Αποστολέας Θέμα: Temperature Crash Test - Omega Seamaster Planet Ocean  (Αναγνώστηκε 35810 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Temperature Crash Test - Omega Seamaster Planet Ocean
« Απάντηση #60 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:57:55 πμ »
Εν ολίγοις:
Τι να το κάνεις το tourbillion σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας :D
Ακριβώς αυτό εννοούσα. ;) Είναι πάντως ένα + στην απόκλιση της ακρίβειας του ρολογιού. ( Για το διάστημα λέω, όχι για τη Γη ). ;)

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:58:24 πμ »
Θεωρητικά το Moon τους έσωσε κατά την επάνοδό τους στην Γή(χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να υπολογίσουν το ακριβές σημείο εισόδου).
Υπάρχει και το σχετικό(πολύ καλό) ντοκυμαντέρ του History Channel αν δεν κάνω λάθος.
To ντοκυμαντέρ του History Channel δεν το έχω δει
Τέλος πάντων θα το ψάξω και θα προσπαθήσω να καταλάβω το τι λέει
Εγώ πάντως υπολογίζω ότι την πορεία ενός διαστημοπλοίου την καθωρίζει κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης που εκτελείται σε real time κατα την διάρκεια της πτήσης
Τώρα πώς γίνεται και χειρωνακτικά να μπορεί να επέμβει κανείς σε αυτό πέστε μου
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 01:00:57 πμ »
To ντοκυμαντέρ του History Channel δεν το έχω δει
Τέλος πάντων θα το ψάξω και θα προσπαθήσω να καταλάβω το τι λέει
Εγώ πάντως υπολογίζω ότι την πορεία ενός διαστημοπλοίου την καθωρίζει κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης που εκτελείται σε real time κατα την διάρκεια της πτήσης
Τώρα πώς γίνεται και χειρωνακτικά να μπορεί να επέμβει κανείς σε αυτό πέστε μου
Ούτε κι εγώ το γνωρίζω. Το ότι δε το γνωρίζουμε, δε σημαίνει πως δε γίνεται κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 01:23:39 πμ »
Πολύ συνοπτικά,κάποια στιγμή υπήρξε μία βλάβη σε μία από τις δύο δεξαμενές οξυγόνου.Προκειμένου να σταματήσουν την διαρροή,έπρεπε να κλείσουν ένα από τα ηλεκτρικά κυκλώματα.
Δυστυχώς αυτό ήταν και το κύκλωμα που έλεγχε το σύστημα πλοήγησης.
Μετά από λίγο υπήρξε και άλλο fail και αναγκάστηκαν να διοχευτέυσουν την ενέργεια μόνο στα συστήματα διατήρησης της ζωής και τα υπόλοιπα ήταν νεκρά.
Έπρεπε να υπολογίσουν λοιπόν με το μυαλό τους την ιδανική τροχιά και συν τοις άλλοις λόγω των βλαβών δεν είχαν αρκετά καύσιμα για πάνω από δύο προσπάθειες.
Στηριζόμενοι λοιπόν στον χρονογράφο του moon,έκαναν τους υπολογισμούς και τελικά κατάφεραν να θέσουν την κάψουλα στην σωστή θέση για την επάνοδο στην Γη.
Η περιγραφή μου είναι εντελώς μπακαλίστικη και αξίζει πάντως να δείτε το ντοκυμαντέρ.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 01:25:23 πμ »
Πολύ συνοπτικά,κάποια στιγμή υπήρξε μία βλάβη σε μία από τις δύο δεξαμενές οξυγόνου.Προκειμένου να σταματήσουν την διαρροή,έπρεπε να κλείσουν ένα από τα ηλεκτρικά κυκλώματα.
Μετά από λίγο υπήρξε και άλλο fail και αναγκάστηκαν να διοχευτέυσουν την ενέργεια μόνο στα συστήματα διατήρησης της ζωής και τα υπόλοιπα ήταν νεκρά.
Έπρεπε να υπολογίσουν λοιπόν με το μυαλό τους την ιδανική τροχιά και συν τοις άλλοις λόγω των βλαβών δεν είχαν αρκετά καύσιμα για πάνω από δύο προσπάθειες.
Στηριζόμενοι λοιπόν στον χρονογράφο του moon,έκαναν τους υπολογισμούς και τελικά κατάφεραν να θέσουν την κάψουλα στην σωστή θέση για την επάνοδο στην Γη.
Η περιγραφή μου είναι εντελώς μπακαλίστικη και αξίζει πάντως να δείτε το ντοκυμαντέρ.
Πώς το λένε το ντοκυμαντέρ Χάρη? :)

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 02:15:13 πμ »
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/1e4fYb-zwdE" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1e4fYb-zwdE" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Είναι παραγωγή της ίδιας της NASA.Αυτό είναι απόσπασμα.Θα ψάξω μήπως το βρώ όλο.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 07:19:34 πμ »
Συνοψίζω ρε παίδες, για να μην χαθούμε σε εικασίες:

- Εκεί επάνω οι αστροναύτες δεν βγήκαν να κάνουν πειράματα και να μαζέψουν υλικό έχοντας έννοια μην χαλάσει το Speed!!!!
- Οι θερμοκρασίες ήταν φυσικά καταγεγραμμένες και εντός των πλαισίων που ανέφερα. Όσο ήταν εκτεθειμένοι σε άμεσο ηλιακό φως εννοείται ότι αποκλείεται να μην φάγανε και πάνω από 100C.
- Οι επίσημες pre-flight μετρήσεις και τεστ του Speed δεν έγιναν σε παραγματικές συνθήκες, αλλά σε "...κάτι σαν σουτ...". :D
- Τι πήγε εκεί πάνω σε βέλκρο στους καρπούς τους και σε τι κατάσταση γύρισε, δεν το έχω δει πουθενά καταγεγραμμένο σε επίσημα records.
- Ότι το Speed κάνει μια χαρά την δουλίτσα του εντός των θαλαμίσκων το ξέρουμε. Νομίζω ότι το έχω δει και σε EVA αλλά σε εργασίες σε περίγειο τροχιά (αλλά δεν είμαι σίγουρος).
- Ότι αν ήμουν εταιρεία και κάποιο μοντέλο μου πέταξε στο διάστημα και είναι η ευκαιρία της ζωής μου να κάνω καραπροώθηση του κερατά και να τα χώσω πανχοντρά ώστε και η Βαγκελιώ από το Λιανοκλάδι να πάρει Speed, και αυτό το ξέρω! ;D
- Ότι μ' όλα αυτά η Ω βάζει μια NOS Lemania 1861 σε κάτι που πάει βία 500-600€ στο εργοστάσιο και βγαίνει στα μαγαζιά με 6 φορές το κόστος και με κάργα απορρόφηση όλων των προιόντων στα μαγαζιά (δόξα νάχει το προμόσιο), κι αυτό το ξέρω.

Κι εκείνο που ξέρω πάνω απ' όλα είναι ότι σαν φάτσα το Speed δεν μ΄αρέσει καθόλου, κι αν θέλω Ω, θα πάρω κάποιο άλλο πιό ομορφούλι, P.O. με πορτοκαλί στεφάνη ας πούμε, καθώς από πλευράς συλλεκτικότητας θα απαιτούσα να ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ που, πως και τι απέγινε πραγματικά με το επιλεγμένο ρολόι, το οποίο δεν είναι θέμα marketing... Kai den eimai proud American, na hafto sto marketing oti mou serviroun me ton kouva, baby! Eimai Ellinas kai koitazo me miso mati oti gialistero mou kounietai gia na mou parei ta fraga, baby! ;D ;D

ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 08:15:31 πμ »
εαν κανουμε ενα ομαδικο email στην omega με αυτες τις απορειες πιστευεται οτι δεν θα παρουμε απαντηση?

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 08:25:54 πμ »
εαν κανουμε ενα ομαδικο email στην omega με αυτες τις απορειες πιστευεται οτι δεν θα παρουμε απαντηση?
Βεβαίως! Περίπου σαν κι αυτές που δίνει ο Βενιζέλος για την πορεία της οικονομίας... ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 08:28:26 πμ »
Aυτόν πως θα γίνει να τον στείλουμε στο φεγγάρι? Με one awy ticket και φυσικά χωρίς speedy...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:56:47 μμ »
Εγώ λέω να τους καταψύξουμε όλους μήπως και σταματήσουν να λειτουργούν-τρώνε  ;D

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 01:44:09 μμ »
Εγώ λέω να τους καταψύξουμε όλους μήπως και σταματήσουν να λειτουργούν-τρώνε  ;D

Σε εκτιμούμε για την πρότασή σου, αλλά παραείσαι πολιτισμένος... Αν θες, πρότεινε κάτι ελαφρά πιο σπορτίβικο... Ας πούμε να εκτελεστούν με μια σφαίρα ανάμεσα στα φρύδια, μετά να τους κόψουν τα κεφάλια, και να κρεμάσουν ανάποδα τα αποκεφαλισμένα πτώματα στο Σύνταγμα για μιά βδομάδα να σαπίζουν... Έτσι θα παίρνουν μιά ολοκληρωμένη και νοικοκυρεμένη εικόνα οι επίδοξοι ληστές και προδότες της Ελλάδος για το τι θα πάθουν κι οι ίδιοι αν τολμήσουν τα ίδια...
Ένας χαμηλών τόνων συνάδελφος φορουμίστας!

:offtopic  ;D

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 02:00:06 μμ »
Σε 2 ώρες σκέφτομαι να βγάλω το moonwatch μου από την κατάψυξη...
Είμαι πολύ περίεργος...

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 05:05:55 μμ »
Μετά από περίπου ένα 24ωρο, έβγαλα το moonwatch μου από την κατάψυξη.

Στις τρεις τελευταίες φωτογραφίες σκούπισα το hesalite με το δάκτυλό μου για να φύγει ο πάγος.
Απίστευτο αλλά το speedmaster τα κατάφερε. Έχασε μέσα σε 24 ώρες, περίπου, 63 δευτερόλεπτα.
 :supz:

Τώρα το αφήνω να ξεπαγώνει πάνω στο γραφείο. Ελπίζω μόνο να μην του μείνει κανένα κουσούρι.

Κώστας

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 05:11:01 μμ »
Έλα ρε kosdome6, ωραία!! ;D Άρα με κέρδισες με διαφορά, αφού έβαλα το Chronomat Evolution για 14 ώρες στην κατάψυξη στους -10 και πήγα -6 λεπτά πίσω! Τέλος, θα πάρω Moon. ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 05:12:12 μμ »
:applaus: :respect: :2thumbs:

Mπράβο Moonwatch!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 05:21:50 μμ »
Ναι είναι unbelievable.
Κι εγώ δεν πίστευα στα μάτια μου όταν κάτω από το παγωμένο ακόμα τζαμάκι είδα τον δεπτερολεπτοδείκτη να γυρίζει.

Έλεγα θα το βρω σταματημένο κάπου στο χθες. Με διέψευσε ευχάριστα. ;D

Κ.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 05:35:17 μμ »
Ναι είναι unbelievable.
Κι εγώ δεν πίστευα στα μάτια μου όταν κάτω από το παγωμένο ακόμα τζαμάκι είδα τον δεπτερολεπτοδείκτη να γυρίζει.

Έλεγα θα το βρω σταματημένο κάπου στο χθες. Με διέψευσε ευχάριστα. ;D

Κ.
Speedmaster μακράν καλύτερο του Seamaster! Είναι επίσημο τώρα πιά! Μπράβο kosdome 6! ;) :supz: :respect: Δεν είδες το δικό μου το PO τί έπαθε? Κοκκάλωσε μέσα σε 30 λεπτά και στους -5. Αντοχή ......,άστο. :P

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 05:59:31 μμ »
Δέν θέλω να είμαι ο αντηρησίας της παρέας αλλά νομίζω ότι εάν το σύστημα πλο'ηγησης ενός διαστημοπολοίου πάψει να λειτουργεί με το μυαλό μόνο καμμια προσευχή στον άγιο μπορείς να κάνεις
Ολα τα υπόλοιπα περί υπολογισμών με το moon ας μή πώ τί είναι
Να έχετε υπ όψιν ότι η NASA θέλει και περνάει ωρισμένα πράγματα με κάποιο τρόπο αληθοφανή για μερικούς αλλά που δεν πείθουν όλους
Σκευθείτε ένας πιλότος να χρειάζεται να υπολογίσει την τροχιά του με το ρολόι του ενω το αεροπλάνο ταξειδεύει με MAC έστω 1
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 06:07:08 μμ »
Δέν θέλω να είμαι ο αντηρησίας της παρέας αλλά νομίζω ότι εάν το σύστημα πλο'ηγησης ενός διαστημοπολοίου πάψει να λειτουργεί με το μυαλό μόνο καμμια προσευχή στον άγιο μπορείς να κάνεις
Ολα τα υπόλοιπα περί υπολογισμών με το moon ας μή πώ τί είναι
Να έχετε υπ όψιν ότι η NASA θέλει και περνάει ωρισμένα πράγματα με κάποιο τρόπο αληθοφανή για μερικούς αλλά που δεν πείθουν όλους
Σκευθείτε ένας πιλότος να χρειάζεται να υπολογίσει την τροχιά του με το ρολόι του ενω το αεροπλάνο ταξειδεύει με MAC έστω 1
Οι αστροναύτες της NASA όμως είναι επιστήμονες - διάνοιες και ξέρουν φυσική,χημεία και μαθηματικά καλύτερα απ'όλους. Γιατί να μη ξέρουν να χρησιμοποιήσουν το Moonwatch ως πολυμήχανο εργαλείο. Όπως και οι πιλότοι παλιά χρησιμοποιούσαν SlideRule του Navitimer για να υπολογίσουν διάφορες μετρήσεις.

Εγώ στην εξεταστική της πληροφορικής αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το slide rule του Bentley 6.75 για να κάνω πράξεις μετατροπής απο διαδικό σύστημα σε δεκαδικό και απο δεκαδικό σε διαδικό, επειδή ο καθηγητής απαγόρευσε τα κομπιουτεράκια. Και ναί απο το πολυδιαφημισμένο slide rule της breitling, έκανα την άσκηση πολύ πιο γρήγορα. Λοιπόν?