Αποστολέας Θέμα: SEIKO  (Αναγνώστηκε 2216425 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nuntius

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: SEIKO
« Απάντηση #2580 στις: Δεκέμβριος 30, 2010, 12:39:38 μμ »
Παιδιά, σας ευχαριστώ πολυυυυυύ για τις ευχές σας!!! Σκεφτείτε σήμερα είπα να μη το βάλω στη δουλειά...και νιώθω τον καρπό άδειο με το swatch  ;D Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και φωτό real thing γιατί η εικόνα του site είναι νεκρή...

Όλοι στην καλύτερη το άφηναν 700 και μόνο ένας με πολύ ζόρι το άφησε 600.... αφού βέβαια του τα έδειξα χεράτα κ γλυκάθηκε :P

Αποσυνδεδεμένος the platters

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2581 στις: Ιανουάριος 01, 2011, 08:48:09 πμ »
Mία απορία. Εδώ και 2 και κάτι χρόνια έχω ενα seiko arctura kinetic με retrograde δείκτη ημέρας της εβδομάδας. Κάθε βράδυ ο δείκτης της ημερομηνίας αλλάζει από τις 11 παρά ενώ μέχρι τις 12 παρά 20 περίπου η ένδειξη της ημερομηνίας δείχνει την επόμένη. Αντίστοιχα ο δείκτης της ημέρας αλλάζει ένδειξη περίπου στις 2. Κατά τα άλλα το ρολόι δουλευει κανονικά χωρίς να χάνει ή να κερδίζει. Τί μου προτείνετε? Δεν είμαι πολύ σχετικός ('Εχω και ένα Ω δώρο, αλλά ***)
Καλησπέρα και καλή χρονιά πλέον! δεν ξεέρω αν θα σε βοηθήσει αυτό που θα σου πω αλλά έχω και εγώ ένα seiko scuba divers 200 quartz του 1996 και κάνει το ίδιο που λές. Απο τότε που το έιχα αυτό κάνει. δεν έχει κάτι όμως λεεί την ώρα μια χαρά και δεν χάνει καθόλου και ούτε στα service μου έχουν πεί τίποτα. Πιστεύω ότι  πολλά seiko  το κάνουν αυτό αλλά δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Τώρ αν θέλεις να είσαι απόλυτα βέβαιος/η πήγαινε στο service και ρώτα.
Θα σου δώσω όμως μία συμβουλή που την εφαρμόζω στο δικό μου αλλά δεν ξέρω άν θα πιάσει στο amanda. Όταν ρυθμίζεις την ημέρα ή την ημερομηνία φρόντιζε να τα ρυθμίζεις κοντά στις 12 το βράδυ και να τα ρυθμίζεις αμέσως έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις την διαφορά αλλαγής τους. Δηλαδή με το που τελειώσεις την ρύθμιση της ημερομηνίας ρύθμισε αμέσως την ημέρα. Αυτό κάνω και εγώ στο δικό μου και έχει ελαχιστοποιηθεί η διαφορά.

Αποσυνδεδεμένος the platters

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2582 στις: Ιανουάριος 01, 2011, 08:50:49 πμ »
Mία απορία. Εδώ και 2 και κάτι χρόνια έχω ενα seiko arctura kinetic με retrograde δείκτη ημέρας της εβδομάδας. Κάθε βράδυ ο δείκτης της ημερομηνίας αλλάζει από τις 11 παρά ενώ μέχρι τις 12 παρά 20 περίπου η ένδειξη της ημερομηνίας δείχνει την επόμένη. Αντίστοιχα ο δείκτης της ημέρας αλλάζει ένδειξη περίπου στις 2. Κατά τα άλλα το ρολόι δουλευει κανονικά χωρίς να χάνει ή να κερδίζει. Τί μου προτείνετε? Δεν είμαι πολύ σχετικός ('Εχω και ένα Ω δώρο, αλλά ***)
[/quo
sorry όχι amanda, arctura kinetic μπερδεύτηκα!!

Αποσυνδεδεμένος nuntius

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2583 στις: Ιανουάριος 01, 2011, 06:29:27 μμ »
Αγαπητοί συνforumίτες... χρειάζομαι τα φώτα σας... η πρώτη επαφή στην οικογένεια με την SEIKO έγινε με αυτό το ρολόι... ο πατέρας το αγόρασε από φίλο που έκανε ταξίδια εξωτερικό... το πήρε καλοκαίρι του 1979 (από Τεχεράνη) και τότε δεν είχε έρθει ακόμα Ελλάδα... τότε αξία 35.000δρχ. Μέχρι σήμερα δουλεύει άψογα και ποτέ δεν έκανε σέρβις... βέβαια ο χρόνος πέρασε και το άγγιξε... ;D

Ξέρουμε ποιό μοντέλο είναι μήπως ;;;;

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2584 στις: Ιανουάριος 01, 2011, 08:10:38 μμ »
Ωραιο ειναι,ωστοσο τα quartz δεν θελουν service αλλα μια αλλαγη μπαταριας καθε τοσο και ολα καλα.Το σημα πανω απ το 6 τι ειναι?
                                                             Φιλικα
                                                               Ser

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2585 στις: Ιανουάριος 01, 2011, 09:27:52 μμ »
Το σήμα αυτό, αλλά νομίζω και παρόμοιά του, το φοράνε -αν δεν απατώμαι- τα παλαιά seiko, όπως π.χ. ένα κουρδιστό (calibre 6602-8050) αρχών δεκαετίας '60 που έχω και έχει κάτι αντίστοιχο στην ίδια θέση. Προφανώς είναι κάποιο από τα σήματα της εταιρείας έχοντα σχέση με σειρές μοντέλων... Αριστερά διακρίνεται το S, δεξιά του μπορεί να είναι καλλιγραφικό a (?), και ίσως έχει προέλευση από το αρχικό όνομα της εταιρείας - Seikosha... Μπορεί να είναι και κολλητό το Q πάνω στο S, και έχουμε έτσι τα αρχικά Seiko Quartz (SQ)... Ας με διορθώσουν οι παλιοί γνώστες αν σφάλλω. Το μοντέλο είναι επίσης απόγονος του ιστορικού astron, και εικάζω ότι πρέπει να είναι και made in Japan, κάτι που αυτόματα το κάνει συλλεκτικό...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 2011, 09:33:20 μμ από THANOS58 »
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος nuntius

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2586 στις: Ιανουάριος 01, 2011, 11:19:15 μμ »
Λοιπόν, το ρολογάκι το έχω τώρα μπροστά μου... έγδυσα τον καρπό του πατέρα  :P
Όπως το βλέπω, κάτω από την βάση των δεικτών ρέπει να έχει καλλιγραφικό S και μάλλον το δίπλα σύμβολο είναι Q που ολοκληρώνεται σαν γράφημα από το S αριστερά του(υποψιάζομαι είναι απλά συντομογραφία του ολόγραφου SEIKO QUARTZ)... κάτω κάτω στo dial γράφει με ελάχιστα γράμματα JAPAN 78/3 μετά έχει έναν ρόμβο και δίπλα 8009Τ. Και το πίσω καπάκι γράφει base metal top, st. steel back 7813-8019 και 794250...

Αποσυνδεδεμένος nuntius

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2587 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 10:03:00 μμ »
Παιδιά, σε quartz έχετε κάτι να προτείνετε; Θέλω να κάνω δώρο σε έναν φίλο  :)

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2588 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 11:20:49 μμ »
Δώσε budget και τι είδους ρολόι (σπορ, καταδυτικό, tool,dress κλπ.) νομίζεις θα του ταίριαζε, να δώσουμε ιδέες...

Αποσυνδεδεμένος nuntius

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2589 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 11:26:48 μμ »
Σκεφτόμουν κάτι σε όχι καταδυτικό-στρατιωτικό-σπορ... βοηθάει; Κ από χρήματα να μην περάσουμε τα 400...
το site δεν έχει απολύτως τίποτα από ό,τι είδα... κ είδα και 2 tissot αλλά δεν είναι japan seiko και τα φοβάμαι  ;D
Το σκεφτόμουν ας πούμε σε μαύρο dial με μπρασελέ... ή έστω μπρασελέ οπωσδήποτε!

Αποσυνδεδεμένος merlin

• 36mm case
  • www.supersonics.gr
    • Προφίλ
    • supersonics
« Απάντηση #2590 στις: Ιανουάριος 04, 2011, 01:13:10 πμ »
Σκεφτόμουν κάτι σε όχι καταδυτικό-στρατιωτικό-σπορ... βοηθάει; Κ από χρήματα να μην περάσουμε τα 400...
το site δεν έχει απολύτως τίποτα από ό,τι είδα... κ είδα και 2 tissot αλλά δεν είναι japan seiko και τα φοβάμαι  ;D
Το σκεφτόμουν ας πούμε σε μαύρο dial με μπρασελέ... ή έστω μπρασελέ οπωσδήποτε!

αν σε ενδιαφερει,επειδη πια καθεται στο κουτι του..
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,883.2500.html
ας το χαρει καποιος αλλος τουλαχιστον!

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2591 στις: Ιανουάριος 08, 2011, 04:22:33 μμ »
Σε μια τυχαια αναζητηση στο σπιτι των παππουδων μου επεσε στα χερια μου ενα Seiko 5 το οποιο εχει να χρησιμοποιηθει τουλαχιστον 20 χρονια.Παρολα αυτα εχει ξεκινησει και παλι να λειτουργει.Ειναι αυτοματο 17ρουμπινιων κατω αναγραφει Japan οπως και πισω,ειναι day-date,και ατσαλινο.Θα το παω για καποιο καλο service για να γινει σαν καινουργιο και να το φορεσω και εγω μιας και τα 5 ειναι παλι στη μοδα και μου αρεσει κιολας ;DΕχετε καποια πληροφορια?Το ρολοι ειναι αυτο.

Υ.Γ.Απο οτι ειδα η μηχανη του ειναι η 7009.
                                                                Φιλικα
                                                                  Ser

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2592 στις: Ιανουάριος 08, 2011, 05:58:10 μμ »
Αυτό που είδες είναι η χρονιά και ο μήνας παραγωγής -Σεπτέμβριος 1970.
Η μηχανή είναι η 7S26, αυτόματη, μη κουρδιστή.
Τα γιαπωνέζικα-γιαπωνέζικα φέρουν την λέξη Japan στο καντράν στην περίμετρο με μικρά γράμματα στις 7 η ώρα...

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2593 στις: Ιανουάριος 08, 2011, 06:21:25 μμ »
Φιλε Θανο πατησα στο Google Seiko 7009 και μου βγαλε αυτη τη μηχανη.Το συγκεκριμενο αναγραφει Japan κατω απ το 6 αλλα και πισω στο καπακι του.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2594 στις: Ιανουάριος 08, 2011, 09:52:33 μμ »
Η συγκεκριμενη μηχανη ειναι μηχανη σκυλι.
Υπαρχη χρονια και δυστηχως δεν παραγεται.
Ευκολη σε σερβις που μπορης να το κανης στην αντιπροσωπεια η σε καποιον αλλο τεχνιτη.
Ειναι τοσο ευκολη που ακομα και ενας τεχνιτης με πολυ μικρη πειρα μπορη.
Οταν το ετοιμασης σου ευχωμαι καλοφοραιτο.

Αποσυνδεδεμένος xapos_kil

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2595 στις: Ιανουάριος 24, 2011, 06:52:39 μμ »
Καλησπέρα κ απο μένα παιδια !! Απο τον πατερα μου εμαθα κ εγω τα seiko που ειχε οταν ηρθε στην ελλαδα απο σαουδικη αραβια κτλ.. Πλεον εχω ενα sportura επετιακο της honda F1 racing που με εκανε μαζεψα κ πηρα κατι για το οποιο ημουν διπλα ευτηχισμενος.

Τωρα θα θελα την γνωμη σας για την σειρα arctura kinetic chronograph SNL047P1

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2596 στις: Ιανουάριος 24, 2011, 11:47:14 μμ »
Φιλε Θανο πατησα στο Google Seiko 7009 και μου βγαλε αυτη τη μηχανη.Το συγκεκριμενο αναγραφει Japan κατω απ το 6 αλλα και πισω στο καπακι του.

Εχω κληρονομήσει αυτό το 5-άρι από τον πατέρα μου. Είναι από το 1983. Εχει την 7009.

Το φοράω ακόμα και το μεταχειρίζομαι με τον χειρότερο τρόπο.

ΑΠΛΑ ΑΘΑΝΑΤΟ

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2597 στις: Ιανουάριος 24, 2011, 11:48:08 μμ »

Αααα, αυτό λοιπόν δεν τόξερα!!! Πολύ ενδιαφέρουσα μηχανή! Ευχαριστώ για την διόρθωση και την γόνιμη πληροφόρηση!

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2598 στις: Ιανουάριος 25, 2011, 02:34:06 μμ »
καλησπερα παιδια.. σημερα μου ηρθε το skx007.. το προβλημα ειναι οτι τρεχει πολυ.. οταν λεμε πολυ εννοω στα 30 λεπτα κερδιζει 5.. υπαρχει περιπτωση να βελτιωθει αυτο η να μην χασω καθολου χρονο και να το στειλω πισω?

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2599 στις: Ιανουάριος 25, 2011, 03:25:50 μμ »
.. το προβλημα ειναι οτι τρεχει πολυ.. οταν λεμε πολυ εννοω στα 30 λεπτα κερδιζει 5..
Αυτο βρε παιδι μου δεν τρεχη απλα. Μαραθωνιοδρομος ειναι.
Θα πας σε εναν τεχνιτη και θα σου φτιαξη την τριχα.
Μαλλον εφαγε κανα χτυπημα στην μεταφορα.