Φίλτατε nomikosas, κατ'αρχάς δεν είναι βαρύ το κλίμα , δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα ,εξ'άλλου είναι η δική σου αλήθεια δεν σου την διεκδίκησε κανείς .
Τα αρχικά σου σχόλια περί συγχωνεύσεων και κορυφής είναι ίσως προσωπικά συμπεράσματα, δεν έχουν καμία σχέση με την ποιότητα του προιόντος , αλλά με την οικονομική ευρωστία που οφείλεται σε πολλούς άλλους λόγους !!
Τα περί του επιπέδου μου τα αντιπαρέρχομαι και δεν απαντώ γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Ποτέ δεν είπα ότι η Rolex δεν παρουσίασε τίποτε σε μηχανές , απλά είπα ότι δεν παρουσίασε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ σε complications, δηλ. κάποιες εξτρά λειτουργίες πέρα του να δείχνει την ώρα . Αν έχεις άλλη γνώμη περιμένω τα στοιχεία σου !!
Αν για σένα το να αλλάζει την μέρα στις 12 ακριβώς είναι τόσο σπουδαίο, ίσως και να είναι αλλά για μένα άλλα πράγματα είναι πιο σπουδαία !!
Επίσης η παράθεση στο review για τα 2" απώλεια , είναι προφανώς η εκτίμηση του συγγραφέα και ιδιοκτήτη του ρολογιού με ότι σημαίνει αυτό για την εγκυρότητα της !!
Ψάχνοντας έμαθα ότι το περίφημο σύστημα microstella, δηλ.μικρό αστέρι, είναι το φτηνότερο από τα συναφή της αγοράς με κόστος 10 $ και μόνο στα υπέρ δεν μπορεί να καταχωρηθεί :
http://www.pmwf.com/Watches/WatchSchool/WS%208%20Rolex%20Cal%203035%20Service/MovementRotorRemoved.htm Για το brequet hair spring μάλλον το χρησιμοποιούν πολλοί αφού είναι προιόν της nivarox .
To parachrome blu θα δείξει σε βάθος χρόνου αν είναι καλό ή όχι , είναι πολύ νωρίς ακόμα .
Τα περί αξιοπιστίας, στεγανότητας κλπ. συμφωνώ εξάλλου εκεί στήριξε κυρίως το όνομά της η εταιρεία , αλλά στην λίστα με τα + και - που έχω στο μυαλό μου όταν αγοράζω ακριβό ρολόι , είναι χαμηλά σαν κριτήριο αγοράς. Αυτό όμως έχει να κάνει με τις προτεραιότητες του καθενός.
Για την σχεδίαση που είναι η ίδια εδώ και πολλές δεκαετίες, μου ακούγεται πολύ "ξύλινη" η άποψη περί κλασσικού, δείχνει πραγματική έλλειψη επιχειρημάτων !!!
Γιατί είναι λάθος να μου αρέσουν οι μηχανές που χάρη σε κάποιον ιδιοφυή σχεδιαστή και μια εταιρεία που είχε τα κότσια να το υλοποιήσει, έχουν 500+ μικροσκοπικά και διαφορετικά κομμάτια, να κινούνται σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους ακόμα και μετά από πολλά χρόνια προσφέροντας οπτική και ακουστική απόλαυση. Το ότι τα δικά σου κριτήρια μιας καλής μηχανής είναι άλλα δεν σημαίνει ότι είναι και τα σωστά , ούτε ότι είναι απαραίτητο να τα ασπαστούμε όλοι.
Εγώ ποτέ δεν είπα ότι η Rolex δεν είναι καλή εταιρεία , απλά μ' ενοχλεί η προσπάθεια θεοποίησης της, ιδιαίτερα από ανθρώπους που κατέχουν τα ρολόγια της , εξάλλου θα είχαν σίγουρα τους λόγους της για να επενδύσουν σ' αυτά και κανείς δεν τους ζήτησε να μετανοιώσουν για την επιλογή τους !!!