουν να καταλαβουν οτι ειμαστε φιλοξενουμενοι εδω,με δικαιωμα στο να λεμε τις αποψεις μας αλλα χωρις δικαιωμα στις αποφασεις,δεν βαζουμε εμεις τους κανονες,απλα τους εφαρμοζουμε,take it or leave it ειναι.
Προσωπικα δεν ειμαι περηφανος γι'αυτο που ετοιμαζετε και καλειτε προτζεκτ,δεν ειναι [για μενα] ενδεικτικο δειγμα για το νο1 φορουμ του ειδους του στην Ελλαδα,ακομα και τα ελαχιστα που γνωριζω για τα ρολογια με κανουν  αρνητικο,οταν για παραδειγμα μιλατε για την συγκεκριμενη μηχανη σαν να ειναι θεα,καντε μια αναζητηση στο google,να δειτε ποσες εταιρειες με fakes χρησιμοποιουν την ιδια ακριβως μηχανη......Λιγοτερο περηφανο ομως με κανουν οι αντιδικιες σας,βαρεθηκα τους ''ξερολες''τους ''δηθεν'' και''καπως'',ακομα και αυτους που σαμποταρησαν το βοστοκ,οχι οτι χασαμε το κελεπουρι.
Ειχα πει οτι θα συμμετασχω οτι και εαν ηταν,και αυτο θα κανω,ακομα και εαν βαλετε μαιμουδιτσες να χορευουν στο dial η' το βαψετε ροζ με πουα.Αλλα επιτελους κυριοι,κατεβειτε απο το καλαμι,εσεις οι λιγοι,αφηστε τα προβληματα σας στο σπιτι σας,δεν ειναι τα δικα μας,σεβαστειτε τους υπολοιπους οσο διαφορετικοι και εαν ειναι,μην ρυπαινετε το φορουμ αλλο,σας παρακαλω.
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 01:15:24 πμ »
Αλήθεια ο administrator τι άποψη έχει για το project αυτό?
Θυμάμαι το Φλεβάρη σε αγγελία Pam homage φίλου συνφορουμίτη είχε τοποθετηθεί κάθετα για τα homages.
Δεν ενοχλείται τώρα που το λογότυπο του φόρουμ του θα μπει σε τέτοιο ρολόι?
Βασικά ψάχνω τα σχόλια του επί της αγγελίας αυτής και δεν τα βρίσκω...
Πείτε με μυστήριο κλπ αλλά προσωπικά θεωρώ μεγάλη ξεφτίλα για το φόρουμ να ασχολείται με τέτοιου είδους project λες και χαθήκανε τα ρολόγια και οι επιλογές.

Προφανως ο kkostas να αναφερεται σε αυτο...
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,12239.0.html

Ναι από αυτά προκύπτει ότι το νεο project του forum είναι ένα high end homage.
Δεν είπε κανείς το αντίθετο!

Εντελει για να καταλαβω, το ρολο'ι' του φιλου συμφορουμιτη στο οποιο αναφερεσαι ειναι homage ή replica?!...

Replica και homage θέλουν να δείχνουν κάτι που δεν είναι.
Είναι αντίγραφα κάποιον άλλον.
Το homage με πιο νόμιμο τρόπο.
Η replica έχει σκοπό να εξαπατήσει πιθανόν τον υποψήφιο αγοραστή και σίγουρα τον "θεατή" της.
Το homage έχει σκοπό να εξαπατήσει μόνο τον "θεατή" της.
Πιστεύω ότι το δικό μας φόρουμ είναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ να ασχολείται με τέτοιες αηδίες όσο καλοφτιαγμένες και αν είναι.
Υπάρχουμε εδώ για να αναπτυσσόμαστε ωρολογιακά και για μένα τέτοια project είναι βήματα πίσω.
Δεν χάθηκαν οι εταιρείες, ούτε υπάρχει λόγος να ενθαρρύνουμε τέτοια δημιουργήματα.
Δεν φόρεσα ούτε πρόκειται να βάλω ποτέ κάτι από τα προαναφερθέντα στον καρπό μου γιατί το θεωρώ ανήθικο
και καραγκιοζιλίκι.

Μαλιστα! Bασει λοιπον αυτης της λογικης το 'RADIOMIR', homage ποιας εταιριας ειναι?!...   ???    #-o   :-k
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 01:17:06 πμ »
Γιατι παντα θα πρεπει να υπαρχει καποιος ''Κωστας'' οπου θα ξεσπατε?Και γιατι η διαφορετικοτητα να ειναι παντα η λαθος αποψη?
Ειδα εκβιασμους του τυπου''εαν δεν εχει αυτο η' δεν ειναι ετσι τοτε δεν συμμετεχω.Λυπαμαι,καποιοι δεν θελουν να καταλαβουν οτι ειμαστε φιλοξενουμενοι εδω,με δικαιωμα στο να λεμε τις αποψεις μας αλλα χωρις δικαιωμα στις αποφασεις,δεν βαζουμε εμεις τους κανονες,απλα τους εφαρμοζουμε,take it or leave it ειναι.
Προσωπικα δεν ειμαι περηφανος γι'αυτο που ετοιμαζετε και καλειτε προτζεκτ,δεν ειναι [για μενα] ενδεικτικο δειγμα για το νο1 φορουμ του ειδους του στην Ελλαδα,ακομα και τα ελαχιστα που γνωριζω για τα ρολογια με κανουν  αρνητικο,οταν για παραδειγμα μιλατε για την συγκεκριμενη μηχανη σαν να ειναι θεα,καντε μια αναζητηση στο google,να δειτε ποσες εταιρειες με fakes χρησιμοποιουν την ιδια ακριβως μηχανη......Λιγοτερο περηφανο ομως με κανουν οι αντιδικιες σας,βαρεθηκα τους ''ξερολες''τους ''δηθεν'' και''καπως'',ακομα και αυτους που σαμποταρησαν το βοστοκ,οχι οτι χασαμε το κελεπουρι.
Ειχα πει οτι θα συμμετασχω οτι και εαν ηταν,και αυτο θα κανω,ακομα και εαν βαλετε μαιμουδιτσες να χορευουν στο dial η' το βαψετε ροζ με πουα.Αλλα επιτελους κυριοι,κατεβειτε απο το καλαμι,εσεις οι λιγοι,αφηστε τα προβληματα σας στο σπιτι σας,δεν ειναι τα δικα μας,σεβαστειτε τους υπολοιπους οσο διαφορετικοι και εαν ειναι,μην ρυπαινετε το φορουμ αλλο,σας παρακαλω.

Μιχάλη ποιός ξέσπασε στον Κώστα? Νομίζω πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο, ίσα ίσα που αναλογικά με την τοποθέτηση του, θα μπορούσαν να υπάρχουν και πιό επιθετικές αντιπαραθέσεις.
   Το Vostok γιατί λες πως κάποιος το σαμποτάρισε? Συγκέντρωσε 13 συμμετοχές σε μια βδομάδα με καμμία προοπτική για κάτι παραπάνω. Μάλιστα παρότι πολλοί διαφωνούσαν με τη συγκεκριμένη επιλογή, μεταξύ των οποίων κι εγώ, δεν γράφτηκε το οτιδήποτε εναντίον του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 01:19:54 πμ »
Πεστα να αγιασει το στομα σου!
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 01:34:47 πμ »
Πεστα να αγιασει το στομα σου!

Επί της ουσίας παρακαλώ παιδιά, τι έχετε να καταλογίσετε? Και ξαναβάζω σε παράθεση το παραπάνω ποστ μου.

Μιχάλη ποιός ξέσπασε στον Κώστα? Νομίζω πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο, ίσα ίσα που αναλογικά με την τοποθέτηση του, θα μπορούσαν να υπάρχουν και πιό επιθετικές αντιπαραθέσεις.
   Το Vostok γιατί λες πως κάποιος το σαμποτάρισε? Συγκέντρωσε 13 συμμετοχές σε μια βδομάδα με καμμία προοπτική για κάτι παραπάνω. Μάλιστα παρότι πολλοί διαφωνούσαν με τη συγκεκριμένη επιλογή, μεταξύ των οποίων κι εγώ, δεν γράφτηκε το οτιδήποτε εναντίον του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Παρακαλώ όχι γενικότητες...

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 01:35:23 πμ »
Δυο τρεις λεπτομέριες που ίσως διέφυγαν της προσοχής κάποιων!
- Τα specs ενός ρολογιού είναι εν μέρη υπεύθυνα για την τιμή και κάνουν κάποιο ρολόι ευκαιρία ή υπερεκτιμημένο
- Σε μεγάλο ποσοστό μας έπεισε το συγκεκριμένο για τον καλό δείκτη vfm του (value for money)
- Φυσικά (και ευτυχώς) δε συμφωνούν όλοι και το εκφράζουν ΑΛΛΑ δεν επιτίθενται ούτε προσβάλουν απρόκλητα λόγω της διαφωνίας τους
- Σε πολλές περίπτωσεις πρέπει να σκεφτόμαστε καλά πριν μιλήσουμε γιατί αδικούμε τον εαυτό μας
... θα μπορούσα να γράψω πολλά ... προτιμώ να σιωπήσω ...

επειδή μου αρέσει ΠΟΛΥ το συγκεκριμένο ρολόι θα ήθελα να πραγματοποιηθεί και ΑΝ δε γίνει εύχομαι με "μέσον" να μπορέσω να το πάρω σε αυτήν την τιμή!

Φιλικά
Νίκος (ο Πελάτης)
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 01:45:09 πμ »
Επί της ουσίας παρακαλώ παιδιά, τι έχετε να καταλογίσετε? Και ξαναβάζω σε παράθεση το παραπάνω ποστ μου.

Παρακαλώ όχι γενικότητες...
Γιαννη, αυτο που θελω να πω ειναι πως οι τοποθετησεις του Κωστα δεν ειναι παραλογες, ασχετα απο τον τροπο που τις παρεθεσε με τον οποιο δεν συμφωνω.
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος antonio-titanium

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 01:45:33 πμ »
οταν για παράδειγμα μιλάτε για την συγκεκριμένη μηχανή σαν να είναι θεά,καντε μια αναζητηση στο google,να δειτε πόσες εταιρείες με fakes χρησιμοποιούν την ιδια ακριβώς μηχανή......

Από καθαρή περιέργεια (δεν αμφέβαλα για την ποιοτητα του μηχανισμου) το έκανα αυτό που λες και είδα ότι στη αναζήτηση σε πολλα site με fake το βγαζει σαν τιτλο longines 702 movement και μαλιστα limited edition related models αλλά αν δεισ τα ρολόγια ειναι ολα οτι να ναι... αυτόματα -quartz ανακατεμένα γυνακεια -αντρικα  και στα  χαρακτηριστικά  γράφουν movement άλλα  ντι άλλων ...Το έχουν σαν κράχτη (απάτη)στην επικεφαλίδα(για αυτό επειδή τα σιτε αυτά έχουν επισκεψιμοτητα βγαίνει ψηλά στις αναζητήσεις του google ...δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν όσο και χάλια!! να ήταν μια longines μηχανή (και μάλιστα vintage) να ήταν φθηνότερη και από κινέζικο quartz  του κιλού που βάζουν στις  ρεπλίκες των 100 ευρώ. Τουλάχιστον για το θέμα του μηχανισμού ας εμπιστευτούμε αυτούς που την γνωρίζουν και μάλιστα ανέφεραν ότι θεωρείτε από τισ καλλίτερες  τις εταιρείας  .Για οτιδήποτε άλλο δεν επιθυμώ να αναφερθώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2012, 08:57:56 πμ από antonio-titanium »

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 02:09:34 πμ »
Προσπαθω να καταλαβω γιατι θεωρεις μια αποψη εκβιασμο.
Ναι,εγω ημουν που ειπα οτι αν δεν τοποθετηθει η σημαιουλα στο Vostok δεν θα συμμετασχω.
Ασε που αρκετες φορες,το ολο θεμα με την σημαια,το θεωρουμε και σαν αστειο με τον andrey(Βικτωρα).
Το ειπα αυτο γιατι σαν ρολοι δεν με τρελαινε και εξεφρασα μια προσωπικη επιθυμια,ουτε εκβιασα κανεναν,ουτε αναγκασα το φορουμ να κανει εφαρμογη την επιθυμια μου.
Αφου λες οτι η διαφορετικοτητα δεν ειναι παντα η λαθος αποψη,τοτε και η δικη μου γνωμη για την σημαια εκφραζει διαφορετικοτητα και συμφωνα με τα λεγομενα σου δεν ειναι λαθος.
Φροντισε την επομενη φορα οι χαρακτηρισμοι σου να ειναι πιο ΗΠΙΟΙ.
Ποιους λες ξερολες,εκβιαστες,δηθεν και καπως,σαμποτερ και ατομα που εχουν καβαλησει το καλαμι ? ? ?
Να ξερεις πως ολοι ξερουν να κανουν χαρακτηρισμους,αλλα αν ξεκινησει κατι τετοιο το φορουμ θα μετατραπει σε μια αρενα μαχης.
Δεν κολαω στο θεμα της σημαιας,ασχετα αν ορισμενοι νομιζουν οτι εχω εμμονες και ψυχωση με την Ελληνικη σημαια.
Αποψη τους,οχι απαραιτητα και σωστη,ομως.
Και επειδη βλεπω οτι εχεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα με την σημαια,να ξερεις πως εγω συμμετεχω κανονικοτατα στο project ειτε μπει η σημαια,ειτε οχι.
Αλλα μαλλον καλυτερα να μην μπει, γιατι μετα ολοι θα με λενε ΕΚΒΙΑΣΤΗ.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2012, 06:34:54 πμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 02:59:10 πμ »
O καθένας έχει δικαίωμα άποψης φίλοι μου! Ο Κώστας εξέφρασε τη δική του και είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι, καλά κάνει και την δημοσιοποιεί ;)
Αυτο που θα γραψω ειναι γενικη αρχη μου και δεν αναφερεται σε κανεναν ιδιαιτερα.
Στον τομεα που εργαζομαι πρεπει να παιρνονται πολλες αποφασεις,ως εκ τουτου η κριτικη ειναι αναποσπαστο κομματι της καθημερινοτητας,εχω λοιπον υιοθετησει μια αρχη ωστε και να περιοριζω,αλλα πολυ περισσοτερο να αντλω ιδεες.
Η αρχη ειναι απλη,δεν δεχομαι κριτικη χωρις αντιπροταση.
Δεν θέλω να προσβάλω τους συμμετέχοντες αλλά επιτρέψτε μου να έχω την γνώμη μου.
Κωστα υπηρξαν κι αλλες προτασεις που δεν ευδοκιμησαν,η συγκεκριμενη ειχε καποια καλη αποδοχη και φαινεται ενδιαφερουσα,εαν μια πιο ενδιαφερουσα ολοκληρωμενη προταση παρουσιαστει,φυσικα και θα την ασπαστουμε στην πλειοψηφια μας,δεν ειναι θεμα να πεισουμε περι καλου η κακου,ουτε θα σταθουμε σε μια αποφαση εαν το καλυτερο φανει.
Σε περιπτωση που κατι αλλο δεν ερχεται τοτε αποφασιζει καποιος αν ακολουθει η οχι,καλα κανεις και εμμενεις στην αποψη σου,ομως απο μονη της ειναι στειρα και δεν μας δινει αλλη επιλογη,γι αυτο καλοπροαιρετα προτρεπω εσενα και τυχον αλλα παιδια που εχουν διαφορετικη γνωμη,καταθεστε την ολοκληρωμενη προταση σας κι αποφασιζουμε,ειδαλλως δεν εχει νοημα να εκφραζουμε μονο μια αρνηση.

Οχι κυριοι,
κανετε λαθος! Πλεον, οχι τωρα!!
Τη στιγμη που ανοιξε λιστα συμμετοχης -υπαρχουν ηδη 26 θετικες αποκρισεις- και μαζι με αυτην σχετικο νημα που αναφερεται στους Ορους Συμμετοχης και στο οποιο διευκρινιζονται ολα (κατι που πιθανοτατα πολλοι αγνοειτε ή δεν εχετε διαβασει), το project πλεον ειναι εν εξελιξει και οι επαφες με την εταιρια σχεδον σε καθημερινη βαση... οι οποιες επιφυλαξεις-διαφωνιες-ενστασεις-αντιγνωμιες ή αντιπροτασεις, τη δεδομενη στιγμη ειναι ακαιρες και γι' αυτο ατοπες, διχαζουν, δημιουργουν εντασεις και εντελει μονο καλο δεν κανουν, τοσο στην εκβαση της προσπαθειας για την υλοποιηση οσο και στο ιδιο το φορουμ!
Αν μη τι αλλο, ουτε εξ ονοματος της ''ελευθεριας του λογου'' πρεπει αυτη τη στιγμη να εκφερονται, αλλα ουτε και δημοκρατικες ή ευγενεις πλεον χαρακτηριζονται... 
Δυστυχως γινεται και παλι ο,τι ακριβως και πριν ενα χρονο με το προηγουμενο project!
Λυπαμαι πολυ...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2012, 04:20:48 πμ από Watch-Collector »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 03:39:08 πμ »

ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η μηχανή αυτή είναι "θεά" (όπως εσύ την αποκάλεσες) οι περισσότερες "μαϊμούδες" της υφηλίου την κοπιάρουν παρανόμως και την χρησιμοποιούν στα διάφορα search engines για να βγαίνουν πρώτα στην αναζήτηση.

Βάλε για παράδειγμα αναζήτηση: ZENITH cal 135 και θα δεις!!!!!!!
Μιλάμε για μια καλίμπρα που γνήσια δεν βρίσκεται κάτω από 5.000€ (μόνο η μηχανή και όχι απαραίτητα να δουλεύει άψογα!!!!). Θα βρεις όμως πλειάδα από Ρώσικες απομιμήσεις της της ίδιας χρονολογίας αλλά και πάρα πολλές "κινεζιές" σύγχρονες. Δεν χρειάζεται βέβαια να πω τίποτα για τις "κινεζιές"!!!!! Σε σαφώς καλύτερη μοίρα έρχονται οι ρώσικες μηχανές (απομιμήσεις) που όμως με την πάροδο των χρόνων απέκτησαν και αυτές αξία σε σχέση πάντα με τις "κινεζιές".
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος (οι εργατοώρες παρακάτω αναφέρονται σαν να είναι ένα πρόσωπο εργάτης/τεχνίτης αθροιστικά):
- Η γνήσια 135 ήθελε σχεδόν ενάμιση χρόνο να φτιαχτεί, να μονταριστεί και να μπει σε κάσα. Τα δε μέταλλα που χρησιμοποιούνταν ήταν ότι καλύτερο υπήρχε.
- Η Ρώσικη απομίμηση σχεδόν δύο μήνες με χρήση καλών μετάλλων.
- Για την "κινεζιά" δεν θα πω τίποτα (τα λέει όλα η σιωπή).

Αν πάμε τώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση του ρολογιού που πάμε για project θα δούμε ότι έχουμε μια NOS καλίμπρα του 1970 (που κατ' εμένα αξίζει πολύ περισσότερο από όσο το σύνολο της τιμής του project) σε ένα πακέτο με πολύ καλές προδιαγραφές. Μια καλίμπρα που κάποιος πολύ έξυπνα αγόρασε (πιθανώς κοψοχρονιά) τότε που όλοι αγόραζαν quartz και οι παραδοσιακές εταιρίες ρολογιών έκλειναν και ξεπούλαγαν. Μια καλίμπρα που στην λαίλαπα του quartz και του digital δεν κατάφερε να καθιερωθεί όπως άλλες καλίμπρες κάμποσα χρόνια πιο πριν. Μια καλίμπρα που σε λίγα χρόνια θα έχει τουλάχιστον διπλασιάσει την αξία της (όπως και κάθε τι το γνήσιο στην παγκοσμιοποίηση των "μαιμούδων".
=Το κομμάτι αυτό είναι και μια μικρή απάντηση σε όσους με ρώτησαν πιο πριν για αυτό που έγραψα για τα μέταλλα=

Άρα (κατ' εμένα) είναι ένα project που μπορούμε να υπερηφανευόμαστε γιαυτό. Το κυριότερο όμως είναι πως θα έχουμε ένα ρολόι που τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα το έχουν και θα μας θυμούνται με αυτό.
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 07:52:15 πμ »

δεν εχω καταλαβει ποιος ξεσπασε στον κωστα. αν εννοεις εμενα, να επαναλαβω οτι η αποψη ειναι σεβαστη, τα αλλα ολα περι ξεφτιλας, πιθηκων και λοιπα σχολια ειναι λαθος. εκτος και αν υποννοεις οτι καποιος μπορει να εχει αποψη για τις επιλογες αλλων ενω η αποψη του δεν μπορει να υποκειται σε κριτικη τους. το οποιο ειναι ελαφρως μεροληπτικο. το δε vostok δεν σαμποταριστηκε απο κανενα παρα μονο απο το ιδιο το ρολοι και τα προβληματα που εμφανισε. οταν παει καποιος να παρει ενα ρολοι και το πρωτο που μπαινει σα θεμα ειναι οτι πρεπει να του γινουν μετατροπες για να μη βγαλει προβληματα τοτε ενταξει δε μιλαμε για προτζεκτ αλλα για πατσαρισμα.

οπως και να εχει, ολοι εχουν ελπιζω την ικανοτητα αυτη την εποχη να γκουγκλαρουν λιγο πριν κανουν την επιλογη τους και να διαμορφωσουν αποψη. δεν ειναι γιδια οι χρηστες για να αγονται και να φερονται για το τι ειναι καλο και τι κακο και να μπαινουν στο μαντρι απο το βοσκο.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 08:20:27 πμ »

επειδή μου αρέσει ΠΟΛΥ το συγκεκριμένο ρολόι θα ήθελα να πραγματοποιηθεί και ΑΝ δε γίνει εύχομαι με "μέσον" να μπορέσω να το πάρω σε αυτήν την τιμή!

Φιλικά
Νίκος (ο Πελάτης)

+1

θελω να ελπιζω οτι θα υλοποιηθει. ειδαλλως ειμαστε δυο για το 'μεσον'

φιλικα
Θοδωρης
Γαυρος οπαδος....

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #59 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 09:48:37 πμ »
Προσπάθησα με νύχια και με δόντια να κρατηθώ.Είπα μέσα μου "άστο να πάει στο διάολο,μην ασχολείσαι".
Τελικά όμως δεν τα κατάφερα,γιατί ορισμένοι εδώ μέσα μου ανεβάζετε την πίεση.

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι,για να μην πω όλοι και φανώ υπερβολικός,είναι ότι σε όποιο ρολόϊ κι αν καταλήγαμε,το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε.
Θα είχαμε δηλαδή κάποιον ή κάποιους που για κάποιο λόγο θα το θεωρούσαν είτε φτωχό,είτε υποτιμητικό για το φόρουμ,είτε hommage,είτε δεν ξέρω εγώ τί άλλο.
Επομένως,αδυνατώ να καταλάβω που αποσκοπεί και σε τι ωφελεί αυτή η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει γύρω απο το υποψήφιο για project ρολοϊ.

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Κώστα ο οποίος εξέφρασε την άποψή του.Κάθε άλλο μάλιστα ,καλά έκανε και τη μοιράστηκε μαζί μας.
Ούτε με τους χαρακτηρισμούς του έχω πρόβλημα.Δεν παρεξηγούμε τόσο εύκολα.Ίσως επειδή τον ξέρω απο τα σχολικά μας χρόνια και ξέρω τί παιδί είναι.
Ωστόσο,θα ήθελα να του πω ότι η στιγμή την οποία επέλεξε να το κάνει,είναι η πλέον ακαταλληλη.Δε βρισκόμαστε στη διαδικασία επιλογής ρολογιού αλλά ένα σκαλοπάτι πριν την παραγγελία.

Επομένως,οποιαδήποτε αρνητική κριτική στην παρούσα φάση είναι σα να σαμποτάρει,έστω και άθελά του,την όλη διαδικασία του project.Το ίδιο είπα και σε κάποιους για το Vostok,παρ'όλο που δε συμμετείχα,όταν κατόπιν εορτής θυμήθηκαν ότι το ρολοϊ δεν είναι καλό,το service του χάλια,η άποψή τους δε μετράει και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά.

Προσωπικά δεν αισθάνομαι ούτε "πίθηκος",ούτε "καραγκιόζης" επειδή θα φορέσω ένα ρολόϊ το οποίο είναι πιστό αντίγραφο ενός Panerai.Ειδικά όταν μιλάμε για ένα ρολόϊ με αυτή τη μηχανή και με αυτά τα χαρακτηριστικά.
Ούτε φυσικά μπορώ να υιοθετήσω την άποψή του ότι..............
Αν δεν έχω λεφτά να αγοράσω το original απλά κοιτάω για κάτι άλλο. Και επαναλαμβάνω ότι απολαμβάνω περισσότερο να φοράω ένα vostok των 30 ευρώ παρά κάτι που θέλει να παριστάνει κάτι που δεν είναι.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική Κώστα,αφου δεν είχες λεφτά να πάρεις αυτό

ή ακόμα καλύτερα αυτό

τότε κακώς πήρες αυτό

Καλώς ή κακώς τα περισσότερα ρολόγια μοιάζουν μεταξύ τους.

Αυτά που είπα παραπάνω στον Κώστα περί σαμποτάζ,ισχύουν είς δεκαπλούν όμως και για τον afnios ο οποίος αποφάσισε,απο εκεί που ήταν όλα ήρεμα,να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα με δηλώσεις όπως αυτή

Φίλε afnios,μάλλον κάποιο άλλο φόρουμ θα διάβαζες και θα μπερδεύτηκες.Νομίζω ότι η απάντηση του Γιάννη τα λέει όλα.

και αυτή
Ειδα εκβιασμους του τυπου''εαν δεν εχει αυτο η' δεν ειναι ετσι τοτε δεν συμμετεχω.

Πίστεψέ με,αυτόι οι "εκβιαμοί" όπως τους αποκαλείς,είναι πολύ πιο ειλικρινείς και λιγότερο επιζήμιοι στη διαδικασία του project απο δηλώσεις του τύπου
Προσωπικα δεν ειμαι περηφανος γι'αυτο που ετοιμαζετε και καλειτε προτζεκτ,δεν ειναι [για μενα] ενδεικτικο δειγμα για το νο1 φορουμ του ειδους του στην Ελλαδα

Δεν πειράζει.Άσε τους 30 που θα συμμετέχουν να είναι υπερήφανοι.
Εντύπωση μου κάνει πάντως.Σε μια παλαιότερη αντιδικία είχες ταχθεί υπέρ των hommages.Το ξέχασες;Δεν πειράζει,εδώ είμαι εγώ να στο θυμίσω.
Απ: Ηomage = Replica ????????
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 10, 2012, 06:35:37 μμ »
Σε ενα απο το εγκυροτερα σαιτς οπως το TIMEZONE απαγορευονται οι ρεπλικες αλλα επιτρεπονται τα HOMAGE.

Λιγοτερο περηφανο ομως με κανουν οι αντιδικιες σας,βαρεθηκα τους ''ξερολες''τους ''δηθεν'' και''καπως'',ακομα και αυτους που σαμποταρησαν το βοστοκ

Οπότε είπες κι εσύ να σαμποτάρεις το Wakmann.

Άν δε μπορείς να σεβαστείς τον κόπο και το χρόνο ενός ανθρώπου που τρέχει προκειμένου να απολάυσουμε εμείς ένα τέτοιο ρολόϊ,τότε λυπάμαι.

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το παρακάτω
οι οποιες επιφυλαξεις-διαφωνιες-ενστασεις-αντιγνωμιες ή αντιπροτασεις, τη δεδομενη στιγμη ειναι ακαιρες και γι' αυτο ατοπες, διχαζουν, δημιουργουν εντασεις και εντελει μονο καλο δεν κανουν, τοσο στην εκβαση της προσπαθειας για την υλοποιηση οσο και στο ιδιο το φορουμ!
Αν μη τι αλλο, ουτε εξ ονοματος της ''ελευθεριας του λογου'' πρεπει αυτη τη στιγμη να εκφερονται, αλλα ουτε και δημοκρατικες ή ευγενεις πλεον χαρακτηριζονται... 
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2012, 02:37:08 μμ από koubilaihan »