Καλημέρα σε όλους,
ψάχνοντας τον τελευταίο καιρό για καθημερινό ρολόι...κατέληξα στο ότι δεν μπορώ να διαθέσω άμεσα χρήματα! Κάτι μέσα όμως με έτρωγε... μια άλλαζα λουρακια στο Navitimer, μετά πήγα για συντήρη το Venus του παππού μου.
Ξαφνηκά μου ήρθε ιδέα για μηχανολογικό project ( κατά καιρούς μου έρχονται αρκετά αλλά λίγα υλοποιούνται...) ! Να φτίαξω το δικό μου ρολόι!
Case σχεδιασμένο σε 3d CAD (Computer Aided design πλατφόρμα Solidworks) και μετά με τη βοήθεια του CAM( Computer Aided Manufacturing) να κατασκευαστεί σε CNC φρέζα υψηλής ακρίβειας.
Μεχρι εδώ όλα είναι ρεαλιστικά και με κόστος 0.
Μηχανισμός (έτοιμος προφανώς) κατά πάσα πιθανότητα Unitas (Τα φωτά σε άλλες πιθανές οικονομικότερες επιλογές π.χ. Miyota που να έχουν όμως εύκολο packaging)
Dial

(δεν μπορώ να κατασκευάσω μόνος εκτός και αν είναι από φύλλα αλουμινίου η κάρμπον...
Και τέλος το μεγάλο ερώτημα ASSEMBLY- Συναρμολόγιση του συνόλου...
Κύριοι τα φώτα σας!
Περιμένω απόψεις, πηγές,αντιδράσεις, βρισίες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας...
Γνωρίζω καλά πως το σχέδιο μου είναι υπερφιλόδοξο, αλλά από τέτοια βάση άρχισα προ 3ετίας και την κατασκευή μικρής φόρμουλας (χωρίς μάλιτσα το σχεδιαστικό υπόβαθρο που τώρα υπάρχει), η οποία υλοποιήθηκε επιτυχώς

Ανασταλτικοί παράγοντες της υπόθεσης:
1)Κόστος
2) Υλοποίηση μέχρι το τέλος Ιανουρίου καθώς μετά αναχωρώ για διδακτορικό στα ξένα (Γερμανία...)