Φίλε Ανδρέα,
Στα 1000 € τα Hamilton παίζουν σχεδόν μόνα τους. Όπως είπες είναι και τα Τissot (στον ίδιο όμιλο είναι και τα δύο, άλλωστε), αλλά θεωρώ ότι τη Hamilton το ίδιο το Swatch group την έχει τοποθετήσει στην εσωτερική ιεραρχία ένα κλικ πάνω από την Tissot. Kατά τη γνώμη μου λάθος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Hamilton είναι το αγαπημένο και "χρυσό" παιδί του γκρουπ. Ωραία σχέδια, μεγαλύτερη ποικιλία και 100% value for money.
Επί της ουσίας, ως κάτοχος των δύο εκ των τριών ρολογιών που πόσταρες (εκτός του Couturier με 7750), θα σου πω ότι το Couturier (με το κρεμ καντράν) τραβάει πιο πολλά βλέματα και σχόλια (καλά), αλλά εγώ θεωρώ (και μάλλον είναι) το Jazzmaster Μaestro πιο καλό/ποιοτικό και εξίσου όμορφο ρολόι.

Αν δεν θέλεις ντε και καλά χρονογράφο γύρω στο χιλιάρικο, εκτός από Fortis, Glycine & Oris που πρότεινε ο Γιάννης, εγώ θα κοιτούσα και σε Alpina (sport) ή Frederique Constant (κυριλέ).
Καλό ψάξιμο και μην ανησυχείς, ό,τι και να πάρεις απ'όλους αυτούς δεν θα έχεις κάνει λάθος!

YΓ. Εκτός από το Maestro που είναι 45άρι, υπάρχει και το Αuto Chrono που είναι 42άρι και είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, όμορφο...