Αποστολέας Θέμα: Την βοήθεια σας παρακαλώ...  (Αναγνώστηκε 15557 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Την βοήθεια σας παρακαλώ...
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 10:13:16 μμ »
Η σύγκριση  "καλυτερου-χειρότερου" μεταξύ Β Transocean-JLC Master calendar, κατά τη γνώμη μου, επίσης σημαίνει ότι η μία εταιρεία (Β) φτάνει μέχρι εκεί, ενώ η άλλη (JLC) σχεδόν ξεκινά από εκεί...  ;)
Και ο νοών νοείτω...  ;D
Και ξαναλέω, η μία έχει φάει με το κουτάλι τις inhouse και έχει δώσει τροφή σε όλους, ενω η άλλη μόλις τώρα έφτιαξε τον Νο1, κι αυτόν με προβλήματα.... ;)

Ο φίλος μας ζήτησε ένα καλό dress ρολόι, μέχρι 5000. Νομίζω ότι μια εταιρεία όπως η JLC, καλύπτει καλύτερα τα κριτήριά του από ένα Breitling, έστω όπως το Τρανσόσεαν, το οποίο γουστάρω πάρα πολύ.
Ομως ανάμεσα στο JLC και ένα Β, για μένα πάντα το JLC θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη μου, ανεξαρτήτως τιμής, αλλά και ύφους....  ;D
Το ότι η Β, η Ρόλεξ, η Ω και η οποιαδήποτε εταιρεία κοστολογεί τα ρολόγια της απο 2 έως 10.000 ευρώ, δε σημαίνει ότι ποιοτικά υστερούν απο ένα που κοστολογείται απο 15 και 20.000 ευρώ και άνω, όπως επίσης δε σημαίνει ότι οι εταιρείες αυτές δε μπορούν να κατασκευάσουν grande complication ρολόγια. Είναι αυτό που είναι. Σε τί υστερεί ένας watchmaker της Rolex, απο έναν watchmaker της AP. Σπούδασαν το ίδιο πράγμα, πήγαν στην ίδια σχολή, μάθαν τα ίδια πράγματα. Παράδειγμα: Πές ότι η Breitling θέλει να κάνει in house μηχανή με tourbillon. Μπορεί να το κάνει? Μπορεί, αλλα δεν είναι η ιστορία της εταιρείας τέτοια που να ταυτίζεται σε τέτοιες πολυπλοκότητες. Με την ίδια λογική και η Ρόλεξ δε κάνει tourbillon και moonphase και δε συμμαζεύεται γιατί θέλει να κρατήσει αυτού του είδους το προφίλ. Αν μπορεί να κάνει grande complication η Ρόλεξ? Άνετα. ;D ;)

Όσον αφορά για τις in house μηχανές, το θέμα δεν είναι ότι μια in house είναι καλύτερη απο μια τροποποιημένη ΕΤΑ. Είναι καθαρά θέμα κύρους:" Κι εγώ μπορώ να κάνω in house " και για τον λόγο αυτό ( κύρος ), μια εταιρεία ρίχνει περισσότερο βάρος στο θέμα της πολυπλοκότητας και της τεχνολογίας. Επίσης όλες οι καινούργιες μηχανές παρουσιάζουν προβλήματα σε ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που την αγόρασαν, όπως είχε συμβεί και σε μένα. Έχω τώρα πρόβλημα? Απολύτως κανένα. Άλλο: ο Thomas Preschler δημιούργησε το Double-Axial Tourbillon όπως επίσης και το Tri-Axial Tourbillon ( που το Tri-Axial ήταν απίθανο να κατασκευαστεί κι όμως το κατάφερε μόνος του ), τί σημαίνει, ότι ένα ρολόι Thomas Preschler είναι καλύτερο απο ένα Daniels, ή το αντίστροφο? Όχι φυσικά. Απλά ο άνθρωπος είχε την γνώση και την όρεξη να το κάνει. Σα να πούμε: George Daniels Vs Thomas Preschler. Δε γίνεται αυτό. Είναι και οι 2 master watchmakers με την δική τους φιλοσοφία. Oi 2 σπουδαιότερες ανακαλύψεις του George Daniels ήταν η υλοποίηση του Co-Axial escapement και η άλλη ήταν το Double Wheel Escapement, ενώ η σπουδαιότερη ανακάλυψη του Preschler ήταν το tri-axial tourbillon. Καμία σύγκριση.

Θέλει ο φίλος μας ένα dress ρολόι. Αν του προτείνω Maurice Lacroix Double Retrograde, σε σύγκριση με ένα Master Control της JLC, σε τί υστερεί?  ;)

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 10:14:29 μμ »
Η σύγκριση  "καλυτερου-χειρότερου" μεταξύ Β Transocean-JLC Master calendar, κατά τη γνώμη μου, επίσης σημαίνει ότι η μία εταιρεία (Β) φτάνει μέχρι εκεί, ενώ η άλλη (JLC) σχεδόν ξεκινά από εκεί...  ;)
Και ο νοών νοείτω...  ;D
Και ξαναλέω, η μία έχει φάει με το κουτάλι τις inhouse και έχει δώσει τροφή σε όλους, ενω η άλλη μόλις τώρα έφτιαξε τον Νο1, κι αυτόν με προβλήματα.... ;)

Ο φίλος μας ζήτησε ένα καλό dress ρολόι, μέχρι 5000. Νομίζω ότι μια εταιρεία όπως η JLC, καλύπτει καλύτερα τα κριτήριά του από ένα Breitling, έστω όπως το Τρανσόσεαν, το οποίο γουστάρω πάρα πολύ.
Ομως ανάμεσα στο JLC και ένα Β, για μένα πάντα το JLC θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη μου, ανεξαρτήτως τιμής, αλλά και ύφους....  ;D
Φανταζομαι οτι εννοεις πως μεχρι εκει μπορει να φτασει ενω εγω το αντιλαμβανομαι πως μεχρι εκει επιλεγει να φτασει.....Οταν αναφερομαστε σε εταιριες τετοιου επιπεδου η διαφορα τους ειναι στο target group που επιλεγει να εχει η καθεμια και οχι στη ποιοτητα τους η στην αξιοπιστια τους η δε ξερω εγω που,Σε αυτους τους τομεις ειναι κορυφαιες και δε πιστευω να εχεις προβλημα εμπιστοσυνης αν επιλεξεις ενα ρολοι ειτε της breitling,ειτε της iwc,ειτε της rolex,ειτε της audemars,ειτε της jlc,ειτε της panerai ειτε της omega,ειτε......Εμπιστοσυνη να εχεις σε ολες.......Οσο για το φιλο μας που απο αλλου ξεκινησε και αλλου το πηγαμε θεωρω πως το iwc ειναι η ιδανικη επιλογη....Ειναι το μαναδικο ρολοι (απο αυτη την κατηγορια)που θα ηθελα σαν τρελος παροτι δεν ειμαι fun των dress ρολογιων σαν προσωπικη επιλογη διοτι δεν ειναι του style μου..

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 10:51:09 μμ »
Ξανα προτεινα το portofino επειδη στεκομαι στο αρχικο σου post οτι θελεις απο 44mm ...Αν κανεις συμβιβασμο προς τα κατω ,που απο οτι βλεπω μαλλον κανεις,τοτε αντικειμενικα (υποκειμενικα) :) iwc portuguese 5001...το απολυτο αντρικο,αρρενωπο dress ρολοι .Αλλα και παλι πανω απο 5000...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 11:22:20 μμ »
Aγαπητοί φίλοι Κώστα και Argo98, από την αρχή έχω αντιληφθεί τι λέτε, απλώς δεν με πείθουν τα επιχειρηματά σας, ούτε προφανώς εσάς τα δικά μου.
Δεν πειράζει, έχουμε διαφορετικές απόψεις. Καλό είναι αυτό, γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και αυτοί οι χώροι, για ανταλλαγή απόψεων... ;D

Επί της ουσίας, αν επέλεγα να διαθέσω 5000+ € για ένα ρολόι, δεν θα αγόραζα ως πρώτο ένα Breitling. Πιθανότατα θα πήγαινα σε Rolex, ίσως και σε JLC αν ήθελα κάτι σε dress με complications.
Τα Breitling θα μπορούσε να είναι σε ένα πιθανό top-5 μου, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι πρώτο. To ίδιο και με τα Panerai. ;)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 11:43:00 μμ »
Εγώ πάντως εάν είχα τώρα 5.000 ευρώ και με ρώταγες τί θα έπαιρνες, θα σου έλεγα Zenith El Primero Striking 10th. Λεπτό ρολόι ελαφρύ, με ωραίο καντράν και δείκτες, open back και τίκι τίκι στις 36.000 . ;D Ιστορικό ρολόι, μηχανή διαχρονική με καταπληκτικό χρονογράφο. ;)

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 12:09:07 πμ »
Εγώ πάντως εάν είχα τώρα 5.000 ευρώ και με ρώταγες τί θα έπαιρνες, θα σου έλεγα Zenith El Primero Striking 10th. Λεπτό ρολόι ελαφρύ, με ωραίο καντράν και δείκτες, open back και τίκι τίκι στις 36.000 . ;D Ιστορικό ρολόι, μηχανή διαχρονική με καταπληκτικό χρονογράφο. ;)

+1000  ;D :D ;)

Επι της ουσίας εγώ προσωπικά δεν θα σκεφτόμουνα καν άλλο...

Υπάρχουν πολλά ρολόγια ανεξαρτήτου κατηγορίας σε αυτά τα χρήματα που είναι εξαιρετικά π.χ. JLC Polaris, Rolex Sub κλπ.
Παρόλα αυτά θα πήγαινα στο striking 10th με κλειστά τα μάτια...
Αν και για 5000 θες μια πολύ καλή έκτωπτωση για να το φτάσεις...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 12:34:11 πμ »
+1000  ;D :D ;)

Επι της ουσίας εγώ προσωπικά δεν θα σκεφτόμουνα καν άλλο...

Υπάρχουν πολλά ρολόγια ανεξαρτήτου κατηγορίας σε αυτά τα χρήματα που είναι εξαιρετικά π.χ. JLC Polaris, Rolex Sub κλπ.
Παρόλα αυτά θα πήγαινα στο striking 10th με κλειστά τα μάτια...
Αν και για 5000 θες μια πολύ καλή έκτωπτωση για να το φτάσεις...
Θα έδινα το Chronomat Evolution μου, τί έτσι?  ;D Βάλε και τις 5.000 που θα έχω, ε δε μπορείς να το πάρεις? ;)

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 12:43:21 πμ »
Δεν ανεφερα το transocean διοτι εχω την εντυπωση οτι ειναι η κορυφαια επιλογη στη κατηγορια dress ρολογιου...Προσπαθησα να προσανατολιστω βαση της περιγραφης του ανθρωπου που ζητησε τη γνωμη μας για ενα ρολοι 44 mm στα 5000 max για να φοραει με κουστουμι και αρχισαμε να αραδιαζουμε ρολογια 40mm απο 8000 και πανω.Αν ειναι ετσι ας περιμενει λιγο ακομα... να του προτεινουμε να παρει το nautilus και να μη μπορει να πει κανεις τιποτα...Σχετικα με αυτο που ανεφερες για τι θα αγοραζες.Σε αυτες τις τιμες ,δε μπορεις να κανεις λαθος...εμενα η καρδια μου λεει για παραδειγμα iwc,breitling,JLC NSA.audemars ....εσενα λεει rolex,jlc ...του Κωστα zenith ,breitling ...καποιου αλλου panerai και παει λεγοντας...Δεν υπαρχει λαθος επιλογη οταν αναφερομαστε σε ωρολογοποιιες τετοιου επιπεδου και σε τετοιες τιμες..ο καθενας οταν φτανει ταμειο αγοραζει αυτο που αποτελει αποθημενο του αυτο που εμαθε μεγαλωνοντας....Ειναι χαρακτηριστικο οτι πολλοι ξεκινανε γνωριζοντας μονο τα rolex,αρχιζουν να διαβαζουν,για εταιριες,in house,εμπλουτιζουν γενικα τις γνωσεις τους γυρω απο το αντικειμενο και οταν αποφασισουν πως μαθανε αρκετα για να αποκτησουν και ενα καλο ρολοι αγοραζουν rolex...λαθος?ΟΧΙ αφου αυτο λεει η καρδια τους αυτο θα τους ικανοποιησει....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2011, 01:11:15 πμ από argo98 »

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 10:20:09 πμ »
...Οι περισσοτεροι θα σου πουνε για αυτα που εχουν προσωπικα αποθημενα απο παιδικη ηλικια και θα σου πεταξουν και κανα zenith,jeager lecoultre,Glashutte κτλπ στο ενδιαμεσο επειδη διαβασανε τα τελευταια χρονια οτι ειναι κορυφαιες κτλπ,οτι εχουν in house και δε ξερω εγω τι...

Ακόμα και στην περίπτωση που είναι έτσι, που είναι το μεμπτό?
Αν και καλό θα ήταν να αποφεύγονταν παρόμοια λόγια υποτίμησης..

...Ο φίλος μας ζήτησε ένα καλό dress ρολόι, μέχρι 5000. Νομίζω ότι μια εταιρεία όπως η JLC, καλύπτει καλύτερα τα κριτήριά του από ένα Breitling...

So simple!

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Θέλει να πεί στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι το Transocean Chronograph που φοράει την καλύτερη μηχανή της Breitling, είναι σα να έχεις αγοράσει το Audi S5. Το JLC είναι κορυφαίο, αλλά σε αυτό το ύψος των χρημάτων, είναι σα να παίρνεις απο την Mercedes Benz την A Class...

Προσωπικά θεωρώ τη σύγκριση ατυχής.
Και ποιος λέει ότι η καλύτερη μηχανή π.χ. της Β είναι υποδεέστερη από την φτηνότερη π.χ. της JLC?
Και γιατί να μην είναι υπερτιμημένο το Transocean? (δεν το ξέρω, απλά ρωτάω)
Και γιατί να θεωρείται Mercedes Benz A Class μια in-house μηχανή που έχει βγάλει όλες τις παιδικές ασθένειες, χρησιμοποιείται σε από εταιρεία ΥΩ και στο κάτω κάτω είναι και Reverso?  ;D

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 01:41:58 μμ »
Σου εχω προτεινει εδω και 3-4 μερες το el primero captain chronograph http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/4/10  ,δεν σου αρεσε? Με αρχικη τιμη 5000 με λουρακι και 5600 περιπου με μπρασελε και in-house μηχανισμο νομιζω πως ειναι αν οχι η καλυτερη,μια πολυ εξαιρετικη λυση στην περιπτωση σου. Το striking 1/10 που αναφερθηκε παραπανω εχει 8500-9000 ευρω,νομιζω πως ειναι λιγο μακρια απο το οριο των 5000 ευρω.Αν θελεις υπαρχει και αυτο με 1000 ευρω παραπανω απο το captain http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/3/9/58 , ρολογαρα νομιζω,τι λετε?
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 02:35:12 μμ »
Ακριβως!Πολυ ωραια επιλογη και σε σχεση με αυτα που ηθελε ο φιλος μας στο αρχικο του post..το jlc master calendar ουτε στα 5000max ειναι ουτε κοντα στα 44mm...so simple....Το να συζητησω αν η jlc ειναι ανωτερη απο τη breitling στη κατηγορια dress το βρισκω ανουσιο..Υποτιθεται οτι ξερουμε απο ρολογια και δε συζηταμε τα αυτονοητα.Το trancosean προεκυψε μονο και μονο επειδη ειναι κοντα στα θελω του φιλου μας οπως και το πολυ σωστα προτεινομενο zenith Captain chrono.και ΟΧΙ γιατι ειναι <<καλυτερο>>απο ενα jlc σε αυτη τη κατηγορια ...(αν μπορει απο την αλλη να παρει το master calendar καινουριο στα 5000 παω πασο αλλα και παλι θα του φανει πολυ μικρο...)φιλικα χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης...

Αποσυνδεδεμένος GregAM

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 02:49:02 μμ »
Να μπω κι'εγώ εσπευσμένα  8) και να προτείνω further (=οσονούπω η επίσημη γλώσσα της χώρας) ένα Girard Perregaux Richeville μεταχειρισμένο βέβαια... http://www.ebay.co.uk/itm/Girard-Perregaux-RICHEVILLE-CHRONOGRAPH-18K-GOLD-St-Steel-MENS-34mm-Ref-2710-/160589443937?pt=Wristwatches&hash=item2563e07361

Για να ονειρευτώ κι'εγώ τι θάκανα αν είχα € 5χιλ.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτώβριος 10, 2011, 03:37:16 μμ »
Δεν είπε κανείς ότι η μηχανή του Transocean Chronograph, είναι ανώτερη ή κατώτερη μιας μηχανής ενός JLC. Είναι πως η τιμή του Transocean Chronograph για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει, είναι καταπληκτική. Πουθενά δε βρίσκεις τέτοια τιμή με τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά, μιας τέτοιας εταιρείας. Αν το καντράν του Transocean Chronograph έγραφε JLC, τότε η τιμή του θα ήταν υπερτριπλάσια. Δεν είχε κίνητρο η Β να πεί: Επειδή αυτή η μηχανή είναι η καλύτερή μου, την κοστολογώ 10.000 ? Είχε κίνητρο και μάλιστα μεγάλο. Η τιμή μιας in house μηχανής και το κόστος παραγωγής της είναι πολύ μεγαλύτερο απο το κόστος μιας τροποποιημένης ΕΤΑ, χωρίς αυτό να καθιστά το γεγονός του ότι η in house είναι καλύτερη επειδή είναι in house. Είναι καλύτερη επειδή η εταιρεία ρίχνει το βάρος της στα τεχνικά χαρακτηριστικά της μηχανής, λόγω prestige. Η Β αν ήθελε μπορούσε να τροποποιήσει μια Valljoux 7750 και να τη τροφοδοτήσει με 5 και 6 πολυπλοκότητες, αλλα δε το έκανε επειδή η μηχανή ήταν βάση μιας άλλης εταιρείας ( ΕΤΑ ). ;) Κι εγώ που θέλω να πάρω ένα Royal Oak Offshore, δε θα το πάρω γιατί είναι το καλύτερο. Ίδιο είναι. Απλά η AP είναι εταιρεία prestige. Θα το πάρω γιατί μ'αρέσει που το κατασκεύασε η AP και που γράφει στο κατράν AP. Θα το πάρω γιατί η AP είναι prestige εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με grande complications. Το ότι ασχολείται με grande complications δε τη κάνει καλύτερη απο μια "μεσαία" εταιρεία.

Εκτος αυτών, όλα τα ρολόγια παρουσιάζουν πρόβλημα με νέες μηχανές. Η καινούργια μηχανή της AP που φοράει το Offshore η 3126/3840 ( με το κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν επηρεάζεται η γέφυρα του τυμπάνου, έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα. Άρα αφού έχει παρουσιάσει κι αυτή προβλήματα, πρέπει εγώ να ακυρώσω την AP? Προς Θεού.