Αποστολέας Θέμα: Την βοήθεια σας παρακαλώ...  (Αναγνώστηκε 15555 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Την βοήθεια σας παρακαλώ...
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 01:50:16 μμ »
Το πως φτασαμε απο τις 5000 να μιλαμε για αγιες τριαδες κτλπ ειναι περιεργο και χαρακτηριστικο του οτι αν δεν εχεις γνωσεις απο ρολογια και προσπαθησεις να μαθεις μεσα απο forum πιο πολυ θα μπερδευτεις...Ειναι βασικο να διαβασεις καποια πραγματα απο μονος σου αλλα θα μαθεις και ετσι καποια βασικα πραγματα..Σαν να μη ξερεις για αμαξια και να σου πει καποιος σε μικρη κατηγορια εχουμε golf και a3, εναλακτικα πιο φτηνα και αξιοπιστα opel,seat και δε ξερω τι,πιο ακριβα παμε σε mercedes,audi,bmw μετα εχουμε porsche ,jaguar και holly grail ferrari,lamborghini,aston martin ,bentley... Αν καταλαβαινεις τι εννοω και που το παω...Κατι τετοιο αν θελεις για ρολογια ειναι ευκολο να στο πουμε.Το πιο εταιρια θα μιλησει ομως στη καρδια σου ειναι κατι που δε μπορεις να το διαβασεις,θελει χρονο,προσωπικη εμπειρια και σιγουρα παιζει ρολο και το περιβαλλον που εχεις μεγαλωσει.Στην ελλαδα για παραδειγμα ολοι μεγαλωσαν βλεποντας τα rolex και τα omega των αλλων και αυτες οι εταιριες εχουν περασει στο υποσυνειδητο τους σαν κορυφαιες.Στη βορεια ευρωπη (που μεγαλωσα εγω) συνεβαινε το αντιστοιχο με breitling ,iwc για παραδειγμα.Ιταλια παιζει πολυ audemars piguet και ου το καθ εξης....Οι περισσοτεροι θα σου πουνε για αυτα που εχουν προσωπικα αποθημενα απο παιδικη ηλικια και θα σου πεταξουν και κανα zenith,jeager lecoultre,Glashutte κτλπ στο ενδιαμεσο επειδη διαβασανε τα τελευταια χρονια οτι ειναι κορυφαιες κτλπ,οτι εχουν in house και δε ξερω εγω τι...Αποψη μου ειναι ακου τη καρδια σου και πιστευω πως ειναι καλυτερο να παρεις τη κορυφη της  breitling  (οπως το trancosean για παραδειγμα)απο τη βαση της jeager lecoultre μονο και μονο για να εχεις jeager lecoultre,Τις αρετες αυτων των εταιριων τις εχεις σε πολυ πιο ακριβα ρολογια που απεχουν πολυ απο τα 5000 ....Φιλικα και επλιζω να μη παρεξηγηθουν καποια πραγματα που γραφω....

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 01:54:49 μμ »
Σε ευχαριστώ φίλε μου,
όπως είπα θεωρώ και πρέπει να μαθω περισότερα για τα ρολόγια. Είναι χρέος μου να μάθω και να περιμένω για να πάρω το επόμενο μου άρα άκυρο τα 5000 θα κάνω υπομονή και επιμονή εκτός και τύχει κανένα μεταχειρισμένο.

Από τις τιμές καταλόγου να υπολογίζω 20 ή 25% έκπτωση???

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 02:26:00 μμ »
Καθολου ακυρα τα 5000 ..Απλως μη μπαινεις στο τριπακι κατ εμε πια απο τις προαναφερθεισες εταιριες ειναι καλυτερη απο την αλλη,ο,τι και να παρεις απο αυτες θα ειναι ενα ρολοι που θα σε συντροφευει μια ζωη χωρις κανενα προβλημαΜη συγκρινεις εταιριες τετοιου επιπεδου στο μυαλο σου,ακομα και μοντελο με μοντελο μεσα στην ιδια εταιρια εχει τρομερη διαφορα....Και αφου θελεις να αφησεις στα παιδια σου θα σου προτεινα να μη κοιταξεις κατι μεταχειρισμενο και τους αφησεις κατι μεταχειρισμενο μεταχειρισμενου.....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 03:06:26 μμ »
Aγία Τριάδα εστί Patek Philippe, Vacheron Constantin, Audemars Piguet...θεωρούνται η κορυφή της ωρολογοποίας...πράγμα που έχει αντίκτυπο και στην μετέπειτα αξία τους. Είναι εκεί δικαίως? Δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά η αγορά αυτό λέει...και οι νόμοι της δύσκολα παραβιάζονται...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 03:12:36 μμ »
Καθολου ακυρα τα 5000 ..Απλως μη μπαινεις στο τριπακι κατ εμε πια απο τις προαναφερθεισες εταιριες ειναι καλυτερη απο την αλλη,ο,τι και να παρεις απο αυτες θα ειναι ενα ρολοι που θα σε συντροφευει μια ζωη χωρις κανενα προβλημαΜη συγκρινεις εταιριες τετοιου επιπεδου στο μυαλο σου,ακομα και μοντελο με μοντελο μεσα στην ιδια εταιρια εχει τρομερη διαφορα....Και αφου θελεις να αφησεις στα παιδια σου θα σου προτεινα να μη κοιταξεις κατι μεταχειρισμενο και τους αφησεις κατι μεταχειρισμενο μεταχειρισμενου.....
+1 Βασίλη! ;) Είναι σα να λέμε: Να πάρω BMW ή Mercedes Benz? Λές και έχει καμία μεγάλη διαφορά! :)

Αποσυνδεδεμένος Rastiniak

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 04:40:38 μμ »
Συγγνωμη για την ερωτηση αλλα η Lange που βρισκεται;
Rolex GMT 116710LN
Seiko 5 SNX F05k1
Swatch Irony YCS408G

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 04:44:09 μμ »
Συγγνωμη για την ερωτηση αλλα η Lange που βρισκεται;
Η A.Lange & Sohne φίλε Rastiniak είναι μια κατηγορία μόνη της!! Για μένα η καλύτερη!! ;D ;)

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 04:51:06 μμ »
Ρωτησα γιατι εχω διαβασει πολυ λιγα γι'αυτην και εχω μεινει αφωνος.. Τωρα απο τιμες δεν ξερω αλλα ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ  :D
Rolex GMT 116710LN
Seiko 5 SNX F05k1
Swatch Irony YCS408G

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 05:11:22 μμ »
Και οι τιμές στην σφαίρα της φαντασίας είναι χαχαχαχα

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 05:13:41 μμ »
Ti νομίζετε για αυτό ή είναι πού καλό για να είναι αληθινό??
http://www.chrono24.com.gr/jaegerlecoultre/master-calendar--id1806144.htm?dosearch=true&picnum=5&query=Jaeger+LeCoultre+Master+Calendar&resultview=list&searchexplain=1&suchen=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&tab=details&urlSubpath=%2Fsearch%2Findex.htm

Μου αρέσει και αυτό
αλλά και για μεταχειρισμένο μου φαίνεται ακριβό
http://www.oroeora.gr/preowned/product.php?id=3902&cat=88

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 05:25:20 μμ »
Μια ακόμη εναλλακτική είναι το Zenith El Primero Striking 10th (Holy Grail mou..). Είναι στο budget σου ,αν μιλάμε για μεταχειρισμένο.

Αν όχι υπάρχουν πολλά El Primero (36000 vph, Rattrapante κ.α.), τα οποία αξίζει να κοιτάξεις  ;)
Θα συμφωνησω και γω με τον ggeo7 για τα Zenith και να επισημανω επισης πως σ`αυτη την κατηγορια ρολογιων τα 42μμ ειναι μια χαρα επειδη αυτα τα ρολογια εχουν πιο λεπτη κασα π.χ απο το planet ocean που εχεις τωρα.Αυτη ειναι η προταση μου στα 5500-6000 αρχικη τιμη http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/4/10/1007
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 08, 2011, 05:33:30 μμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 05:32:25 μμ »
Άν η κάσα των 44mm εξακολουθεί να σε ενδιαφέρει,να μερικές ακόμα επιλογές.

Uploaded with ImageShack.us

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 06:13:41 μμ »
...πιστευω πως ειναι καλυτερο να παρεις τη κορυφη της  breitling  (οπως το trancosean για παραδειγμα)απο τη βαση της jeager lecoultre μονο και μονο για να εχεις jeager lecoultre..

Δηλαδή ένα μοντέλο των 5500€ της JLC θεωρείται "βάση" και "χειρότερο" από ένα Β, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τα complications που δεν έχουν τα ακριβότερη της JLC?  ???

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 06:41:54 μμ »
Δηλαδή ένα μοντέλο των 5500€ της JLC θεωρείται "βάση" και "χειρότερο" από ένα Β, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τα complications που δεν έχουν τα ακριβότερη της JLC?  ???
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Θέλει να πεί στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι το Transocean Chronograph που φοράει την καλύτερη μηχανή της Breitling, είναι σα να έχεις αγοράσει το Audi S5. Το JLC είναι κορυφαίο, αλλά σε αυτό το ύψος των χρημάτων, είναι σα να παίρνεις απο την Mercedes Benz την A Class.  Το ίδιο ισχύει και για την AP. Άλλο είναι να φοράς ένα Royal Oak και άλλο το να φοράς το Audemars Piguet Chronometer with AP Escapement της σειράς Jules Audemars. ;)

Άσε που είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες το ένα με το άλλο. Το ένα είναι hour/date και το άλλο χρονογράφος. Προτιμότερο είναι η σύγκριση: Zenith El Primero με Transocean Chronograph. ;) Άλλο Sedan και άλλο SUV. Άλλο Compact και άλλο Roadster. ;) ( Μιλάμε για την τιμή των 5.000 ευρώ έτσι? )
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2011, 06:56:56 μμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 07:31:30 μμ »
Κατ αρχας τη συζητηση χειροτερο-καλυτερο σε τετοια επιπεδα μεταξυ τετοιων εταιριων τη θεωρω ανουσια.Αυτο που εννοω ειναι οτι η αγορα του πιο<<οικονομικου>>προιοντος μιας ακριβης εταιριας, με κυρος απο οποιο χωρο και να προερχεται(αυτοκινητου,ωρολογοποιιας,κοσμηματος,ρουχισμου) φωναζει οτι ηθελα να εχω ενα προιον αυτης της εταιριας αλλα τα λεφτα μου μεχρι εκει φτανουν....IMHO που λενε και οι ξενοι...Οποτε στο παραδειγμα που εδωσα με το breitling δηλωνεις οτι ηθελα breitling και πηρα το καλυτερο....Ειναι σαφες οτι θεωρω καταπληκτικο ρολοι το jlc master calendar..ειναι παιδιαστικο να συζηταμε αν ειναι καλο ρολοι η οχι ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 07:43:15 μμ »
Για να το κάνουμε πιο λιανά :

Breitling Transocean Chronograph

JLC 5.000 ευρώ

και JLC 20.000 ευρώ και άνω

Ελπίζω να βοήθησα! ;)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 07:46:58 μμ »
Εν ολίγοις, λές και αν θα πάρεις το S5 θα είσαι κορόιδο. :P

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 07:55:22 μμ »
Κατ αρχας τη συζητηση χειροτερο-καλυτερο σε τετοια επιπεδα μεταξυ τετοιων εταιριων τη θεωρω ανουσια.Αυτο που εννοω ειναι οτι η αγορα του πιο<<οικονομικου>>προιοντος μιας ακριβης εταιριας, με κυρος απο οποιο χωρο και να προερχεται(αυτοκινητου,ωρολογοποιιας,κοσμηματος,ρουχισμου) φωναζει οτι ηθελα να εχω ενα προιον αυτης της εταιριας αλλα τα λεφτα μου μεχρι εκει φτανουν....IMHO που λενε και οι ξενοι...Οποτε στο παραδειγμα που εδωσα με το breitling δηλωνεις οτι ηθελα breitling και πηρα το καλυτερο....Ειναι σαφες οτι θεωρω καταπληκτικο ρολοι το jlc master calendar..ειναι παιδιαστικο να συζηταμε αν ειναι καλο ρολοι η οχι ...
Η σύγκριση  "καλυτερου-χειρότερου" μεταξύ Β Transocean-JLC Master calendar, κατά τη γνώμη μου, επίσης σημαίνει ότι η μία εταιρεία (Β) φτάνει μέχρι εκεί, ενώ η άλλη (JLC) σχεδόν ξεκινά από εκεί...  ;)
Και ο νοών νοείτω...  ;D
Και ξαναλέω, η μία έχει φάει με το κουτάλι τις inhouse και έχει δώσει τροφή σε όλους, ενω η άλλη μόλις τώρα έφτιαξε τον Νο1, κι αυτόν με προβλήματα.... ;)

Ο φίλος μας ζήτησε ένα καλό dress ρολόι, μέχρι 5000. Νομίζω ότι μια εταιρεία όπως η JLC, καλύπτει καλύτερα τα κριτήριά του από ένα Breitling, έστω όπως το Τρανσόσεαν, το οποίο γουστάρω πάρα πολύ.
Ομως ανάμεσα στο JLC και ένα Β, για μένα πάντα το JLC θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη μου, ανεξαρτήτως τιμής, αλλά και ύφους....  ;D

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 08:18:18 μμ »
+1 IliasG
Rolex GMT 116710LN
Seiko 5 SNX F05k1
Swatch Irony YCS408G

Αποσυνδεδεμένος nvlass

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 09, 2011, 08:50:14 μμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

όντως δεν ήθελα η κουβέντα να πάει εκεί αλλά να σας πω κάτι, όλο και κάτι μαθαίνουμε δεν είπα καλλίτερο και χειρότερο
όπως είπε και ο Κώστας ενδιαφέρομαι για dress ρολόι

Μου αρέσει πολύ το Β αλλά είμαι μεταξύ του JLC και του IWC 8days manual wind ξέρω ξεφέυγω από τα 5000 αλλά είναι διατεθυμένος να μεριμένω για κανένα δίμηνο ακόμα παρά να λέω μέσα μου έχω αυτό γιατί δεν μπορούσα να πάρω το άλλο.