Αποστολέας Θέμα: ROLEX  (Αναγνώστηκε 5078756 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ROLEX
« Απάντηση #400 στις: Μάρτιος 27, 2007, 02:45:08 μμ »
http://img485.imageshack.us/img485/1143/rolexsize1nt7.jpg
μιζουρες ορισμενων μοντελων ρολεξ

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #401 στις: Μάρτιος 27, 2007, 04:24:22 μμ »
Παράθεση από: "ferengi"
Δεν θα διαφωνήσω kazushi ότι οι αλλαγές είναι επιφανειακές, αλλά εκεί ακριβώς έγκειται η αξία ενός Rolex (πέρα από τη στιβαρή και αξιόπιστη κατασκευή του), καθώς η διατήρηση ενός μοντέλου ουσιαστικά απαράλλαχτου για δεκαετίες επιτρέπει αφενός στον κάτοχο ενός Rolex να φορά ένα μοντέλο για χρόνια και να μην αισθάνεται ότι είναι ξεπερασμένο και αφετέρου κρατά τις τιμές των παλιότερων μοντέλων σταθερές, προσφέροντας υψηλότερη επενδυτική αξία στην αγορά ενός Rolex.

και φυσικα οι διαφορες δεν ειναι μονο στο εξωτερικο μερος του ρολογιου...
ειναι και στο εσωτερικο... parachrome blu

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: Απρίλιος 02, 2007, 11:17:38 πμ »
Παράθεση από: "trelovet"

Εγώ παραδέχομαι ότι δεν ξέρω πολλά για τα Rolex. Ευύ που τα ξέρεις καλά για εξήγησέ μου πρακτικά τι σημαίνουν τα παραπάνω που αναφέρεις και που φαίνεται η υπεροχή τους ?
1.  Breguet hairspring
2.  Διπλή γέφυρα στο Balance? Χρυσό Balance?
3.  31 jewels (με κούφανες, υπάρχουν δεκάδες μοντέλα με περισσότερα , εγώ έχω ένα Orient με 30 )
4.   Μicrostela adjusting screws (δεν ξέρω τι είναι)
5.  Snap changing date at 12 midnight (επίσης δεν ξέρω)
6.  Power reserve 50h (Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες μοντέλα με περισσότερη διάρκεια , πολύ πιο ταπεινά στην τιμή )
7.  Καλύτερο φινίρισμα (Τελείως υποκειμενικό αν αναφέρεσαι στην Ω , γιατί αν πιάσουμε άλλες εταιρείες πιο ψηλά , άστο, κάηκε !!!)
8.  Αποδοτικότερος αυτόματος μηχανισμός κουρδίσματος (δεν το κατάλαβα !!)
9.  Ποιος χανει μονο 1 sec την μέρα ( Μπορείς να μου δώσεις κάποια πηγή που να το επιβεβαιώνει ??? )
10.  Ενοώ ότι η Ω έχει παρουσιάσει μηχανισμούς με διάφορα Complication , έως και Tourbillion , διάφορες κάσες , κλπ. αν κάνεις μια μικρή βόλτα στο ίντερνετ θα τα βρεις όλα αυτά !!

καταρχην εδω κανουμε συζητηση κ απλα λεμε επιχεηρηματα κ αποψεις.. δεν χρειαζετε το κλιμα να ειναι βαρυ κ στην τελικη δεν με νοιαζει αν αυτα που λεω τα πιστευει κανεις ή οχι.. εγω ξερω την αληθεια κ μου φτανει..

δευτερον φιλε trevolet πρεπει να σκεφτεις οτι η rolex δεν ειναι τυχαια εδω που ειναι.. δεν εξαγοραστηκε κ δεν συγχωνευτηκε απο καμια αλλη κ παραπενει εδω κ χρονια κορυφη στο ειδος της...

Καλο θα ηταν αν ποτε θελουμε αυτο το φορουμ να εχει επιπεδο κ να γινονται λογομαχιες σωστες με επιχειρηματα να γνωριζουμε τι λεμε.. πως δλδ λες οτι η ρολεχ δεν εχει να παρουσιάσει και τόσο σπουδαία πράγματα σε μηχανισμούς απο την στιγμη που δεν ξερεις οπως λες τι παιζει απο μηχανες? απ'οτι καταλαβα καλη μηχανη θεωρεις μια μηχανη με πιο πολλα κομματακια.. αυτο ειναι λαθος..

οσο για τα πιο πανω:
εδω ειναι μια 3130

και για καλυτερα..

ακομα το 5. ειναι οτι αλλαζει ημερομηνια στις 12 νταν..
το 3. κ το 6. απο μονα τους δεν κανουν τπτ.. το θεμα ειναι η μηχανη να ειναι σε ολους τους τομεις κ τα σημεια της καλη!!
και πια μηχανη θεωρεις καλη? εγω πχ λεω μια μηχανη καλη οταν μου προσφερει καλη ακριβεια συνδιασμενη ομως με μια ποιοτητα κ μια αξιοπιστια.. που πχ δεν θα παθει κατι αν την χτυπησω καπου η αν δεν το κανω service στα 5 χρονια.. μια μηχανη που σε ολα της τα σημεια θα φοραει οτι πιο top υπαρχει..
anyway.. Πρεπει να καταλαβουμε οτι η ρολεξ στοχο εχει να κατασκευαζει απλα καθημερινα ρολογια με τρελη ποιοτητα κ αξιοπιστια.. δεν κανει περικοπες σε αυτο... ρολεξ δεν θα παρεις ποτε για να βλεπεις πχ πισω στην μηχανη να κινουνται τα 500 κομματια κ να χαζευεις.. θα παρεις ομως για να σου λεει για μια ζωη ωπου κ αν πας οτι κ αν κανεις σωστα την ωρα...
ειναι αλλη φυλοσοφια!!!
δεν ειπα ποτε οτι  η ωμεγα den ειναι πολυ καλη εταιρια αλλωστε το πρωτο μου ρολοι ωμεγα ηταν κ στα λεφτα τους.. κατω των 2000 ευρω ειναι πολυ καλη επιλογη .. απο εκει κ πανω για εμενα που δεν ειμαι ουτε συλλεκτης ουτε εχω την πολυτελεια να εχω 10 ρολογια κ να καθονται υπαρχει μονο η ρολεξ.. που σου δινει ρολογια για μια ζωη!!!

για το 9. που λες.. το δικο μου χανει μονο 1 sec...
εδω θα δεις οτι λεει οτι χανει μονο 2 sec http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&goto=2250&rid=0
Μονο αν παρεις ρολεξ θα καταλαβεις τι λεω... ασε τωρα που με το parachrome blu που εβαλαν στο new gmt κ σε ολα τα χρυσα μοντελα δεν ειναι ουτε ενα sec... μην την ψαχνεις.. κ σε λιγο θα το βαλουν κ στα ατσαλινα...

υ.γ: παρακαλω να μην διαγραψετε το ποστ μου.. κ που να αρχισουμε να μιλαμε για τους τροπους στεγανοτητας της ρολεξ.. :weedman:

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: Απρίλιος 02, 2007, 11:45:56 πμ »
Πολύ κατατοπιστικά αυτά nomikosas και αναλυτικά, κατά συνεπεια πολύ καλο ποστ.

:offtopic
Δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγω να διαγραφή.
Πολύ θα ήθελα για το συγκεκριμένο ποστ τις γνώμες των persistance και kazushi.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: Απρίλιος 02, 2007, 11:50:17 πμ »
αγαπητε nomikosas
που καλο το ποστ οσον αφορα τα τεχνικα μερη του και τις φωτο κλπ
δεν υπαρχει λογος να σου διαγραψει καποιος το ποστ σου...
ομως προσπαθησε να μην ερχεσαι σε προσωπικες αντιπαραθεσεις και ατομικα σχολια διοτι εχουν συνηθως ασχημες εξελιξεις , ας κρατησουμε το επιπεδο του φορουμ εκει που πρεπει..

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #405 στις: Απρίλιος 02, 2007, 11:59:30 πμ »
Ωρολογοποιός δεν είμαι αλλά ας μου επιτρέψετε μερικά σχόλια-διευκρινίσεις:
-Δεν υπάρχει όρος "διπλή γέφυρα". Συνήθως ο τροχός του μπαλανσιέ (balance wheel), στερεώνεται στην κάσα με μεταλλικό τμήμα που βιδώνεται μόνο σε μία πλευρά. Αυτό το τμήμα στα αγγλικά λέγεται balance cock και γενικά μεταλλικά τμήματα που βιδώνονται μονόπλευρα στην κάσα αποκαλούνται cocks. Δεν ξέρω ποιος είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι έλληνες ωρολογοποιοί, αν μεταφράσουμε πάντως ακριβώς τον αγγλικό θα το έλεγα κοκοράκι του μπαλανσιέ. Γέφυρα είναι κάθε μεταλλικό τμήμα που αναρτά κομμάτι του μηχανισμού και βιδώνεται στην κάσα με τουλάχιστον δύο βίδες. Η Rolex παλιά χρησιμοποιούσε κι αυτή balance cock στους μηχανισμούς τους αλλά κάποια στιγμή έβαλε balance bridge για μεγαλύτερη σταθερότητα.
Δείτε εδώ σχετικά με cocks, bridges, αλλά και full plate (πλήρης πλάκα δηλαδή πάνω στην οποία στερεώνεται ο μηχανισμός): http://www.fortunecity.com/marina/customhouse/111/movement_plates.htm

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #406 στις: Απρίλιος 02, 2007, 12:09:09 μμ »
Όσον αφορά τώρα τις βίδες ρύθμισης στον τροχό του μπαλανσιέ, η Rolex είναι αλήθεια ότι έχει ένα εξελιγμένο σύστημα το οποίο ουσιαστικά αλλάζει την κατανομή μάζας, μετατρέποντας έτσι το πλάτος των παλμών του μπαλανσιέ και κατά συνέπεια την ακρίβεια του ρολογιού. Ο ρυθμιστής που υπάρχει σε άλλα ρολόγια ουσιαστικά αλλάζει το μήκος του ελατηρίου του μπαλανσιέ, οπότε είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος που επεμβαίνει στην ακρίβεια. Το θέμα τώρα είναι ότι είναι πολύ πιο απλό για τον ωρολογόφιλο χρήστη να επέμβει και να διορθώσει την ακρίβεια μέσω ρυθμιστή (regulator), ενώ αντίθετα ο τροχός της Rolex θα χρειαστεί οπωσδήποτε επέμβαση από τεχνίτη. Παλιότερα στο μπαλανσιέ υπήρχαν βίδες που επιτελούσαν την ίδια δουλειά, η λύση της Rolex δεν πρέπει να συγχέεται με αυτές. Όσο για τους τροχούς μπαλανσιέ χωρίς ρυθμιστικά (Glucydur balance κλπ), η θεωρία είναι ότι δεν τα χρειάζονται γιατί τα σύγχρονα μέταλλα είναι αρκετά σταθερά ώστε να γίνει μια φορά το ζύγισμα στο εργοστάσιο και όποιες μετέπειτα μικρορυθμίσεις να γίνουν μέσω του ρυθμιστή. Σημειωτέον ότι το καλύτερο σύστημα το έχει η Patek Philippe, της οποίας η σχεδίαση έχει καλύτερες αεροδυναμικές ιδιότητες σε σχέση με αυτήν της Rolex. Περισσότερες πληροφορίες και φωτό εδώ: http://www.timezone.com/library/horologium/horologium0013

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #407 στις: Απρίλιος 02, 2007, 12:09:56 μμ »
ferengi πολυ ενδιαφερον... αξιζει..
αληθεια θα παρακαλουσα και τον φιλο orologopio σαν ειδικος να μας σχολιασει τα παραπανω .. θα εχει αληθινο ''τεχνικο'' ενδιαφερον ..

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #408 στις: Απρίλιος 02, 2007, 12:21:12 μμ »
μπραβο ferengi πολυ ωραια αυτα που γραφεις!!! αυτο που λες για το κοκορακι το εχω ακουσει αλλα νομιζω ειναι οταν ειναι πιασμενο μονο απο μια μερια οπως πχ σε μια ετα.. ενω αν ειναι κ απο τις δυο το εχω ακουσει σαν γεφυρα.. οκ κανονικα επρεπε να λεμε γεφυρα κοκορακι.. χα χα
τεσπα κ εγω τωρα μαθαινω παιδες δεν λεω οτι τα ξερω. ισα ισα τπτ δεν ξερω σε σχεση με αλλους.. απλα ομως το ψαχνω το θεμα πριν υποστηριξω κατι.

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #409 στις: Απρίλιος 02, 2007, 12:26:43 μμ »
Δεν διαφωνούμε σε αυτό nomikosas, όντως κοκοράκι είναι όταν πιάνει σε μία μεριά, γέφυρα όταν πιάνει σε δύο. Απλώς εσύ μίλησες για "διπλή" γέφυρα και η αντίρρησή μου ήταν στο "διπλή".

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #410 στις: Απρίλιος 02, 2007, 12:29:54 μμ »
α οκ σωστο αυτο που λες.. αφου ειναι γεφυρα αρα θα ειναι κ διπλη αρα λαθος διατυπωση.. οκ σωστα

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #411 στις: Απρίλιος 02, 2007, 12:37:22 μμ »
Και κλείνω με μια σύντομη επεξήγηση του Breguet hairspring. Σε αυτή τη σχεδίαση, η άκρη του ελατηρίου του μπαλανσιέ τυλίγεται πάλι προς τα μέσα και πάνω από το εσωτερικό σπείρωμα του ελατηρίου. Έτσι επιτυγχάνεται ομοκεντρική ταλάντωση του ελατηρίου, η οποία βοηθάει στην ελάττωση των σφαλμάτων ακρίβειας σε διαφορετικές θέσεις του μηχανισμού (positional accuracy). Η απλή σχεδίαση (flat springs) που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κατασκευαστές, εδράζει την άκρη του ελατηρίου εκτός της περιφέρειας των εσωτερικών σπειρών του ελατηρίου και στο ίδιο επίπεδο με αυτές. Για να καταλάβετε τι λέω δείτε εδώ ένα breguet: http://www.timezone.com/library/wglossary/wglossary631694809609628136 και εδώ επίπεδα ελατήρια: http://journal.hautehorlogerie.org/en/passion/from-the-workbench/the-balance-spring-declaration-of-independence-3181.html
Βέβαια όπως θα δείτε στο πρώτο λινκ, το breguet έχει το μειονέκτημα ότι είναι πιο επιρρεπές σε κραδασμούς. Την απόλυτη λύση φαίνεται να δίνει η Patek Phillipe,  η οποία σε συνεργασία με την Rolex και την Breguet ανέπτυξαν σιλικονούχο ελατήριο το οποίο λόγω ελάχιστου βάρους μένει πρακτικά ανεπηρεάστο από κραδασμούς. Πληροφορίες σχετικά με αυτό υπάρχουν στο δεύτερο λινκ που δίνω.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #412 στις: Απρίλιος 02, 2007, 12:52:22 μμ »
Ferengi έγραψες  :up: Ωρολογοποιός δεν είμαι αλλά ας μου επιτρέψετε μερικά σχόλια-διευκρινίσεις:

Αν ήσουν δηλαδή και με βάση τα επόμενα ποστ, φαντάζομαι θα έγραφες κάτι σαν εγκυκλοπαίδεια. Πολύ καλά  φίλε πραγματικά πολύ καλά.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #413 στις: Απρίλιος 02, 2007, 12:54:05 μμ »
Φίλτατε nomikosas, κατ'αρχάς δεν είναι βαρύ το κλίμα , δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα ,εξ'άλλου είναι η δική σου αλήθεια δεν σου την διεκδίκησε κανείς .
 Τα αρχικά σου σχόλια περί συγχωνεύσεων και κορυφής είναι ίσως προσωπικά συμπεράσματα, δεν έχουν καμία σχέση με την ποιότητα του προιόντος , αλλά με την οικονομική ευρωστία που οφείλεται σε πολλούς άλλους λόγους !!
 Τα περί του επιπέδου μου τα αντιπαρέρχομαι και δεν απαντώ γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου.
 Ποτέ δεν είπα ότι η Rolex δεν παρουσίασε τίποτε σε μηχανές , απλά είπα ότι δεν παρουσίασε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ σε complications, δηλ. κάποιες εξτρά λειτουργίες πέρα του να δείχνει την ώρα . Αν έχεις άλλη γνώμη περιμένω τα στοιχεία σου !!
 Αν για σένα το να αλλάζει την μέρα στις 12 ακριβώς είναι τόσο σπουδαίο, ίσως και να είναι αλλά για μένα άλλα πράγματα είναι πιο σπουδαία !!
 Επίσης η παράθεση στο review για τα 2" απώλεια , είναι προφανώς η εκτίμηση του συγγραφέα και ιδιοκτήτη του ρολογιού με ότι σημαίνει αυτό για την εγκυρότητα της !!
 Ψάχνοντας έμαθα ότι το περίφημο σύστημα microstella, δηλ.μικρό αστέρι, είναι το φτηνότερο από τα συναφή της αγοράς με κόστος 10 $ και μόνο στα υπέρ δεν μπορεί να καταχωρηθεί : http://www.pmwf.com/Watches/WatchSchool/WS%208%20Rolex%20Cal%203035%20Service/MovementRotorRemoved.htm
 Για το brequet hair spring μάλλον το χρησιμοποιούν πολλοί αφού είναι προιόν της nivarox .
  To parachrome blu θα δείξει σε βάθος χρόνου αν είναι καλό ή όχι , είναι πολύ νωρίς ακόμα .
   Τα περί αξιοπιστίας, στεγανότητας κλπ. συμφωνώ εξάλλου εκεί στήριξε κυρίως το όνομά της η εταιρεία , αλλά στην λίστα με τα + και - που έχω στο μυαλό μου όταν αγοράζω ακριβό ρολόι , είναι χαμηλά σαν κριτήριο αγοράς. Αυτό όμως έχει να κάνει με τις προτεραιότητες του καθενός.
   Για την σχεδίαση που είναι η ίδια εδώ και πολλές δεκαετίες, μου ακούγεται πολύ "ξύλινη" η άποψη περί κλασσικού, δείχνει πραγματική έλλειψη επιχειρημάτων !!!
  Γιατί είναι λάθος να μου αρέσουν οι μηχανές που χάρη σε κάποιον ιδιοφυή σχεδιαστή και μια εταιρεία που είχε τα κότσια να το υλοποιήσει, έχουν 500+ μικροσκοπικά και διαφορετικά κομμάτια, να κινούνται σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους ακόμα και μετά από πολλά χρόνια προσφέροντας οπτική και ακουστική απόλαυση. Το ότι τα δικά σου κριτήρια μιας καλής μηχανής είναι άλλα δεν σημαίνει ότι είναι και τα σωστά , ούτε ότι είναι απαραίτητο να τα ασπαστούμε όλοι.
  Εγώ ποτέ δεν είπα ότι η Rolex δεν είναι καλή εταιρεία , απλά μ' ενοχλεί η προσπάθεια θεοποίησης της, ιδιαίτερα από ανθρώπους που κατέχουν τα ρολόγια της , εξάλλου θα είχαν σίγουρα τους λόγους της για να επενδύσουν σ' αυτά και κανείς δεν τους ζήτησε να μετανοιώσουν για την επιλογή τους !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #414 στις: Απρίλιος 02, 2007, 01:35:24 μμ »
trevolet καταρχην δεν ειπα τπτ για το επιπεδο σου.γιατι το πηρες στραβα?.. σιγα για ενα ρολοι μην μιλαω για το επιπεδο του καθενα.. οποτε λαθος καταλαβες.

δευτερον οσο νευριαζει εσενα η θεοποιηση εμενα με νευριαζει η απαξιωση,ισοπεδωση μια μαρκας με τρελη ιστορια-παραδοση κ συνεισφορα στην ορολογοποιηα μεχρι κ σημερα(πολυ συμαντικο αυτο)..αν δεν σου αρεσουν τα ρολεξ .. πες δεν μου αρεσουν εμφανησιακα ρε παιδια.. δεν μου κανουν αυτο κλικ και εγω θα το δεχτω κ δεν θα πω κουβεντα αλλα δεν μπορεις να λες επι λεξη '' Μα δεν νομίζω ότι η Rolex ειδικά έχει να παρουσιάσει και τόσο σπουδαία πράγματα σε μηχανισμούς''
πες οκ μου αρεσουν τα ομεγα παταπανω γιατι σε αυτα τα λεφτα που κανουν τα βρισκω οκ κ σε σχετικα καλο επιπεδο.. παλι δεν  θα πω τπτ..

οσο αναφορα αυτα που λες για το microstella δεν συνφωνω.. αλλο ειναι να παω να αγορασω κατι ετοιμο με το καθομαι κ το κανω απο την αρχη εγω κ να σπαταλαω κεφαλαιο χρονο μυαλλο κτλ κτλ.. :)

για το breguet που λες κτλ.. δεν καταλαβαινω γιατι το λες? εγω ειπα το τι εχει η ρολεξ ,δεν ειπα ποτε οτι το εχει μονο αυτη. τι προσπαθεις να πεις? αλλα κ στην περιπτωση που το ειπα ενα seamaster exei breguet hairspring και δεν το ξερω?

για την σχεδιαση που λες οκ ειναι υποκειμενικο το θεμα.. εμενα μου αρεσουν παρα πολυ .. κ θεωρω την πολιτικη της στην σχεδιαση πολυ σωστη... πχ στην porsche h thn ferrari ειδες να εβγαλαν μοντελα εντελως διαφορετικα απο τα παλια ιστορικα? απλα τα εκμοντερνιζουν....

ακομα αυτο που λες περι μηχανης με 500 κομματακια κτλ δεν ειπα οτι δεν ειναι ωραιο θεαμα.. ουτε οτι δεν ειναι καλη μηχανη..απλα παμε σε αλλη κατηγορια.. κ εχει κατασκευαστει για αλλο σκοπο.εκει πας για πατεκ....

ειπαμε πως η ρολεξ ειναι ο αρχοντας στα ρολογια-εργαλεια για καθημερινη χρηση..

Τελος θελω να σου πω οτι σιγα σιγα ειναι φυσικο ολες οι εταιριες να βαλουν breguet hairspring καποτε.. αλλα κ γεφυρα στο balance..κ γενικα να εξελισονται το θεμα ειναι ομως ποιος τα εβαλε πρωτος..? κ αυτος ο πρωτος οταν βαλλουν οι αλλοι πχ breguet hairspring τι θα φοραει? θα ειναι μηπως παντα ενα βημα μπροστα?

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #415 στις: Απρίλιος 02, 2007, 01:48:49 μμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Ψάχνοντας έμαθα ότι το περίφημο σύστημα microstella, δηλ.μικρό αστέρι, είναι το φτηνότερο από τα συναφή της αγοράς με κόστος 10 $ και μόνο στα υπέρ δεν μπορεί να καταχωρηθεί : http://www.pmwf.com/Watches/WatchSchool/WS%208%20Rolex%20Cal%203035%20Service/MovementRotorRemoved.htm
 Για το brequet hair spring μάλλον το χρησιμοποιούν πολλοί αφού είναι προιόν της nivarox .

Δεν το διάβασες προσεκτικά, στο άρθρο λέει ότι $10 κάνει το εργαλείο για τη ρύθμιση του microstella, όχι το ίδιο το μπαλανσιέ. Επίσης δεν αναφέρει ο ίδιος γιατί θεωρεί υποδεέστερο αυτό το σύστημα, απλώς ότι τρίτοι το έχουν κατηγορήσει. Από την άλλη τόσο το άρθρο του Walt Odets που παρέθεσα πιο πάνω, όσο και αυτό του Carlos Perez εκφέρονται με θετικά σχόλια τόσο για το Microstella όσο και για άλλα συστήματα ρυθμιζόμενου μπαλανσιέ με αντίβαρα: http://www.timezone.com/library/cjrml/cjrml631728417314218750

Επίσης η Nivarox κατασκευάζει ουσιαστικά όλα τα ελατήρια που μπαίνουν σήμερα σε μηχανικά ρολόγια, ανεξάρτητα με τον τρόπο ανάρτησης του έξω άκρου τους (γιατί ουσιαστικά αυτό είναι το Breguet ή overcoil ελατήριο, ένας τρόπος ανάρτησης και όχι υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ελατήριο).

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #416 στις: Απρίλιος 02, 2007, 01:56:48 μμ »
ferengi και 10$ να εκανε ( που δεν κανει τοσο )εγω δεν εμεινα σε αυτο .. ειπα οτι αλλο ειναι να παω να αγορασω κατι ετοιμο με το να κατσω κ να το κανω απο την αρχη εγω κ να σπαταλαω κεφαλαιο χρονο μυαλλο κτλ κτλ..

εδω ο ιδιος ο franck muller ta leei...  http://www.horomundi.com/forum/showthread.php?t=116
ο φιλος trevolet πιστευει αλλα.. τι να κανουμε.

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #417 στις: Απρίλιος 02, 2007, 02:25:55 μμ »
Btw για να είμαστε σωστοί, ελατήριο τύπου Breguet χρησιμοποιούν αρκετές εταιρείες εκτός από τη Rolex, απλώς σχεδόν όλα τα σχετικά μοντέλα είναι ακριβότερα από τα Rolex. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο μηχανισμός 5001 της IWC που μπαίνει στα Portuguese (όχι όμως στο "φτηνό" Chrono Auto) και η παραλλαγή του στο Big Pilot. Επίσης breguet χρησιμοποιούν και οι Lange και ΡΡ.

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #418 στις: Απρίλιος 02, 2007, 02:31:02 μμ »
ναι οκ αλλα αρχικα μιλησαμε για rolex με ωμεγα γι'αυτο ειπα breguet ελατηριο.οσο αναφορα την ρολεξ τωρα παμε για parachrome blu  :partyman:

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #419 στις: Απρίλιος 02, 2007, 02:42:13 μμ »
Παιδια να κανω μια παρενθεση και να ρωτησω κατι.Με τους επαγγελματιες του χωρου εχετε μιλησει για τα Rolex,κι αν ναι τι σας λενε;Προσωπικα γνωριζω τρεις παλιους ρολογαδες και επισης κοντινος συγγενης μου ειναι συνταξιουχος ρολογας,και μια ζωη επισκευαζε και εκανε service σε αυτοματα.Πολλα τεχνικα δε γνωριζω.Αυτο που με εντυπωσιαζει ειναι οτι η γνωμη ολων των επαγγελματιων που ξερω,διχαζεται για τις περισσοτερες εταιριες,ακομη και για κορυφαιες μαρκες.Οταν ρε παιδι μου η κουβεντα παει στη Rolex,oλων το στομα σταζει μελι.Ενα περιεργο πραγμα δηλαδη!Γενικη ομοφωνια για την αξια της Rolex!!!