Αποστολέας Θέμα: ερωτηση Panerai  (Αναγνώστηκε 42638 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 08:27:24 πμ »
1ον.Δεν κατηγόρηησα τα panerai,ίσα ίσα ξεκίνησα το post μου γράφοντας ότι πρόκειται για πολύ καλά έως εξαιρετικά ρολόγια.
2ον.Δεν έθιξα,αλλά ούτε καν αναφέρθηκα στην ιστορία της εν λόγω εταιρίας,μιας και την γνωρίζω από πρώτο χέρι,απλά λόγω της οικονομικής έξαρσης του΄99 και της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης,τα διάφορα groups εξάγοραζαν διάφορες μικρές αλλά εξαιρετικές εταιρίες (όπως η panerai aπό το group Vandome και μετέπειτα από την Richemont),με αποτέλεσμα να βομβαρδιστεί η αγορά από πληθωρα ρολογιών.Έτσι λοιπον ο πολύς κόσμος τα έμαθε και τα αγάπησε, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.
3ον.Φέρε μου φίλε george, το original "χειροποίητο" Φλωρεντιανό λουράκι,όπως φτιαχνόταν παλιά, να το πληρώσω 250-300 Euro και όχι τα  Αυστριακά λουριά μαζικής παραγωγής (χειροποίητης κατεργασίας) που χρησιμοποιεί επισήμως η Panerai.
4ον.Εντάξει,όπως είπε και ο φίλος μου,μπορεί να μην είναι κατσαρόλι,αλλά "κατσαρολάκι" κατά την γνώμη μου παραμένει.... :D  :D
Λίγο χιούμορ δε βλάπτει,πιστεύω.
Καλημέρα.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 08:39:24 πμ »
Παράθεση από: "tigerdaytona"
σιγουρα τα Panerais ειναι καλα ρολογια και τουλαχιστον το Luminor Marina 111 εχει γραψει την δικη του ιστορια και σταθμο στην ωρολογοποιια & θα μεινει διαχρονικο κοματι. Απλα μου την δινει που τα πουλαει μονο ο Καισαρης και δεν κανει εκπτωση & αν πας να ρωτησεις οι πωλητριες του ειναι ''ασχετες'' και σε κοιτανε - με υπεροπτικο υφακι - λες και πας να τους ζητησεις ελεημοσυνη.....
Την εχουν ''ψωνησει'' για τα καλα....

....μοντέλες και μοντέλα γαρ.ΌΛΑ για το χρήμα,μούρη,δήθεν καταστάσεις(ιδιαίτερα στην Μύκονο),όμως ο Νίκος(στο υπόγειο συνήθως βρίσκεται)εξαιρετικό παιδί!Όσον αφορά τις εκπτώσεις....στρατηγική του Καίσαρη για την εν λόγω εταιρία (μεγάλη ζήτηση-περιορισμένη παραγωγή),αφού παρακαλάει ο κόσμος ,χαζός είναι να κόψει!!!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 08:53:30 πμ »
το πως η αντιπροσωπευση μιας μαρκας μπορει να την κανει μουρη η μισητη η απλα τουπε  στα σοκακια της μυκονου οκ,σιγουρα το πνευμα που δημιουργηθηκαν ηταν για πιο πρακτικους σκοπους.παντως επιμενω οτι ειναι πολυ παρεξηγημενη στη χωρα μας και λογω της πολιτικης και νοοοτροπιας προωθησης,τις μηδενικες εκπτωσεις και την ιδεα που εβαλαν,για λογους προωθησεις ισως,οτι αυτο ειναι το ρολοι του macho man.θα τριζουν τα κοκαλα των πανεραι!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 09:03:05 πμ »
Παράθεση από: "george_"
το πως η αντιπροσωπευση μιας μαρκας μπορει να την κανει μουρη η μισητη η απλα τουπε  στα σοκακια της μυκονου οκ,σιγουρα το πνευμα που δημιουργηθηκαν ηταν για πιο πρακτικους σκοπους.παντως επιμενω οτι ειναι πολυ παρεξηγημενη στη χωρα μας και λογω της πολιτικης και νοοοτροπιας προωθησης,τις μηδενικες εκπτωσεις και την ιδεα που εβαλαν,για λογους προωθησεις ισως,οτι αυτο ειναι το ρολοι του macho man.θα τριζουν τα κοκαλα των πανεραι!

....άντε,επιτέλους μπήκες στο πνεύμα της συζήτησης.Ωραίος ο george!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 09:11:27 πμ »
ναι αλλα αυτο το κατσαρολες ειναι υπερβολικο απο καποιον που ασχολειται με ρολογια διοτι εχεις και μια γνωση .στο πνευμα..ειμαστε απλα μια μικρη χωρα με αμελητεο βαρος στην αγορα των ρολογιων,δε εχω δει  σε ωριμες αγορες να χει την αντιπροσωπεια ενα μεγαλο κοσμηματοπωλειο,οσο μεγαλο και να ναι ,με πωλητες/τριες που δεν εχουν μια καταρτιση διοτι εισαι ο αντιπροσωπος και πρεπει να χεις  καποιο εξειδικευμενο προσωπικο.ε ναι οκ ξερω ,εδω ειναι βαλκανια

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 11:31:39 πμ »
ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ υπαρχει κ αλλο μαγαζι που εχει πανεραι κ μαλιστα αρκετα απ οτι εχω δει!!! το μαγαζι ειναι στη γλυφαδα κ για οποιων δεν το ξερει μπορω να τον ενημερωσω με  πμ!!!!

Αποσυνδεδεμένος adam

• 34mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 09:10:14 μμ »
φιλε kounelis μια ενημερωση για το εν λογω μαγαζι θα ηταν οτι πρεπει...;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 04, 2007, 11:28:38 μμ »
το θεμα εχει μια δυναμικη και βγαζει και καλες ειδησεις .παντα τετοια
 =D>

Αποσυνδεδεμένος adam

• 34mm case
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 05, 2007, 09:18:03 μμ »
ε, ειναι τα ατιμα ωραια και ας τα σνομπαρουμε...
kounelis thanx ;)
θα κανω μια ερευνα αγορας (και στην Κυπρο) και θα ενημερωσω για τα αποτελεσματα...
αληθεια απο Ιταλια (γιατι εχω γνωστους) ειναι πολυ πιο φτηνα? εχει κανεις αποψη?

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 12, 2007, 07:22:49 μμ »
Φαντάζομαι ότι οι φανατικοί φίλοι των Panerai θα γνωρίζουν τις παρακάτω διευθύνσεις, αλλά τις βρήκα και τις παραθέτω just in case, και για τους υπόλοιπους από εμάς που ... ακόμα μαθαίνουμε :book:

Panerai Price List 2007

Parenai Reference List

Historic & Contemporary (Historic & Contemporary) με σύντομες προδιαγραφές

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 12, 2007, 10:34:48 μμ »
nin συγχαρητηρια  =D>
πολλα ενδιφεροντα λινκ φιλε , μπραβο

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 12, 2007, 11:29:41 μμ »
Παράθεση από: "nin"
Φαντάζομαι ότι οι φανατικοί φίλοι των Panerai θα γνωρίζουν τις παρακάτω διευθύνσεις, αλλά τις βρήκα και τις παραθέτω just in case, και για τους υπόλοιπους από εμάς που ... ακόμα μαθαίνουμε :book:

Panerai Price List 2007

Parenai Reference List

Historic & Contemporary (Historic & Contemporary) με σύντομες προδιαγραφές

Όντως πολύ ενδιαφέρουσες  ;)
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

ekontax

• Επισκέπτης
ερωτηση Panerai
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 13, 2007, 08:28:19 πμ »
Παράθεση από: "StavrosK"
Φίλε το πέτυχες. Εγω για παράδειγμα δεν ξέρω τι τύφλα μου απο ρολόγια.
Ξέρω πολύ καλα όμως να αναγνωρίζω την δουλειά που έχει κάτι... τον σχεδιασμό τους... τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.... αλλα και να κρίνω το πόσο υπεροκοστολογείται ένα προιον. Ε λοιπόν θεωρώ ότι τα πανεραι είναι κακάσχημα, υπερκοστολογημένα, υπερεκτιμημένα αλλά όντως πολύ ποιοτικά προιόντα....αλλα όχι και 5 χιλιάρικα !!!
Οσο για την ιστορία της εταιρείας..... έλεος πια. Εχω βαρεθεί να ακούω για την ιστορία που έχει ένα ρολόι, άλλα στρατιωτικά...άλλα τα έδειναν δώρο σε αγώνες.... άλλα τα φορούσαν διασημώτητες.... το ρεύμα που έχουν.... τους πανερίστι......
Για εμένα προσωπικά η ιστορία του κάθε ρολογιού, πάνω από ολα ξεκινά απο την στιγμή που βγεί από την γραμμή παραγωγής.

Έχω ένα camel trophy chrono quartz με δερμάτινο λουρί, το οποίο μου γιάλυσε όταν ήμουν 8 χρονών και παρακάλα τον πατέρα μου να μου το πάρει. Μετά απο 4 χρόνια παρακάλια....μου το έφερε από την Σαουδική Αραβία. Το φορούσα και το φοράω όλα αυτά τα χρόνια.... έχω ξοδέψει πάνω από 1000 ευρώ για λουριά,μπρασελέ, αλλαγές μηχανων, σέρβις, κρύσταλλα γυαλίσματα κάσας και ένα σωρό άλλες εργασίες. Η αξία του είναι ανεκτίμητη και φυσικά προτημώ να έχω αυτό το κομμάτι σε καλή κατάσταση παρα να έχω οποιδήποτε άλλο ρολόι ανεξαρτήτως χρημάτων.

Αυτό φίλε μου είναι ιστορία σε ένα ρολόι.

Το ότι τα πανεραι τα φορούσαν ιταλοί οικαδες και στρατιώτες με αφήνει αδιάφορο. Δεν ψαρώνω με τις μαρκετίστικες μπούρδες....

Το "κατσαρόλι" φιλε χαραλαμπε προφανώς πηγαίνει στο σουλούπι του ρολογιού... οχι απαραίτητα στην ποιότητα του, αλλά ούτε και στο μέγεθος των 44μμ.

Οπως και να έχει όμως η ομορφιά είναι κάτι πολύ υποκειμενικό....

Πάντα φιλικά

Φιλε Staurosk,
Συμφωνώ παρα πολύ μαζί σου για τα Panerai. Δεν πιστεύω ότι ρολόγια χωρίς ιδιαίτερη και μακρά ιστορία να μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοια τιμή. Και ειδικά όταν τα περισσότερα μηχανικά μέρη τους είναι ΕΤΑ.
Τώρα όσο αφορά το camel σου σέβομαι απεριόριστα την συναισθηματική αξία που έχει για σένα, αλλά ποτέ ένα quartz δεν μπορεί να έχει αξία ωρολογοποϊίας.. Αυτό ξέχασέ το και μην επενδύεις ποτέ σε quartz (σκουπίδια της ωρολογοποϊίας) εκτός και υπάρχουν λόγοι συναισθηματικοί  κλπ οπότε είναι απόλυτα σεβαστό
Φιλικά

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ερωτηση Panerai
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 12, 2010, 12:50:22 πμ »
πολλα λεγονται για την εταιρεια,αλλα λιγοι απο μας γνωριζουμε την ιστορια των μηχανουργειων PANERAI που συνεδεσε της ιστοριας της με κατασκευες για τον ιταλικο στρατο αλλα και αλλους στον κοσμο.η σημαντικη στιγμη που τραβηξε το ενδιαφερον του ιταλικοιυ ναυτικου ηταν η δημιουργια μιας "παστας" απο φωσφορο και ραδιενεργο υλικο που εκανε "αυτοφωτα" τα καντραν των ρολογιων,κατι πολυ χρησιμο για τους δυτες,για τον ιδιο λογο το κουμπωμα ημισεληνου ,για να προστατευει καλυτερα την κορωνα και να την κραταει σταθερη στην θεση της,απο τυχαια χτυπηματα κατα μια καταδυση....

αυτα και αλλα ακομα που αποκαλουμε ιστορια μιας μαρκας,οπως η πανεραι που εφτιαξε ρολογια για σκληρη χρηση με ευρεσιτεχνιες,σημα κατατεθεν,της δινουν ενα ειδικο βαρος.οσον αφορα την μηχανη που αν και φτηνη εχει πολυ καλη εκτιμηση.διαβασα επισης γιατι ενα λουρακι κανει 250 ευρω ,μα εδω και σε μαρκες πολυ φ8ηνοτερες θα βρεις ακριβα λουρακια αλλα τα πανεραι ειναι εξαιρετικης ποιοτητας και ειδικα σε μια περιοχη  με παραδοση στην επεξεργασια δερματος οπως η Φλωρεντια(παγκοσμια),κατσαρολες(?)...λιγο υπερβολικο, δεν εγινε τυχαια η επιλογη αυτη,ειδικα ο guido panerai κατασκευαζοντας διαφορα συστηματα για το ναυτικο,οπως συστηματα στοχευσης εβαζε πανω απο ολα την λειτουργικοτητα και οχι την αισθητικη ,τωρα τι κανει η vendome  σημερα ειναι μια αλλη ιστορια  για αυτο υπαρχει και ο διαχωρισμος pre-vendome .

Υ.Γ.τα ρολογια"ΡΕΠΛΙΚΑ" ηταν γιαπωνεζικα και εγραφαν στο καντραν marina militare αλλα δεν παραγονται πλεον λογω δικαστικης αποφασης,αλλα στο νετ ολο και καποιο θα βρεις

Αυτο το ραδιενεργο πολυ με προβληματιζει...
τι ακριβως εννοουμε???
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2010, 03:56:02 πμ από george_ »

jewel77

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 13, 2010, 10:54:59 πμ »

Φιλε Staurosk,
Συμφωνώ παρα πολύ μαζί σου για τα Panerai. Δεν πιστεύω ότι ρολόγια χωρίς ιδιαίτερη και μακρά ιστορία να μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοια τιμή. Και ειδικά όταν τα περισσότερα μηχανικά μέρη τους είναι ΕΤΑ.
Τώρα όσο αφορά το camel σου σέβομαι απεριόριστα την συναισθηματική αξία που έχει για σένα, αλλά ποτέ ένα quartz δεν μπορεί να έχει αξία ωρολογοποϊίας.. Αυτό ξέχασέ το και μην επενδύεις ποτέ σε quartz (σκουπίδια της ωρολογοποϊίας) εκτός και υπάρχουν λόγοι συναισθηματικοί  κλπ οπότε είναι απόλυτα σεβαστό
Φιλικά
H Panerai πριν την αγορασει η Richemont ηταν ανυπαρκτη. Εκανε πολλη διαφημιση του κοτσαρησε και ενα ΕΤΑ και αυτο πληρωνεις. Οντως υπερτιμημενο ρολοϊ για μη ψαγμενους.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 13, 2010, 11:16:00 πμ »
H Panerai πριν την αγορασει η Richemont ηταν ανυπαρκτη.

Καλώς ήρθες.

Σε βλέπω λίγο κάθετο όμως, και δεν κάνει.  :)

Το ότι η Panerai δεν κατασκεύαζε ανέκαθεν ρολόγια ή, σωστότερα, το ότι δεν κατασκεύαζε αμιγώς ρολόγια, την καθιστά ανύπαρκτη;
Το γεγονός ότι στην Panerai ανατέθηκε το 1935 να κατασκευάσει ρολόγια για τους δύτες του Ιταλικού ΠΝ, τι λες, έχει καμιά σημασία;

...του κοτσαρησε και ενα ΕΤΑ και αυτο πληρωνεις.

Πολύ λίγα είναι μοντέλα φοράνε ETA. Τα περισσότερα φοράνε ούνιτας (η οποία σιγά σιγά θα αντικατασταθεί με νέες in-house καλίμπρες).
Επίσης έχεις υπόψη σου τι αξία έχουν τα Pre-Vendome μοντέλα;

jewel77

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 13, 2010, 11:42:16 πμ »
Καλώς ήρθες.

Σε βλέπω λίγο κάθετο όμως, και δεν κάνει.  :)

Το ότι η Panerai δεν κατασκεύαζε ανέκαθεν ρολόγια ή, σωστότερα, το ότι δεν κατασκεύαζε αμιγώς ρολόγια, την καθιστά ανύπαρκτη;
Το γεγονός ότι στην Panerai ανατέθηκε το 1935 να κατασκευάσει ρολόγια για τους δύτες του Ιταλικού ΠΝ, τι λες, έχει καμιά σημασία;

Πολύ λίγα είναι μοντέλα φοράνε ETA. Τα περισσότερα φοράνε ούνιτας (η οποία σιγά σιγά θα αντικατασταθεί με νέες in-house καλίμπρες).
Επίσης έχεις υπόψη σου τι αξία έχουν τα Pre-Vendome μοντέλα;

Καλως σας βρηκα.
Δεν εχει την ιστορια των παραδοσιακων δυναμεων. Εχω διαβασει στην ιστοσελιδα της την ιστορια της. Ο Nicolas Hayek θα δινει μηχανες ΕΤΑ σε τριτους μεχρι το 2012 μετα τελος.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 13, 2010, 11:46:19 πμ »
   Kαι με Unitas και με ΕΤΑ υπερτιμημένα είναι, όπως και να το κάνουμε. Δεν δικαιολογούν τα 4 και 5 χιλιάρικα που ζητάνε επουδενί. Από την άλλη όμως, αυτά τα παραπάνω χρήματα που δίνεις αγοράζοντας κάποιο Panerai, τα παίρνεις πίσω αν κάποια στιγμή θελήσεις να το αλλάξεις. Κι έχουν ένα σχέδιο τα άτιμα που σε κάνει και ξεχνάς σχέσεις τιμής-αξίας κλπ κλπ

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 13, 2010, 11:58:19 πμ »

Ο χαρακτηρισμός "υπερτιμημένα" είναι μάλλον σύνθετος.
Αν θεωρήσουμε π.χ. ότι την "αξία" ή την "τιμή" την υπαγορεύει ή/και την αποδέχεται η αγορά, τότε δεν είναι καθόλου υπερτιμημένα.
Όταν ένα ρολόι είναι πραγματικά υπερτιμημένο, η αγορά δεν το απορροφά, ακριβώς επειδή είναι υπερτιμημένο, οπότε παύει να είναι υπερτιμημένο. Δεν ξέρω αν ήμουν σαφής. :rolleyes:

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 13, 2010, 11:59:41 πμ »
Ο χαρακτηρισμός "υπερτιμημένα" είναι μάλλον σύνθετος.
Αν θεωρήσουμε π.χ. ότι την "αξία" ή την "τιμή" την υπαγορεύει ή/και την αποδέχεται η αγορά, τότε δεν είναι καθόλου υπερτιμημένα.
Όταν ένα ρολόι είναι πραγματικά υπερτιμημένο, η αγορά δεν το απορροφά, ακριβώς επειδή είναι υπερτιμημένο, οπότε παύει να είναι υπερτιμημένο. Δεν ξέρω αν ήμουν σαφής. :rolleyes:

ρε ασε τις δικαιολογιες,σε πιασανε κοροιδο.