Αποστολέας Θέμα: Hamilton Jazzmaster  (Αναγνώστηκε 4648 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrisous

• Just Registered
    • Προφίλ
Hamilton Jazzmaster
« στις: Ιούλιος 04, 2011, 07:39:28 μμ »
Γεια χαρά σε όλους!

Θα ήθελα να ρωτησω ποια είναι η γνώμη σας για το HAMILTON JAZZMASTER CHRONO QUARTZ με άσπρο κατραν και καφε κροκο λουράκι.

Τιμή τιμοκαταλογου 520€ αλλά μετά απο αναζήτηση στο διαδίκτυο το βρήκα και με -20% έκπτωση δηλ. περίπου 420€.

Αξίζει το value for money ή να κάνω υπομονη, να μαζέψω αλλα τοσα (περιπου ;D) και να παω για κανα range παραπανω πχ. LONGINES??

Thanx.

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Hamilton Jazzmaster
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 04, 2011, 07:57:54 μμ »
Γεια σου!
Κατ'αρχάς θέλεις quartz οπωσδήποτε;Γιατί σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις άνετα μηχανικό ρολόι..

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 04, 2011, 08:30:18 μμ »
Καλησπέρα και από εμένα φίλε και καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Η ίδια ερώτηση που έκανε ο φίλος poseidon88 θα γίνει και από εμενα, αλλά βέβαια αυτό προϋποθέτει πως έχεις διαβάσει τουλάχιστον τα υπέρ και τα κατά για κάθε τύπο ρολογιού.
Αν παρόλα αυτά έχεις επιλέξει συνειδητά το quartz και θέλεις να παραμείνεις σε αυτό, υπάρχουν αρκετά μοντέλα και από πολλές αξιόλογες εταιρίες (βλέπε SEIKO PREMIER, Citizen, Casio, Tissot) μερικές από αυτές που θα μπορούσες να κοιτάξεις.
π.χ.
Casio
Casio
Citizen
Citizen
Citizen
Citizen
και το αγαπημένο μου από Citizen
SEIKO PREMIER
SEIKO
και τέλος από Tissot
Tissot
Tissot
Tissot

Με αυτό δεν θέλω να πω κάτι για την δική σου επιλογή, ίσα ίσα που η HAMILTON είναι μάρκα που χαίρει μεγάλου σεβασμού στο φόρουμ όπως θα έχεις διαπιστώσει και μόνος σου, απλά και μόνο να σου δείξω πως έχεις πάρα πολλές επιλογές (αφού και οι δικές μου προτάσεις είναι σχεδόν σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με το τι θα μπορούσες να επιλέξεις).
Αυτά από εμένα και καλή αγορά σε ότι και αν επιλέξεις.

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος chrisous

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 04, 2011, 08:45:37 μμ »
Η αλήθεια είναι οτι η συγκεκριμένη ερώτηση φίλε μου τριγυριζει πολυ στο μυαλο μου.

Εχω διαφορα ρολογια (Tissot prc200, Swatch irony, Time Force κτλ...)  αλλά ποτε κανενα δεν ηταν automatic.

Σκέφτηκα τωρα να κανω αυτο το βημα και πανω που ημουν ετοιμος πηρε ο αδερφος μου το Tag Heuer Carrera Caliber και του εχουν σπασει λιγο τα νευρα με την διορθωση ωρας :'( επειδη δεν το φοραει καθε μερα.

Φοβαμαι πανω στον ενθουσιασμο μου για την επιτομη της ωρολογοποιιας (automatic) μην κανω λαθος και το παρατησω στο κουτι σε κανα μηνα...

Βεβαια, θα πει καποιος κανοντας τον δικηγορο του διαβολου,  καλυτερα να το μαθω τωρα και να εχω στο κουτι το hamilton, παρα αυριο - μεθαυριο κανενα αλλο αξιας 2000€ (λεμε τωρα...)

Νομιζω οτι θα καταληξω σε quartz  βασει της λογικης μου, εκτος και αν καποιος με πεισει οτι αξιζει να μεζεψω λεφτα και να παρω  automatic πχ. LONGINES οπως προειπα.

Ευχαριστω,

Για να απαντησω και στον Παναγιωτη, θα ηθελα ρολοι απο κεντρικη Ευρωπη ;) αλλα οχι παλι Tissot...

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 05, 2011, 09:22:45 μμ »
Φίλε chrisous αυτό που αναφέρεις για τα αυτόματα, είναι αλήθεια.
Τουλάχιστον αν δεν έχεις φροντίσει να έχεις πάρει και ένα "κουρδιστήρι" (winder), οπότε και δεν θα αντιμετώπιζες τέτοιο πρόβλημα.
Και εγώ έχω 5 αυτόματα αυτή τη στιγμή και αναγκαστικά όταν θέλω να φορέσω κάποιο το οποίο πλέον έχει ξεκουρδιστεί, επαναλαμβάνω την διαδικασία τόσο του κουρδίσματος, όσο και της ρύθμισης της ημέρας/ημερομηνίας (αν και πολλές φορές βαριέμαι και παραλείπω το βήμα αυτό, συνήθως όταν φοράω το "καλό" μου ρολόι και το βάζω για λίγες ώρες μόνο).
Αλλά έχω συμβιβαστεί με την ιδέα και πλέον δεν με πειράζει...
Βέβαια έχω και 4 quartz και ορισμένες φορές εκτιμώ αφάνταστα το γεγονός ότι βάζω το G-Shock μου και ρίχνοντας μια ματιά στην οθόνη του είναι όλα (ώρα, ημερομηνία, ημέρα, μήνας, έτος) στην εντέλεια ρυθμισμένα, χωρίς εγώ να πρέπει να κάνω κάτι άλλο.
Πάντως αν κοιτάξεις σε προτάσεις στο φόρουμ, υπάρχουν πολύ καλά αυτόματα ρολόγια από αξιόλογες εταιρίες με κόστος ακόμα και κάτω από 100€.
Οπότε αν βρεις κάτι και σου αρέσει σαν σχέδιο χτύπα το, ζήσε λίγο μαζί του, κοίτα πως πάει η συμβίωση και αν δεις ότι σε τραβάει, πήγαινε σε κάτι καλύτερο αυτόματο.
Αλλιώς παραφράζοντας τον τίτλο μιας γνωστής σειράς "και τα quartz έχουν ψυχή".

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 06, 2011, 07:39:54 πμ »
Φίλε chrisous έχε υπόψη σου επίσης ότι αν θέλεις κάποια στιγμή να πουλήσεις κάποιο ρολόι, τα αυτόματα φεύγουν σχετικά εύκολα. Τα quartz ακόμη και τα ακριβά από "δυνατές" εταιρίες δύσκολα πωλούνται και συνήθως πρέπει να τα σκοτώσεις για να φύγουν.
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 06, 2011, 07:47:28 πμ »
Παράθεση
Σκέφτηκα τωρα να κανω αυτο το βημα και πανω που ημουν ετοιμος πηρε ο αδερφος μου το Tag Heuer Carrera Caliber και του εχουν σπασει λιγο τα νευρα με την διορθωση ωρας Cry επειδη δεν το φοραει καθε μερα.

Μα αυτή ακριβώς είναι η γοητεία των μηχανικών (αυτόματων και κουρδιστών) ρολογιών! Είναι ένα αντικείμενο "ζωντανό". Δουλεύει όταν του δίνεις σημασία και σταματά όταν το ξεχνάς!! ;D ;D
Αν σας τη "σπάει" η διαδικασία κουρδίσματος/ρύθμισης, τότε απλά δεν είστε έτοιμοι για μηχανικό ρολόι.... :-\

ΥΓ. Τα Hamilton και Tissot θα προτιμούσα από Casio, Citizen ή και Seiko ακόμα. Αλλά αυτή είναι μια προσωπική άποψη στην οποία χωράει πολύ συζήτηση... ;D

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 06, 2011, 09:25:28 πμ »
+1 και απο εμενα για τα λεγομενα του Ηλια.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος chrisous

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 06, 2011, 04:29:56 μμ »
παιδια χιλια ευχαριστω για τις αποψεις σας.

θα παω σε ενα καταστημα να τα δω και πανω στο χερι μου (hamilton quartz και longines automatic) και οποιο μου κατσει πιο καλα θα το αποφασισω εκεινη την στιγμη.

Τι στο καλο?μια δοκιμη δεν βλαπτει...

Κατι αλλο, επειδη στην πολη μου δεν εχει αντιπροσωπο Hamilton απο οτι ειδα στο επισημο site της εταιρειας, μπορει να μου φερει αντιπροσωπος απο αλλη μαρκα αν ζητησω ή θα υπάρξει μπερδεμα??

Ευχαριστώ,

Αποσυνδεδεμένος chrisous

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 06, 2011, 07:36:31 μμ »
Και κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω.

Σε ρολογια quartz των 500€ εχει νοημα να ψαχτώ για τον μηχανισμο?

Και πιο συγκεκριμένα, μπορει καποιος να μου πει ποιος μηχανισμος ειναι καλύτερος μεταξυ των L115 και ETA 251-272?? ??? ?? ???

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 06, 2011, 08:21:35 μμ »
Και κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω.

Και πιο συγκεκριμένα, μπορει καποιος να μου πει ποιος μηχανισμος ειναι καλύτερος μεταξυ των L115 και ETA 251-272?? ??? ?? ???

1. Μ'αλλον 'οχι, το ίδιο πάνω κάτω είναι, ιδίως απ'το ίδιο γκρουπ.
2. Και οι δύο ΕΤΑ είναι, η Longines χρησιμοποιεί για δικούς της λόγους άλλο κωδικό. ;D

Αποσυνδεδεμένος chrisous

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 06, 2011, 08:29:51 μμ »
φιλε iliasG μολις ανακαλυψα οτι L115=ΕΤΑ 955.112

κολπο marketing λες για να διαφοροποιηθει η High range Longines με την Mid range Hamilton???

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 06, 2011, 08:51:00 μμ »
φιλε iliasG μολις ανακαλυψα οτι L115=ΕΤΑ 955.112

κολπο marketing λες για να διαφοροποιηθει η High range Longines με την Mid range Hamilton???

H ΕΤΑ ανήκει στο Swatch group, όπου ανήκoυν και οι Longines & Hamilton & Τissot & Ω, και...και.... Είναι λογικό λοιπόν να χρησιμοποιούν όλες ΕΤΑ μηχανές, ή έστω τροποποιημένες προς το καλύτερο ΕΤΑ (εννοώ αυτόματους/κουρδιστούς μηχανισμούς, όχι quartz).
Η Longines  ούτως ή άλλως είναι πιο πάνω στην εσωτερική ιεραρχία από την Hamilton και την Tissot. Άσχετα από τους διαφορετικούς κωδικούς δεν νομιζω ότι χρειάζεται τέτοια "τρικ" για να έχει ψηλότερες τιμές, θεωρείται και είναι καλύτερο και μεγαλύτερο brand name. ;)

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 06, 2011, 08:58:33 μμ »

Αν έχεις οπωσδήποτε αποφασίσει να πάρεις quartz, γιατί να δώσεις τόσα λεφτά. Υπάρχουν εξαιρετικά με τιμές έως 150€.

Εγώ τα εκτιμώ πολύ τα quartz (έχω 5) στην κατοχή μου, αλλά δεν θα έδινα περισσότερα από 180 - 200 € για αυτά.
Και για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου... μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις το μεγάλο βήμα; Να πάρεις μηχανικό... ;)

Κ.
This post contains 100% recycled electrons