Αποστολέας Θέμα: ερωτηση Panerai  (Αναγνώστηκε 42618 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

jewel77

• Επισκέπτης
Απ: ερωτηση Panerai
« Απάντηση #40 στις: Μάρτιος 13, 2010, 12:03:24 μμ »
Ο χαρακτηρισμός "υπερτιμημένα" είναι μάλλον σύνθετος.
Αν θεωρήσουμε π.χ. ότι την "αξία" ή την "τιμή" την υπαγορεύει ή/και την αποδέχεται η αγορά, τότε δεν είναι καθόλου υπερτιμημένα.
Όταν ένα ρολόι είναι πραγματικά υπερτιμημένο, η αγορά δεν το απορροφά, ακριβώς επειδή είναι υπερτιμημένο, οπότε παύει να είναι υπερτιμημένο. Δεν ξέρω αν ήμουν σαφής. :rolleyes:
Σαφεστατος! Γι' αυτο να δεις λογω της κρισης ποσες fashion εταιριες θα εξαφανιστουν που πουλουσαν φυκια για μεταξωτες κορδελες.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μάρτιος 13, 2010, 12:03:40 μμ »
ρε ασε τις δικαιολογιες,σε πιασανε κοροιδο.

Χαχαχα :D  Ναι, το φυσάω και δεν κρυώνει!!!  ;D

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Μάρτιος 13, 2010, 01:16:12 μμ »
Δεν εχει την ιστορια των παραδοσιακων δυναμεων.

Δηλαδή ποιες είναι οι παραδοσιακές δυνάμεις με τη μεγαλύτερη ιστορία;

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μάρτιος 13, 2010, 02:19:33 μμ »
μια χαρα είναι η panerai μακαρι και οι υπολοπες εταιριες Υ.Ω. να είχαν την στρατηγικη και την μεταπωλησιμοτητα των panerai,άσε που κατασκευαστικα και μηχανικά είναι πολύ καλύτερα και ανώτερα από αλλα ακριβοτερα ρολογια διαφόρων εταιριων που ασχολουνται με το "παιχνιδι" της Υ.Ω.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μάρτιος 13, 2010, 02:24:37 μμ »
Σε αυτά τα λεφτά και ιδίου ύφους
ΜΟΝΟ ROLEX

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μάρτιος 13, 2010, 02:26:07 μμ »
Kαι με τις μηχανές της μινερβα, σε λίγο, μπορεί να ανέβει και άλλο.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μάρτιος 13, 2010, 02:58:00 μμ »
ΜΟΝΟ ROLEX

Ιδίου ύφους; H Rolex με Panerai;  ;D ;D
Καλό!

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μάρτιος 13, 2010, 03:24:42 μμ »
ΜΟΝΟ ROLEX
Ιδίου ύφους;

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μάρτιος 13, 2010, 03:29:04 μμ »
μάλλον εννοεί σπορ ρολοι βρε παιδιά,καλοφτιαγμενο για καθημερινή χρήση και ευχαρίστηση και πρεστιζατο και ψιλομουράτο!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μάρτιος 13, 2010, 03:49:06 μμ »
Με τη λογική αυτή όμως Γιώργο, τουλάχιστον το 1/2 της ωρολογοποιίας αποτελείται από ρολόγια ιδίου ύφους.  :) :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2010, 03:57:53 μμ από Nikos patra »

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μάρτιος 13, 2010, 04:19:26 μμ »
Συμφωνώ αλλά δεν κρατάνε όλα τιμή σαν μεταχειρισμένα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μάρτιος 13, 2010, 08:04:18 μμ »
μάλλον εννοεί σπορ ρολοι βρε παιδιά,καλοφτιαγμενο για καθημερινή χρήση και ευχαρίστηση και πρεστιζατο και ψιλομουράτο!
ακριβως.
προσθεστε και για σκληρη χρηση και ειστε μεσα.
εννοειται οτι οτι η panerai εχει εντελως ξεχωριστο design, δεν παυει ομως να εχει το ιδιο target group με την rolex.
Ειναι σιγουρα πολυ ποιοτικα ρολογια αν και τα θεωρω κι εγω υπερτιμημενα.
Αν το χρημα περισσευει just go for it.
Αν προκειται για αγορα ακριβου ρολογιου κατοπιν σκληρης οικονομιας τοτε μονο rolex.
Πολυ αμφιβαλω οτι σε καμια 20αρια χρονια θα υπαρχει τετοιος ντορος με τα panerai...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μάρτιος 13, 2010, 08:06:19 μμ »
   Κι εγώ σαν μιά από τις πρώτες επιλογές αγοράς έχω ένα Panerai. Δεν προσπαθώ όμως να με πείσω ότι είναι και value for money. Aν έβγαινε η Τag, η Omega, η Βreitling-για να αναφέρω μόνο μερικές -και πουλούσαν ανάλογα, θα έπεφτε πολύ κράξιμο φίλοι μου...
   Βέβαια αυτό το δικαίωμα δεν το χάρισε κανείς στην Panerai, μόνη της το κέρδισε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, άρα αφού η αγορά το σηκώνει, πράττει ορθά και τιμολογεί όπως τιμολογεί. Άλλωστε σ'αυτή τη ζωή δεν πληρώνουμε ούτε εκτιμούμε κάτι μόνο με το μυαλό αλλά και με την καρδιά. Κι εδώ απ'ότι φαίνεται η Panerai τα πηγαίνει περίφημα...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μάρτιος 13, 2010, 08:10:53 μμ »
John κτυπα το pam177 va τρελαθεις......
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μάρτιος 13, 2010, 08:11:59 μμ »
  Κι εγώ σαν μιά από τις πρώτες επιλογές αγοράς έχω ένα Panerai. Δεν προσπαθώ όμως να με πείσω ότι είναι και value for money. Aν έβγαινε η Τag, η Omega, η Βreitling-για να αναφέρω μόνο μερικές -και πουλούσαν ανάλογα, θα έπεφτε πολύ κράξιμο φίλοι μου...
   Βέβαια αυτό το δικαίωμα δεν το χάρισε κανείς στην Panerai, μόνη της το κέρδισε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, άρα αφού η αγορά το σηκώνει, πράττει ορθά και τιμολογεί όπως τιμολογεί. Άλλωστε σ'αυτή τη ζωή δεν πληρώνουμε ούτε εκτιμούμε κάτι μόνο με το μυαλό αλλά και με την καρδιά. Κι εδώ απ'ότι φαίνεται η Panerai τα πηγαίνει περίφημα...
+1000

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μάρτιος 13, 2010, 08:23:17 μμ »
Φίλε neo12, μέσα είσαι ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Μάρτιος 13, 2010, 08:34:00 μμ »
   ..............ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ...............................................................................................
  .......................................Ελα ρε Γιάννη μη μας κρατάς σε αγωνία...........................
  τεο66

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μάρτιος 13, 2010, 08:43:35 μμ »
 To value for money, με τη λογική αν πληρώνω αξία ή απλώς κόστος, μάλλον είναι ιστορία που αφορά γενικά την ωρολογοποιία -όχι μόνο την Πανεράι. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα οι τιμές του Daytona. Αλλά και για το sub για παράδειγμα ή οποιοδήποτε άλλο καταδυτικό ρολόι, μπορούμε να μιλάμε για value for money όταν σπανιότατα έως ποτέ χρησιμοποιούνται για καταδύσεις; Ποια value  δηλαδή πληρώνει με το money του ο αγοραστής που δε χρησιμοποιεί τα ειδικά χαρακτηριστικά του καταδυτικού του ή το χρονογράφο του; Όπως λέει και ο Γιάννης, εκτιμούμε τα ρολόγια σε μεγάλο βαθμό με την καρδιά, οπότε είναι λάθος να επικρίνουμε μόνο την Πανεράι -δεν ξέρω καν είναι η αλήθεια αν πρέπει να επικρίνουμε την ωρολογοποιία για υπερβολικές τιμές. Απ' τη στιγμή που τα ρολόγια πουλιούνται, αποδεικνύεται ότι η τιμολόγηση των εταιριών είναι επιτυχημένη. Αν τις θεωρούμε "αναίσχυντα" υψηλές, δεν απευθύνονται σε 'μας, οπότε δεν αγοράζουμε.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μάρτιος 13, 2010, 08:53:12 μμ »
To value for money, με τη λογική αν πληρώνω αξία ή απλώς κόστος, μάλλον είναι ιστορία που αφορά γενικά την ωρολογοποιία -όχι μόνο την Πανεράι. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα οι τιμές του Daytona. Αλλά και για το sub για παράδειγμα ή οποιοδήποτε άλλο καταδυτικό ρολόι, μπορούμε να μιλάμε για value for money όταν σπανιότατα έως ποτέ χρησιμοποιούνται για καταδύσεις; Ποια value  δηλαδή πληρώνει με το money του ο αγοραστής που δε χρησιμοποιεί τα ειδικά χαρακτηριστικά του καταδυτικού του ή το χρονογράφο του; Όπως λέει και ο Γιάννης, εκτιμούμε τα ρολόγια σε μεγάλο βαθμό με την καρδιά, οπότε είναι λάθος να επικρίνουμε μόνο την Πανεράι -δεν ξέρω καν είναι η αλήθεια αν πρέπει να επικρίνουμε την ωρολογοποιία για υπερβολικές τιμές. Απ' τη στιγμή που τα ρολόγια πουλιούνται, αποδεικνύεται ότι η τιμολόγηση των εταιριών είναι επιτυχημένη. Αν τις θεωρούμε "αναίσχυντα" υψηλές, δεν απευθύνονται σε 'μας, οπότε δεν αγοράζουμε.

ναι οκ εν μερει συμφωνουμε.
Να το θεσω αλλιως για να μην παρεξηγιεμαι.
Αν το budget ηταν απεριοριστο τοτε ενα πανερι σιγουρα ειχε θεση στο top5 μου (40mm ομως γιατι θεωρω τα 44mm στο 17αρι καρπο μου τουλαχιστον κιτς).
Επειδη ομως δεν ειναι και δεν νομιζω οτι θα σκασω 5000+ γιουρα και πολλες φορες στην καριερα μου για ρολοι,
γιατι να επιλεξω panerai οταν στα ιδια περιπου λεφτα υπαρχουν αυτα:

περι ορεξεως βεβαια...

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μάρτιος 13, 2010, 08:57:26 μμ »
Είναι σαφές πως ο καθένας επιλέγει ό,τι του αρέσει περισσότερο. Δες πάντως και Πανεράι και δοκίμασέ το στο χέρι σου -είναι πιθανό να κολλήσεις κι εσύ πανερίτιδα χωρίς να το καταλάβεις. Το έπαθαν πολλοί... :) :)