Μερικά σχόλια, βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα.
Για το Champions League γενικότερα.
Όλες οι μεγάλες ομάδες, πλην της Γιουβέντους, κέρδισαν απόψε και μάλιστα με ευκολία και με μεγάλα σκορ.
Real M., PSG, Bayern, Man Utd, Man.City, ακόμα και Benfica και Shaktar D., κέρδισαν με 2-3-4 και 6 γκολ!!
Αυτό για μένα σημαίνει ότι η ψαλίδα στο C.L. αντί να κλείνει, ανοίγει. Kαι αυτό οφείλεται σε ένα κυρίως παράγοντα. Το χρήμα!
Καλό το ταλέντο και τα συστήματα, αλλά όταν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χορεύουν στις μεγάλες ομάδες, τότε απλά δεν μπορείς να ακολουθήσεις. Το C.L. έχει μετατραπεί -για να μην πω καταντήσει- σε υπόθεση 2-3, το πολύ 4 υπερ-ομάδων.
Περιμένει κανείς να πάρει το C.L. άλλη ομάδα εκτός των Μπαρτσελόνα, Μπάγιερν, Μαν. Γιουν., άντε και Ρεάλ ή Παρί Σ.Ζ.?
Με δεδομένα τα παραπάνω, πάμε τώρα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο. Γιατί ξέμεινε από δυνάμεις. Κακώς κατ' εμέ έπαιξε έτσι. Πήγε να πάρει το ματς στο α' μέρος, και αν δεν ήταν άτυχος, αν είχε προηγηθεί, που στο α'ημίχρονο το άξιζε, το β' μέρος θα ήταν τελείως διαφορετικό. Δυστυχώς δεν του βγήκε. Και όταν παίζεις με την PSG, που η αξία των παικτών της είναι 400 εκατομμύρια, και ο ένας παίκτης της που ήρθε από τον πάγκο, αξίζει όσο όλος ο Ολυμπιακός, τότε κάθε συζήτηση για μένα παύει να έχει το όποιο νόημα.
Η Ρεάλ έβαλε 6 γκολ στη Γαλατά μέσα στην Τουρκια, που έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ από του Ολυμπιακού!
Διαφωνώ με το σκεπτικό που λέει ότι αφού ήμουν καλός και έφαγα 4, αν δεν ήμουν πόσα θα έτρωγα...?
Στο α' ημίχρονο που ήταν πολύ καλός, καλύτερος από την Παρί Σ.Ζ., δεν έχασε, αντιθέτως άξιζε να προηγείται. Από μεγάλη ατυχία δεν έγινε (2 δοκάρια), και το γκολ που έβαλε η PSG ίσως να είναι οφφ-σάϊντ (δεν είμαι σίγουρος). Στο β' ημίχρονο όμως δεν ήταν καθόλου καλός, γιατί ξέμεινε από δυνάμεις, και λογικά παίζοντας με αυτήν την ομάδα, έχασε και μάλιστα με ευκολία από στημένες φάσεις. Κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει και να διορθωθεί.
Επομένως το κριτήριο για μένα ήταν η διαχείριση του παιχνιδιού και των δυνάμεων. Το είπε μέχρι και ο Ιμπραήμοβιτς ερωτηθείς "....εδώ είναι C.L. και πρέπει να υπάρχει ισορροπία...". Σε αυτό ευθυνη έχει ο προπονητής, που μιλούσε για επιθετικό ποδόσφαιρο και ότι πάμε για νίκη και το σχήμα που κατέβασε αυτό έδειχνε, αλλά και ο κόσμος που πιέζει για θεαματικό ποδόσφαιρο. Όμως εδώ δεν είναι ελληνικό πρωτάθλημα, είναι C.L. Αυτά τα παιχνίδια, με τέτοιες ομάδες, δεν πας να τα κερδίσεις στα ίσα, προσπαθείς να τα "κλέψεις", διαφορετικά προσπαθείς για την ισοπαλία. Εδώ μετράνε οι βαθμοί, όχι οι καλές εμφανίσεις. Κανείς δεν θα θυμάται στο τέλος της "κούρσας" αν έπαιξες καλά ή όχι.... μόνο αν πέρασες στην επόμενη φάση.
Είπαμε όμως, ρισκάραμε και δεν μας βγήκε στο α' μέρος....και η ήττα ήρθε βαριά στο β' ημίχρονο, και πονάει ακόμα περισσότερο λόγω ακριβώς της καλής εμφάνισης του α' ημιχρόνου.
Δεν πειράζει, συνεχίζουμε, πιστεύω θα πάμε πολύ καλύτερα στη συνέχεια.
Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα και γιατί ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του χωρίς ανταγωνισμό από τις άλλες ομάδες, θεωρώ ότι συμβαίνει ό,τι και στο C.L. σε μεγαλύτερο βαθμό. Ο καθοριστικός παράγοντας είναι και εδώ το χρήμα. Όταν οι μεγάλες ελληνικές ομάδες (ΠΑΟ, ΑΕΚ κλπ.) είχαν σωστές διοικήσεις που έβαζαν χρήματα, υπήρχε ανταγωνισμός. Όταν αυτοί οι παράγοντές τους χολωμένοι, τσακωμένοι ή ό,τι θέλετε, τα παράτησαν, οι ομάδες γέμισαν χρέη και πήραν την κάτω βόλτα. Τόσο απλά, ωμά και ρεαλιστικά. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΑΕΚ, που θέλω να πιστεύω ότι με την τωρινή διοίκηση σε 2-3 χρόνια θα επιστρέψει δριμύτερη. Όμως γιατί την άφησαν να φτάσει έδώ που έφτασε...? Δεν φταίει ο Ολυμπιακός γι' αυτό...
Φιλικά, Ηλίας.