Αποστολέας Θέμα: Chronograph Automatic >1000€  (Αναγνώστηκε 12833 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Andreas_Corfu

• Just Registered
    • Προφίλ
Chronograph Automatic >1000€
« στις: Νοέμβριος 09, 2011, 02:26:37 πμ »
Καλησπερα και απο μένα.... Το ονομα μου ειναι Αντρεας και ειμαι 27 ετών. Παρακαλουθω το site αρκετο καιρο αλλα σημερα πηρα αποφασισα να ζητησω την γνωμη σας για την επιλογη μου.....
Τον αλλο μηνα παντρευω το κολληταρι μου και, ως είθισται, μου εχει υποσχεθει ένα ρολοι.... Ο μελοντικος κουμπαρός μου λοιπόν, εκτος του ότι ειναι λατρεις των καλων ρολογιων (έχει ένα εκπληκτικο PANERAI) είναι και κολληταρι μου όπως σας είπα, οπότε είπαμε να διαλεξω εγω ότι θέλω αλλα να μην περάσουμε τα 1000 €...
Λογω λοιπόν του ότι είναι γνώστης μου επέβαλε να αγοράσω αποκλειστικά αυτόματο ρολόι και όλες αυτες τις ημέρες με έχει βάλει σε ένα απίστευτο τρυπάκι αναζήτησης και ΠΟΛΥ διαβάσματος γενικα... Τι τρυπάκι βασικά.... Σαν την τρύπα του όζωντος μου φαίνεται!!!!! Δεν μπορώ να αποφασίσω με τίποτα.....
Λοιπόν θέλω γνώμες ειδικών όπως είπα..... Δεν θέλω κάτι πολύ σπόρ... να μπορώ να το φοράω με ότι ρούχο θέλω... απλά να ΜΗΝ είναι κάτω από 42-43mm
Σαν αρχικές προτιμίσεις έχω αυτα..... ακούω γνώμες αρχικα για αυτά....

1)Hamilton Jazzmaster Maestro H32716859 ~850€ / 45mm
http://www.bodying.com/watches/images/hamilton/h32716859-big2.jpg

2)TISSOT Couturier Automatic Valjoux 7750 Chronograph T0356141605100 ~ 43mm / 900€ (τόσο το αγοράζω μετα από τα γνωστα παζάρια)
http://www.watchesretailer.com/images/tissot/T0356141605100.jpg

3) και τέλος το ίδιο ρολόι χωρίς όμως με τον Valjoux 7750 ΑΛΛΑ με το πολύ όμορφο λευκό καντράν το οποίο δεν βγαίνει με τον 7750... ???
TISSOT Couturier Automatic Chronograph T0356271603100 ~ 43mm / 500€
http://www.itmustbetime.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/t/0/t0356271603100_1.jpg
http://i35.servimg.com/u/f35/14/25/86/17/wrists12.jpg

Αυτά..... πιστευω να μην σας κούρασα.... και ανανμένω γνώμες...
Υ.Γ. Είχα αποφασίσει να πάρω το Hamilton, γιατί είχα ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια όπως "έχει καλούς μηχανησμούσς, καλή ποιότητα, εταιρία με όνομα, και value for money" αλλά γνώρισα έναν κοσμηματοπώλη ο οποίος μου είπε τα αντιθετα και με τρέλανε...!!!!! Σημείωση δεν είναι φίλος μου... Οπότε θα ήθελα κάποιοι που έχουν οι ίδιοι εμπειρία από Hamilton να μου πουν την γνώμη τους....
THANKS..... και καλό σας βρηκα παίδες!!!

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
Απ: Chronograph Automatic >1000€
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 03:31:34 πμ »
Καλώς ήρθες στο φόρουμ! να μην ακούς κανέναν κοσμηματοπώλη! Λόγω πείνας, ο καθένας αγωνιά να πουλήσει τα δικά του... Η 7750 είναι εξαιρετικά αξιόπιστη μηχανή, σε όποιο ρολόι και αν κατοικεί! Οι ωραιότερες υλοποιήσεις της -κατά την δική μου άποψη- για να συνδυάσουμε σπορτίφ+αμπιγιέ αφενός, αφετέρου δε να πετύχουμε τιμή value for money + αξιόπιστη εταιρεία με όσο πιο σωστή αντιπροσώπευση γίνεται είναι βέβαια και η Hamilton, αλλά ρίξε μιά ματιά και στους καταλόγους των Glycine, Longines, Oris και Tissot. Προσέχοντας την διάταξη των totalizers (τα μικρά υποκαντράν στις θέσεις 6-9-12) συν την ημερομηνία/ημέρα (συνήθως στο 3 ή και στο 4), εύκολα αναγνωρίζεις μια 7750, όπως στα μοντέλα που πόσταρες.
Φιλικά
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 01:15:46 μμ »
Tα Ηamilton είναι μια χαρά ρολόγια στα χρήματά τους. Γενικά οι χρονοφράφοι της σειράς Jazzmaster (Μaestro, Open Secret, Seaview Chrono)είναι ότι πρέπει για να τους φοράς και με καλό ντύσιμο. Δες και το Railroad Auto Chrono από τη σειρά Τimeless Classic. Kαι από Tissot φυσικά, αν και κάπως τα Hamilton μου φαίνονται πιό ενδιαφέροντα ως σχέδια, παρότι ανάλογης ποιότητας και τιμής.
Αν ο χρονογράφος δεν είναι απαραίτητος, προσωπικά θα κοιτούσα και σε Fortis, Glycine, Oris ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 01:28:43 μμ »
Καλώς ήρθες στο φόρουμ! να μην ακούς κανέναν κοσμηματοπώλη! Λόγω πείνας, ο καθένας αγωνιά να πουλήσει τα δικά του... Η 7750 είναι εξαιρετικά αξιόπιστη μηχανή, σε όποιο ρολόι και αν κατοικεί! Οι ωραιότερες υλοποιήσεις της -κατά την δική μου άποψη- για να συνδυάσουμε σπορτίφ+αμπιγιέ αφενός, αφετέρου δε να πετύχουμε τιμή value for money + αξιόπιστη εταιρεία με όσο πιο σωστή αντιπροσώπευση γίνεται είναι βέβαια και η Hamilton, αλλά ρίξε μιά ματιά και στους καταλόγους των Glycine, Longines, Oris και Tissot. Προσέχοντας την διάταξη των totalizers (τα μικρά υποκαντράν στις θέσεις 6-9-12) συν την ημερομηνία/ημέρα (συνήθως στο 3 ή και στο 4), εύκολα αναγνωρίζεις μια 7750, όπως στα μοντέλα που πόσταρες.
Φιλικά
Θάνος

Σε ευχαριστω πολυ Θανο.. Η αληθεια είναι η γνωμη του κοσμηματοπώλη με έκανε να το ψαξω περισσότερο γιατι είχα πέσει με τα μουτρα στην HAMILTON αλλα απ'ότι φαίνεται πάλι εκει καταληγω... ΕΤΑ - 7750 δεν βρίσκεις με αυτα τα λεφτα.... Θα δούμε όμως... περιμένω κι αλλες γνωμες απο τα παιδια εδω και θα αποφασίσω...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 01:36:22 μμ »
Φίλε Ανδρέα,
Στα 1000 € τα Hamilton παίζουν σχεδόν μόνα τους. Όπως είπες είναι και τα Τissot (στον ίδιο όμιλο είναι και τα δύο, άλλωστε), αλλά θεωρώ ότι τη Hamilton το ίδιο το Swatch group την έχει τοποθετήσει στην εσωτερική ιεραρχία ένα κλικ πάνω από την Tissot. Kατά τη γνώμη μου λάθος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Hamilton  είναι το αγαπημένο και "χρυσό" παιδί του γκρουπ. Ωραία σχέδια, μεγαλύτερη ποικιλία και 100% value for money.
Επί της ουσίας, ως κάτοχος των δύο εκ των τριών ρολογιών που πόσταρες (εκτός του Couturier με 7750), θα σου πω ότι το Couturier (με το κρεμ καντράν) τραβάει πιο πολλά βλέματα και σχόλια (καλά), αλλά εγώ θεωρώ (και μάλλον είναι) το Jazzmaster Μaestro πιο καλό/ποιοτικό και εξίσου όμορφο ρολόι. :)
Αν δεν θέλεις ντε και καλά χρονογράφο γύρω στο χιλιάρικο, εκτός από Fortis, Glycine & Oris που πρότεινε ο Γιάννης, εγώ θα κοιτούσα και σε Alpina (sport) ή Frederique Constant (κυριλέ). ;)
Καλό ψάξιμο και μην ανησυχείς, ό,τι και να πάρεις απ'όλους αυτούς δεν θα έχεις κάνει λάθος! ;D

YΓ. Εκτός από  το Maestro που είναι 45άρι, υπάρχει και το Αuto Chrono που είναι 42άρι και είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, όμορφο... ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2011, 01:53:04 μμ από IliasG »

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 02:12:55 μμ »
Tα Ηamilton είναι μια χαρά ρολόγια στα χρήματά τους. Γενικά οι χρονοφράφοι της σειράς Jazzmaster (Μaestro, Open Secret, Seaview Chrono)είναι ότι πρέπει για να τους φοράς και με καλό ντύσιμο. Δες και το Railroad Auto Chrono από τη σειρά Τimeless Classic. Kαι από Tissot φυσικά, αν και κάπως τα Hamilton μου φαίνονται πιό ενδιαφέροντα ως σχέδια, παρότι ανάλογης ποιότητας και τιμής.
Αν ο χρονογράφος δεν είναι απαραίτητος, προσωπικά θα κοιτούσα και σε Fortis, Glycine, Oris ;)

To RAIL ROAD AUTO CHRONO ειχα πρωτοδει και ερωτευτηκα τα HAMILTON..... ;D ;D ;D
Αλλα η τιμη καταλόγου ειναι περίπου 1500€ οπότε βγαινουμε εκτος προυπολογισμου δυστυχως..... :-\
Σε ευχαριστω για τον χρονο σου!!!

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 02:16:51 μμ »
Φίλε Ανδρέα,
Στα 1000 € τα Hamilton παίζουν σχεδόν μόνα τους. Όπως είπες είναι και τα Τissot (στον ίδιο όμιλο είναι και τα δύο, άλλωστε), αλλά θεωρώ ότι τη Hamilton το ίδιο το Swatch group την έχει τοποθετήσει στην εσωτερική ιεραρχία ένα κλικ πάνω από την Tissot. Kατά τη γνώμη μου λάθος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Hamilton  είναι το αγαπημένο και "χρυσό" παιδί του γκρουπ. Ωραία σχέδια, μεγαλύτερη ποικιλία και 100% value for money.
Επί της ουσίας, ως κάτοχος των δύο εκ των τριών ρολογιών που πόσταρες (εκτός του Couturier με 7750), θα σου πω ότι το Couturier (με το κρεμ καντράν) τραβάει πιο πολλά βλέματα και σχόλια (καλά), αλλά εγώ θεωρώ (και μάλλον είναι) το Jazzmaster Μaestro πιο καλό/ποιοτικό και εξίσου όμορφο ρολόι. :)
Αν δεν θέλεις ντε και καλά χρονογράφο γύρω στο χιλιάρικο, εκτός από Fortis, Glycine & Oris που πρότεινε ο Γιάννης, εγώ θα κοιτούσα και σε Alpina (sport) ή Frederique Constant (κυριλέ). ;)
Καλό ψάξιμο και μην ανησυχείς, ό,τι και να πάρεις απ'όλους αυτούς δεν θα έχεις κάνει λάθος! ;D

YΓ. Εκτός από  το Maestro που είναι 45άρι, υπάρχει και το Αuto Chrono που είναι 42άρι και είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, όμορφο... ;)

Μάλλον τα ίδια γουστα έχουμε Ηλία....  ;D
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.. Θα τα δω κι αυτα....

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 02:38:31 μμ »
Έχω ένα Hamilton και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν επιλέξεις από αυτή τη μάρκα δεν νομίζω να βγεις χαμένος. Ιδού το δικό μου, στην πρώτη με το λουράκι του και στη δεύτερη με ιμάντα.

Uploaded with ImageShack.us

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 10:28:16 μμ »
Έχω ένα Hamilton και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν επιλέξεις από αυτή τη μάρκα δεν νομίζω να βγεις χαμένος. Ιδού το δικό μου, στην πρώτη με το λουράκι του και στη δεύτερη με ιμάντα.

Πολυ ομορφο το HAMILTON φιλε koubilaihan...
Και κυριλε αλλα και σπορ.....
Προς HAMILTON μερια με βλέπω....
Thanx....

Αποσυνδεδεμένος georgemvg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 09, 2011, 10:31:02 μμ »
Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει πολύ τι όνομα γράφει πάνω το ρολόι. Εάν όχι, κοίταξε και pilot χρονογράφους της Archimede και Steinhart. Me 7750 πάντα...

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 10:59:44 πμ »
Eιδικα ο Αρχιμηδης ειναι πανεμορφος και με all time classic σχεδιο .

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 11:14:11 πμ »
Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει πολύ τι όνομα γράφει πάνω το ρολόι. Εάν όχι, κοίταξε και pilot χρονογράφους της Archimede και Steinhart. Me 7750 πάντα...
Σωστό είναι αυτό, θα μπορούσε να είναι εναλλακτικές, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για δώρο γάμου και όσο νάναι μάλλον θα ήθελε ο φίλος μας να δοκιμάσει και να αγοράσει το ρολόι του από φυσικό κατάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.... Υποθέτω, δεν ξέρω.... ;)

Αποσυνδεδεμένος Theseus

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 12:32:12 μμ »
Φιλε Ανδρέα θα ρίξω και εγώ μία ιδέα.

Αφού ο φίλος σου είναι γνώστης και λάτρης των ρολογιών (και έχει ήδη ένα ακριβό ρολόι) θα σου πρότεινα να προσπεράσεις τα Hamilton. Εξαιρετικά ρολόγια για τα λεφτά τους, αλλά συνήθως είναι το σημείο εισόδου κάποιο νέου στον χώρο των μηχανικών ρολογιών. Ο φίλος σου το έχει ξεπεράσει αυτό το σημείο, θα του δωρίσεις ένα ωραίο, αξιόπιστο Hamilton αλλά δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε έναν ορολογόφιλο, αποτελεί "τετριμένη" επιλογή.

Αν πρόσεξες όλοι οι κύριοι σου προτείνουν Fortis, Oris, Glycine που είναι πιο ιδιαίτερες και ψαγμένες επιλογές, αν δεν θες ντε και καλά χρονογράφο στα 1000,00.

Εγώ θα προτείνω Stowa Marine Original στα 1000,00euro, 41mm, κουρδιστό μηχανισμό Unitas (όπως και τα πονεράι), αξαιρετικό φινίρισμα και διαχρονικό καντράν. Dress ρολόι, πολύ ιδαίτερη επιλογή που χαίρει εκτίμησης από όλους.

Δυστυχως παραγγελεία μόνο ιντερντερικα στο Stowa.de (μοντέλο Marine Original όχι Automatic)
http://www.stowa.de/lshop,showrub,132092098414946,en,1320921071-15923,marine,,,,.htm

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 01:10:47 μμ »
Φιλε Ανδρέα θα ρίξω και εγώ μία ιδέα.

Αφού ο φίλος σου είναι γνώστης και λάτρης των ρολογιών (και έχει ήδη ένα ακριβό ρολόι) θα σου πρότεινα να προσπεράσεις τα Hamilton. Εξαιρετικά ρολόγια για τα λεφτά τους, αλλά συνήθως είναι το σημείο εισόδου κάποιο νέου στον χώρο των μηχανικών ρολογιών. Ο φίλος σου το έχει ξεπεράσει αυτό το σημείο, θα του δωρίσεις ένα ωραίο, αξιόπιστο Hamilton αλλά δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε έναν ορολογόφιλο, αποτελεί "τετριμένη" επιλογή.

Αν πρόσεξες όλοι οι κύριοι σου προτείνουν Fortis, Oris, Glycine που είναι πιο ιδιαίτερες και ψαγμένες επιλογές, αν δεν θες ντε και καλά χρονογράφο στα 1000,00.

Εγώ θα προτείνω Stowa Marine Original στα 1000,00euro, 41mm, κουρδιστό μηχανισμό Unitas (όπως και τα πονεράι), αξαιρετικό φινίρισμα και διαχρονικό καντράν. Dress ρολόι, πολύ ιδαίτερη επιλογή που χαίρει εκτίμησης από όλους.

Δυστυχως παραγγελεία μόνο ιντερντερικα στο Stowa.de (μοντέλο Marine Original όχι Automatic)
http://www.stowa.de/lshop,showrub,132092098414946,en,1320921071-15923,marine,,,,.htm

Φιλε Theseus, αυτος θα κανει δώρο σε μένα....  ;D ;D ;D Επειδη τον παντρεύω.. Αυτος έχει ήδη καλό ρολόι........
Εγω δεν εχω ακόμα..... Πολυ ωραία πάντως τα Stowa..... θα τα κοιταξω κι αυτα......
Ευχαριστω πολυ!!!

Αποσυνδεδεμένος Theseus

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 01:59:04 μμ »
Χαχα συγνώμη φίλε παρανόησα.... Εμπρός για Hamilton τότε, εξαιρετική επιλογή.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 02:18:20 μμ »
Χαχα συγνώμη φίλε παρανόησα.... Εμπρός για Hamilton τότε, εξαιρετική επιλογή.

XAXAXA... για εκει με βλεπωωωω!!!
Εχω ερωτευτει αυτο... ---> http://digilander.libero.it/watch_store2003/hamilton%20h40616535%201.JPG
Αλλα δεν μας περνει οικονομικα!!!!!!!!!!!!! >:( :'( :'( :'(

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 02:34:01 μμ »
Βάλε κι εσύ ένα κατοστάρικο και πάρτο!!!

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 02:55:06 μμ »
Βάλε κι εσύ ένα κατοστάρικο και πάρτο!!!
Ε μα... :D
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 04:02:02 μμ »
Ε μα... :D
O Κουμπαροσ 600 κατοσταρικα βαζει και τα υπολοιπα εγω...... και δεν ειναι ένα κατοσταρκο... αν ταν ετσι δεν θα το συζητουσα..... το ρορόι εχει 1500... αντε να το παρεις 1200... οποτε δεν ειναι ενα κατοσταρικο.... ??? ???

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 06:17:41 μμ »
Ουπς...τότε αλλάζει ;D