Το πως φτασαμε απο τις 5000 να μιλαμε για αγιες τριαδες κτλπ ειναι περιεργο και χαρακτηριστικο του οτι αν δεν εχεις γνωσεις απο ρολογια και προσπαθησεις να μαθεις μεσα απο forum πιο πολυ θα μπερδευτεις...Ειναι βασικο να διαβασεις καποια πραγματα απο μονος σου αλλα θα μαθεις και ετσι καποια βασικα πραγματα..Σαν να μη ξερεις για αμαξια και να σου πει καποιος σε μικρη κατηγορια εχουμε golf και a3, εναλακτικα πιο φτηνα και αξιοπιστα opel,seat και δε ξερω τι,πιο ακριβα παμε σε mercedes,audi,bmw μετα εχουμε porsche ,jaguar και holly grail ferrari,lamborghini,aston martin ,bentley... Αν καταλαβαινεις τι εννοω και που το παω...Κατι τετοιο αν θελεις για ρολογια ειναι ευκολο να στο πουμε.Το πιο εταιρια θα μιλησει ομως στη καρδια σου ειναι κατι που δε μπορεις να το διαβασεις,θελει χρονο,προσωπικη εμπειρια και σιγουρα παιζει ρολο και το περιβαλλον που εχεις μεγαλωσει.Στην ελλαδα για παραδειγμα ολοι μεγαλωσαν βλεποντας τα rolex και τα omega των αλλων και αυτες οι εταιριες εχουν περασει στο υποσυνειδητο τους σαν κορυφαιες.Στη βορεια ευρωπη (που μεγαλωσα εγω) συνεβαινε το αντιστοιχο με breitling ,iwc για παραδειγμα.Ιταλια παιζει πολυ audemars piguet και ου το καθ εξης....Οι περισσοτεροι θα σου πουνε για αυτα που εχουν προσωπικα αποθημενα απο παιδικη ηλικια και θα σου πεταξουν και κανα zenith,jeager lecoultre,Glashutte κτλπ στο ενδιαμεσο επειδη διαβασανε τα τελευταια χρονια οτι ειναι κορυφαιες κτλπ,οτι εχουν in house και δε ξερω εγω τι...Αποψη μου ειναι ακου τη καρδια σου και πιστευω πως ειναι καλυτερο να παρεις τη κορυφη της breitling (οπως το trancosean για παραδειγμα)απο τη βαση της jeager lecoultre μονο και μονο για να εχεις jeager lecoultre,Τις αρετες αυτων των εταιριων τις εχεις σε πολυ πιο ακριβα ρολογια που απεχουν πολυ απο τα 5000 ....Φιλικα και επλιζω να μη παρεξηγηθουν καποια πραγματα που γραφω....